CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 20

• 62 359
  • 796
  •   1
Отговори
# 330
  • Бургас
Броя кандидати изобщо не е определящ. Най-лошото е, че кандидатстват всички, които по никакъв начин не отговарят на критериите. Може пък случайно да се объркаме и да ги наемем, знае ли се Wink и затрудняват същинския подбор. Налага се по няколко пъти да преглеждам кандидатите, защото из между многото, ей така изпратили, все се намират и стойностни СV-та.  Peace

# 331
Ние като агенция основно с това се занимаваме. Целта е да изпратим към работодателя най-силните 3-ма или 5-ма. А колко преглеждаме. Не знам защо продължават едни и същи кандидати да подават документи, макар да не сме им се обадили предните три пъти....

Иначе няма никаква закономерност, зависи колко позиции са. Ако е една, смятам,че се виждат само най-силните, зависи колко са те.

# 332
Не знам защо продължават едни и същи кандидати да подават документи, макар да не сме им се обадили предните три пъти....

Защото не вярват, че се преглеждат всички кандидатури и предполагат, че не са забелязани предните пъти.

# 333
Аз ще се включа с въпрос, мисля от няколко д ни за нещо и не мога да измисля какво да правя. Имам 7 г. стаж в една фирма, започнах на една длъжност, работих 2г. и излязох по майчинство. 1г и 3м. след това се върнах на работа, но на друга длъжност. Пак в същия отдел, но вече като ръководител отдел. Как да опиша това в СВ-то? Необходимо ли е да го споменавам - майчинството имам предвид. Тая дупка как да я запълня. Не ме притеснява това, че имам дете, защото имам детегледачка, свекърва ми ще се пенсионира след няколко месеца и мога да разчитам на тях при нужда. Е, налага ми се да отсъствам понякога, но за 4г. имам само 1 болничен за детето и малко отпуска пак взета заради нея. Мъжа ми също помага много, когато не мога да отсъствам от работа. Отплеснах се.
Та моля за помощ за тая дупка.

# 334
  • Перник
Аз не си посочвам изрично майчинството в CV-то. Не знам дали е правилно, но тъй като преди и след него съм била на една и съща позиция просто пиша, от дата до дата съм била еди какво си.

# 335
И аз се обръщам с въпрос. Преди време кандидатствах по една позиция със СВ и мотивационно писмо. Общо взето писмото беше написано на сляпо, защото в обявата нямаше подробности, а общи приказки, та се съсредоточих върху името и реномето на самата фирма. Както и да е. Сега пак са пуснали същата обява. Не знам дали е за същия отдел, а и няма как да разбера. Чудя се да подам ли документи пак - същите, както преди. Не си правя илюзии, че са ми запомнили документите, но да не би пък да стане конфузно, че използвам едно и също мот. писмо? Даже се замислям дали да подам изобщо...
Нагоре Ред е говорила за това, точно сега видях, но като не съм сигурна дали е за един и същ отдел или е за различен този път?  Rolling Eyes

# 336
Захар, сменете писмото или пипнете малко по автобиографията и кандидатствайте пак.

Относно майчинството--не го споменавайте. То да е към предната позиция като стаж.

http://www.jobs.bg/f1432105 сега ли да припадна или кога?

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 14:52 от Red Velvet

# 337
Здравейте!
Мина интервюто. Представих се повече от добре. Да не говорим, че интервюиращият въобще не беше в час какво и как и най- накрая се получи така, че аз му задавах въпроси, а той дори идея си нямаше какво го питам  Laughing Искрено се забавлявах. Човекът ми каза, че 90% ще се спрат на моята кандидатура, ама аз на тяхната- едва ли.  Tired Не осигуряват на реална заплата /иначе парите, които ги искам за старт ги дават/, а и въпроси тип "В собствено жилище ли живеете или под наем" и "Свършихте ли я работата с децата" ми говорят за манталитета и тоталния не- професионализъм във фирмата. Да не говорим офисът каква кочина беше.  ooooh!

Естел, благодаря  Hug

# 338
Здравейте момичета,

Приемате ли нови попълнения? Ще разкажа с няколко думи за мен, на 31 години съм , имам момиченце на почти три години! След като малката навърши 2 години и трябваше да се върна на работа /частна фирма в която работих 6год/ ме съкратиха! В момента съм на БТ, усилено си търся работа, защото ще я закъсаме финансово. следя обявите основно в jobs.bg, няколко пъти съм подавала CV-та, но само един път ме поканиха на интервю и след това не мми се обадиха!

Приемам всякакви съвети относно търсенето на работа! Благодаря Ви!  bouquet

# 339
Готина обява  Laughing
Аз понеже си търся работа като ТРЗ, се налага да чета обявите за ЧР, защото работодателите пишат че търсят ЧР, а реално им трябва ТРЗ или администратор. Но тези съвсем ме убиха Simple Smile Сладури

# 340
Готина обява  Laughing
Аз понеже си търся работа като ТРЗ, се налага да чета обявите за ЧР, защото работодателите пишат че търсят ЧР, а реално им трябва ТРЗ или администратор. Но тези съвсем ме убиха Simple Smile Сладури

Хахахахаха, да,много са яки. А аз мразя да слагат ТРЗ в подразделение ЧР....или агенции си слагат тотално различни (например за склададжия).

# 341
Tuala, явно не ти е там мястото. Твоето е някъде другаде и дано скоро го намериш.

Днес в рейса се обажда една гЪспожа да ме покани на интервю. Подсказа ми нещо по-особено в обявата и аз учтиво я питам за Надежда ли става въпрос /защото имаше подобна и се надявах да ми се обадят, но  finger  Mr. Green /. Тя като ми се сопна "няма значение, не" и аз  Shocked Леко грубиянско ѝ беше отношението.

П.П. Обявата е за Надежда, ей сега проверих. Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 17:55 от Естел

# 342
Мисля си,че има фирми абонирани да пускат обяви.
Аз само от месец следя обстойно и засичам вече обяви по два и три пъти.
При първо пускане да приемем,че не са се спрели на никой.
Аз кандидатствам при второто и съм 249,ами третото?
Каква ли е целта на това упражнение newsm78

# 343
Дай линк, причините са много.

# 344
Дай линк, причините са много.
ОХ,ами те първите и вторите обяви вече ги няма.
Например една бензиностанция цял месец пуска обяви за управител,касиер,продавач-консултант и накрая ги пусна всички заедно.
Фирма занимаваща се с подобна дейност дори чрез агенция набираше персонал и самостоятелно.
Има я и обявата за кварталното кафене.
Няма как да се ориентираш само по данни и снимка.
Просто понякога трябва да рискуваш и да дадеш шанс на човек да се докаже.
Лошото е за град като нашия,че се познаваме.
Ако работодателя не знае нещо за теб,ти пък знаеш.
Или обратно.

Общи условия

Активация на акаунт