Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 20 апр. 2012, 22:21 ч.

Домашна машина за сладолед

  • 120 042
  • 307
  •   1
Отговори
# 300
  • София
  • Мнения: 1 170
Здравейте, дали такава машина си заслужава: https://www.amazon.de/ROMMELSBACHER-Eismaschine-Kurt-LCD-Anzeige … ateway&sr=8-2

Досега съм правила само сладолед от замразени банани и някакъв друг плод (ягоди например) в блендера и за непосредствена консумация или във формички с клечка. Засилила съм се да си купувам машина, лидълската явно съм я изпуснала и се чудя за тази по-горе..

# 301
  • Мнения: 2
Здравейте, дали такава машина си заслужава: https://www.amazon.de/ROMMELSBACHER-Eismaschine-Kurt-LCD-Anzeige … ateway&sr=8-2

Досега съм правила само сладолед от замразени банани и някакъв друг плод (ягоди например) в блендера и за непосредствена консумация или във формички с клечка. Засилила съм се да си купувам машина, лидълската явно съм я изпуснала и се чудя за тази по-горе..


Машината е на същият принцип, но има таймер за изключване. На мен ми се видя скъпа и си взех http://tehmag.net/index.php?main_page=product_info&products_id=421 ,купата е същата големина, и май, като цяло е същата, като лидълската, но е с друга марка.

# 302
  • Мнения: 116
Тази година правя за пръв път и то с нова машина с компресор. Тя е Cuisinart ICE-100 ( 1 , 2  ) . Старата беше Cuisinart ICE-30, а преди нея имах тази от Лидл. Първото впечатление е много добро. Учудващо е по-тиха. Има две бъркалки, като с едната вкарва по-малко въздух за джелато. Наистина се доближава. Става по-плътен и не толкова въздушен. Като консистенция също е по-гладък. За домашна машина е напълно достатъчно, за мен. Оставих машината да поработи 10мин и тогава добавих студена смес. След общо 50мин се получи с добра твърдост. По вътрешността се образува тънък слой, но той не беше така твърд, както при машините със замразяваща купа, а лесно се отстрани и почти не се открояваше от останалия вече готов сладолед. След около 2ч във фризера стана идеален на твърдост. Сложх 800мл, но като гледам може и 1л да побере. Тепърва ще тествам варианти.

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 17:05 от plm_79

# 303
  • Мнения: 103
Тази година правя за пръв път и то с нова машина с компресор. Тя е Cuisinart ICE-100 ( 1 , 2  ) . Старата беше Cuisinart ICE-30, а преди нея имах тази от Лидл. Първото впечатление е много добро. Учудващо е по-тиха. Има две бъркалки, като с едната вкарва по-малко въздух за джелато. Наистина се доближава. Става по-плътен и не толкова въздушен. Като консистенция също е по-гладък. За домашна машина е напълно достатъчно, за мен. Оставих машината да поработи 10мин и тогава добавих студена смес. След общо 50мин се получи с добра твърдост. По вътрешността се образува тънък слой, но той не беше така твърд, както при машините със замразяваща купа, а лесно се отстрани и почти не се открояваше от останалия вече готов сладолед. След около 2ч във фризера стана идеален на твърдост. Сложх 800мл, но като гледам може и 1л да побере. Тепърва ще тествам варианти.


А да кажете по каква рецепта правите сладоледа?

# 304
  • Мнения: 116
Правя някаква основна и към нея може да се добавят неща ( плодове, какао, шоколад, маскарпоне и т.н. ).

Скрит текст:
1л. мляко
200мл. сметана ( може и повече )
200гр. захар
ванилия
шипка сол
1-2с.л. нишесте
2 жълтъка и едно цяло яйце
1-2с.л. водка или др.

Прави се като яйчен крем или сос, да се сготви някъде до 82°. Когато изстине се добавя алкохола. Може да се прибави сухо мляко или да се замени част от захарта с глюкоза или мед. Ако се ползва мед е добре да се прибави, когато сместа е топла, но не и гореща. А може да се увеличи броя на жълтъците и да се махне нишестето. Всякакви варианти има. Назад в темата има идеи, както и в тази .

Последна редакция: ср, 03 юли 2019, 14:11 от plm_79

# 305
  • София
  • Мнения: 475
Купихме си машината за сладолед на Лидъл, направихме първия си сладолед и стана супер. Обаче имам въпрос може ли веднага да се ползва за втора порция или трябва да се чакат нови 24 часа да замръзва?

# 306
  • София
  • Мнения: 2 149
Купихме си машината за сладолед на Лидъл, направихме първия си сладолед и стана супер. Обаче имам въпрос може ли веднага да се ползва за втора порция или трябва да се чакат нови 24 часа да замръзва?
При този тип машини купите се размразяват докато се прави сладоледа и няма как без ново замразяване да стане сладолед.
При машините с генератори може да се прави нон стоп сладолед.

# 307
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 7 420
Здравейте, да попитам какви марки течна сметана ползвате. знам че 30 %  е по добре от 20 , но попадам все на някакви изкуствени сметани. От коя марка в БГ сте доволни?

На Берьозка, препоръчвам с две ръце.
И аз също  Peace Най-хубавите видове сметана има там.

Общи условия

Активация на акаунт