Домашна машина за сладолед

• 148 497
  • 365
  •   1
Отговори
# 135
  • София
И в "Президент" ли има карагенан?  Confused
Аз още обмислям покупката, че са ми пълни чекмеджетата на фризерната част на хладилника.

# 136
Хм, според показания по-горе линк карагенанът хем има полезни свойства и се добавя в бебешки храни, хем не е безвреден....Кой е писал тази статия... ooooh! Crazy Аз за садолед използвах в БГ животинската сметана от Лидъл (и в Кауфланд има аналог) от 200 мл, с карагенан е, но такава без него не съм открила. Тук също не съм открила сметана без карагенан- но не съм търсила в био и здравословни магазини, там може и да има без карагенан? newsm78 Възможно е в някои алтернативни сметани да няма (соева, кокосова и т.н.).
На мен също ми замръзва по дъното и стените- номерът е да се пусне машината да върти и възможно по-бързо да се изсипе сместа за сладолед, иначе замръзналото е повече.
Каримма, не е зле първо да провериш дали купата ще ти се побира в чекмеджетата на фризера. Peace

# 137
В Лидл Дружба има машини.

Да, карагенанът е кофти. И аз търся животинска сметана без него. Модифицираното нишесте какво му има?
Имам някакъв спомен, че съм купувала от Била някаква и май беше читава по съдържание.

Модифицираното нишесте има голяма вероятност да е ГМО а дори да не е , за какво ти е сам празни калории

# 138
  • София
Каримма, не е зле първо да провериш дали купата ще ти се побира в чекмеджетата на фризера. Peace
Това е чудесна идея, ама как да стане? Освен да помоля някоя от вас да си оразмери купата и да пусне тук информация за размерите. За което, естествено, ще съм много благодарна  Simple Smile

# 139
Моята машинка е в БГ, а не тук и не мога да помогна, но някое от момичетата които имат машинката могат да измерят, предполагам. Hug По-скоро височината имах предвид. Виж тук дали има размерите на купата:
http://www.lidl-service.com/cps/rde/SID-A6DA35B1-62DADB42/lsp/hs … D0%BB%D0%B5%D0%B4

# 140
  • София
Благодаря, dolce miele! Няма ги тези параметри на уреда нито на сайта, нито в упътването за експлоатация. Ще видя в някой Лидл, който ми е близо - ако е останала непродадена машина, да премеря.

# 141
Благодаря, dolce miele! Няма ги тези параметри на уреда нито на сайта, нито в упътването за експлоатация. Ще видя в някой Лидл, който ми е близо - ако е останала непродадена машина, да премеря.
височина на купата 16 см.\ шир.(диаметър) 20 см

# 142
Направих първи неуспешен опит за сладолед. Купата стоя една нощ във фризера. Стана пълно мазало в кухнята и трябваше да успокоявам фрустрацията си с два сладоледа от магазина  Joy
Нямах сметана и вместо нея ползвах прясно мляко и кокосово масло.

# 143
За да нямаш ядове 24 часа във фризера! С масло става на камък като стегне

# 144
  • София
Момичета, машини има в ЛИДЛ в Надежда, до Руски паметник и на още едно място, ама го забравих.  Embarassed
Аз звъннах на нац. им телефон на сайта и там ми казаха. Даже мъжът ми вече взе от Надежда.  Wink
Иначе и аз търся рецепти без сметана, ама засега не съм намерила. Търсенето продължава.  Laughing

# 145
Иначе и аз търся рецепти без сметана, ама засега не съм намерила. Търсенето продължава.  Laughing

Защо търсиш рецепти без сметана?

Моята щерка е алергична към към белтъка на кравето мляко и затова правя сладолед у дома със козе мляко.
Мляко, захар, жълтъци, ванилия и шоколад - варят се на котлона. Понякога слагам бадемова сметана, но тя сякаш само разваля вкуса.

Изстудявам сварената смес и слагам в машината. После прехвърлям в кутия като добавям шоколад, ядки, бисквитки. Може и плодове, но у дома няма кой да яде с плодове Simple Smile

# 146

Моята щерка е алергична към към белтъка на кравето мляко и затова правя сладолед у дома със козе мляко.
Мляко, захар, жълтъци, ванилия и шоколад - варят се на котлона. Понякога слагам бадемова сметана, но тя сякаш само разваля вкуса.

Изстудявам сварената смес и слагам в машината. После прехвърлям в кутия като добавям шоколад, ядки, бисквитки. Може и плодове, но у дома няма кой да яде с плодове Simple Smile
Колко мляко, захар, жълтъци, ванилия и шоколад? Моля те дай точна рецепта. От къде може да се купи козе мляко?

Последна редакция: чт, 23 юни 2016, 08:43 от elenaregulus

# 147
  • София
височина на купата 16 см.\ шир.(диаметър) 20 см
Много благодаря!  bouquet

# 148
  • София
Иначе и аз търся рецепти без сметана, ама засега не съм намерила. Търсенето продължава.  Laughing

Защото искам да слагам само мляко, но не и UHT сметана с консерванти.
Явно ти не слагаш такава.
Би ли дала пропорциите? Че и ние много обичаме шоколадов сладолед!  Grinning
Колко време изстудяваш в машината и после прехвърляш в кутия? Не е ли много твърдо за добавяне на ядки, бисквити и т.н.? Или ти ги слагаш отгоре?

# 149
Не ви ли е страх да ползвате почти сурови жълтъци лятото?

Вчера се загледах в сметаните в Кауфланд. Имаше на Президент няколко вида Лайт. Имаше поне 4 Е-та.
Тези с 30% масленост (беше някаква кауфландска) са само сметана и карагенан.
Вместо бита сметана пробвали ли сте маскарпоне, заквасена сметана, филаделфия и т.н.? Дали ще е добре с тях?

Моят сладолед с кокосовото масло и мляко стегна във фризера, но се гребе. Все пак се усещат малко кристали. Не е достатъчно маслен.
Днес ще пробвам с лешников тахан в машината, но ще изчакам да направи 24 часа във фризера.

Общи условия

Активация на акаунт