Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 105

• 47 890
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
За хиляден път превъртам 48.44 мин. /споменът от черната нощ/ и се питам защо камерата беше поставена така сякаш я гледа отгоре, и тя се движи сякаш той ...   ooooh! Нали е стоял отстрани и само я е гледал?! И после какъв стреснат и уплашен поглед и метна: "Ти си всичко за мен!" Какво беше това пък сега? Страх от какво - хем вижда, че тя го обича и е готова за следващата крачка, хем ... Голямо чудене му ударих.  newsm78

И аз от снощи размишлявам върху това, странно защо така го показаха спомена

здравейте момичета, според мен това е споменът на Керим, когато след Вурал (който вече беше във водата) той се приближи до нея - беше изправен и я гледаше от горе, Фатма ридаеше, тогава той коленичи до нея. Дадоха Вурал как ги гледа от водата. Ако искате да видите сцената - в края на 1 епизод е - моментът с Керим - 1:38:21. Според мен е нормално този спомен да се върне - сега бяха много по-интимни, скъсиха доста дистанцията и то вечерта, на плажа (сцена, подобна на онази нощ - вечер, плаж, вълни)  и Керим си спомни за онази нощ, как вижда Фатма да лежи на плажа.

Да но в спомена му вижте тя как е, все едно още я...... оф гадост, само като си спомня..

# 436
  • Разград
Anladım ENGİN AKYÜREK

# 437
Надула съм Кърач на макс, варя пилаф и мисля за Керим!  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
За пръв път съм така обсебена от филм! Дано е за добро!  Simple Smile

За сцената на плажа, мисля че беше очаквано в подобна ибстановка да се върне спомена. За мен няма значение от кой ъгъл е гледал Керим надолу към Фатма, от кой момент точно е спомена. Дори за миг не допускам той да е насилник, не се връзва по никакъв начин с всичко, което сме гледали досега. Спомен от онази кошмарна нощ, тя не може лесно да се забрави. За съжаление, ще изникава в неочаквани моменти.

# 438
Добре де, а как трябваше да си я представи Керим  Rolling Eyes Когато Ердоан, Селим или Вурал бяха отгоре й ли ? НЕЕЕ Това показа само болката, спомена, уплахата как ще реагира ... Според мен затова се спря, той си мислеше в него момент, че тя ще го отблъсне. А не видяхте ли уплашената й физиономия като стана, затова той побърза да я целуне. Той много добре знае какво щеше да последва, както и тя но тя очакваше да продължат в стаята му, но както и да е. И двамата бяха и учудени и уплашени, но другия път вече няма да има от какво да се страхуват и срамуват.
Аз ако бях на мястото на Фатмагюл, щях да го попитам "Нали  щяхме да пием чай и да си поговорим, защо ме водиш в моята стая?" Ама не стана така и двамата съжаляваха после, но аз не съм и очаквала нещо друго, камо ли Ф. да е инициатор, въпреки че тя си му подсказа достатъчно, но живота е пред тях, ще имат време за всичко.
Пък и Хриси е права с какво ще запълват още 8-9 серии

# 439
  • София
Искам да споделя за доктора.
Журналистът от Ълдър показа снимката на този човек на татко Фахретин и му каза, че му е доста съмнителен
/по памет/, но не спомена, че е лекар. Тогава още ме озадачи, защото не си спомнях за това лице и се върнах на първите епизоди и наистина не го видях. Първият лекар, който я прегледа, беше възрастен. Психоложката и гинеколожката бяха жени и там не видях мъж. Единствено един санитар, който каза на Мустафа, че и Яшаранови са замесени, но не е той? Сещате ли се кой беше този доктор?  И въобще виждали ли сме го?

# 440
Аз просто си размишлявам, никой да не ми обръща внимание. Всичко ще се нареди от само себе си.

# 441
serenata newsm10

баба Ана - честит рожден ден! newsm67 Пожелавам здраве, късмет, много усмивки и положителни емоции!

yours5,

Скрит текст:
Пак изгледах момента Sad...за мен тук тя ридае, а когато човек ридае тялото му се разтриса...Дамон има версия във връзка с този момент, но аз лично не мисля, че той/тя е прав/а (т.е. че Керим си спомня как я изнасилва и отговорих на поста му/й с моята версия по въпроса: ако Керим я беше изнасилил щеше да си я спомня в безсъзнание под него, защото тя припадна в момента, когато той се беше приближил и надвесил над нея - тя го погледна ужасена, хлипайки и припадна. В спомена на Керим от снощи ясно се вижда, че Фатма е в съзнание, т.е. ако тогава Керим я е изнасилвал, тя щеша да помни този момент много добре).

# 442
Наистина по - добре стана че нямаше секс сега, въпреки че всички това очаквахме...
Преди секса има - нежност, целувки, прегръдки, натискания, страст и куп още чувства...

# 443
  • София
Здравейте и от мен,момичта!Опитвам се да ви догодоня и ще ме извините но съм много назад!
Констатирах,че снощната серия не ме докосна, заради начина по-който я гледах. Колкото по-разконцентрирано и накъсано я гледам,толкова по-трудно я възприемам.Не знам Хриси как се справя и с писане на репортажи?!
Сега като изгледах ето тази сцена с превод:
Fatmagьlьn Suзu Ne 71 kiss bg subs

си мисля други неща...Енгин играе невероятно!!!Целувката е прекрасна!Объркването на Фг също е много добре изиграно!Много емоции,много...Перфектна сцена.Вече нещата ми се струват по-различни.Нямам търпение да изгледам цялата серия с превод и без разконцентриране.

# 444
  • Разград

# 445
  • между морето и небето
 Hug,

баба Ана, Честит Рожден Ден!
Скрит текст:

Четох, четох, и реших, че сте описали и моите емоции относно серията. И на мен ми хареса много!
Единственото, което очаквах и не видях, беше разговор между двамата. Не знам дали изтърваха момента за нещо повече, но ми се искаше Керим да я покани на чай и да си поговорят открито. Дори си мисля, че за него такъв разговор е крайно наложителен. Ако се състои, той няма да има пречки с интимните моменти и "да се псува наум".

ooooh! И как можа да остави горкото момиче да се катери по дървени стълби и да спи в походно легло, а той/Керим да се шири в голяма стая, в удобно легло и за капак в люлеещо се кресло да се люшка в противоречивите си мисли  newsm78 ?!

# 446
Аз не че се явавям защитнтик на мъжете, но се чувствам длъжна /поради липса на мъжко мнение във форума, в момента/ да защитя мъжката чест.
Това схващане, че мъжа е "винаги готов" е несправедливо. Как става така, че от рано се възпитаваме /и мъже и жени/ във мита, че мъжете трябва да са винаги ОК. Като изключим тийн възрастта и малко след нея,  когато поради особености на химичните процеси в тялото, то самото не ни слуша и тогава са видими последствията ... в една по-късна възраст, когато желанието за секс не е просто за да се прави секс, а е породено от потребност на чувства, мисли, потребност да споделиш себе си ..., абе, когато кекса е осъзнат/опечен, та в този етап, не е задължително мъжа да е "винаги готов". Всъщност, когато мине първоначалната еуфория от откриването на секса, "просто да правим секс, заради самия секс /b] става малко скучно и еднообразно.
Та и нашия човек - той е в една осъзната възраст, когато иска да прави нещо повече от секс, а това предполага, че мисли освен за своите чувсва и за тези на партньорката си.
И идваме до частта за партньорката му, за него тя не е просто желан обект, а Обект с главно "О", толкова са усложнени отношенията им, че нищо не е лесно в тази връзка, дори и кекса, т.е най-вече кекса.
Освен това, човека не седи на първия ред в четвъртък /като нас/ и да знае какво става в главата на Фатмагюл, това поражда много съмнения и тревоги, които обаче причиняват една сладка болка, но само когато си в състояние на влюбеност, иначе болката е ужасяваща.

А, забравих да кажа, че когато очакваме мъжете да са "винаги готови ", ние ги натоварваме с очаквания, което ги тормози допълнително, почва се едно безкрайно тормозене: дали ще съм достатъчно добър, как да я почна, после какво да направя, тя как ли ще реагира, къде да я пипна, как да разбера дали й харесва, какво ли ще си мисли тя и т.н.

Да кажа и аз - хареса ми Фатмагюл, осъзнато влюбена, желаеща, тръпнеща. Най-много ми хареса, че за първи път виждам да се събужда жената в нея. Досега образа й беше на момиче - невинен, опитващ, лекоооо плашлив. Сега виждам не е просто влюбено момиче, виждам една влюбена и страстна жена, желаеща жена. Наблюдавах в епизода метаморфозата на какавидата, но в човешки вариант, падна обвивката на момичето, пред нас в целия си блясък стои красива, женствена и чувствена Фатмагюл.
Която обаче, поради неопитността си и защото слуша енгето си, си мисли, че Керим замина, защото се страхува от брака и други глупости. След неговото отдръпване от целувката, тя сигурно си мисли: защо спря, не ме ли желае, как ли изглеждам в неговите очи, за какво мисли...

Всъщност те са в етап на връзката си, който никога няма да се повтори. Измъчвани от желанията си, копнежите си, въпроси - какво мисли другия. Една сладка болка, един копнеж, мисли, които те държат буден цяла нощ /макар и неизказани/.

Малеее, унесла съм се.....станало много дълго и може да нямате нерви да четете, от опит знам, че в последно време е много трудно да се чете всичко!

Обичам ви!  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 12:27 от nianta

# 447
Здравейте, скъпи момичета Hug

Нямам много време сега, затова само напомням да гласуваме тук: http://www.haberuni.com/2011/08/favori-oyuncunuz-erkek/ за нашето момче, че много малка разликата!
Серията ме остави без дъх снощи! Бяха толкова хубави и невинни! А Керим с Елиф  Heart Eyes нямам думи!

# 448
На баба Ана ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН !
https://cdn.bg-mamma.com/bNLG/bb7939be.png[/img]]

Скрит текст:
Изобщо не можем да се оплачем от липса на романтика в последно излъчената серия.Нямаше никакво протакане в това отношение или бавно развитие,а тъкмо обратното.Непрекъснато нещо се случваше по всички сюжетни линии.
Сега знам,че ще ме замеряте с домати,но ще изразя може би едно по-различно мнение.Аз лично този път съм разочарована от сценаристките,въпреки,че приемем серията и в този и вид.Какво точно не ми хареса?Серията започна и много бързо стана ясно,че Керим е повярвал на баща си,че Фатмагюл го обича,а беше такава  драма този проблем за него преди това.Нямаше нужда от един изясняващ разговор,нямаше нужда от обяснения за постъпки и действия.
Развитието по отношение образа на Фатмагюл не ме изненада.Изчезването на Керим,мисълта,че нещо не е наред,страхът че може да го загуби,пълното осъзнаване на чувствата и към него,а също и паралелното развитие на други части от техния пъзел,новината за Ердоан,намирането на доктора и т.н.Разбира се Мукасинката тук отново беше катализатор на случващото се.
Ние бяхме подготвени от подсказките за развитието на Ф.,макар че много от вас продължаваха да ги тълкуват по друг начин.Образът на Фатмагюл не влиза в моите разочарования.
Това,което не ми хареса  е,че Едже и Мелек решиха  по чисто женски да накажат героя си с едно от най-големите наказания за мъжете.Добре,приех хрумването,че на сцената на плажа съществува един мъж,който пуска в употреба съвестта си в един момент,когато би трябвало вече да е направо в орбитата,защото животинското у човека е много силно,той е с голямата си любов и е бил на сухо повече от 2 години.Приемам това.Тук не бих обвинила Ф.,че не се усеща какъв му е проблема.Според нея,той се притеснява да не я нарани,защото много я обича,защото се страхува да не върне онези спомени в нея от онази нощ.Това още повече засилва чувствата и към него и тя става още по-смела,за да го насърчи,за да знае той ,че е готова за него.Какво става,какви нишани му дава?1.Казва,че не и се спи2.Казва,че би пила чай 3.Казва му,че всички са заспали и допълва,че Мериам също е заспала 4.Стоеше пред хотела и с всяка частица от тялото си показваше ,че не и се влиза в стаята,че иска да остане с него 5.Непрекъснато хвърляше погледи „изяж ме“
Какво повече можеше да направи Фатмагюл?Според мен  за това,което е тя –нищо,дори и това беше много за нея.
Може ли Керим  обаче да знае,че Ф.така вижда нещата,че не си мисли,че той не я желае,че той има проблем от друг характер.Според мен –не.Думите му „ти си всичко за мен“,бързото му ставане и веднага опит за оправдание „много те обичам...много“,говори,че той се страхува от това, което тя би си помислила.И не съм съгласна с тези,които си мислят,че той се е отдръпнал,за да не я нарани.Реакцията му беше  страх от внезапно появилата му се картинка.
И тук идва онова решение на сценаристките,което не ми  хареса,да му внушат,че Ф.може и да си помисли,че има друг проблем.Аз вече се майтапих на тази тема преди това ,но наистина не очаквах,че ще изберат възможно най-плоското решение.Има много други варианти.Един от тях е,че след като Керим вижда какви сигнали му пуска любимата,да я беше поканил на чай в стаята,да бяха поговорили,да беше се опитал ако не друго да и загатне за проблема си или просто да бяха провели един лек и непринуден разговор.Пък след това като са решили да си го оцтавят с проблема си,но не той сега трябва да си мисли и дали е нормален,дали е потентен и дали няма пак да се провали следващия път.Горкият Керим,както някои биха казали „завалията“,но този път не ми е смешно.
Аз си обяснявам това решение на сценаристките единствено с намерението да дразнят зрителя,да поддържат напрежението му.
А иначе Керим пак не му дават да върши нищо,дори и рязането на тортата  им се видя,че ще му е много работа.Мехмед пак хвърчи навсякъде и е момче за всичко.Мукито пак започна да гледа злобничко и завистливо,какво ли ще скрои пак.Тепърва ще дадат какви ще са рекциите на Мустафа.Не мисля,че това писмо ще го спре.
Като цяло серията ми хареса ,но ми се искаше да ме изненадат с нещо.
А целувките в турските сериали не искам въобще да ги коментирам.То и в живота някои си умират без да се научат да се целуват.Аз в тая посока нямам очаквания,нито пък за кекс сцени.Това не ми е важно.Важна е символиката  и внушението,което носят със себе си тези сцени или загадката за тях.

# 449
  • Варна
И аз си мисля,че трябва да си говорят,когато двама души споделят те стават по-близки,споделят ли си,всякакви прегради ще отпаднат,аз винаги съм казвала,че когато нещата се казват,проблеми няма,като се премълчава много дълго,зейва пропаст,нооо това е сценарий,ще трябва малко да ни измъчат,иначе трас-прас и за пет серии ще кажат всичко Hug
Баба Ани,ЧРД Hug

Общи условия

Активация на акаунт