Партитата тука се задават, МАЙ-четата на годинка стават! - Тема 17

• 48 370
  • 721
  •   1
Отговори
# 540
  • До морето :)
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЯНА! ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА! И ДОГОДИНА ЕДНО БРАТЧЕ  Laughing

Въпрос: До кога се дава мляко преди заспиване? В смисъл на Елена от 5 хранения, 2 са АМ - вечерното в 21:00 и нощното в ... по някое си време. То е ясно, че първо май нощното ще трябва да се махне, ама...

# 541
  • София
Здравейте, момичета!

Честит рожден ден на Яна! Да е много здрава и послушна!

Благодаря на всички за отговорите за микровълновата! Много го мразя този уред, но се налага понякога да го ползвам.

Жужи , поканите са много красиви, на мен първата най-много ми хареса.

Плодове давам само ябълка и банан. Ябълките как ги давате настъргани или нарязани на по-големи парчета? Мен много ме е страх да не се задави.

Мариета, дано да можеш повече да си починеш при мама и тати и да отидеш на плаж.

Бисквитка благодаря за информацията. За варивата ми е малко странно, че не се препоръчват, във всички кухни се предлагат.  newsm78

# 542

Момичета, ето ни и нас  Hug
Имаме нет, всичко изглежда наред  bowuu

Честит Имен Ден на Гери! Макар със закъснение, но ние правихме партито за РД точно тогава (слава Богу точно в този ден не валя и изкарахме страхотно  Crazy ) и време изобщо не ми остана от приготовления, а после от умора (ама от тази най-приятната!  Heart Eyes )

Ще трябва да кача снимки и от втората торта.
Купихме готова- тирамису (оказа се изключително, невероятно и неповторимо вкусна  Crazy ), а аз отново я украсих- този път темата беше Мики Маус (аз по принцип много го харесвам  Blush ) Планирам и партито в БГ да е на тема Мики Маус и оттук съм накупила всичко необходимо- гирлянди, конфети, свещички, фигурки, покривки, клечки за хапки/сандвичи, надписа Happy birthdаy и още, и още....Дано само всичко да е наред, за да не ни пропаднат плановете като миналата година  Praynig

Виоленза, честит празник! ЧРД на Яна! Да ви е жива и здрава! (за щастлива съм повече от сигурна, че ми се струваш много всеотдайна майка  Wink )

По диагонал минах всичко, което съм изпуснала, но съм ужасно заета напоследък и ще гледам да се включа при първа възможност. Предварително се извинявам ако неволно съм изпуснала някого/нещо   bouquet

# 543
Плодовете -  Филип ОБОЖАВА ананас - може да изяде огромни количества и аз му давам почти всеки ден. Не като десерт, а между храненията. Понякога направо си замествам ядене, защото той иска само ананас. Харесва и манго. Редовно гризе ябълка и круша, харесва също така грозде и най-вече- банан. Опитал е почти всички плодове вече, включително бебешки ягодов йогърт (без парченца плодове).
За сега толкова от мен, като имам повече време ще пиша пак!   bouquet

# 544
Честит първи рожден ден на Яна! Да е здрава, много весела, щастлива и да има много приятели!!!

За мама Виоленза!!!

Милли, какви памперси взе последно и доволна ли си?! Стискаме палчета да ти мине този ларингит - много е гаден!  spoko Гоголино е голям сладурко!!!  Heart Eyes Hug
Виоленза, много неприятно това с яслите, но това не означава, че детето ти е втора ръка!  Naughty Нито пък ти!!! Знаеш ли колко много родители не могат да си позволят да плащат луди пари за... подкупи. А и не е редно, но за съжаление цялата ни система  е такава... и аз съм много разочарована от всичко това, но не се обвинявай, моля те!  spoko
Ааааа, Лусинда, нещо против близнаците ли имаш  Naughty Фнимавай, че тук поне 2/3-ти от темата са близнаци (барабар с майките)  hahaha Много се смях  с вашите преживявания! Да го нацелуваш това малко швъкълче!!! Hug Ама защо го офъкахте горкото Венци! Аз се моля тук за 2 косъма, пък ти  Whistling То зъбите още не са изникнали, ти вече са падането им мислиш  Whistling Whistling Whistling Ми как няма да ти е скучно там без мен  bowuu bowuu bowuu Joy
Много ми е неприятно, че пак имаш тревоги... дано да са напразни и на Венци му няма нищо!!! Praynig Praynig Praynig Дали не е възможно просто да са му по-ниски показателите, без това да е проблем?!  newsm78 Hug
Зази, честита ви годишнина (малко със закъснение  Blush) Пожелавам ви още поне 50 години семеен живот! Много да се обичате и винаги да се уважавате и подкрепяте!!!  Hug Жалко, че сестра ти и племенниците не са успели, но добре, че питника се е получил! Тортата е уникална, а за чаровната усмивка на рожденичката просто нямам думи!  Heart Eyes
SYMa, рожденика ви е прекрасен, а каката е очарователна! Имате страхотни дечица!!! Спомням си често онова клипче, на което бяха двамата в кошарката, Марти го забавляваше и Нико се смееше... а тя питаше "Защо се смее така"... много беше мило и сладко!!!  Hug
Спасдиди  Hug Hug Hug Не знаех за вашия ИД, но ви желая много усмивки и здраве, здраве, здраве!!!  Hug Много хубаво се справя МИриндичка!!! Радвай се, че така те отменя! А догодина и кафенце може да ти прави!  Crazy Hug
Къщиии, браво на теб!!! Чудесно е, че си се справила с всичко! Окуражи ме, че и аз може да се справя (че и аз имам изпит малко след РДто ни Sad ) Минавай по-честичко да ни казваш как сте!  Hug
Жирааа, много се радвам, че ще дойдеш на майската среща през юни!!!! newsm44 Да се нарадваме и ние на диджейката Сияна!  Heart Eyes
Марте, бързо да ви минава "разкрасяването"!  Naughty Сигурна съм, че за РД-то ще е бонбон!!!  Hug
Геринце - и аз се чудих какво е станало с ТМ, но много се радвам, че е добре. Понякога се случват такива небивалици и човека не е забравил, но нещо толкова глупаво и тривиално е попречило да се обади... а ние няма как да не се направи на обидени  Crossing Arms Wink  Hug
Тони, много ми стана мъчно за Нико... явно много го боли милото, щом прибягва до такива методи... дано избият по бързо зъбчовците!!!  Hug
Мушенце, радвам се, че РДто е минало така добре!  Heart Eyes Честито ви 2ри зъбче! Hug

Много хубав жест на hohiho  newsm51
Даная - яслата
Бисквитке, от мен имаш стиснати палчета за отбиването! Дано те изненада Алейна и всичко мине без драми! Браво за постиженията й!!!  Hug
Нелка, чакам, чакам аз!  Hug Браво на Елии!  Heart Eyes И аз искам снимки!  Naughty
Жужи, страхотни са и четирите! Възхитена съм! Аз лично не мога да избера!  Hug
Бубе, никакво проваляне тази година - дано престоя ви в Бг е повече от приятен, че хубаво да си наваксате!!!  Hug
Петинка, аз на плаж няма да отида, защото ще уплаша плажуващите  Blush Но виж за почивката - много се надявам да си отдъхна или поне за този изпит да уча на спокойствие следобед, вместо по нощите и да спя по 4 часа...  Whistling Благодаря ти за пожеланията!  Hug

И аз се интересувам от предпазването от комари (тук в Бс са напаст!). Имало някакъв репелент за бебета, ама... дали е безопасен  newsm78
Плодове и зеленчуци - давала съм сурови ябълки, банани, круши, краставица, марулка - всичко това много се харесва! Това лято ще обогатим асортимента!   Yum

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 22:12 от marietta_g

# 545
Честит рожден ден на Яна! Да е винаги такова лъчезарно дете, каквото е сега, да е здрава, весела и щастлива! Честито мамо Violenza!   bouquet  bouquet  bouquet

# 546

Въпрос: До кога се дава мляко преди заспиване? В смисъл на Елена от 5 хранения, 2 са АМ - вечерното в 21:00 и нощното в ... по някое си време. То е ясно, че първо май нощното ще трябва да се махне, ама...

отговор: до когато иска  Mr. Green
Аз съм пила до две години, сестра ми до 5 години... аз така ще процедирам, докато иска младежа. Ние също имаме две АМ хранения. Едното в 21.00 преди заспиване и едно в 6.00-6.30ч. То първо отпадало било това сутрешното, пък тогаз другото, амаааа въпрос на личен избор ще е при нас  Mr. Green

п.п. Много благодаря на всички момичета, които ме поздравиха и са се сетили за моята особа за именния ми ден!  Hug Hug Hug Hug

Мариетка, така е едно такова глупаво недоразумение, виж кви глупости може да ти се завъртят в главата...

Едик - ей, това моето дете голям герой днес. Не спа следобеда и по нищо не показа това вечерта.. Игра си, пя си, говори си, ходи си и изобщо човек не може да предположи, че не е спал... в 21 часа след изкъпване и млякото заспа на първата минута. Дано да спинка цяла нощ, мишленцето на мама! Mr. Green

За РД - така вече официално всичко е поръчано, готово, уточнено. Само дето го дават да превалява, а ние сме в лятна градина  Confused Дано времето е с нас!!! Praynig

Лусинде, тука са много близнаци Фнимавай  Mr. Green

Мартее, ама има ли лек за... бюста, освен оперативен Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 08 май 2012, 22:09 от ГериСян

# 547
Геринце, дано времето е с вас!!!  sun
За АМ и аз да сЪ изкажа: подкрепям Гери! И аз така ще действам - докато иска мадамата и докато това й помага да заспи. Нищо не ми пречи да й забъркам едно млекце, да не говорим, че това ми е спасението за заспиване - иначееееее няма съъъъъън - спи й се, мрънка, търка очи, но не! не заспива! А като си й дам млекце - воала! Та й давам вечер, преди сън 120-150 мл, през деня, като я приспивам (но само 90 мл) и евентуално, ако се събуди рано сутрин, за да поспи още малко.

За нас: - Забравих да ви кажа: Днес Мариса направи първите си 2 крачки!  newsm44 Принципно никога не съм бързала да прохожда и не съм я юркала, даже и не съм я стимулирала, но като я видях, така се зарадвах, че детенцето ми пораства, че изквичах и я стреснах  hahaha  Толкова изплашено ме погледна милото  Blush Blush Blush
Между другото все в Бургас прави големите неща - като бяхме тук декември месец започна да се изправя сама, без упора, а сега тук направи и първите си крачки.

# 548

И аз мисля, че остава последно вечерното.... А кога се маха.... не знам. На повечето ми приятелки децата пиха мляко до 2 год. Май след това сами се отказаха.

Мартее, ама има ли лек за... бюста, освен оперативен Rolling Eyes

Марте, какъв пък ще е тоя лек за увреден бюст  newsm78 Казвай какво ще предприемаш... Ти поне имаш стаж с 3 деца, как се оправя бюста?

Днес като десерт след обяда дадох ябълка,изяде си я,и за още питаше,ама да взема да купя и аз нещо по екзотично-авокадо,манго,тралала.Тя манго е яла на пюре де.Как разбирате,че авокадото е узряло хубаво?

Аз гледам да взема твърдо авокадо. Оставям го един ден в кухнята да престои и омеква, издълбава се идеално с лъжицата. Не взимам вече по-меки, защото в повечето случаи вътре са кафеви вече... Оставям го да си доузрее в нас.

А манго вече не взимам, то е толкова гадно, само някакви жили, то ми се отяжда. Като бяхме във Виена, така хубави си хапнахме, ама т наистина си беше нормално, няма жили... Тук имам чувството, че най-гадните неща внасят  Sad Затова и сега зимата е малко разнообразието. Чакам и аз лятото и да започваме яко с плодовете Simple Smile
Аз ягоди ще давам 100%, ако даде реакция, естествено стопираме. Simple Smile

# 549
Честит рожден ден на Яна на мама Violenza!   bouquet

juji2704 ,на мен ми харесва третата покана.
Мушенце,честито ви 2 ро зъбче!

За плодовете- давала съм само банан.Мисля тези дни да предложа ябълка.

# 550
  • Айтос/Бургас
Добър вечер на всички  Hug

Аз не съм писала отдавна,но редовно чета. Simple Smile
Относно плодове и зеленчуци-давала съм само банан,ябълка,мандарина,морков.
Относно млякото-сега пие само вечер и е така от много време.Но не го търси за заспиване-всъщност изобщо май не го търси-нали сме малко злояди.
Имам няколко въпроса:
1.Искам да попитам майките,които са постоянно навън-Как успявате да давате сок-носите го в шишенце ли?Защото нали покафенява след изцеждането newsm78
2.Всеки ден ли ще миете косата на детето лятото?
3.Има ли още непроходили деца или ние ще сме последни?
4.Миете ли вече зъбките и с какво(каква паста,накрайник или четка newsm78)
5.Много моля майките,които са сътворили такива прекрасни покани за рождените дни на децата си да ми кажат как и аз да си направя такава(щото съм зле в това отношение).
6.Водихте ли децата на офталмолог? На мен ми се струва,че едното оче на Калоян стои леко затворено и май ще ходим на преглед Sad
7.Кажете кои триколки са качествени.Похвалиха ми марката Smart trike,но искам и други мнения.

И накрая да не забравя-Честит рожден ден на всички сладури,които празнуваха тези дни! Нека са много здрави,щастливи и да имат едно прекрасно и незабравимо детство!
  bouquet

# 551
Жужи, аз съм за третата покана.Много са идейни! Браво!
Честито на днешната рожденничка Яна! Дано е имала най-хубавият празник!
Плодове моята мома не харесва, но ягоди, къпини, малини и подобни семчести плодове няма да дам поне до две годишна възраст. Виждала съм дете с алергичен шок от изядено по голямо количество ягоди и ми се изправи косата........предпочитам да съм внимателна. Ще давам от другите плодове, има достатъчно голям избор.
За млякото, още съм в чуденка.
Ние почти сме готови за големият ден. Торта, имах желание да се опитам да направя, но не ми остава никакво временнце. Ще поръчаме.
Марта, и аз се интересувам как се спасява бюст след кърмене....

# 552
Simple Smile
здравейте

измих банята та да попиша  Mr. Green

Честит рожден ден на Яна Simple Smile  Heart Eyes newsm59

Мариети - ще се справим няма как макар че си отложих дипломната с една година  ooooh! за по-сигурно
Муше - ей сега ще видиш колко бързо ще напляскате зъбките
Гери - стискам палци за Май 2013  Hug и да си идвате по-бързо
за микровелето - все сме си облъчени и това е
за плодовете - давам всичко само и само да сложи нещо в корема си (справка - днес изяде 2-3 кисели краставички една лъжичка боб пакет солети и няколко резена прясна краставица и около 100 мл сок грейпфрут) най-обича ягоди  Blush подивява само като ги види
за отбиването - метода с лепенките и обяснението че "спят" даде резултат - иначе мляко ще има докогато реши тя Simple Smile
айде сега и от мен питанка - вашите деца кой номер обувки/буйки носят newsm78 Габи носи 16ти (най-точно) #Crazy и на кутията пише - възраст 3-6 месеца  #Cussing out

май е време да наням

ПП Честит Рожден Ден на днешните (забележете) само мъже Simple Smile
Димитър на genisi
Валентин на Maria_I
Дейвид на lideto86
Лазар на Лава

да са много достойни, храбри и семействата им се гордеят с тях!!!

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 00:07 от къщичка в гората

# 553
1.Искам да попитам майките,които са постоянно навън-Как успявате да давате сок-носите го в шишенце ли?Защото нали покафенява след изцеждането newsm78
Аз не давам все още, но предполагам, че сока може да се даде като приготви (когато сте си вкъщи) и да се даде на момента! Не само, че покафенява, но се губи всичко ценно в него! Naughty
2.Всеки ден ли ще миете косата на детето лятото?
Едва ли всеки - миенето на косата при нас е екшън всеки път  Whistling ooooh! Laughing
3.Има ли още непроходили деца или ние ще сме последни?
Злати, нали четеш редовно?!  Rolling Eyes Доста непроходили има!
4.Миете ли вече зъбките и с какво(каква паста,накрайник или четка newsm78)
Не още.
5.Много моля майките,които са сътворили такива прекрасни покани за рождените дни на децата си да ми кажат как и аз да си направя такава(щото съм зле в това отношение).
Пас! Още не съм стигнала до там. Laughing
6.Водихте ли децата на офталмолог? На мен ми се струва,че едното оче на Калоян стои леко затворено и май ще ходим на преглед Sad
Не съм. Стискам ви палци, да му няма нищо!!! Praynig Praynig Praynig Praynig
7.Кажете кои триколки са качествени.Похвалиха ми марката Smart trike,но искам и други мнения.
Със сигурност те са сред най-добрите, но са по-скъпички!  Peace Ако обаче са по-здрави и наистина достигнат до момента, в който да се използват като колело - си заслужава!  Wink

# 554
 Мария, Честит празник! Честит първи рожден ден на Валентин! С пожелания за най-вече здраве, весели детски игри и поводи за много усмивки! Наздраве  Hug

Лава, честита радост по повод така важния първи рожден ден и на вас! желая ви много, много здраве и прекрасен празник!   bouquet

Момичета, Дженеси влиза ли все още тук? Не съм я срещала скоро, но понеже е част от нас- Дженеси, честит рожден ден на Митко! Наздраве и на вашето семейство  Hug

Жужка, по-рано пропуснах, но поканите, които гласиш са невероятни! Аз, разбира се харесах всички, но понеже питаш за предпочитания, ще кажа, че моите фаворити са номер две и три  Hug Кажи ни накрая на кой вариант си се спряла  Grinning

Сега малко по темите, които обсъждате- сок давам готов, не цедя. Нося го в чашка от тези с накрайниците навън, нищо съответно не му става. Рафаелчето сок, обаче не харесва кой знае колко, но давам като за разнообразие на водата  bowuu

Плодове- ягоди абсурд да дам толкова рано. Габ яде ягоди може би от 3 годишен, не по-рано  Rolling Eyes И то въведени съвсем внимателно по малко и под наблюдение.
Иначе яде всичко останало и при нас като при Хоуп ананасът е на особена почит. Но тукашните ананаси са изклчително сладки, аз преди да дойда в Америка толкова сладки ананаси не бях яла и откровено си предпочитах компотът, като по-вкусен. Тук това не може да стане, ананасите са простоо  Crazy
Манго- също много го харесва, аз също  bowuu
Плодове давам когато се сетя, най-вече като занимавка, защото не му ли е заета устата много мрънка  Naughty

Храненето- два пъти на ден мляко- адаптирано все още. Тук почнаха да ме агитират да съм давала пълномаслено прясно мляко- ами няма да ги слушам. Веднъж вече ги послушах и детето ми още е с каска  Stop
С Габ давах до към година и половина (поне) адаптирано за съответната възраст, след това минахме на кисело, разбито с биберон с по-голяма дупка. И сега смятам така да направя.
Останалите хранения- 3 на брой са закуска, обяд и следобедно хранене.
отдавна вече готвя за него- без подправки и с малко сол. Обаче много ми тежи таз процедура, та се надявам да се приберем благополучно в БГ лятото и да си взимам кухнята, та да рахатясам  Blush
Зимата ще го мисля отново  ooooh!

Четох по-нагоре, че не се давали варива  до година и половина, ама защо?!  Thinking
Аз давам, в БГ на детската кухня също има много варива- боб, леща, грах?!
И на двете си деца съм ги давала след годинката и е нямало проблеми. Може би на по-чувствителните стомахчета не бива да се дават или по-скоро на по-чувствителните чревца, защото газовете се образуват именно там  bowuu

Зъбки мия- с онзи гумен накрайник за пръст, ама когато се сетя  Mr. Green

Прохождане- още е мираж  Mr. Green  Mr. Green

Коса- дал Бог. Миенето, обаче веднъж на няколко дни, не виждам смисъл да е по-често, освен ако не се поти прекомерно детето.

Сега да ви питам- когато ви питат за възрастта на детето, какво казвате и ЩЕ казвате- на 12/18/ 24 месеца е или на една година, на година и половина, две години?! Тук много ме дразнят като питам на колко е детето да ми изтърсят некви месеци и да се напрягам да мисля колко прави това (примерно на 16 месеца) Е, айде, няма нужа..много ми е странно  Rolling Eyes Та реших да питам  Thinking

Номер на обувките- май няма да съм много в помощ, защото тук номерацията е различна. Рафаелката носи 5 номер. Май точно си отговаря на възрастта.

Май пак изпускам нещо  Thinking Хоупка, готвиш ли се?  Mr. Green идва щото, не остана  Sunglasses

Абе, къде е Рая?

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 02:19 от БУБА

Общи условия

Активация на акаунт