Турска кухня *5*

• 523 779
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 1 350
  • София
Аз наскоро открих едни нови за нашия пазар
кори, които наподобяват големите турски.
Кръгли са и около 50 см в диаметър, печени
са на сач , плътни и влажни.Продават се на бройка
и цена на кг.Има ги на пазара в Слатина, на Плиска,
може би и на др. места.

Ми дай нещо като марка и име.
Доставят ги насипни в големи пакети и се продават на бройка.
Сега не съм в София, но като се върна ще проуча коя е фирмата,
която ги произвежда. Купих си 3 броя за около 2 лева.Става една
голяма баница, или си правя 5-6 банички на грил тигана от 1 кора.

И къде ги продават на бройки?

# 1 351
  • София
Дядо хаджия, аз съм ги купувала
от пазар Слатина,в магазинче за млечни
продукти на фирма от РАВНО ПОЛЕ.
Казаха ми, че имало и такива кори
някъде в района на х-л Плиска, пак в магазин
за млечни продукти, може би са тяхно производство newsm78

# 1 352
  • Sofia
Takива koри продават и в Млекарницата на Хиподрума

# 1 353
Ако не е днес тези дни очаквам оригиналната рецепта за кори за баница от Шанлаурфа . Да се надяваме , че ще успеем да си ги направим Praynig

# 1 354
  • София
Ако не е днес тези дни очаквам оригиналната рецепта за кори за баница от Шанлаурфа . Да се надяваме , че ще успеем да си ги направим Praynig

Самите кори за баница ли ще правиш ?

# 1 355

Самите кори за баница ли ще правиш ?

Да, само че работата за снощи не стана . Днес щели да ходят на годеж в Газиантеп и дъръ-дъра и не е питал майка си ... голяма заетост  newsm78
Аз иначе кори си  правя дърпани по казахска рецепта . Навремето питах тоя , питах оня не знаели най-накрая от една книга " Баници и питки" да не излъжа , коя е годината на издаване , но е някъде 1990-1991 . Там има и казахски , туркменски , киргизки - авторката е българка , но семейството им е работило там .
Рецептата е проста : 4 ч.ч. брашно , 2 ч.ч. вода , 1 ч.л. сол и сода на върхът на ножа . Замесва се , разделя се на 4 топчета и всяко се разтегля с олио . ( преди имаше едни пластмасови маси "Гъбка"  топчетата се разтеглят колкото тази маса )
Баницата се състои само от тесто , натрошено сухо сирене и мазнина . Който иска си я усуква , който иска на плик , на пластове всякак е хубава .

# 1 356
  • София
Takива koри продават и в Млекарницата на Хиподрума

Моля те, да обясниш къде точно се намира Млекарницата на Хиподрума.

# 1 357
  • Sofia
Ако идваш с кола от центъра се минава в локалното след бул.Гешов,посока ГУСВ...има един блок,на ъгъла Банка,Немски стоки и там е Млекарницата.

# 1 358
  • София
Благодаря!!!

# 1 359
 Joy Страшна рецепта ( за кори за бьорек) - малко олио и малко сол , брашно и вода , колкото си прецениш

# 1 360
# 1 361
  • София
Тъкмо днес готвих такава!
Доста добра я докарвам на вкус. Simple Smile

# 1 362
Аз пък правих два пъти хайдари . Хубаво стана . Взех първата рецепта от търсачката. Първият път го пробвах с пилешки гърди на скара и чушка , а вторият с омлет . Става  Peace

# 1 363
  • София
Здравейте!
Знае ли някой рецептата на един техен десерт, приличащ много на нашето негърче... сервират го във всички all inclusive хотели Simple Smile Шоколадов сладкиш, тип кекс, нарязан на квадратчета, залят с шоколадов сироп...  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Отдавна искам да намеря рецепта, ще се радвам, ако споделите   bouquet

# 1 364
  • Русе
Здравейте!
Знае ли някой рецептата на един техен десерт, приличащ много на нашето негърче... сервират го във всички all inclusive хотели Simple Smile Шоколадов сладкиш, тип кекс, нарязан на квадратчета, залят с шоколадов сироп...  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Отдавна искам да намеря рецепта, ще се радвам, ако споделите   bouquet
Имам спомен, че се е коментирал тук подобен сладкиш. Потърси в първите страници. А на първа страница с рецептите няма ли нещо?

Аз да докладвам, че си купих турските кори за баница от пазара, но още не съм ги ползвала и не мога да кажа колко са големи и кръгли ли са. Мисля в неделя да направя баница. Ето снимков материал как изглеждат
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт