240 лв. стигат ли ви??!!

• 5 949
  • 82
  •   1
Отговори
# 60
  • СОФИЯ

Чл. 11. Определя се за 2013 г. размер на паричното обезщетение за отглеждане на малко дете по чл. 53, ал. 1 и 2 от Кодекса за социално осигуряване – 240 лв.

# 61
 мама САННЯ благодаря за информацията

# 62
  • Перник
За себе си реших - няма да гласувам за тези, които не ги е грижа нито за мен, нито за децата ми, нито за нашето бъдеще.

# 63
Аз съм на същото мнение за гласуването - няма да гласувам изобщо, защото който и да е на власт не го интересува за нас! Дори се замислям дали да не направим някаква кампания, с която да агитираме всички майки да се не гласуват за когото и да било! Изобщо да не ходят до урните! Думи нямам просто за тия малоумници в нашата така наречена страна!!!

# 64
Нали на пенсионерите ще им вдигнат пенсиите с мижави 5-10 %, колкото и те да не умрат от глад. На днешните управляващи не им пука за никого, освен за собствените им семейства. Надявам се повече хора да не гласуваме за тях. Дотук видях - непукизъм спрямо образованието, същия непукизъм спрямо здравеопазването и асфалт, лентички, асфалт, лентички...240 лв. е пълна подигравка, да не коментирам, че и мижавите 35 лв. детски не ми дават, щото ние с татко й сме много богати. Е, как да се престраша за второ дете? Как ще им осигуря качествено образование? Че аз с тия 240 лв. в рамките на една година едва ли и качествена храна ще им подсигуря, какво остава за друго! Пък и ясли няма, а майка ми както изглежда ще работи до гроб, защото и пари за пенсии няма, за никой нищо няма. Нищо, че работим като луди цял живот. Но, за социални помощи имат, за социално майчинство имат  #Cussing out
Спирам вече, че ще изпляскам нещо нецензурно.

# 65
  • СОФИЯ
..Спирам вече, че ще изпляскам нещо нецензурно.

И аз съм на път да изпляскам. Много големи усилия ми струва да се въздържам, а съм от държаливите по отношение на правилата в общуването.

# 66
Момичета,вижте същата тема в клюкарника. там всички,които подкрепяме по-високото майчинство сме квалифицирани като мързеливи,лежащи по цял ден,нежелаещи да ходим на работа и пр. Захвърляйте бебетата и марш "на пазара на труда" Майчинство ще искате-не ви е срам.

# 67
  • СОФИЯ
Момичета,вижте същата тема в клюкарника. там всички,които подкрепяме по-високото майчинство сме квалифицирани като мързеливи,лежащи по цял ден,нежелаещи да ходим на работа и пр. Захвърляйте бебетата и марш "на пазара на труда" Майчинство ще искате-не ви е срам.

темата там не е особено сериозна. И аз я следа.

# 68
  • Пловдив
Определено не стигат. Свършват на първия ден, още повече, че са пропорционално на работните дни и невинаги са и 240 лева.

Винаги са 240 лв,ако имаш пълен месец,независимо от работните дни
Ако месеца не ти е пълен,ги изплащат пропорционално на 240 лв

Когато МРЗ скочи на 270,а майчинството остана на 240 лв си казах-сега нямат възможност,но майчинството ще настигне МРЗ.От тогава МРЗ се вдига два пъти,а майчинството стои на 240 лв.И това вече не ми се струва редно и аз взех да се ядосвам.
То и 310 лв няма да стигат,но ще се покрият повече неща.70 лв са си пари

# 69
  • през девет планини в десета
И аз няма да гласувам ,но не мисля ,че това ще трогне управниците ни...

# 70
Мами ако искате промяна ето две петиции, които открих:

http://www.peticiq.com/majchinski
и
http://www.peticiq.com/uvelichenie_na_maichinskite_i_detskite_nadbavki

Можете, да ги подпишете и двете, за по-сигурно и да ги разпространявате където прецените.

Благодаря и наслука!

# 71
  • София
Съжалявам, сега ще ме нападнете, ама и аз да си кажа, защото много се нервирам на Българите...Все нещо не е както трябва, все някой им е виновен.
Вие знаете ли, че България е една от многооо малкото държави, в която първата година майчинство е толкова високо платена и е цяла 1 година Naughty В Щатите майчинството е 6 седмици, след това, ако не се върнеш на работа, нямаш работа, никой нищо не ти плаща...В повечето Европейски държави също е така...А тук дори и втората година е платена, е да ок само 240лв, но никъде другаде няма такова нещо. Но пък си запазваш работа, след тези 2 години...
Ясно ми е, че тези 240 не стигат, за това аз се върнах на работа. Има програми, знаете, можете да вземете някоя безработна жена да гледа детето и т.н, пак държавата плаща и за това...
Не ми е ясно точно за какво протестирате, повече от тези пари, просто не виждам накъде newsm78 #Crazy Peace
А за надбавките...нали знаете кой най-много ще изкяри, ако се увеличат...предпочитам да ги махнат изобщо, барем малцинствата престанат да се множат с цел да взимат тези пари...дори и аз да обеднея малко Peace

# 72
  • София
Тази програма за гледане на деца не работи, ако не знаеш!
Дете на 1 годинка няма къде да се даде, поне в София. Не говоря за ЧДГ.
Така че майките са принудени да си седят вкъщи с 240 лв и да мизерстват.
А това, че работата им се пази, просто не е истина в тази криза.
Може и да има някои изключения, но те са рядкост.

# 73
  • София
Тази програма за гледане на деца не работи, ако не знаеш!
Дете на 1 годинка няма къде да се даде, поне в София. Не говоря за ЧДГ.
Така че майките са принудени да си седят вкъщи с 240 лв и да мизерстват.

Е как да не работи, моя позната дори наскоро каза, че е удължена до октомври 2013 програмата!
Има и други варианти, а дори и да няма, като решиш да имаш дете мислиш преди това кой и как ще го гледа! Не може сериозно да искате и втора година майчинство със 1000лв(примерно) нали... #Crazy Тежко е, но това е, никой не е казал, че да имаш дете е лесно...
Имам познати в Щатите, 6 седмици след раждането, жената се върна на работа, редуват се с мъжа (карат дори нощни смени) за да гледат детето Naughty

# 74
  • Перник
Искаш да кажеш, че Щатите са по-зле от нас??
Колко мислиш, че са работодателите в България, които ще пускат майката през работно време, да си накърми детето, например Rolling Eyes Та те почват да те гледат с лошо око дори и за 2 - 3 дни болничен, особено ако е заради детето.

Общи условия

Активация на акаунт