CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема No 20

• 62 231
  • 796
  •   1
Отговори
# 495
А защо тогава такъв наплив?

# 496
Не навсякъде парите са нищожни.

# 497
  • София
И от командировъчни си докарват допълнително. За София специално имам наблюдения за персонала в МТСП. Служителите, които говорят езици са крайно недостатъчни и съответно, за да привлекат и да задържат някой друг кадър ги пращат в командировки в чужбина.

# 498
  • Перник
А защо тогава такъв наплив?

Заради вярването на хората, че работат е сигурна и спокойна. Което не е съвсем вярно - поне моята работа не е нито спокойна, нито сигурна (поне през последните 2 години). Сигурно има и места, където по цял ден се чудят какво да правят, но при нас определено не е така - налага се да работим на доста високи обороти. Колеги, напуснали и отишли в частния бизнес казват, че са били предупреждавани колко е натоварено там, но впоследствие се оказвало, че натоварването не е по-голямо от това, на което са свикнали.
А, щях да забравя - ние работим с еврофондове и вземаме прословутите "двойни заплати", заради което обаче пишем подробни месечни отчети какво сме правили по дни и часове, а и всеки ден отпуск или болничен се отразява негативно на заплатата. Да не говорим, че постоянно някой се заканва да ни спре втората заплата.
Единственият плюс на работата в държавната администрация за мен е осигуряването върху реалната сума.

# 499
Оф, толкова много искам да си сменя работата, направо не издържам вече на напрежението
Но няма нищо подходящо  Sad

# 500
  • Sofia
Имам чувството, че да започнеш държавна работа, трябва да минеш през  кръговете на Ада. И да работиш за нищожни пари...  Sad

Не съвсем. )
Иначе нямаше да има толкова връзкари, които да се натискат за такава работа. )

Хммм...  Thinking
От досегашния ми допир до администрации, съм останала с това впечатление, че дори на по-високите постове средната сума е 600-700.  Shocked Rolling Eyes

Специално за София аз зная за заплати доста по-високи от тези суми, а в повечето министерства и подовни имат бонуси на всеки 3 месеца, допълнителни възнаграждения и т.н, отделно някой ходят на много командировки в други държави и какво ли още не.....та искам да кажа, че вече не са ниски и там заплатите.

# 501
То със сигурност има защо.

# 502
Като стане въпрос за работа и заплащане и се започва и дават примери все от София.
Ама хайде приемете, че живеят хора и в други градове и те работят и те трябва да се издържат.
Че в министерство Х, кака Петя взема 2000лв заплата мен какво ме интересува? Когато реалността извън София, че дори и в нея по отношение на заплатите за администрация и държавна работа далеч не е такава.
За младши експерт заплащането започва от 420лв.

# 503
Имам запитване. Една колежка работи на 6 часа по новия закон за родители на дете до 3 години. За 8 часа ли й се счита стажът? Мерси предварително.

# 504
Имам запитване. Една колежка работи на 6 часа по новия закон за родители на дете до 3 години. За 8 часа ли й се счита стажът? Мерси предварително.

Може ли малко повече подробности, не бях наясно че закона изобщо се прилага някъде Peace
За мен е вече късно да се възползвам, но бих искала да имам яснота относно колегите, на които предстои. В западните практики със сигурност стажа е нормален без значение дали си на 4, 6 или 8 часов работен ден, дано поне в това сме ги копирали.  Peace

# 505
  • София
Би следвало стажа да и се зачита, като за пълно работно време
ето една статия от днес по въпроса http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=132828

# 506
Като стане въпрос за работа и заплащане и се започва и дават примери все от София.
Ама хайде приемете, че живеят хора и в други градове и те работят и те трябва да се издържат.
Че в министерство Х, кака Петя взема 2000лв заплата мен какво ме интересува? Когато реалността извън София, че дори и в нея по отношение на заплатите за администрация и държавна работа далеч не е такава.
За младши експерт заплащането започва от 420лв.

Това е самата истина, за съжаление...

# 507
Благодаря. И ние така мислехме, но реших да поискам второ мнение.

# 508
  • София
Имайте превид, че законодателството прави разлика между трудов и осигурителен стаж. Ако например някой работи 2 години на 4 часа ще има 2 години трудов стаж, но 1 година осигурителен стаж.

# 509
Би следвало стажа да и се зачита, като за пълно работно време
ето една статия от днес по въпроса http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=132828

Не така смело  Naughty

Red Velvet, трудов или осигурителен стаж те интересува.

По повод статията, отпускът е в пълен размер, защото ТРУДОВИЯ стаж се зачита изцяло. Но осигурителния - не.

Общи условия

Активация на акаунт