Аз пък искам да се оплача от клиентите .

• 12 127
  • 163
  •   1
Отговори
# 90
  • Costa Rica
Е, и? Аз мога да изпиша няколко теми от 50 стр. с такива случаи. И при това не правя теми колко ме изнервят клиентите и колко са неучтиви. Пак казвам, на който не му харесва да си смени професията. Не може да ходиш на работа с идеята, че клиентите те дразнят и се държат неподобаващо.
Хубаво де, банкерите ще си сменят професията, учителите ще си сменят професията, продавачите ще си сменят професията... докъде ще я докараме? И къде е границата между "клиентът винаги има право" и непоносимата простащина, която ни залива отвсякъде?

Винаги съм смятала, че съм длъжна да осигуря на човека, който ми плаща, възможно най-високо ниво на услуга. Това обаче не означава, че съм длъжна да търпя лиготии. Ако насреща си имам простак, му обяснявам с две изречения, че с него не мога да  работя и ако обича, да си намери друг да му свърши работата, точка по въпроса. Само че не работя в банка и имам привилегията да си избирам клиентите.

# 91
аз в банката се държа както в кварталния магазин.
Поздравявам по име и мен ме поздравяват по име. Когато имам нужда от нещо е достатъчно да се обадя веднъж по телефона и никой не изисква от мен разни бумащини.
Ако имам да подписвам нещо минавам след работа и макар банката да е затворена по това време, шефката на филиала обикновено е вътре и ми отключва.
Това естествено е в малко населено място където всички се познаваме и ми ясно че в голям град няма как да стане, но приятелското отношение не би трябвало да е проблем за свещената инстиуция наречена банка

# 92

И златното правило в този бизнес е "Клиентът винаги има право".

Само че идва един момент, отвъд който компромисите са невъзможни и клиентът просто спира да бъде клиент ( което казах и вчера по повод на небанкова дилема с клиент).
Освен това банковата сфера и дейност е силно регулирана и когато клиентът иска невъзможни неща ( било поради незнание, било поради арогантност) отношенията просто не могат да бъдат осъществен. Дали ще е превода от примера на Нино Тино, дали ще е отказът му да попълни определен документ- всякакви случаи има.
Авторката ако е изнервена от клиенти идиоти й препоръчвам да се премести в корпоративните отдели, или в дилинга, или изобщо някъде където минимално се работи с клиенти.

# 93
И искам да добавя защо примерно не съм доволна от обслужването на някой служител в банка. В единия клон служителя ми попълва платежното, в другия клон на същата банка ми го връчва сама да си го пиша. И в двата случая са ме таксували по мин. 6 лв.

В единия клон ме връщат за печат, в другия отивам с печата и ми казват, че нямало нужда.

Айде, моля мога още мн примери да дам за "компетентни банкови служители". После що се сърдели клиентите и не ги уважавали.

# 94
Всяка професия- лекар, учител, миньор, банкер си има своите недостатъци. И точно за това има служители, които се наричат ПРОФЕСИОНАЛИСТИ. Недопустимо е един професионалист да изрази мнение за работата си, че нещо го дразни и не му харесва. Това означава, че не може да се справя с нея. За това пак ще се повторя- ако това, което работите ви дразни, значи сте объркали професията си.

Коментари относно неща от "кухнята" на работата е добре да се обсъжда между колеги в офиса, а не по форумите.

# 95
  • София
Така като чета - рай неземен. Клиентите мили, сговорчиви, знаят какво искат....
Е защо не идват при мен тези клиенти? Винаги съм твърдяла, че 90% от работата на банковия служител е да разбере какво всъщност иска клиентът. Защото в много голяма част от случаите и той самият няма идея. Но пък акъл да се дава как точно да си свърша работата - почти задължително. Мисля, че точно това има предвид авторката - хората вече не влизат в банката с идеята, че там има хора, които са компетентни и могат да свршат нещото по възможно най-изгоден и безболезнен начин. Всеки е специалист, всеки знае по-добре от мен как да се върши онова, за което е дошъл. И отнема много повече време и нерви да се обясни защо така, а не иначе, отколкото да се свърши нещото.

Това със сигурност се дължи и на некомпетентни служители, но определено е голям проблем в комуникацията банка-клиент. Докато преди си е имало уважение - отиваш и знаеш, че там хората знаят какво и как и ще ти свършат работа. От теб се изисква да се държиш възпитано. Толкова. Хич не ща Ваше величество или страхопочитание. Само да мога да си върша работата спокойно, защото това е една от най-важните предпоставки за крайния резултат. В това отношение не мога да се оплача - повечето клиенти където работя са редовни, така че нямаме проблем поне в това отношение, но мога ферман да напиша за други офиси, уви.

# 96
  • София
така е, никой не иска да вижда какво е в кухнята, защото после ще му се отяде.

# 97

И златното правило в този бизнес е "Клиентът винаги има право".

Само че идва един момент, отвъд който компромисите са невъзможни и клиентът просто спира да бъде клиент ( което казах и вчера по повод на небанкова дилема с клиент).
Освен това банковата сфера и дейност е силно регулирана и когато клиентът иска невъзможни неща ( било поради незнание, било поради арогантност) отношенията просто не могат да бъдат осъществен. Дали ще е превода от примера на Нино Тино, дали ще е отказът му да попълни определен документ- всякакви случаи има.
Авторката ако е изнервена от клиенти идиоти й препоръчвам да се премести в корпоративните отдели, или в дилинга, или изобщо някъде където минимално се работи с клиенти.

И с това съм съгласна. Хората имат предел. Аз лично съм патологичен случай, не, че не ми е идвало да се развикам, има единични случаи, в които не съм си позволявала просташко отношение, но променения тембър на гласа ми е раздразвал клиент.

Но искам пак да подчертая, че специално нашата банка е по-специфична, не е банка за масови клиенти, което до някъде ограничава разнообразието, ако мога така по-меко да се изразя, от клиенти, а и както казах, работодателят ми ми е поставил правила, но ме и защитава.

# 98
  • Варна
Ели, защо да не си мърморим, ако от това олеква? Малко силно казано ми се струва, че ако мърмориш и нещо не ти харесва, значи не се справяш. Просто идват моменти, в които трябва да отпуснем напрежението...
Аз мисля, че е по-добре работата да не ми е любима, защото "харесваната работа" означава влагане на много лично време, емоции и липса на внимание към по-важните хора (близките); аз поне така правех, затова го споделям; коства ми много нерви, нямаше оценка на усилията ми и така по трудния начин се научих, че е по -добре да не ми е на сърцето всъщност хубавата ми работа.

# 99
Хахахаха. Какво доверие искате да има един клиент към банковия служител, моля ви се. Разбира, се че по- начетените клиенти сами са преценили какво е по-изгодно за тях. Та, аз всеки път като вляза в банката и служите започват да ми предлагат куп "промоции", които са възможно най-неизгодни за мен, но банкера се опитва да ме обеди в обратното. В някой, случаи даже самите те си признават, че е така, но предполагам, че просто ви заставят да го правите, а и вие гоните таргети.

Да, отговорно заявявам, че клиентите нямат уважение към банките. И това е заради "промоциите" и ситния текст. Айде, сега вие си признайте, че сте коректни с клиентите си и след няколко месеца няма да му промените условията.

И аз имам клиенти, които идват много "компетентни", но ние нямаме скрити условия в това, което предлагаме и клиента винаги излиза доволен и го спечелвам за винаги, защото в моя бранш само така се успява с редовни и доволни клиенти, включително и корпоративни.

# 100
Какво точно е виновна служителката на гишето, ако след време управителния съвет реши да промени нещо в условията по даден банков продукт? Или пък, че пак по решение на шефовете, се вдигат таксите? Но обикновено тези хора го отнасят. Предават недоволството на клиентите на по - високо ниво, но от там им отговарят, че не са убедили клиента в положителното от промяната.

# 101
Това казвам и аз. Банковият служител и клиентът са на двата противоположни бряга. Банкера работи за интереса на банката, а не за този на клиента.

Да, не казвам, че служителя е виновен. Да, не му е лека работата, защото той го отнася за това, че банката е некоректна. Но- всеки сам си е подал молбата за работа и на който нему харесва има хора, които ще се справят.

# 102
Ели, има закон, който казва кога, как и при какви обстоятелства банката има право да промения услонията си. Ако ти като клиент можеш да гарантираш, че след 6 месеца няма да има промяна в определящите лихвените проценти показатели, тогава можеш да си сигурна, че няма да имаш и промяна в условията. Това първо.

Магазина до нас непрекъснато едностранно си променя цените на хляба, яйцата и т.н. И какво, да увикам продавачката и да и кажа, че не я уважавам, защото едностранно ми променя условията по покупко-продажбата на хляба ли?

А и не знам каква е услугата или стоката, която предоставяте, но ако ми кажеш, че никога не сте променяли цена-ще излъжеш. Нищо не е на цените от преди 5 години. НИЩО. А освен ако не си работиш в червения кръст, ти продаваш нещо на определена цена.

# 103
Това казвам и аз. Банковият служител и клиентът са на двата противоположни бряга. Банкера работи за интереса на банката, а не за този на клиента.

В кой браш си:)
Всеки на пазара работи за себе си.
Брегове, омраза...направо се чудя къде вирееете, откъде си купувате сирене и хляб, кой ви ремонтира колата, кой ви постригва и кой ви учи децата:)

# 104
Нещо много започват да ми идват професиите, дето се иска уважение и респект  по подразбиране.
Защо не просто възпитано поведение, а и в крайна сметка, според моите лични наблюдения, самата фирма, учреждение, магазин или офис задава поведението на клиентите чрез поведението на служителите си.
Ако още от вратата те посрещат усмихнати, любезни и отзивчиви хора, нещата тръгват от самото начало.
Ако обаче някой важен чичко с военна осанка вместо "добър ден" изстреля "къде" , "тука има ред" или бисери от сорта и...работата отече...
А една усмивка и една добра дума "врати отварят"...

Последна редакция: нд, 22 апр 2012, 12:46 от нова

Общи условия

Активация на акаунт