Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 105

• 47 847
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
  • В Града на Липите
Надула съм Кърач на макс, варя пилаф и мисля за Керим!  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
За пръв път съм така обсебена от филм! Дано е за добро!  Simple Smile
За сцената на плажа, мисля че беше очаквано в подобна ибстановка да се върне спомена. За мен няма значение от кой ъгъл е гледал Керим надолу към Фатма, от кой момент точно е спомена. Дори за миг не допускам той да е насилник, не се връзва по никакъв начин с всичко, което сме гледали досега. Спомен от онази кошмарна нощ, тя не може лесно да се забрави. За съжаление, ще изникава в неочаквани моменти.
Вале, същото правя и аз, без пилафа и Кърач. Мислите ти ги споделям, както обикновено.  Peace

Току що се връщам от обиколка на банките и реших да ви споделя следния подслушан уличен разговор между младеж и девойка на около 15-16-17 години, там някъде, на тема Разликите между влюбването и харесването:

Скрит текст:
Та значи вървя си унесена в размисли и страсти изцяло свързани със снощната серия, като естествено внимавам да не падна в някоя шахта и изведнъж чувам следния въпрос, който веднага ме поставя в едно състояние - нащтрек:
Девойка: Ти кат си много отворен, кажи каква е разликата между харесването и влюбването.
Младеж: Чи многу ясно ква е, първо я харесваш, спиш с нея / тук думата не беше спиш, но Главния редактор ще ме затрие, та ще се въздържа да я изпиша/, после разбираш дали си влюбен.
Д: Простак, смотан - следва удар с чанта в дясното бедро, май се целеше другаде ама не съм сигурна - ако ми правиш намеци, забрави.
М: Ти пък, аз теб дори не те харесвам.
Д: Да бе, да. Първо си прибери лигите, че са ти стигнали до коленете.
М: И хубу де, ти кат си много отворена, кажи ква е разликата.
Д: Като се влюбиш ще разбереш. То сега няма смисъл да ти обяснявам, малоумник смотан.

После свиха вляво, и без малко да се понеса след тях, ама се осъзнах навреме. Аз едно време много добре ги разграничавах тези състояния по пеперудите в стомаха. Запърхат ли, ясна е работата.
п.п. Признавам си, понякога имам чувството, че ни доставят съвременната подрастваща младеж от други планети.

Цитат
Цитат
Цитат на: hrissi_sz в Пет., 20 Апр. 2012, 09:57
п.п. Плийз, не наричайте милото тъпанар,  , че ми разбивате сърцето от тъмни зори   Той само малко се комплексира.

Изобщо не се е комплексирал, мен ако питате, все пак от къде тръгнаха, къде са сега. Мислите ли , че му е лесно на човека, ами ако пак й се отвори спомена, ами ако го отблъсне, правилно си постъпи, въпреки че изгаряше от страст, той първо мислеше за нея, да не я нарани.

bebo_sn   Hug, това с комплексара, беше нелеп опит за шега, но не всеки път ми се получава. Тази дума ми е супер дразнеща и я използвах, като ирония/нещо подобно за братско сестринските отношения/ Иначе съм съгласна с теб.  Peace

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 12:35 от hrissi_sz

# 451
  • София
Аз продължавам да се включва неуместно,нали ще ме извините  Hug Hug Hug!

Прекрасна сцена!Тя и снощи ми хареса,де!
Разбрах,че Керим не е вял, а просто емоционален,вглъбен в себе си леко,много е миличък!
Песента от танца им пасваше перфектно на Мустафа Булут, но сега пасва перфектно и на Керим, а също и н Фатмагюл.Прекрасна песен,много я обичам!
А на колко годинки става нашето момче? Grinning

баба Ана
,честит рожден ден,мила!Бъди здрава и нека музата не те напуска никога,твориш прекрасни стихове!   bouquet   bouquet   bouquet

# 452
  • софия
Димони- точно това мисля и аз, Керим не мислеше толкова за Фати този път , спомена си беше лично негов проблем....мисля че правилно схвана сигналите и. Стори ми се, че и той самият е изненадан от този прблясък и от това което стана.....после в стаята не го видях ядосан на това че не продължиха ....а в някакъв вид почуда   ......кво праим отук нататък аджеба???

правилно ли те разбрах до тук???

Какво имаш предвит с това  "да внушат на Ф. , че има друг проблем"?

-за мен проблема му е  някакси недоизлекуваната травма.....

за Фати - нямам никакви забележки....беше прекрасна, щастлива, може би за това не усети съвсем Керим???

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 12:38 от freespirit

# 453
  • София

за Фатаи - нямам никакви забележки....беше прекрасна, щастлива, може би за това не усети съвсем Керим???
Да,има го този момент!Вчера бях малко крайна,но тя просто се потопи в собствените си емоции без много да се замисля!

# 454
freespirit имам предвид това ,което е най-важното за всеки мъж-потентността.Ние жените почти никога не мислим по този начин,но те винаги си мислят да не се изложат.Те са болни на тая тема,дори и тези,които не говорят за това.На всеки мъж му се случва някога и да не може,както някои вече писа не може да се очаква винаги да бъдат готови.Но мъжете са болни на тази тема,особено ако има последователност,а тази последователност идва пак оттам.Пък върви им обяснявай,че няма проблем.Тук случаят е лош ,защото не става дума за рутинна връзка,а за първа от този характер.И аз не се сърдя на Керим,а на сценаристките,които го наказаха чисто по женски.

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 12:50 от Dimony

# 455
Dimony  -
Цитат
И тук идва онова решение на сценаристките,което не ми  хареса,да му внушат,че Ф.може и да си помисли,че има друг проблем.

Мисля, че с отдръпването му, сценаристките ще внушат на Фатмагюл, че Керим просто е консервативен и тактичен и ще изчака до първата брачна нощ.

Съгласна съм, че блокажа му е породен от собствените му страхове. Тези страхове, които не могат още да изкажат на глас, страхове които искаш да премахнеш, но незнаеш как, страхуваш се да споделиш колко виновен /в неговия случай/, слаб и несигурен се чувстваш.
Пък и има неща, които не можеш да кажеш по всяко време, въпреки, че ги мислиш постоянно, за тях трябва подходящ момент, който е толкова кратък, че докато се престрашиш и той заминал. Както стана и снощи. Аха да отиде и да й каже, аха да я вземе при себе си, да й обесни и се отказа, много му беше трудно.

# 456
nianta,аз не казвам,че те внушават такова нещо на Ф.,а че внушават на К.,че тя би могла и това да си помисли,а това е съвсем различно.Фатмагюл остана със съвсем други впечатления и беше много щастлива.
И не мисля,че това ни го внушават на нас,а само и единствено на Керим.

# 457
  • софия
Димони- прерочетох те....разбрах какво имаш пред вид....това за потентността.....стига де! не го виждам така...не мисля че това ще ни внушават сценаристките.....

Дошло е времето на пинчера-нинджа на Гери!!!
Фати ще разбере и ще говорят , но не знам защо мислите че това е толкова лесно, ...понякога "лек и непринуден" разговор, от който проблемите излизат на яве е най- трудното ........

то ако беше лесно....психолозите горките.....за какво ги отглеждаме  / Диманка, Черна котка- това е образно казано Hug/

# 458
  • София
След като изгледах и това,вече съм сигурна!Фатмагюл е потънала в собствените си емоции и е много щастлива,че оздравява!Затова и си пя сутринта,просто лети от щастие,че вече е здрава и влюбена!Не мисля,че изобщо се сети,да се замисли за реакцията на Керим.

Форумът днес ми върви ужасно Confused!

# 459
Ама и йенге как продължава да подхвърля съчки в огъня?! Някой знае ли с точност какво и каза в кухнята, че Фатмагюл се смути така?
Малката Елиф станала голяма сладурана. Мурат обаче расте истински син на майка си. В предните епизоди се цупи, че децата играели с Лодос, после в градината като риташе в стената пак някой му беше виновен, снощи обръщаха повече внимание на сестра му. Отсега си е Мукадес II.

# 460
Dimony
 newsm78  , аз понякога бавно загрявам, виждам, че freespirit  те е разбрала, обаче аз съм от друга порода Grinning, какво да се прави.
Моля те, заради такива като мен, кажи какво имаш предвид с това
Цитат
Това,което не ми хареса  е,че Едже и Мелек решиха  по чисто женски да накажат героя си с едно от най-големите наказания за мъжете
Цитат
И тук идва онова решение на сценаристките,което не ми  хареса,да му внушат,че Ф.може и да си помисли,че има друг проблем.

# 461
  • В Града на Липите
Дани, и при мен.
Не знам дали ти отговориха, но около 26 или 27годишен го изчислиха по едно време Керим. Имаше сканирани документи от съда и на база датата от смъртта на майка му изписана на надгробната й плоча.

# 462
  • софия
Дани- и аз нещо не се включвам навреме.....уж работя, а и тук да не изпусна... Laughing

За мен сценария ни води натам:

Фати ще разбере какво става.
 Сега е съвсем друга - здрава, силна , свободна , щастлива.....но ще усети Керим....и ще знае как се чувства, преживяла го е, мисля, че тя ще е тази, която ще знае какво да му каже, как да го каже и защо.....

# 463
Изводите си направих точно от преведената сцена на плажа и след това.Защо се отдръпна Керим ,на него му е ясно.Веднага реакция на защита,страх,да не я нарани с това какво направи.Погледите му в този момент.После той разбра съвсем ясно нейните подхвърляния,макар и с известна почуда.Той не очакваше,че тя наистина е готова.Въпреки всичко си я отпрати.След това съжаляваше.Какво си мисли един мъж в такъв момент.Боже какво съм дърво,как можах да го направя,изложих се.

# 464
  • В Града на Липите
Круелита, чудесни куфари. Няма да ти сканирам багажа, видях само жапанките и парфюма  Grinning Надявам се, че няма да ни изоставиш задълго.

Виждам снощи си била впечатлена от семейство Кетанджи. Нещо друго впечатли ли те?

п.п. Оттеглям си въпроса. Едва сега ти видях поста  Embarassed Пропуснала съм го. И на мен всичко ми хареса, особено смелата и излекувана Фатмагюл. Керим хич не го мисля, осъзна се, като всеки мъж с около пет минути закъснение, ама то има един лаф - след дъжд качулка.

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 13:14 от hrissi_sz

Общи условия

Активация на акаунт