Спряхте ли цигарите когато решихте да имате бебе?

• 5 203
  • 31
  •   1
Отговори
от около половин година правим опити,според вас ще се увеличи ли шанса за забременяване ако спра цигарите?Мъжът ми няма да успея да го накарам да ги спре,но аз мога да ги спра...трудничко ще е,но знам,че мога,спирала съм ги за година и пак ги започнах:( като си помисля колко жени са забременяли без да искат и са си пушили,че дори и по време на бременност и си пуша и аз,но сега се замислям да ги спра.
И още нещо искам да обсъдим,да не пускам друга тема...наистина ли е толкова важно да не мисля за бебе...всички казват не мисли за това и то ще стане...е,няма как да стане да не мисля,а и каква е логиката,като мисля какво става,няма да има овулация ли,хормоните ли се побъркват???много забременели жени пишат-писна ми да мисля за това,бях се изморила,то пък взе,че стана,аз не мога да не мисля:(((

# 1
Аз спрях цигарите няколко месеца преди да забременея(мисля, че е време и ти да ги спреш), а за мисленето, има малко истина в това , защото колкото повече го мислиш и с всеки неуспешен месец, все повече започва да се затормозява  една жена а това си е стрес за организма, поради който бебеправенето се затруднява.

# 2
по-лесно ще спра цигарите,отколкото да спра да мисля,бях спряла да следя календари,температура и не влизах тук във форума даже да  чета,ама сега май пак полудях:)) ама каквото стане,наистина си е тормоз де....много се ядосвам вече,ама ще се опитам да не мисля за това:)

# 3
  • София
Не съм спирала цигарите, но и не съм била страстен пушач. Моята лекарка ме беше предупредила в началото, когато започнахме по-същинските опити, да не правя тестове за овулация и следене на температура, защото ще лудна. Послушах я.

# 4
  • София
За цигарите- спрях ги 2-3 години преди да решя за бебе,но ако трябваше да решавам дали да ги спра,когато сме решили за бебе-отговора ми е да.

По-добре се старай да не мисли за бебе,колкото повече го мислиш (като неписано правило е),повече не се получава.

# 5
Здравейте, момичета. Записвам се в темата, за да почерпя опит, най-вече. Планираме да работим по-активно за бебоче, към юни-юли. А съм пушач... Стааар пушач...

Притеснявам се ако ги спра, дали няма да си причиня рязък стрес на организма, а от друга страна, изобщо не искам да рискувам здравето на бъдещото ни детенце с тъпия си порок Sad..

# 6
Спрях цигарите, когато разбрах, че съм бременна.
Сега детето ми е на 2год. и половина, правиме опити за второ, радвам се, че вече не пуша. Simple Smile
 Може би трябваше да ги спра преди да забременея още първият път, но все не ми стигаше волята, после, когато вече разбрах, че съм бременна, ми беше много по-лесно.

# 7
  • Бургас
Спрях цигарите в момента, в който разбрах, че съм бременна.
И да, не съм мерила температури и т.н., не ми е било фикс идея, просто знаех и вярвах, че ще се случи.
Ако нямаш някакви здравословни проблеми, които да изискват лекарска намеса - много спокойствие и любов са нужни.
И без вманиачаване по въпроса.

# 8
Аз ще изкажа по-различно мнение.
След като половин година не става е възможно да има някаквъв проблем и по-добре започнете да го търсите.
Да, хубаво е да не пушите, но не мисля, че спирането на цигарите ще увеличи шанса.

Зарежи всички лафове от рода на " Ще стане, когато най-малко очакваш"и "Не го мисли", а просто отиди и провери защо не става, половин година не е хич малко време...

# 9
  • Стара Загора
Аз ще изкажа по-различно мнение.
След като половин година не става е възможно да има някаквъв проблем и по-добре започнете да го търсите.
Да, хубаво е да не пушите, но не мисля, че спирането на цигарите ще увеличи шанса.

Зарежи всички лафове от рода на " Ще стане, когато най-малко очакваш"и "Не го мисли", а просто отиди и провери защо не става, половин година не е хич малко време...
АБсолютно подкрепям!
АЗ и двата пъти спирах цигарите при положителен тест. Но при нас проблема беше мъжкият фактор!

# 10
Да спрях ги,ама след 1вия месец понеже не знаех,пък и не бяхме планували "бебе",но пък сега се радвам че имам детенце което ме радва Hug  и обича.

# 11
  • София

Не... след като видях 2те чертички

# 12
Предния път ги спрях, когато забременях. Даже не ги спрях съзнателно, понеже лекарите твърдяха, че няма да мога изобщо да забременея и не съм правила усилия. Буквално няколко дни след зачеването просто спря да ми се пуши и цигарите ми бяха станали гадни далеч преди закъснението.
Последните ни опити датират вече от 3 г., но не съм спирала цигарите - единствено ги бях намалила до 4-5 на ден, а от 2 месеца пуша само по 1 цигара сутрин с кафето.
Не мисля, че имат някакво отношение към процеса на самото забременяване, но са от значение при евентуална бременност - т.е. от значение е да отсъстват в "менюто" на бременната.

# 13
  • Варна
Спрях цигарите в мига в който видях тупкащо сърчице /при първата ми бременност/. Стреса който изживяваш докато разбереш дали си бременна ми стигаше и не исках повече напрежение. Като видях двете чертички - ги намалих до 4-5 на дени и когато доктора потвърди че всичко е наред не запалих повече до следващите 5 години. Преди година пак ги започнах/да ме пита човек защо ли?/ и сега последният месец пушех много. Без да е планирано - вече видях двете чертички. Решила съм отново да постъпя като първият път.
Колкото до мисленето - и в двата пъти не съм го мислила и стана веднага, обаче то си е до организъм. Според мен психическият тормоз като го мислиш и разочарованията въздействат на хормоните. Много пъти има хора които не могат да имат деца само по психологични причини. Сигурна съм че това определено се отразява. Но - това не значи че не си следях горе-долу овулацията и т.н. По скоро бях любопитна да познавам тялото и цикъла си и ако някой ден реша че искам дете - да знам кога е точният момент. Първият път вече не помня как стана, но този път в една от малкото вечери, в които бяхме на една вълна на следващата сутрин усетих силна болка отдолу и знаех че съм в овулация. Така се оказа че шестото ми чувство че е станало нещо не ме подведе. Е - все още съм само на чертичките от теста, но скоро се надявам и на тупкащо сърчице...

# 14
По-добре ги спри. Simple Smile Едва ли ще ви помогне за зачеването, но когато се получи, ще ти е по-лесно отказването за следващите 9 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт