Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 106

• 52 545
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
  • Разград

Скрит текст:

# 496
Не е много справедливо да сравнявам Фатмагюл с Нарин,но понеже това сравнение ми минава през главата,ще кажа,че Фатмагюл ми допада много повече като поведение.Образът и претърпя развитие,при което нейните действия са обосновани,достоверно представени-у мен лично не предизвикват никакви съмнения.При Нарин не ги виждам точно така нещата.Може би и затова не мога по същия начин да и съчувствам.Но спирам дотук,защото не му е мястото сега да излагам защитната си пледоария по отношение на това си твърдение.

# 497
Здравейте, дружина!  Hug
Имах други планове за неделята. Онзи линк.  Wink Отлага се за следобед. Благодарение на преводачите! Първо епизода, после и природата в Деня на Земята.
di...va, радвам се, че се появи.  Hug Надявам се, че дългият ти пост се дължи на това, че вече всичко е наред с ръката ти.  Praynig
Снощи сте разисквали къде аджеба да гостува Енгин, ако случайно има път насам. Моят въпрос е друг. Защо само Енгин? Нещо за Берен?
Аз се отеглям да гледам епизода, а после на линка за живот извън Интернет, както каза вчера Slawena - "докато не е заваляло".

# 498
  • на морето
Добро утро момичета ! Hug
Дълбок поколон и покорно БЛАГОДАРЯ  екипа , който ни зарадва с превода на серията !!!!!!  
Наистина , подробностите са безкрайно важни за възприемането на серията . Предполагам от толкова много слушане вече почти никоя няма проблем с елементарните и по -простите  диалози , но когато дойде един дълбок , смисловоносещ монолог или разговор , е мъка ooooh! ooooh! ooooh! . По дума , две или три по -познати /от многото слушане / си натъмянава някак си съдържанието . Е, да , ама "белите дупки " са толкова много , че точно важните неща " изтичат " през тях .  Е,те , тук идва безценната помощ на тези златни момичета с огромни сърца - всички , които се лишават от сън , спокойствие и лично време , за да можем ние , масата , да разберем какво си казват , а и какво премълчават героите от всички непреведени в БГ сериали . Бъдете живи и здрави момичета !
 Hug  bouquet Hug Hug  bouquet

Сега , само на кратко , впечатления от епизода .
Обърнахте ли внимание , че Фати се самопокани на чай ? И многозначително вметна , че всички спят ? И на няколко пъти , пред врататана Керим , гледайки го усмихната в очите, му кимна лекинко ...Тоест недвусмислено му даде знак за съгласие - "Да , хайде , давай , нека да влезем ...."  И после колко озадачена , та чак разочарование направо излъчваше физиономията й на заден план , докато Керим й отключваше врата на  стаята ...Е, овладя се и се усмихна сладко / кисело / ...ама определено чакаше , искаше да има продължение след преживяването на брега ....И понеже  напираше от вътре  и вълнението и възбудата , тя " изпусна парата " като сподели очакванията си и желанията си ..Както Мирием й каза ... ,самата тя е почувствала вече излекуването си .
Колкото до Керим , видяхме как той " изпусна парата " - няма да преразказвам -Хриси го направи перфектно на прима виста  Hug Hug Hug Hug .Мисля  , че той пределно ясно й разбра намека , но още на плажа вече беше "дръпнал спирачката " .Всъщност , при по -подробно гледане на сцената на брега , останах с впечатлението , че отново Фати инициира продължението на целувките - тя самичка ...как да кажа ...инстинктивно ..полегна назад и го привлече /повлече след себе си в движението .Просто Нещата тръгнаха естественото си развитие , до момента на " прищракването " .  И тя , милата , остана направо в " небрано лозе" , когато той се отдръпна .Уверявам ви , усещането при такова секване  е отвратително ....... Последващите му целувки , поне малко тушираха  " срива " .
И пак се връщам на предните си твърдения ...да обмислят вариант със други пози , и на първо време да зарежат традиционализма ...Дали ще минат пак пред някое посещение при психоложката , или Керим в задушевен разговор " по мъжки " с тати или Кадир  ще си изплаче мъката и ще получи съвети не знам , но малко помощ определено щу му трябва .Освен ако Фати не поеме в свои ръце инициативата ... А една жена навита ли е и захване ли се с нещо ...е , .знаете как е ...няма мърдане ... Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Още няколко предположения тревожат бръбарите в черепната ми кутия  Wink Sunglasses Laughing
Мусти - май хич не го долюбват в килията ...Дали няма  да му видят сметката по накое време ?
Перихан - щом така съзаклятничеше с Лале-то , а и след евентуалния разговор с Кадир бей , може и да се навие да свидетелства ....Не знам ...И в двата случая ще я разбера .Зависи от това какво ще си говорят следващия четвъртък ...
Ерди - мисля , че от яд и за да си го върне на Решат ще се разприказва и ще изтипоса доста от кирливите ризи .Не е глупав , а и знаеше предварително , че искат да  го "жертват" , няма да си остави "коня у рЯката "..
Докторът - е те тук малко ще ми намирисва на старогръЧка трагедия .Дали той няма да е " изненадата " дето ни я приказват все " - като една съща "деус екс махина "http://bg.wikipedia.org/wiki/Deus_ex_machina той да се появи на делото  разкаян и засрамен и да реши еднозначно казуса  с признанията си ?Въпреки , че при толкова доказателства в тяхна полза ,  подобни крути мерки не мисля , че се налагат на този етап на делото .Е , виж , ако примерно филма трябваше да е семо един сезон , и при  ситуацията от първото дело - този похват беше добре дошъл ...
Сега , може само да е опит за " реабилитиране " на доФтУрското съсловие ....
Ще потърпим и ще разберем , не остана много .

Последна редакция: нд, 22 апр 2012, 11:06 от asha

# 499
  • София
Събудих се в много добро настроение, защото през нощта си изгледах 71 епизод с превод.
Куркумче,Вили, дано да греша, но само това ми навя тъга. За тези дрънкулки наистина Керим не знае, но ФГ знае.
Аз не бих си сложила такъв символ в новия дом /новия живот/, който да ми напомня миналото. Дано да няма някаква подсказка, но наистина този факт ми вгорчи иначе прекрасния епизод - новата, обичаща и сияеща ФГ.
И Керим, който освен "тамам" и да гледа влюбено и разтапящо, всичко друго е забравил. Казвам Ви, такива са овните, ама Вие не вярвате Hug

# 500
  • Разград

Скрит текст:

# 501
Не е много справедливо да сравнявам Фатмагюл с Нарин,но понеже това сравнение ми минава през главата,ще кажа,че Фатмагюл ми допада много повече като поведение.Образът и претърпя развитие,при което нейните действия са обосновани,достоверно представени-у мен лично не предизвикват никакви съмнения.При Нарин не ги виждам точно така нещата.Може би и затова не мога по същия начин да и съчувствам.Но спирам дотук,защото не му е мястото сега да излагам защитната си пледоария по отношение на това си твърдение.
Dimony, аз също много пъти се опитвам да сравнявам Нарин с Фатмагюл, макар че сценария е доста различен в същността си има и много общо и двете  ги изнасилиха , но по различен начин и двете се влюбиха, но в различни герои, и двете претърпяха огромно развитие в личностен план, израснаха като жени и като личности, но има една основна разлика според мен , Берен играе по-професионално. Аз не знам дали му е мястото да коментираме облака тук, но щом е свързан с Енгин значи може, аз лично започнах да гледам този филм заради него и не съжалявам затова.
За първи път ми случва да обикна играта на не толкова положителния герои, Мустафа ме завладя изцяло, но също така ми хареса играта и на другия Енгин.
И ако мога да го сложа като мой подпис : Завладяна съм напълно от Облака, гледам го вече четвърти път и не мога да му се наситя.  bouquet  bouquet  bouquet

# 502
  • Варна
  Привет на всички в слънчевия пролетен ден!
    И след тази най-романтична серия ви предлагам още малко нежност и романтика с

ТАНЦЪТ НА ЛЮБОВТА

Това е и моят сърдечен поздрав за екипа на преводачите!

Последна редакция: нд, 22 апр 2012, 12:28 от oma

# 503
Събудих се в много добро настроение, защото през нощта си изгледах 71 епизод с превод.
Куркумче,Вили, дано да греша, но само това ми навя тъга. За тези дрънкулки наистина Керим не знае, но ФГ знае.
Аз не бих си сложила такъв символ в новия дом /новия живот/, който да ми напомня миналото. Дано да няма някаква подсказка, но наистина този факт ми вгорчи иначе прекрасния епизод - новата, обичаща и сияеща ФГ.
И Керим, който освен "тамам" и да гледа влюбено и разтапящо, всичко друго е забравил. Казвам Ви, такива са овните, ама Вие не вярвате Hug
Аз вярвам ,живея с Овен вече 14 год и упорстват много ,но с подходящ подход се съгласяват Laughing

# 504
  • Разград
Fatmagul Kerim Bektob esmak ya 7abibi

# 505

Здравейте дами ! За закуска - много късно, за обяд - малко рано, затова предлагам да пийнем  по едно кафе от мен и по по една лимонада от сладурите !

Моят поздрав - за вас ! Обединен в едно единствено

http://www.youtube.com/watch?v=xfLsMCS281E

# 506
Страхотен ден! Снощи сте се вихрили до сутринта.Имаме превод .
Благодаря момичета! Жестоки сте! Дано успея да  го изгледам през деня,ако ли не  вечерта ,когато всичко живо спи ще се отдам на страстта КВФГ!
Пожелавам Ви един страхотен ден!

# 507
  • В Града на Липите
Добро утро на всички Hug

Минаха часове, откакто гледах последната преведена серия, а все още се усмихвам. Прекрасна серия, едва ли някой е на друго мнение.
Аша, забелязахме, как да не забелязахме, че Фати се самопокани на чай, както и че много красноречиво му намекна, че аблата спи, ама Керим от вълнение тия сигнали ги прескочи, и после за това се псува цяла вечер на ум.  Grinning

Марияна, благодаря за клипа   bouquet

Черна Котка Бял Котарак, съня ти определено е за Фройд, аз не се наемам да го тълкувам.  Joy  Енгин определено пробужда в теб чувства, но дали майчински или някакви други  newsm78, дебелите книги ще кажат.

Милена, и аз забелязах обичайното поведение на Мука, очаквах да е малко по-хрисима и прибрана, ама то вълка кожата си мени, Мука нрава не! Очаквах да се обади на ходжата още същата вечер да дойде и да венчае Йомер и приятелката му.
А горкия Мехмет, едва не си глътна граматиката, като почна да се държи мило с него. Милия я гледаше като слънчасал.
Много ме издразни, като изкоментира, обръщенията на Керим и Фатмагюл, докато се качваха и той носеше чантите. Не ги бях чувала да си говорят толкова открито и мило, и тя пак не се сдържа от тъп коментар.
Но стига за Муки. Дори и тя не можа да ми развали настроението от прекрасната серия. Няма да ми омръзне да я гледам.
Мустафа определено ме плаши. Нещо в черепната му кутия тиктака заплашително. Да видим кога ще избухне. Време е да му спестят мъките завинаги. То това неговото живот ли е? Може би това е гледната точка на сценаристките за неговото наказание, но аз съм по-милозлива.

Никога не ми е хрумвало да сравнявам Нарин и Фатмагюл. Може би през лятото.

Пожелавам ви един прекрасен слънчев ден  Hug Аз ще натискам линка на Круела.

Марта,  Hug благодаря за клипа  newsm51 прекрасен е.

Camile, честит ти рожденник.   newsm38 Да е жив и здрав и много да те радва. Весел празник.

# 508
Добро Утро
Да ви, почерпя моят любим днес има рожден ден и имен ден  

# 509
  • Разград

Скрит текст:
  А картофките ми къде са?

Общи условия

Активация на акаунт