За АВГУСТ залогът е по 5 лева - лъвче ли ще имам или дева?!

• 30 166
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, не знам дали е коментирано, но да ви кажа, че в София, най-добрите неонатологични отделения и съответно с най-добрата техника и неонатолози са в Майчин дом и Токуда.

Да, аз коментирах по-нагоре Майчин дом Wink

Peace PeaceЗнам , че при по- сериозен проблем в която и да е болница бебенцата ги откарват в Майчин дом. Да не се налага на никого! Praynig

# 616
Момичета, не знам дали е коментирано, но да ви кажа, че в София, най-добрите неонатологични отделения и съответно с най-добрата техника и неонатолози са в Майчин дом и Токуда.

Да, аз коментирах по-нагоре Майчин дом Wink

Peace PeaceЗнам , че при по- сериозен проблем в която и да е болница бебенцата ги откарват в Майчин дом. Да не се налага на никого! Praynig

Точно така е!!!

# 617
eli_dream, аз ще ходя на  29.05 на отворени врати в Майчин дом  Sunglasses , но надявам се да споделиш и ти твоите впечатления  от там Heart Eyes
Шех, аз ходя на ЖК и в Щерев и аз така знам само че раждащите преди 37 г.с. ги пращат в Майчин дом.

Ще чакам впечатления и от Диони  Hug за отворените врати в Щерев.

# 618
По принцип бебетата родени до 37 гс. се водели не доносени и явно заради това.

# 619
Софи все пишеш ,че  твоят доктор те преглежда доста добре и е като мини Фм което е много добре . При нас в по-малките градове дори на 2 д не оглеждат много добре . На Жк ми мерят кръвно,обиколката,килограмите . Ако искам да ме види на ехограф и не оглежда много добре - казва ''жив плод '' на коя седмица отговаря и за 1-2 мин ме е видяла  .Че и 20 лв за нищо давам .
  И затова взех да отивам и при друга лекарка все пак като за първа бременност сме голяма паника защото от този интернет много информирани сме станали  и всичко си приписваме или т.е аз де всеки е различен .
  emi_v защо не пита за това сиропче за което ти бях споменала мента-глог-валериян.  И на мене не ми обръщат внимание на ускорения пулс и ми казват да правя упражнения с дишане и издишане .
  За ритничета от бебето и аз не ги усещам силно или незнам какво усещам точно . Все едно леко потръпване или подбутване от вътре и го усещам само ниско долу дали е защото е ниска плацентата незнам . Дано се е вдигнала .
   Днес звъннах на лекарката да отидя да види по-добре сърчицето защото при Фм ми пусна само пулса му и неможа да го огледа хубаво защото бил застанал много зле и чак вторник или сряда съм на преглед и как ще издържа незнам . Вече 4 седмица не съм го видяла .
  Прочетох ,че няколко момичета вече си мажат или мислят да мажат зърната си . Някъде бях чела ,че от 8 месец е добре за да не се получат контракции . Това вярно ли е ? И аз искам да имат някаква подготовка за по лесно кърмене после .
  Днес бях навън и си купих туника по широка и съм доволна .
Ами и аз пиша рядко ,но само ви чета и придобивам информация . Немога да се включвам със съвети понеже аз  съм тази която търся нали ми е 1 бременност и неразбирам .
 Хайде пак цял ферман написах   Laughing

# 620
  • Варна
sofiaaa,
мисля, че ритниците се усещат ниско долу, когато бебето е разположено седалищно, когато се обърне с главата надолу се усещат високо, към пъпа. Поне при мен е така, а не ми е ниска плацентата.
И аз имам нови придобивки - купих си в неделя от Lidl две тънки блузки тип туника с къс ръкав, едната е доста разкроена, та малко плувам в нея все още, но пък са страшно леки и удобни.

# 621
  • София - град
Софиа,За това ходя само на частно и дори не си правих труда да се записвам по ЗК. Но е факт, който много пъти съм споменавала че аз попаднах на човек който си обича работата и обожава да гледа бебчета  Heart Eyes
Аз също си преписвах, но започнах все по-рядко да чета или да взимам навътре постове с оплаквания. Може да ви звучи тъпо, но предпочитам да не чета отколкото да си внушавам и притеснявам  Peace

Реших да потърся защо бебето хълца в корема, усещам едни ритмични движение в мен, та реших да потърся какво. Попаднах на една тема в бг мамма че може би е хълцане. От там пък попаднах на друг материал за движението на бебчето, приятно е за четене.

# 622
Софи, хълцане е и още как. Виктор страшно много хълцаше, а и до сега хълца честичко. А и наблюдавам,че девойката също похълцва вече.

# 623
i az sum go 4yvala tova za kontrakciite, no do kolko e vqrno nemoga da kaja Embarassed iskah da popitam sly4valo li vi se e da 4ystvate korema si kato sxvanat neznam kak to4no da go opi6a kato myskylna treska e i nqkakvo gadno naprejenie gore visoko pri rebrata mnogo stranno ot 4, 5 4asa ve4e ne6te da me otpysne newsm78 newsm78 newsm78

# 624
  • София - град
Сиска , случва ми се ту от едната ту от другата страна. А от вчера нещо от време на врем ме болят и бедрата ама аз добра разходка направих 3 часа и 30 минути в мола  Stop  Laughing

# 625
  • Варна
Случвало ми се е да ми е като схванато високо над пъпа, точно под ребрата. И аз се чудех какво е, обясних си го с тежест от храната, защото май бях прекалила тогава с похапването Confused

# 626
Като споменахте хълцане . Сестра ми като беше бременна и ми каза ,че бебчо хълцал и аз почнах да и се смея как ще хълца и как ще усети тя Laughing . Е вече и аз усетих какво е хълцане - на едно и също място само ти тупка .

# 627
  • София
Софи, много яка статия Hug
Аз такова схващане горе не съм получавала. Случвало ми се е примерно да ми стане много твърд корема и да се подуе(или поне аз имам такова чувство), но явно е било от някаква храна или много вода..но се оправя след час-два ooooh!
Софиаа, и аз в твоят случай бих посещавала и друг лекар, единият щеше да ми е крайно недостатъчен Peace
Зърната и аз мисля да ги мажа от 8-я месец, но май най-добре с Лансинох  newsm78
Стига сте обсъждали неонатологичните отделения, в нашата тема няма да има бебета, родени преди 37г.с. Wink

# 628
Здравейте, сладурки, изпращам ви слънчеви целувки   love001
Добре дошли на всички нови бъдещи мами, пожелавам само хубави емоции да си споделяме  newsm51
Аз се записах за лекцията в The Mall утре, има ли някоя от вас, която ще я посети? Много бих се радвала да се запознаем!!!

# 629
Аз се записах за лекцията в The Mall утре, има ли някоя от вас, която ще я посети? Много бих се радвала да се запознаем!!!
Да аз съм си записана и мисля да отида, само още не знам дали Ема ще е на ДГ или с мен, което може да промени нещата Simple Smile

за хълцането и Емка хълцаше и сегашното ни бебче хълца. По това се ориентирам как е разположено и по ритничетата де  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт