Любители на котки тема 60

• 41 225
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
buttinsky Поне се е показало от одеялото, а Жу като се навре в олекотените завивки ЦЯЛАТА, те нали са обемни и пухкави, неможе да се разбере къде е. Незнам как й стига въздуха- спи по 4 часа в тях.  Преди да разбера за този номер и аз и приятеля ми лягахме по веднъж върху нея, а сега първо опипваме леглото и тогава лягаме  Grinning

А! Днес ми направи страшен номер- вдигнала съм килима наполовина да измия и се образувало като тунелче, наЩа се навряла и си седи в него и аз като стъпих лелееее акъла си изкарах направо незнам как не я смачках. Та вие културно се завивате, а тя ако може в матрака да влезе най- добре  newsm78 Laughing

# 106
  • Варна
Е, то се знае- всеки уважаващ себе си котарак яде люти чушки за мезе с уиски  Joy tooth
tooth Наздраве на Сиско мамин!  Laughing

Моли   Crazy, скри ми шапката бе, маце! Котка -лекоатлетка!  Grinning

Пък Мацухи тренира за плажа май!  Grinning

# 107
  • София
Моли, ако съберем твоето чудо и моето сигурно ще летят из стаята.Шели прави скок 1,50 с лекота и от стола се катери на гардероба.Няма място, секция, шкаф и пр. на който да не се е качвала.За сметка на нея  каси не може да скочи по високо от табуретката- то с тия къси крачета, пък и много му тежи д-то на милото.Ето го лудото, пак дебне.

# 108
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ох, мамини златни Жужи, Мейдж, Моли, Шели, Каси /ей това е от моЙта порода - всеки напън по-високо от табуретката е просто безсмислен  Laughing Laughing/.

А това
Не е нещо кой знае колко щуро, но не са много котките които хапват такова нещо с нейния апетит   chef ...
само го бях чувала, не бях го виждала!  #Crazy Тази нощ ще го осмислям ... без ракийка. hahaha

# 109
Здравейте, дами! Чудех се дали да отворя нова тема, но първо ще попитам тук, пък ако не получа задоволителен брой отговори, мога да опитам да пуснаи темичка.
  Много спешно ми трябва котешка катерушка (нещо като къщичка), с драскалки в нея. Гледах и рових из гугъл, но цените са направо убийствени.. аз търся нещо за 30-40 лв най-много. Знаете ли някой сайт, в който да погледна? Някакви предложения  Rolling Eyes Мерси предварително   bouquet

# 110
  • Sofiq
Здравейте, дами! Чудех се дали да отворя нова тема, но първо ще попитам тук, пък ако не получа задоволителен брой отговори, мога да опитам да пуснаи темичка.
  Много спешно ми трябва котешка катерушка (нещо като къщичка), с драскалки в нея. Гледах и рових из гугъл, но цените са направо убийствени.. аз търся нещо за 30-40 лв най-много. Знаете ли някой сайт, в който да погледна? Някакви предложения  Rolling Eyes Мерси предварително   bouquet
Пробвай с Юск, там много често има промота на добри цени. Peace

# 111
Пробвай с Юск, там много често има промота на добри цени. Peace

А има ли онлайн магазин на юск?

# 112
Много готини спящи снимки! Кафето е уникат просто  hahaha Само да не вземе да си гризне от чушлетата, по пример от колежката със салатката  Laughing Всъщност знам ли, може и да им харесва люто на котките (но едва ли е полезно).

Моли акробатката добра играчка си е намерила, тъй да поддържа фигурата. Богданка по-скоро е като Каси - не си пада много по високите скокове. Имам подозрения че преди да я вземем е живяла в мазе без нищо за катерене, не беше виждала компютър, телевизор или прозорец, абе въобще беше много странна като я взехме, и като че ли всичко й беше за първи път, а беше голяма мома на една година. Не знаеше, че може да скача и дори на ниски височини не уцелваше и вместо това се удряше в стената (хем смешно, хем тъжно...). Постепенно я научихме да скача на катерушката, и сега на нея прави акробатики, но на непознати места не обича да се качва. Само веднъж-два пъти се е качвала на плота в кухнята (което наложи мерките с тиксото) но впоследствие открихме че имаме мишки в шкафчетата над плота, така че й е простено. Но по мебели, врати и рафтове не се качва. Което е добре за мен де - мога да си подреждам порцеланови фигурки и саксии с цветя по етажерките без страх за живота им  Laughing Но наистина се чудя при какви ли условия е расла.

# 113
Цитат
А в постовете на Summer Smile грешната информация с лопата да я ринеш. Всички от изброените по-долу твърдения са неверни, и това може лесно да се провери, има достатъчно проучвания и статистики по въпроса:

Цитат
кастрацията в дългосрочен план предизвиквала други здравословни проблеми
Кастрацията предотвратява здравословни проблеми, и аз не съм чувала да ги предизвиква.

Цитат
Кастрацията води до [...] в крайна сметка по-кратък живот.
Както каза MissNellie, това също може да се провери, информация и статистики има навсякъде - кастрацията удължава живота на котките.

Цитат
Котките са социални същества и изграждат трайни връзки помежду си.
Котките не са социални същества. По природа те са единаци, както и всички други представители на семейство котки, с едно единствено изключение - лъвовете. Котките изграждат трайни връзки с други котки само по изключение, ако нямат друг избор - например, ако им натресеш другарче с което се налага да живеят, и дори тогава това обикновено става бавно и след вражески период, особено ако котките са вече пораснали, а не малки котета. Улицата не е "естествената среда" на една котка, но дори и там, те се бият непрестанно за територия, храна и разгонени женски. За една котка е много по-вероятно да приеме за приятел човек, отколкото друга котка, и то защото човекът е източник на храна, грижа и ласки - нещо което от друга котка не може да получи, освен от майка си докато е малко или от друга женска със силни (и незадоволени) майчински инстинкти.

Цитат
поколения назад се губят инстинкти
Инстинктите не се губят толкова лесно и бързо. Нужни са много повече от "няколко поколения" за да се засегнат инстинктите, и то трябва целенасочена селекция, не на произвола на съдбата. Начинът на живот не се унаследява; унаследяват се само гените (справка - Ламарк, това се учи в училище).

Присъединявам се към изказаното напомняне че не трябва да мерим котките с човешки аршин. Това, че ние искаме да сме заобиколени от приятели съвсем не означава, че една котка иска да бъде заобиколена от други котки. Нека не съдим по себе си, а вместо това да опознаем другото същество.

Честно казано обърнах гръб на тази тема. Тук май всички масово сте се поддали на модата с кастрацията. Но пак се виждам в цитат.
Дидитка, дори само твърдението ти, че котките не са социални показва колко точно не ги познаваш. Моето изказване е в резултат на дългогодишни наблюдения. Някой го каза точно - женските образуват нещо като прайдове. Наблюдавала съм лично дворна котка, която отглеждаше внуците си в помощ на дъщерите си.
За инстиктите също се изказах от личен опит и наблюдение. Те не изчезват в едно поколение. Но съм гледала котки, прибрани отвън и котка, чиито родители много назад са били домашни. Има огромна разлика, наистина огромна.
В днешно време ветеринарите масово препоръчват кастриране. Но те казват само едната страна на нещата. Другата се премълчава. Човек, който наистина обича котето си, би се позаинтересувал. То иначе защо не почнем и ние да се кастрираме като е толкова полезно - хем ще сме здрави, хем ще живеем по-дълго ????? Повечето сте жени, не сте ли чели какво се случва в организма когато се намалят нивата на женските хормони примерно?

# 114
  • на брега на морето
Summer Smile, имаш толкова красив аватар!

# 115
kath_mad,наскоро в Продавалник-а гледах добри предложения за драскалки и катерушки.А и там може да се договориш за цената,ако продавача е склонен на отстъпки  Peace
Ето линк в отдела Стоки за домашни любимци: http://prodavalnik.com/domashni-lyubimtsi/stoki-za-domashni-lyubimtsi-c341
Порови се в тези страници,има доста обяви от различни градове  Wink

ros4enka,страшни скокове,браво на Моли,събра ми погледа Crazy 
buttinsky,много  Hug за ала Гарфилд - Мацухи...Ах,този рижав пух  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Stanislava Peycheva,на Жужка вече наистина й липсва ракийката  Laughing
sabah,какви къси крачета,я каква снага е извила бялата красавица Flutter  Heart Eyes

А клипчето с папагала и спящата котка е Жеееестоко  Joy

# 116
  • София
SunshineMery, на снимката е Шели, а аз споменах Каси - трътличка, милата, не ги умее тия исполински скокове.Тя като цяло стана ленива.Само по някога я хващат лудите и тича из стаите и си бръмчи сама. Laughing Много смешно буксува на плочките - като в анимационно филмче .

# 117
SunshineMery, на снимката е Шели, а аз споменах Каси
О,за другата красавица ставало дума  Hug  Peace
Много смешно буксува на плочките - като в анимационно филмче .
За буксуването са много смешни наистина,точно като в мултфилмче  hahaha
Нашия маймун много смешно подскача като се заиграе.Повдига си бялото дупе,точно като зайче  Laughing

# 118
Мерси, ще продължавам да ровичкам из нета, дано открия нещо в продавалник   bouquet

# 119
kath_mad ето ти едно линкче, ако случайно не намериш втора употреба, което е най- добрия вариант според мен, защото тези цени идват малко в повече за това, което получаваш. погледни и тук какво има може нещо да си харесаш

http://www.zoomagazin.eu/categories/vsitshko-za-kotkata-195/dras … 15/start-from-20/

Общи условия

Активация на акаунт