Турска кухня *5*

• 521 431
  • 1 748
  •   2
Отговори
# 855
  • София
Ердинч, добре завърнал се!
Твоите съвети и указания
са ни много ценни.  bouquet

# 856
  • Пловдив
Привет на всички в темата, чета ви отдавна   bouquet
Имам 15 кори за баница, пресни, купени вчера от Лозенград.Та, освен баница със сирене, какво друго мога да направя с тях?

# 857
  • София
 Горгона,може баница със спанак,с праз
с кайма и др. плънка, каквато ти харесва.

# 858
  • Пловдив
Благодаря, направих бюрек с пилешко. Hug

# 859
Привет на всички в темата, чета ви отдавна   bouquet
Имам 15 кори за баница, пресни, купени вчера от Лозенград.Та, освен баница със сирене, какво друго мога да направя с тях?

Горгона, ти какви кори - 15 на брой си купила от Лозенград?
Аз винаги, когато ми се отдаде случай да отида до Лозенград
си купувам кори за баклава в пакет - по 48броя. От тях правя, както баклава,
така и баница - с най-различна плънка. Всичко става перфектно. Корите са много тънки.

Но питам, защото моя позната си е купила други и ми ги хвали като много по-добри.

Та затова въпросчето ми е - какви са твоите кори ???

Ердинч, забравих да отбележа твоето завръщане. Дано здравословните
проблеми да са отминали!!!

# 860
  • Варна
Вероятно са 3х5 броя корите, ръчно правени, продават се пресни на пазара. Такива купих и аз в събота.

Горгона, голям ли бе пазара? Ако можеш да го сравниш със съботния... или поне някакъв опиентир за размери и предлагане.

# 861
Вероятно са 3х5 броя корите, ръчно правени, продават се пресни на пазара. Такива купих и аз в събота.

Горгона, голям ли бе пазара? Ако можеш да го сравниш със съботния... или поне някакъв опиентир за размери и предлагане.

До колкото знам - големият пазарен ден в Лозенград
ставал в сряда!!!!

За ръчно точени кори - мнооогооо тънки и аз съм виждала на пазара
- но не съм взимала - да ме пита човек защо и аз не мога са отговоря!!!!

# 862

Момичета, какво е това? Залепнах за монитора! Heart Eyes Crazy

# 863

Момичета, какво е това? Залепнах за монитора! Heart Eyes Crazy

Хайде, че и на мен ми потекоха ......

Не знам??? Нека някой по запознат - да ни запознае и нас!!!!

# 864
  • Пловдив
Корите са кръгли, големи, печени на сач, продават ги на бройка, по една лира парчето.Не съм била на съботния пазар и не мога да направя сравнение, обаче бюрека стана " убийство в телевизора" по думите на мъжа ми.Аз винаги купувам от тези кори, просто ми се искаше нещо различно от традиционната баница със сирене.Благодаря за рецептата, взех я от първа страница  smile3525

# 865
Корите са кръгли, големи, печени на сач, продават ги на бройка, по една лира парчето.Не съм била на съботния пазар и не мога да направя сравнение, обаче бюрека стана " убийство в телевизора" по думите на мъжа ми.Аз винаги купувам от тези кори, просто ми се искаше нещо различно от традиционната баница със сирене.Благодаря за рецептата, взех я от първа страница  smile3525

Peace newsm51 Следващият път ще се озъртам за такива!!! Peace
Благодаря  bouquet

# 866
  • Варна
Аз ги взех 5 за 3.50. Имаше и за 5 лири, но нямаше разлика във вида и големината.
Направих набързо това...

... с две кори и половина.

С останалите ще пробвам и 1-2 други неща... заинтригува ме с бюрека...

... и с това, че в сряда пазарът е по-голям... Wink

# 867
  • Пловдив
Аааа............намерили сте ми това
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=546424.720
това е от египетския пазар в Истанбул преди шекер байряма - поне преди 2 години-така и не разбрах как се казва, беше доста скъпо. Вадиха го от тави печено, сиропирано, навито на охлюв и го подреждаха така на пирамидки. Кадаифът е сиропиран но с доста гъст сироп, защото почти не капеше, пълно е само с шам фъстък.
/не го опитах, защото съм диабетик, но на децата много им хареса, не съм сигурна и дали онова е моята снимка, защото лаптопа се ожени/

# 868
Аааа............намерили сте ми това
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=546424.720
това е от египетския пазар в Истанбул преди шекер байряма - поне преди 2 години-така и не разбрах как се казва, беше доста скъпо. Вадиха го от тави печено, сиропирано, навито на охлюв и го подреждаха така на пирамидки. Кадаифът е сиропиран но с доста гъст сироп, защото почти не капеше, пълно е само с шам фъстък.
/не го опитах, защото съм диабетик, но на децата много им хареса, не съм сигурна и дали онова е моята снимка, защото лаптопа се ожени/

Hug Hug много хубаво поднесена информация - Благодаря - даже и се посмях на
сватбата на лаптопа... Живи и здрави да са младоженците!!!! Peace Peace Peace

# 869

makak, и аз благодаря!  bouquet Страхотно изглежда, направо не мога да се отлепя от монитора. Пък и такава снимка си сложила, все едно ще го докопам.......... Heart Eyes, ама гладна кокошка, просо сънува, та и аз. Grinning Изнасям се от темата, баницата на  beljata и тя една апетитнааа Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  bouquet  chef

Общи условия

Активация на акаунт