240 лв. стигат ли ви??!!

• 5 949
  • 82
  •   1
Отговори
Скъпи мамчета, тъй като аз участвах в сдружението при самото му създаване и минахме тогава през доста битки ,протести и подписки, срещи в парламента и медийни изяви, ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ: СТИГАТ ЛИ ВИ 240 ЛВ. МАЙЧИНСТВО ПРЕЗ ВТОРАТА ГОДИНА? Нищо ли няма да направим по въпроса. До кога ще търпиме това отношение към Българската майка и Българските деца???!!! Извинявам се ако темата вече е повдигана, но мисля че силата е в нас да промениме това!

# 1
Подкрепям инициативата! Бих се включила с каквото мога. Който е ЗА - да се цопва в темата.

# 2
# 3
Само три ли сме недоволните  Rolling Eyes

# 4
Явно - да. Както се казва 1 птичка пролет не прави така, че ... пролетта се отлага  Wink поне така изглежда за сега.

# 5
Айде и аз тука. Как ще стигат много ясно??? И защо втората година трябав да са МРЗ/ която вече не е и 240 лв/. С какво аз дето гледам дете, съм по-долу от един човек, който работи, какво като стоя вкъщи??? Cry

# 6
  • София
Естествено, че не стигат 240 лв. Аз лично мисля над въпроса как да изкарам някой допълнителен лев докато си гледам детето втората година, понеже мисля, че това е мн важно (да си гледаш детето поне до 2 г.). Незнам обаче дали има шанс това да се промени... нямам предвид от 240 на 270, защото и това е същото... Минималната работна заплата в България е унизително ниска...

# 7
  • София близо до Витоша
Наскоро четох някъде , че няма да увеличават майчинството , защото искат да стимулират майките да се връщат по -рано на работа.
1. Няма места в детските ясли и градини
2.Всички сметки , храни се вдигат
3. Кой работодател ще те държи на работа , ако детето ти боледува редовно...........

На нас парите не ни стигат, но не разчитаме и на тях, добре че таткото ни работи ....

# 8
И как примерно според управляващите да се връщаме по-рано на работа като не всички имат баби пенсионерки в КОНДИЦИЯ, които примерно да се грижат за бебе на 1 година. Защто ок ще го нахрани примерно, ами памперс как ще смени, как ще му измисля игри и т.н. Аз съм на мнение, че детето трябва да се гледа от майката  поне до година и половина-две.. Добре, че бащите работят иначе ако трябва да разчиташ на тия пари, живи сме умрели. Praynig

# 9
  • София близо до Витоша
Дъщеричката ми е вече на 3 годинки и си я гледам в къщи и не съжалявам , много бих искала и второто ми детенце да я гледам поне до 2 годинки или 3 .

# 10
  • Някъде по Дунава
Подкрепям напълно инициативата и се надявам докато родя и детенцето ми стане на 1г. нещата да се променят в положителна посока. Не мисля че с по-малко пари ще се стимулират майките да се върнат на работа, защото не всеки има къде да се върне. Досега никога не съм била на щат, а само по заместване, разни програми или на срочен договор. И тъкмо си мислех, че вече се установих в едно училище(макар и на срочен договор), взе се решение да се закрие училището.

# 11
абсолютно не, 240 лв не стигат и това е ясно на всички  Naughty
за съжаление мисля че управляващите са тръгнали в насока да не улесняват повече майчинството, чувам изказвания от соц. министър, че само в България било толкова дълго майчинството, навсякъде другаде в ЕС било по няколко месеца само. един вид, не чакайте нищо повече от нас, камо ли повече пари през втората година  #Cussing out
така че аз трябваше да се върна на работа и да плащам на детегледачка, защото сме решили да не даваме малката на ясла, и защото сметката ми е по-добре разход за детегледачка, отколкото приход от 240лв.  ooooh! и естествено повечето опъва таткото, да ни е жив и здрав  baby_neutral

# 12
Скоро и на мен ми предстои да вляза във втората година от майчинството.
Вероятно ще си го прекратя.... Не, че не искам да си гледам детето, но доходът много ще падне.

Та и аз съм ЗА увеличаване на тази сума.

# 13
  • На топло в неговото сърце.
Естествено че не стига-с тия пари кое по напред.Добре че татковците работят и изкарват повече иначе незнам

# 14
То и всички птички да се съберем пак няма да направим пролетта. Sad
Естествено , че не стигат парите.

Общи условия

Активация на акаунт