Любители на котки тема 60

• 41 281
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Lei@, говориш в мъжки род, а е трицветна.  Laughing Госпожица ще е.  Grinning

# 676
При нас цяла седмица се скъса да вали, днес най-после грейна слънце и разбира се отворените прозорци веднага бяха окупирани  Laughing Съботен данък:

Заради реката и комарите, къщите в района са с комарници на всички прозорци така че където сме живяли винаги сме можели да отваряме на воля, без страх че принцеса ще духне навън. Дори входните и задните врати на къщите често са двойни - една дървена врата, и отвън една изцяло направена от комарник, или половината комарник половината стъкло, за да можеш през лятото да отвориш да се проветрява но без да ти влизат мухи и буболечки вътре  Grinning

# 677
Lei@, говориш в мъжки род, а е трицветна.  Laughing Госпожица ще е.  Grinning
Ами бащата е трицветен също newsm78. Котетата са му  одрали кожата, но това най-малко, защото той е в бледи цветове.То и за изцяло рижавите казват , че били  само мъжки, а аз все женски  срещам напоследък.На една приятелка  и трите рижави са женски.
А това  наистина е по-различно, прилича на мъжко.Другите две са без топчета Laughing
  Оставете това, но докато ни е нямало котката го е чула да  плаче в банята.Сега  все обикаля къщата и плаче.Ще стане голям цирк в понеделник, когато  аз ще съм на работа.Дано мъжа ми да не изперка и да се ядоса, когато бебо вресне и котката го усети.  Не знам как да се справим с това. Иначе малкото се чувства добре, яде, пие, играе.

# 678
Lei@  ами то не е ли мъничко още да го отделяш? Очите още не са се избистрили съвсем... За мен е жестоко при жива майка да се отделя толкова малко.

# 679
Ами бащата е трицветен също newsm78. Котетата са му  одрали кожата, но това най-малко, защото той е в бледи цветове.То и за изцяло рижавите казват , че били  само мъжки, а аз все женски  срещам напоследък.На една приятелка  и трите рижави са женски.
Зависи какво разбираш под трицветно. При котешките окраски "трицветно" е конкретен термин, който означава наличие на по един от трите главни цветови групи - черна група (черно, сиво, кафяво), червена група (розово, оранжево, ръждиво), и бяло. От тази гледна точка, бяла котка със сиви петна на черни ивици не е трицветна, въпреки че има "три цвята" общо в окраската. Същинските трицветни котки по горното описание са само женски, защото гените отговорни за окраската се предават по Х хромозомата и са необходими две копия, т.е. само ХХ може да са трицветни. Което значи само женски, плюс някое изключение на коте ХХY с допълнителна хромозома, което на външен вид изглежда мъжко но е генетичен мутант  Laughing Това обаче се среща изключително рядко - 1 на 3000 - така че твоето коте, което има и от трите цветови групи, най-вероятно е женско. Колкото до оранжевите котки, има и мъжки и женски такива.

# 680
Момичета,в един зоомагазин видях закрита котешка тоалетна,т.е.нещо като кабинка,в която писукито влиза,върши,каквото върши и излиза.
Ако имате такава,бихте ли споделили дали изпадат песъчинки отвън??

# 681
Много хубава снимка на Богданка Simple Smile

Относно закритите тоалетни, нашият Мацух има такава, но няма начин, излизат си песъчинки или по-скоро дървени пелетки, защото ние му слагаме от тях. Той понякога се заиграва и изкарава доста от тях нарочно навън, за да си ги подбутва после.
Възможно е и ако се сложи твърде малко или твърде много от материала, котката в усилието си да го подготви за пишкането или акането, неволно да изкара песъчинки навън.

Аз да ви се оплача, пак съм с някаква сенна хрема, която този път не ще да ми мине. Вярно, че последните дни съм изключително изложена на променливите климатични условия, тъй като се наложи да работя навън, обаче и вкъщи продължава да ми тече носът, че и очите въпреки че пия антихистамини.
Навремето имах съмнения, че може да съм алергична от котки, но към Мацухи не съм проявявала такава непоносимост. Имам един познат обаче, който има всякакви алергии и установил, че е алергичен към котките само през лятото. Сега се чудя дали и аз не съм като него. Знаете ли дали е възможно точно към котките алергията да е сезонна?

# 682
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Много сладки бебоци сте показали. Heart Eyes

Lei@, и аз като MissNellie мисля, че малко си прибързала с отделянето писанчо от мама. Нали и без това, и мама, и всички котета са у вас на тавана. Нито ще избяга - още е много малко, нито някой ще ти го вземе. ОставИ го още малко на грижите на майка му! Тя най-добре ще го приучи на хигиенни навици, освен това то още бозае. Peace

buttinskyJoy не бях чувала за сезонна алергия от котки, макар да считам че е възможно. Не за друго, а защото алергията може да е към някой микроорганизъм сгушен в козината, който да има сезонно появяване. Например - алергия към екскрементите от бълхички, с бум на разпространение в топлия сезон, или към някои гъбички... А бе,  newsm78 всичко което се сетиш  Wink ! Пък ако продължавате да си разхождате Мацухи по парковете, бъди сигурна че си донасяте доста цветен и дървесен прашец, които да те тормозят. Понеже и аз съм на хапове, с които не мога да се тъпча до безкрай, се опитвам да си помогна на организма с хранителни вещества, които емпирично съм установила, че ми помагат и намаляват алергичните ми реакции - вечер без кисело мляко и шепа маслини не лягам  Naughty ! Тая "диетка" е любима и на Силвестърчо, та ги делим. Joy

# 683
Аз нещо съм изтървала явно, какъв е случаят при Lei@ ? Ако майката е там, защо малкото е отделено от нея Rolling Eyes Винаги е добре малките да са при майките си възможно най- дълго време, след това тя сама ги отделя. А и майките ги учат на много неща, включително и хигиенните навици. Как няма да се одриска като още е бебе, стомахчето му не е достатъчно подготвено за такава храна, предполага се, че трябва да суче още.

# 684
# 685
Какво стана с падналото коте? Появи ли се душичката?
А за снимките - уникални бебоци ,направо се разтопих  Two Hearts newsm76 stork-girl stork-boy

# 686
Уникален,просто нямам думи!Какъв дебеланчо  Joy Joy Joy С торбата на главата мислех,че ще се цапне някъде,ама не...Върви си най-спокойно,сякаш всичко вижда  hahaha
Дидитка (извинявай,че все забравям и аз да споделя мнението си  Embarassed), както Професорката беше писала,най-добре е дамаската да е ситно тъкана  Peace Наскоро претапицирах вкъщи столове и диван и мислех,че материята ще се протрие и скъса бързо,малко съмнителна ми изглеждаше на първо четене.Но вече почти два месеца не е мръднала,при условие,че и котарана си почества ноктите от време на време там Peace

# 687
  • Costa Rica
Не Sad

# 688
Ето още няколко снимки и от мен  Grinning
http://vesyfsf.snimka.bg/animals/murla.675971.27198674 - тук честити рождения ден на мама  Grinning

http://vesyfsf.snimka.bg/animals/murla.675971.27198702

http://vesyfsf.snimka.bg/animals/murla.675971.27198720 - роклята ни  Grinning

http://vesyfsf.snimka.bg/animals/murla.675971.27198721

http://vesyfsf.snimka.bg/animals/murla.675971.27198722 - обичаме кутии  Grinning

http://vesyfsf.snimka.bg/animals/murla.675971.27198728 - но най - много обичаме да спиме  Grinning Grinning Grinning

Извинявам се за лошото качество  Embarassed

# 689
Не Sad

Миличкото ще стискам по - силно палци  Sad

Общи условия

Активация на акаунт