Отслабване със Сиофор - тема 3

• 125 847
  • 778
  •   1
Отговори
# 660
Аз банани НЕ ЯМ. КАтегорично. Правила съм си експеримент - нищо не ми вдига така захарта, както бананите. Иначе ям почти всички плодове - кайсии и праскови, избирам ги да са по-зелени, обичам кисели плодове. В общи линии, ако се внимава с количеството може всички, но аз имам проблем именно с това. Обожавам плодове и мога да изям 1-2 килограма без никакви проблеми.  Blush

# 661
  • София
Здравейте, аз съм с Хашимото и хипотериодизъм от 5 г.,но с тироксин нещата са под контрол, поддържам TSH около 1. От известно време почнах да напълнявам / качих 4-5 кг/. Споделих това на ендокриноложката и тя ме прати да си изследвам гликирания хемоглобин. Каза, че ако е над 5% ще ми изпише Сиофор 2х 500 за известно време. Днес си взех резултатите и гликирания хемоглобин е 5,60%. Моля да коментирате резултата. Наистина ли е нужно да пия Сиофора? Предварително Ви благодаря!!!   

# 662
  • София
Хриси, в моята лаборатория горната граница за гликирания е 6,2% . за да се ориентираш на колко милимола отговарят процентите:   
5% = средна кръвна глюкоза 5.0 mmol/
6% = средна кръвна глюкоза 6.7 mmol/
Според мен за да ти предпишат сиофор и да ти назначат доза би следвало да ти направят обременяване. Иначе тази доза е ниска и не е притеснителна според мен.

Виолеткатана, моя позната беше при тези от немската метаболитна програма.Изпращат кръвта до германия и от там връщат резултатите и назначават специален режим на хранене. чела съм го и ми направи впечатление, че ограничава видовете храни в едно хранене за са се облекчи метаболизма. Напр. ако се ядат плодове през деня-само от един вид. Има примерни менюта -май с грамажи. Моята позната отслабна след като ги започна и до сега спазва препоръките. Не съм се ровила в нета, ако се интересуваш за координати ще и поискам за да се инфермираш лично, само кажи.
Колкото до плодовете съм изключила гроздето, бананите и сушените плодове. Купувам по-кисели, по-зелени, или напр бели череши вместо червени, но с плодовете не се ограничавам много. Дано ти хареса чията, на мен ми е вного гнусно лигава-и само в салата от ряпа я слагам и не се усеща.

# 663
  • Пловдив
Здравейте пак,момичета!  bouquet
От месец и половина вече пия Сиофор 850 (по схема) като вече от 20 дни сигурно съм на 3х1.АГ и ендокринолога ми бяха казали,че ще ми се нормализира МЦ от Сиофора.Последно ми е дошъл МЦ на 31 май след Дуфастон.И аз не знам какво да ви питам  Crazy Кога да го очаквам да дойде  Laughing И бебе се опитваме да правим... само че аз дори и не смея да си въобразя,че е станала "работата" . От тия хапчета изглежда че,ми става нещо на стомаха и ми е едно като че ли ми се гади.... Crazy Взех си тест,сутринта го направих обаче е отрицателен  ooooh!
Не знам дали ми разбрахте мисълта   Blush  bouquet

# 664
  • София
Да, от хапчето е гаденето, също може да имаш и разстройство. Ако се започне с еда таблетка и е дълъг периода на увеличаване на дозата може да се преодолеят тези симптоми. Твоята схема за прием на лекарство каква е?

# 665
  • Пловдив
Да, от хапчето е гаденето, също може да имаш и разстройство. Ако се започне с еда таблетка и е дълъг периода на увеличаване на дозата може да се преодолеят тези симптоми. Твоята схема за прием на лекарство каква е?
Една седмица по половинка вечер,после по половинка сутрин и вечер,третата седмица по 1/2 сутрин, обед и вечер и на 4-тата седмица по едно сутрин,обед и вечер.Разтройството си ми е екстра на мен  Mr. Green без това не можех да хода нормално до тоалетната.Това гадене от скоро започна.Но за отслабване и някаква загуба на апетит не мога да кажа.Нямам хранителен режим,нищо не ми казаха лекарите.Ама и аз не се натискам де  Laughing Просто ми казаха,от тези хапчета няма да имаш апетит и ще отслабнеш.
6 месеца трябва да ги пия и после на контролен.

# 666
  • Ню Йорк
След няколко месеца ще ти се нормализира цикъла. Моя е изключително нередовен по принцип, но откакто съм на метфогамма е на 30 дена точно.

# 667
  • Пловдив
След няколко месеца ще ти се нормализира цикъла. Моя е изключително нередовен по принцип, но откакто съм на метфогамма е на 30 дена точно.
Звездния принц лесно ли ви се получи,след като ти е нередовен МЦ  Hug

# 668
  • Ню Йорк

От раз стана, не съм имала проблеми със забременяването. Въпреки, че бях на 35, с наднормено тегло и нередовен цикъл.

# 669
  • Пловдив

От раз стана, не съм имала проблеми със забременяването. Въпреки, че бях на 35, с наднормено тегло и нередовен цикъл.
Божа работа е всичко!

# 670
  • по пътеката
най-после ходих на ендо! мери ми захарта на място0.98  в 14.00 4аса-само с 4аша кисело мляко сутритна ), кръвно 120/70, оглежда ми краката, пръстите, корема натиска, врата, езика гледа! пусна ми TSH и NFS  за анализ! обяснява ми вси4ко,пък аз сверявам с каквото знам от вас и статиите! исписа аспирин, антилип (фенофибрат)! ще коригира дозата на левотирокса и глюкофажа след като види изследванията! никаква дума  не каза за добавките! мога д а ям по 200 гр от сезонни плодове  на три порции, от банан, грозде и смокини по 100 гр, две фурми, риба и пълнозърнести неща, без 4ервено месо и мазнини, вси4ко варено на пара и после готвено! зелен4уци както и каквито искам! това е от моя континент!
стискам палци за тези, които искат бебета, тръгне ли едно ,ще ги наредите и до 5 ,ако ви е на сърце!4е и до менопауза  може да има изненанди!моите бременности са след отслабване и след много стрес, когато видя светлинката в тунела! Hug Praynig Peace

# 671
  • Пловдив
стискам палци за тези, които искат бебета, тръгне ли едно ,ще ги наредите и до 5 ,ако ви е на сърце!4е и до менопауза  може да има изненанди!моите бременности са след отслабване и след много стрес, когато видя светлинката в тунела! Hug Praynig Peace
Ах,колко е хубаво да прочете човек такива думи!  bouquet  Hug

# 672
Привет, момичета Simple Smile
Тази седмица успях да сваля захарта от 5.7 на 4.3, но това задържане и загуба на вода много ме объркват по отношение на теглото. Уж от понеделник бях отслабнала 1.3 кг, днес съм +0.8кг от тях след като снощи хапнах сирене на вечеря.
Иначе и аз банани вече рядко хапвам.

Да, от хапчето е гаденето, също може да имаш и разстройство. Ако се започне с еда таблетка и е дълъг периода на увеличаване на дозата може да се преодолеят тези симптоми.

Потвърждавам.  Peace И при мен в началото имаше сериозно гадене, но с времето отмина и сега след последното увеличаване на дозата (метфогама) не съм имала оплаквания. Ще ти се настрои организмът с времето.  Peace

# 673
Аз вече се отчайвам  Tired Пия 2х1000 на ден, но разлика в килограмите ми няма. Не консумирам нищо тестено и сладко, освен плодове.  Tired Захарта ми е добре, но се надявах, че ще повлияе и на теглото  Sad

# 674
  • Пловдив
На мен пък в началото не ми се гадеше изобщо.Сега започна,от околко една седмица.Та за това първо си помислих,че може да станало бебето Crazy

Общи условия

Активация на акаунт