Турска кухня *5*

• 523 845
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 375
  • Sofia
Момичета,

Знаете ли къде в София може да се купи суров кадаиф?

# 376
И аз съм търсела. Май никъде няма. Четох някъде, че във Велико Търново се продава. Аз лично помолих познат да ми донесе от Истанбул и така се снабдих  Peace.

# 377
Момичета,

Знаете ли къде в София може да се купи суров кадаиф?

Здаравей,
аз миналата година купувах от арабските магазини на женски пазар.Питай в един и те ще те насочат.

# 378
Сега там не продават, защото им бил спрян вноса от Иран (дано не бъркам). Явно преди са го внасяли от там. Обиколила съм всичките арабски магазини на ЖП.

# 379
  • София
Сега там не продават, защото им бил спрян вноса от Иран (дано не бъркам). Явно преди са го внасяли от там. Обиколила съм всичките арабски магазини на ЖП.

Продават - в месарницата (  Shocked ) на Симеон - 10 лв - 900 гр  Peace

# 380
  • Sofia
О, много благодаря за информацията!

В месарницата?!?... newsm78

# 381
  • Там, където ме обичат

Продават - в месарницата (  Shocked ) на Симеон - 10 лв - 900 гр  Peace
А стига бе!  Shocked Той направо е златен .

А защо да не можете да ползвате полуготов. Разликата няма да е толкова съществена. 

# 382
  • Sofia
Две рецепти съм си харесала - кюнефе и баклава с кадаиф - и в двете кадаифът се пече, така че ако вече е печен, няма да стане номера. Поне така мисля!

# 383
  • София
О, много благодаря за информацията!

В месарницата?!?... newsm78

Хахахаха Simple Smile И аз така се почесвах Simple Smile)))) Ама - има Wink

И все пак - някой ще ми отговори ли на малко тъпичкия въпрос -  каква кайма става най-добре ляхмаджуна - телешка, агнешка или смес? Моляяя...  Hug Ще имам гости тези дни на "турска" вечер и лошото е, че между тях има и един турчин - та не е много добре да се изложа  Laughing

Последна редакция: пн, 17 дек 2012, 17:43 от gia_fire

# 384
Щом ще има и турчин наблегни на българската кухня! Simple Smile Иначе с телешка или смес се прави  Simple Smile

# 385
  • София
Щом ще има и турчин наблегни на българската кухня! Simple Smile Иначе с телешка или смес се прави  Simple Smile

Благодаря за отговора!   bouquet
Нашата кухня - ясно Wink , ама ако получа похвала за тамошно ястие - много ще се гордея  Grinning - и то ще е благодарение на вас и всички споделени вкусотии   newsm20
Ще пиша как е минало - независимо от резултата  Hug

# 386
  • София
Е...момичета...нямам думи!!! Току що завърши моята "турска вечер"
Менюто ми беше ИЗЦЯЛО с ВАШИ рецепти
Всички неща правех за първи път!!!

И ВСИЧКО БЕШЕ УНИКАЛНО ВКУСНО  newsm20!!!! Благодаря ви сърдечно!!!

labrex - Благодаря за бързата реакция и помощта за баклавата!   bouquet

Ето и какво направих:

Абугануч
Морковен таратор
Пастет от червен пипер
Късър
Карнъйарък
Ляхмаджун
Измир кюфте
Баклава

И всичко това накрая гарнирано с оригинален турски локум и чай ....

Изядохме си пръстите - 7 човека няма да хапнат нищо една седмица Simple Smile)))))))))

# 387
  • Sofia
Браво!
Някоя снимчица?

# 388
gia_fire,чудесно си се справила щом: "Изядохме си пръстите - 7 човека няма да хапнат нищо една седмица", направо запреглъщах, като ти четох менюто!  bouquet 

# 389
  • София
Амчи къде съм блял та съм я изпуснал тая тема.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт