Партитата тука се задават, МАЙ-четата на годинка стават! - Тема 17

• 48 397
  • 721
  •   1
Отговори
# 435
Нелили, тортата е страхотнаааа!!! Изобщо не се подценявай!!! Желая ви хубав и весел празник! Дано всичко е по план, а ако има изненади - да са повече от приятни!!! Hug Hug Hug

# 436
Първо с честитките:
Честит първи рожден ден на хубавата Елена! Пожелавам ѝ едно незабравимо и прекрасно детство, много усмивки, здраве и щастие, да радва много мама, тати и бати! newsm59 newsm59 newsm59
Нелили, поздравявам те и теб! Тортата е страхотна! Личи си, че си я правила с много любов!  bouquet  bouquet  bouquet
ЧЕСТИТ 1-ВИ РОЖДЕН ДЕН и НА:
Никол на zelenamama,
Мартин на klukarkata,
Ивет на KaMeTo,
Сиана на menyanthe,
Деница на MightyBabka
Иван на VaniaR!
ДА СА ЗДРАВИЧКИ, МНОГО ПОСЛУШНИ, МНОГО УСМИХНАТИ И ДА РАСТАТ БЕЗГРИЖНО!

# 437
Честит първи рожден ден на Елена! Да е все така чаровна и красива!
Нелли, тортата ти е чудесна! С такива проготовления няма как празника да не е прекрасен!

Честит празник и на другите рожденици днес! Да са живи и здрави и Никол, Мартин, Ивет, Сианка, Деница и Иван! Много хубав празник пожелавам и на техните семейства!  bouquet

danaq_lv, много идейна е питката с крачето - не съм виждала до сега така направена. Били споделила как го оформи преди да я изпечеш?

marietta_g, благодаря ти! Hug Вярно е, че ще мине...просто си трябва търпение, а понякога не е лесно да се постигне.

spasdidi, съжалявам да науча за болестта на дъщеричката ти. Hug Hug Не съм хич наясно, но дали хомеопатия не би помогнала за облекчаване на състоянието при Хашимото?

silvia1111, дано и вашите нерозположения са преминали.  Hug

Lussy, в очакване съм  Wink

Бисквитка, четох аз перипетиите ти с хапането във фейсбук. Simple Smile Нико сега също е в хапещ период, но поне се усеща и не хапе прекалено силно. Аз едва сега успях да погледна в устата му - ми те са пробили и двата кучешки отгоре, още един /следващия по ред отгоре/ и отдолу също е набол един от кътниците...та вече е почти с 12 зъба... до 20 има още 8 - ако оцелеея може и да живея дълго и щастливо. Simple Smile

За отбиването - може да опиташ да премахнеш обедното кърмене като начало. Ако има кой да ти помага с приспиването на обяд - просто да гушка Али и да се опитва да я успива без теб. Вероятно тя ще го преживява и ще й е необходимо повече гушкане и обгрижване от твоя страна, за да компенсира кърменето, но пък може да опиташ и ако тя е готова нещата би могло да се случат лесно и за двете ви. Дръж ни в течение как се получават нещата. Ако има нужда ще потърсим още варианти за намаляване на кърменията заедно. Hug
Относно хапането понякога помага ако просто я отделиш внимателно от гърдата и кажеш "НЕ", така че тя да усети непоколебимостта ти. След няколко секунди може да я върнеш на гърда.  Peace

Ама като гледам какви торти приготвяте...сложни с фондан newsm78 мислите ли да дадете на бебетата да ги опитат?!  newsm78 Аз затова мисля да направя само тортата за Нико, т.е. която той ще яде, с въведени до момента храни и да поръчам друга за възрастните, че няма да имам сили да приготвя 2 торти. За догодина ще му направя голяма и красива торта като за 2-годишния РД на Рая...но да видим.  Wink

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 12:30 от Tony_st

# 438

danaq_lv, много идейна е питката с крачето - не съм виждала до сега така направена. Били споделила как го оформи преди да я изпечеш?

Замесих тесто по тази рецепта "Тестото за ходилцата се замесва само с брашно , вода и солчица, за да не бухва при печене . Не се маже с нищо и остава бяло. 1 в. чаша брашно, 1/2 в.чаша сол, 1 суп. лъжица олио, 1/2 в. чаша вода."
Разточих и ММ  дойде хвана  ножа и изряза ходилцето,пооформи го и после направи пръстчетата като отпечатъци на неговите с дооформяне разбира се. После го сложих върху вече готовата  за печене пита ,намазах я с яйце,като върху ходилцето не съм слагала.

# 439
Благодаря ти! Hug Ще пробвам да направя и за нашата пита. Страшно ми хареса. Само още нещо...това
1 в. чаша брашно, 1/2 в.чаша сол, 1 суп. лъжица олио, 1/2 в. чаша вода
това са водни чаши, нали? И половин водна чаша е солта - нищо, че ми се вижда много - явно е така, за да остане бяла и после точно крачето не се яде? Дали правилно разбирам? Embarassed

# 440

За отбиването - може да опиташ да премахнеш обедното кърмене като начало. Ако има кой да ти помага с приспиването на обяд - просто да гушка Али и да се опитва да я успива без теб. Вероятно тя ще го преживява и ще й е необходимо повече гушкане и обгрижване от твоя страна, за да компенсира кърменето, но пък може да опиташ и ако тя е готова нещата би могло да се случат лесно и за двете ви. Дръж ни в течение как се получават нещата. Ако има нужда ще потърсим още варианти за намаляване на кърменията заедно. Hug

Ами иаз си мислех, че е по-удачно първо обедното, но наистина няма кой да помага и ще трябва сама да се справям (което пък е много трудно, че тя се мята като риба на сухо.) Според ММ е по-добре вечерното, за да може да я поеме той и да ме облекчи по този начин...До неделя има още малко време, тогава смятам да започна. Благодаря за помощта  Hug

Ама като гледам какви торти приготвяте...сложни с фондан newsm78 мислите ли да дадете на бебетата да ги опитат?!  newsm78 Аз затова мисля да направя само тортата за Нико, т.е. която той ще яде, с въведени до момента храни и да поръчам друга за възрастните, че няма да имам сили да приготвя 2 торти. За догодина ще му направя голяма и красива торта като за 2-годишния РД на Рая...но да видим.  Wink

Аз не съм далал торта на детето  Peace

# 441
Шени, разбира се, че може да опитате да премахнете кърменето на нощното приспиване като начало. Щом така има шанс да се получат нещата. Обичайно се препоръчва обедното, защото бебетата не са преуморени и нервни и по-лесно се поддават на съня без сукане, но пък при Али може да се окаже, че това е възможно и вечер. Тя ще си покаже вероятно дали е ОК с това. Wink Все пак децата са различни и това, което работи при едни може да не е удачно за други и обратно.  Hug

А като не си й дала торта тя как разбра, че и е празник, ммм?! Wink Аз няма да забравя Рая как се радваше да яде торта с пръсти и цели ръчички заровени в тортата на първия си РД, та сега мисля да даря и Нико с подобно удоволствие.  Laughing

Последна редакция: пт, 04 май 2012, 12:53 от Tony_st

# 442
Благодаря ти! Hug Ще пробвам да направя и за нашата пита. Страшно ми хареса. Само още нещо...това
1 в. чаша брашно, 1/2 в.чаша сол, 1 суп. лъжица олио, 1/2 в. чаша вода
това са водни чаши, нали? И половин водна чаша е солта - нищо, че ми се вижда много - явно е така, за да остане бяла и после точно крачето не се яде? Дали правилно разбирам? Embarassed

Аз сложих малко по малко сол, че ми се стори много.Това са водни чаши да.И крачето не сме го яли.

# 443

А като не си й дала торта тя как разбра, че и е празник, ммм?! Wink Аз няма да забравя Рая как се радваше да яде торта с пръсти и цели ръчички заровени в тортата на първия си РД, та сега мисля ще даря и Нико с подобно удоволствие.  Laughing

Дадох и сок разреден наполовина с вода  Mr. Green хахахаха зло куче съм аз Joy

# 444
Хихи, хич не си зла...ами си отговорна. Wink Пак вероятно е разбрало детето, че е важно за теб. Grinning

danaq_lv, благодаря ти! Дано и моята пита се получи така добре като твоята. Peace

# 445

А като не си й дала торта тя как разбра, че и е празник, ммм?! Wink Аз няма да забравя Рая как се радваше да яде торта с пръсти и цели ръчички заровени в тортата на първия си РД, та сега мисля ще даря и Нико с подобно удоволствие.  Laughing

Дадох и сок разреден наполовина с вода  Mr. Green хахахаха зло куче съм аз Joy

Ах,Шени,ама си и ти,да и беше дала да си близне само малко крем,или троха от блата.

# 446
Пропуснах да отбележа новата порция зъбки на Нико. Доста тежко за мама. Hug
Гого днес е в някаква такава фаза, плаче откакто се е събудил, а на мен ми е лошо, дори говоренето ми представлява трудност, камо ли да пея песни за успокоение. От друга страна имам работа сега на компа..и той само плаче. Не знам как ще я свърша тази работа. И не мога да разбера защо когато ти е зле, децата имат най-голяма нужда от теб. Вчера си се занимава половин ден сам. Просто не ми е ден днес..
Започнах опит да го отделям в друга стая. Не знам дали ще представлява интерес да споделям резултатите тук.
Много хубави торти мернах.

# 447
  • София
Честит рожден ден на хубавата Елена! Много да е здрава и все така прекрасна!
Честито и на останалите рожденици Никол, Мартин, Ивет, Сианка, Деница, Иван!

Нели тортата е страхотна, а роклята на куклата е уникална!

Spasdidi веднага те разконспирираха! И аз съм с Хашимото, кофти е, че на такава възраст е открито, но нещата се регулират с хормони и всичко ще е наред!

danaq_lv успех с яслите. Питката е много интересна! Браво на Мариела за избора.

Нанди на мен това ми е един от големите страхове, да не забравим детето някъде в колата или в къщи като излизаме. Важното е, че Моника не се е стресирала и някой не е докладвал на социалните.

Един въпрос (може да ви се стори доста тъп  newsm78): използвате ли микровълновата за претопляне на храна или вода за децата?

# 448

Един въпрос (може да ви се стори доста тъп  newsm78): използвате ли микровълновата за претопляне на храна или вода за децата?

ДА използвам почти от както се е родила,претоплях водата за АМ,по късно и пюрето,стерелизирах вътре и т.н.

Забравих и аз да отбележе зъбовалежа на Нико,браво на него,май е с най -много зъбки от всички.

# 449
Здравейте момичета!  Hug

bdbaloni  baloni bdbaloni baloni

baloniЧестит Рожден Ден  baloni

на хубавата Елена и честит празник на мама Нели,
за тебе мамо Нели:

на сладката Никол на мама Зеленамама, и за мама
на чаровника Мартин на мама Клю,
на Ивет на мама Камето,
на Сиана на мама Менианте,
на Деница на мама MightyBabka,
на Иван на мама ВаняР

Мариетка, миличка, не унивай! ТМ има голяма нужда от тебе! Сигурна съм, че той се чувства супер виновен! Прегърни го, целуни го и му кажи, че го обичаш! Кажи му, че е най-добрия съпруг и татко, който може да имате двете с Мариска! Ще видиш как ще вдигнеш самочувствието му, а той ще ти се отблагодари подобаващо!  Hug

Бубе, интересна е тортата! Браво за идеите!  smile3501

Ванина, Честито и на твоето мъниче, което вече е на две годинки! Какво те води насам към нашата тема?  Grinning

Зазиии,  bdbaloniЧестита ти рожденничка!!!  bdbaloni Да е жива и здрава, много да ви радва, да бъде прекрасна кака и страхотна дъщеря!!!

Нанди, Нанди, да забравите детето. То добре, че веднага сте се сетили де! hahaha

Даная, ей това я чака твоята принцеса, тежко му на мъж и  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Стискам ви палци за държавната ясла  Praynig Колко пари е на месец частната?Щото ако е една заплата таксата, има ли смисъл да ходиш на работа и да си даваш заплатата за ясла?  newsm78

Нелили, тортата е много хубава!  smile3501

Ох, СпасДидиии,  Hug Hug Hug

Петинка, аз не използвам микровълнова за детето! За нас другите - да!

Ние - със зъбна криза. Венецът отгоре ще гръмне. Тея ми ти кучешки зъби белят от март месец - виждат се идеално, но НЕ пробиват... другото предно зъбче и то набира скорост.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт