240 лв. стигат ли ви??!!

• 5 949
  • 82
  •   1
Отговори
# 75
  • София
В Щатите повечето мъже изкарват достатъчно, за да може жена им спокойно да си гледа детето.
А тука с две заплати пак трудно се гледа едно дете.
Да не говорим как се гледат 2 деца със 1 заплата и 240 лв.
И пак стигаме до извода - "ами не раждайте, като не можете да ги гледате"!
Ами не раждаме българките - раждаемостта спада с 15% за последните 1-2 години!

# 76
  • София
Не мисля, че Щатите са по-зле от нас, разбира се! Говоря конкретно за майчинството и това, къде колко е и колко се плаща Naughty
А това за кърменето какво общо има newsm78 Аз още кърмя, не се налага да ме пускат от работа #Crazy newsm78

# 77
  • София
Както и да е тази тема, сме я чоплили хиляди пъти.
Сумата трябва да се актуализира.
Не може да е с 1 лев даже под прага на бедност за България!
Пари има, да не се правят Тотю и Дянков на ударени.

Но всъщност трябват съвсем други мерки.
Онази програма с детегледачките наистина да работи.
Да се върне семейното подоходно облагане.
Да се направи нещо, закон ли, да вземат майките на работа.
И ако може, тази работа да е съобразена с това, че имат деца.
Места за всички деца в градините.
Ох,мечти...

А не като сега - търсиш работа, едвам отиваш на интервю и като разберат че си с деца - айде чао.

# 78
  • през девет планини в десета
Съжалявам, сега ще ме нападнете, ама и аз да си кажа, защото много се нервирам на Българите...Все нещо не е както трябва, все някой им е виновен.
Вие знаете ли, че България е една от многооо малкото държави, в която първата година майчинство е толкова високо платена и е цяла 1 година Naughty В Щатите майчинството е 6 седмици, след това, ако не се върнеш на работа, нямаш работа, никой нищо не ти плаща...В повечето Европейски държави също е така...А тук дори и втората година е платена, е да ок само 240лв, но никъде другаде няма такова нещо. Но пък си запазваш работа, след тези 2 години...
Ясно ми е, че тези 240 не стигат, за това аз се върнах на работа. Има програми, знаете, можете да вземете някоя безработна жена да гледа детето и т.н, пак държавата плаща и за това...
Не ми е ясно точно за какво протестирате, повече от тези пари, просто не виждам накъде newsm78 #Crazy Peace
А за надбавките...нали знаете кой най-много ще изкяри, ако се увеличат...предпочитам да ги махнат изобщо, барем малцинствата престанат да се множат с цел да взимат тези пари...дори и аз да обеднея малко Peace
А във Щатите колко е еднократната помощ и колко са детските надбавки? Колко е мин. работна заплата там? Не ви ли писна да се сравнявате с другите държави ?! Тук е България и ако в големите градове имате добри доходи тук в провинцията се трепеш от сутрин до вечер за 13 лв. на ден и то почти без почивен ден... Сития не вярва на гладния!

# 79
Момичета, както и да го гледаме, както и да го въртим 240 лева са нищо в днешно време. Първата година, добре, ако работиш при коректен работодатели те осигуряват на реалния доход, а след това си е направо подигравка. Като купя АМ, памперсите и купоните за кухнята и остават парички май само за по едно Кроки.

# 80
  • през девет планини в десета
Аз съм осигурявана на 340 лв. и майчинството ми е 290 лв. втората год. ще взимам 50 лв. по-малко е според вас да се върна ли на работа ?Заслужава ли си?  Ама някой си мислят ,че първата година взимаме милиони  Mr. Green

# 81
  • София
Ама разбира се, че 240 лв са нищо, за това спор няма. Просто аз лично не смятам, че държавата е длъжна да ми дава пари (колкото си искам), за да си седя вкъщи и да си гледам детето, това е! По добре, както са казали, да ги инвестират в детски градини, вместо да дават 300лв Peace

# 82
  • СОФИЯ
Ама разбира се, че 240 лв са нищо, за това спор няма. Просто аз лично не смятам, че държавата е длъжна да ми дава пари (колкото си искам), за да си седя вкъщи и да си гледам детето, това е! По добре, както са казали, да ги инвестират в детски градини, вместо да дават 300лв Peace

Различно е - едното е краткосрочно обезщетение за работещ родител. Детски градини трябва да има за всички деца. Средствата за изграждането им със сигурност не са от фонд "общо заболяване и майчинство".

Общи условия

Активация на акаунт