Прочистване на организма от паразити

• 938 996
  • 1 333
  •   1
Отговори
# 300
ashlyc, консумираш ли достатъчно омега-3 мастни киселини? Може да ти помогнат за екземата.

Серафима, от скоро, от около един месец съм наблегнала на омега-3 и витамини в умерено количество, но се замислих, че преди това е необходимо едно хубаво прочистване, за да има смисъл всичко

# 301
Ами не знам, все пак и омегите и витамините си действат, стига организмът ти да може да ги усвоява. Консумирам едно рибено масло от черен дроб на треска в шише от iherb.сом - има омега 3, витамин Д, А, Е - напълно натурално. Понеже тук в България трудно се намира... Отделно например скумрията - също набавя омеги и витамини, като мазна риба.
Виждам, че препоръчват и кокосово масло - има върджин по магазините.

# 302
Здравейте всички и ashlyc по-специално Simple Smile
Аз имам отвратителен проблем на ръката си. Не знам какво е, но след година и половина мазане с "адвантан крем" изчезна за около 2г. и пак се появи. Сега го мажа с един хомеопатичен крем (уж бил най-добрият аналог на кортикостероидите сред хомеопатичните лекарства). И от него изчезва. Просто родих скоро и затова не мога друго да направя.
Но... преди да забременея пробвах с гладуване и за 2 дена изчезна пред очите ми. Сега като родих не ядох деня на раждането и пак изчезна. И аз мисля, че с пречистване на организма ще изчезне. Правих тройчатката и се храних изключително само веган и пак не ми помогна. Явно има нещо и в зеленчуците, ядките или семената, което не понася. Вярвам обаче, че ако продължа с пълно пречистване ще изчезне завинаги. Но както казах, сега само си мечтая.
Та ти, ashlyc, можеш да пробваш. Стъпка по стъпка обаче, че да не се натовари изведнъж организма.

# 303
Да, има нещо в зеленчуците или по-точно в някои от тях - лектини и те са противопоказни за кожни заболявания.
Основните моменти при диетата са:
- да не се ядат големи количества лектини - има ги в бананите, чушките, краставиците, доматите, житните растения. Повече за лектините четете в книгата “Съзнателно хранене” на д-р Гейбриъл Казънс

- да се ядат достатъчно (над 70-80%) свежи сурови зеленчуци и плодове, богати на ензими и целулоза

- готвената храна да не е стара, пържена, приготвена в микровълнова печка, с консерванти, оцветители, подобрители и т.н. Допуска се прясно сготвена храна от органични продукти, включително месо, яйца и птици, но за предпочитане е вегетарианската храна или ако се яде месо, то да е от студеноводни риби, което е богато на есенциални мастни киселини.

- разделно хранене - храните да се приемат в подходящи комбинации, да не се смесват в едно хранене плодове и зеленчуци, протеини и въглехидрати и пр. (вижте съответните книги).

- разтоварващи дни – един ден седмично да се кара само на плодове (около 2 кг), много вода, свежо изцедени сокове от плодове и зеленчуци и билкови чайове с мед. През разтоварващите дни е добре да се направи клизма.

- бавно хранене с много дъвчене (поне 40 пъти на хапка) в спокойна положителна атмосфера, без отвличане, работене, четене, гледане на телевизия и пр.
- недохранване, т.е. има един момент малко преди да се почувствате сити, когато трябва да прекратите храненето. След хранене не бива да допускате да се чувствате натежали, подути и сънливи. По-добре да станете от масата леко гладни. Започвайте храненето с голяма салата, която ще ви запълни стомаха.

- приемайте храносмилателни ензими с всяка по-голяма порция готвена храна.

- не се хранете преди изгрев и след залез слънце.

Забранени храни: захар и бяло брашно (водят до гъбички в червата и оттам повишена пропускливост за токсинни); алкохол (уврежда черния дроб); картофови (съдържат лектини, които са вредни при псориазис) - картофи, домати (особено кетчуп, лютеница, т.е. прерабтени концентрати), патладжани, чушки. Може да се ядат в умерено количество, но ако забележите, че не ви действат добре, спрете ги.

# 304
Аз също съм с екзема на ръцете, а отвреме навреме и по краката. От сърбящия тип е, при който се чеша до разраняване и накрая излиза безцветна течност, а кожата, която е като шкурка, се и нацепва. Зимата е най-зле. Установих, че ако не се отстранят причините, лекарствата са само временно решение и организма дори се пристрастява, защото спрат ли се, става много по-зле, отколкото преди да ги започна. Много бързо се отказах от тях. Най-вече гледам да стоя настрана от нещата, които я провокират, а те са основно прах (къщен и пр), всякакви измиващи средства, освен най- обикновените неароматизирани сапуни, прахове за пране, грим, студ и др. Важно е да сеотстрани причината, а не само симптома.

Това, което ми помага за сърбежите, е гореща вода на границата на поносимостта. Вечер и през нощта е най-зле, затова мажа с мастни киселини сутрин, когато не е толкова раздразнена. Те трябва да се приемат и външно, и вътрешно. Моета екзема е като сенната хрема, кожата разпознава някакви нормални (сравнителн нормални) неща като заплаха и реагира с изкарване на токсини и пр, поне аз така си го обяснявам, но има значение и самото йсъстояние, ако ям богата на витамини, миерали и мастни киселини храни, като цяло нещата значително се подобряват (лятото).

И не на последно място, екстрактът от семена на грейпфрут ми е помогнал повече от всякакви лекарства. Simple Smile

# 305
da_ra , с Аквасорските мастни киселини ли мажеш? При щерката(АД) имаха много добър ефект, също и гела с манука.

# 306
  При екзема силно препоръчвам класическата хомеопатия !  Peace

# 307
И класическата хомеопатия, да, но малко хора имат достатъчно търпение за това...

# 308
Чета методите ви за пречистване на организма и гледам, че някои от вас ползват Омега 3. И аз пих около месец Омега 3 на таблетки и за това време качих около 2 кила при все, че нито апетитът, нито храненето ми се е променило, а поддържах постоянно тегло с години. Някой да има същия проблем?

# 309
Важно е също Омега 3 да е в добро съотношение с Омега 6, които лесно усвояваме от храната. Вкъщи приемаме есенциални мастни киселини (аз, мъжа и детето), които са комбинация между Омега 3, 6 и 9 и не сме забелязали някой да е качил.

# 310
Аз лично се спрях на Udo's Choice, но не знам дали ги има в бг. Ето тази статия на сайта им ми хареса като чисто информационно четиво: http://www.udoschoice.co.uk/media/are-omega-3-supplements-enough

# 311
А също и тези двете (като оставим настрана хваленето на продуктите им Wink )
http://www.udoschoice.co.uk/media/seeds-or-fish-omega-3
http://www.udoschoice.co.uk/blog/udo-erasmus-on-foundation-oils- … d-supplement-oils

# 312
# 313
  • Бургас

Хм, интересно. Онзи ден си направих ударна доза ленено семе и вчера цял ден ме боля корема и ми беше отпаднало.

# 314
Важно е също Омега 3 да е в добро съотношение с Омега 6, които лесно усвояваме от храната. Вкъщи приемаме есенциални мастни киселини (аз, мъжа и детето), които са комбинация между Омега 3, 6 и 9 и не сме забелязали някой да е качил.

Това е много полезна информация, благодаря! По колко таблетки от всяко приемате? (за възрастен)

Общи условия

Активация на акаунт