Турска кухня *5*

  • 521 428
  • 1 748
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 2 893
Айряна не си го купувам, аз си квася млякото и си го правя вкъщи. Даже и сол отвикнах да му слагам, че водя тежка битка с целулита Embarassed, но и така ми е вкусен. Питах за турския да не би да му слагат и други подправки или нещо по различно, но явно пак си е мляко, вода и сол Simple Smile

# 106
  • близо под тепетата
  • Мнения: 679
Айряна не си го купувам, аз си квася млякото и си го правя вкъщи. Даже и сол отвикнах да му слагам, че водя тежка битка с целулита Embarassed, но и така ми е вкусен. Питах за турския да не би да му слагат и други подправки или нещо по различно, но явно пак си е мляко, вода и сол Simple Smile

Щом е домашен....  Peace  bouquet  купешките са ужасТни! И аз понякога си правя домашен, но не мога да не му сложа солчица(въпреки целулита, който с времето намалява Praynig Joy ), понеже имам ниско кръвно, пък и не ми е вкусно Crossing Arms Laughing

# 107
  • Мнения: 41
Айрана гледам че го правят в някакви....машинки  Laughing Laughing И този каймак който слагат отгоре като си поръчаш....направо ми се допи, а и аз трябва да намаля солта заради килограмите и ужасните кожни проблеми в момента.... и целулита!!
В Софрата в Пловдив като влезеш можеш даже да я видиш въпросната машинка, но като го пия усещам че наистина е само това - мляко, сол и вода, но явно млякото е с доста по-висока масленост поне аз така си мисля.

# 108
  • Мнения: 2 893
Морковения кекс стана чудесен, благодаря  bouquet

# 109
  • ...живея на последния етаж...
  • Мнения: 842
И ние много обичаме супата от червена леща. Правя я по рецептата на Тансу, но слагам и риган. И накрая, когато я сервирам, задължително всеки си слага изцеден лимонов сок. Вкусът с лимона е съвсем различен, а и в Турция задължително така я поднасят. За соса от нар - преди време ми подариха едно шишенце, и аз доста се чудих как да го прекараме. Наистина е доста кисел, едновременно и сладък, изобщо странен. Накрая установихме, че мнооого върви с пилешки пържоли на скара,ребърца, ориз....

# 110
  • Финландия
  • Мнения: 172
Момичета, милички, може ли някой да помогне...

Върнахме се преди два дни от Турция и си довлекох такива дългички, тънки патладжанчета (тук са много големи и месести- внос от Холандия). Направих един кебап, дето го видях из Кусадаси- нарязан на кръгчета патладжан и помежду им на срязванията- като малки кюфтенца от кайма, с много подправки и щипка канела. стана фантастично...но...Дали пък оригиналната рецепта няма да е по-добра.

Ако някои се сети според моите обяснения- бихте ли помогнали. (даже и не помня как се казваше този кебап, че да го търся из Нетта)

# 111
  • близо под тепетата
  • Мнения: 679
Ако някои се сети според моите обяснения- бихте ли помогнали. (даже и не помня как се казваше този кебап, че да го търся из Нетта)

Patlıcan kebabı  Mr. Green

това е по рецептата на Суха Мащерка   bouquet .... изпробвана и одобрена Peace Laughing Няма да съжаляваш!

# 112
  • Мнения: 1 117
и аз при вас, в търсене на вдъхновение  Simple Smile

# 113
  • Мнения: 41
И ние много обичаме супата от червена леща. Правя я по рецептата на Тансу, но слагам и риган. И накрая, когато я сервирам, задължително всеки си слага изцеден лимонов сок. Вкусът с лимона е съвсем различен, а и в Турция задължително така я поднасят. 
Звучи много добре особено това за ригана, защото вкъщи е на почит и приятелят ми слага на всичко!  Simple Smile Аз до сега не съм пробвала сама да направя лещата, винаги сме я яли по ресторантите или от онези супи на прахчета. Приятелят ми е носил преди като си ходи до Турция и наистина нямат нищо общо с нашите Магита и тем подобни гадории. Аз по принцип съм твърд противник на всички полуфабрикати и храни на прах, но тези супи са ни спасявали в най-гладните моменти..бързо и вкусно!! Simple Smile)))
Сега искам и да се похваля, направих първото си чисто турско ястие! Адана кебап. Не стана точно като там, НО беше адски вкусно! Рецептата беше моя интерпретация като си откраднах от тук и от една друга която намери в Гугъл. Направо си облизахме пръстите, а като купих и от онези питки за тортила, малко ги затоплих и намазах с много малко масълце гледай какво става. Салата нарязана на ситно, Текерда ракъ, адана и питките тортила....и после +2-3 кг. Simple Smile)))

# 114
  • Мнения: 2 201
Coban salatasi съм яла в няколко разновидности, та кое и истинско и кое не е не знам.
Яла съм например с нарязано червено зеле, яла съм и без.
На някои места салатката която е без червено зеле се нарича кашък салата....
Не мога да съм полезна в случая  Crazy но със сигурност сирене няма.

# 115
  • Мнения: 427
Снощи бяхме в турски ресторант .
Поръчах си Чобан салата . Съставките и бяха : домати , краставици , прясна чушка , лук , някаква подправка подобна на червения пипер / може би сумак / , и отгоре две парчета сирене .
Като цяло това което хапнахме , ми хареса много .
Менюто им беше доста обрано от към асортимент , но се надявам за в бъдеще да започнат да предлагат по -богат такъв  Laughing

# 116
  • Мнения: 573
Чобан салатасъ   

Съставките са домати, краставици, лук, зелена чушка, магданоз, нарязани на мноооого ситно и подправени със сол, лимон и зехтин. Може и сумак и нар екшиси. Съотношението варира според  готвача  Laughing

# 117
  • Мнения: 9 451
привет, момичета!
Да знаете в БГ да се продава сос (или паста е) хариса?  И има ли рецепта, по която мога да си приготвя?

# 118
  • Мнения: 2 201
привет, момичета!
Да знаете в БГ да се продава сос (или паста е) хариса?  И има ли рецепта, по която мога да си приготвя?


http://nadejdaskitchen.blogspot.com/2012/02/blog-post_27.html

 Whistling

# 119
  • Мнения: 9 451
  bouquet много благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт