още едно недоносено бебенце

• 78 041
  • 253
  •   1
Отговори
# 120
Maruskabg, браво на Мими, добре расте детето. Явно ще е борбена мадама  Wink Знам, че търпението ти е на изчерпване, но така е при недоносените, всичко е бавно. Важното е да реагира добре на лечението и скоро да те зарадват даже с изписване  Praynig
имате ли срок, в който може да стоите в неонатологията? Преди година и половина като се роди сина ми имаше някакви пътеки, след които после искат да пращат в друга болница. Как е сега?

Беше питала за деца на дълга апаратна вентлация. Когато родих моето дете в съседен кувьоз имаше едно момченеце с дни разлика. Моя дишаше сам, изписаха го след 57 дена, а другото дете все си беше с тръбичките и кувьоз. Много ми беше мъчно да го гледам, то освен, че не дишаше само и никак не растеше. Имаше сериозна апнеа, лекарите все над него правеха консулти, бяха видимо притеснени. Не познавах майката добре и изгубих връзка след изписването, но все го мислех. На една от рехабилитациите ги засякох - здрави, усмихнати. Малкия беше задминал моя на височина и казаха, че реагирал чудесно на упражненията. Нямаха индикации за проблем. Тогава детето беше на 6м. Така че винаги има и добър вариант, молим се с теб да е така  Praynig Hug

# 121
  • София
Здравей dobra,
има някакви пътеки да, защото вчера подписвах наново документи(изписаха я и я приеха отново по нова пътека).Аз по принцип мисля да говоря с доцент Георгиева(ако се стигне някога до превеждане в друга болница, поради липса на свободни места), че не искам да изпращат никога детето ми в друга болница, защото искам от педиатрията да си я взема.Виждам как се грижат за децата тук и как изглежда детето ми и мога да кажа, че съм доволна.
Стискайте палци на моето бебченце и се  Praynig за него.

# 122
Добра, в Токуда е различно с пътеките, за това се доплаща, а тук не се плаща, нали е държавна болница.
Аз днес видях гоц. Георгиева, много симпатична жена.

marushkag много малко цедиш за 2 месеца и малко. Би трябвало да си минала литура вече. Но важно е, че имаш кърма и поддържаш. А с Мимито всичко ще е наред, ще наддаде добре, ще мине на cipap и така, лек апо лека. Ние бяхме 2-3 дни интубирани и доста дълго време на cipap, седяхме 85 дни в болница докато си вземем Йо, Марти седя 81 дена. Така че търпение мила.

# 123
  • София
Здравейте милички,

Днес ни посрещнаха с добри новини.Очичките(трети преглед) са добре(ще ги гледат пак след 2 седмици).Намалили са още параметрите на обдишване - честота - 25 и кислород - 30(през повечето време).От време на време и спада сатурацията, но доцентката каза, че бързо я възстановява.Пак и е малко нисък хемоглобина, но доцентката каза, че е нормално и и преливат кръв.

Стискайте палци да задържи тези параметри, за да я разкачат вече.Доцент Георгиева каза, че ще стане лека полека.Дано, дано, даноооооооооооооо!
Аз от тоя стрес не смея да се зарадвам, но вярвам силно вярвам в детето си и че Бог го закриля и Дева Мария бди над него!

Ники, в момента работим над това да увеличим количествата и пия Мотилиум по схема, така ще стане, споко Grinning.А колко е това доста дълго време на Cipap?Колко седмици или дни?

Shushe66, вие колко време изкарахте на Cipap след като ви екстубираха?Знам, че е индивидуално, но горе долу да се понастроя, естествено трябва да дойде този момент за Cipapa.

Обожавам детето си!!!
 Hug Hug Hug и благодарности на всички Вас, които ме подкрепяте.

Последна редакция: вт, 29 май 2012, 18:04 от marushkag

# 124
О, marushkag много време някъде към 2 месеца и нещо, като периодично го оставях на самостоятелно дишане и когато се задълбочаваха апнеите обратно го закачаха. Стискам палци за вас  Praynig

# 125
Ники и по другите болници имаше "край" на пътеките и следваше прехвърляне. Поне в София. Не е платено, но пак ги местят, не знам при какви условия.  Дано вече е отпаднала тази практика, че ми изглежда погрешна  Peace
marushkag, честити добри новини. Ще се молим за вас и за следващата крачка  Hug

# 126
marushkag браво за хубавите новини. Значи днес съм помогнала малко на Мими, дори и в коридора докато чаках доц. Буева. Лека по лека, стъпка по ступка.
Ти цеди, мисли за хубави неща и събирах кърма, че скоро Мими като си дойде у вас, ще видиш как ще иска да цока млекце на мама.

# 127
Браво за хубавите новини! Все така и напред.  Hug
За пътеките не знам, но зависи от болницата. Ние бяхме 3 месеца в държавна болница, не съм дала нито стотинка и не е станало дума за местене. Имаше бебенце, което беше сигурно 4-ти или 5-ти месец. Така че много зависи от това как са настроени и самите лекари и дали са готови да оставят детето. Явно начин има, ако има желание.

За кърмата не се тревожи, лека полека ще стане, щом имаш желание. И да не се увеличи много кърмата ти, колкото - толкова. Аз в крайна сметка въпреки всичките ми усилия и упоритост, никога не успях да докарвам някакви прилични количества. Но пък се оказа, че малката изсуква много повече, отколкото аз цедя.

# 128
==А аз продължавам с поддръжката на кърмата, изглежда се отразява добре на Миминка.Вече цедя по 400мл, а целта е поне 600 да достигнем, че даже и 700.
 Praynig Hug
На 2 месеца и аз цедях по 400мл, после стигнах до 700мл. Знам, че имаш страхотен помощник за кърменето. Една идея и от мен. Пускай си комедийни филми докато се цедиш, без значение дали ти е до смях. Докато гледам нещо весело кърмата ми тръгваше по-лесно, пък аз от първия до последния ден трудно смъквах да тръгне струйка.

# 129
  • София
При мен проблема е, че почнах късно да цедя(към 5 ден), защото след предното ми раждане никой не се беше сетил да ми даде хапчета за спиране на кърмата и тя тръгна по това време някога от само себе си и аз мислех, че и сега трябва да се изчака да слезе и тогава да почна, ама на не било така.Освен това първоначално като цедях, не знаех, че трябва да изцеждам до пълното омекване на гърдите и понеже ми бяха запушени каналите и цедях по максимум 30мл от двете гърди и мислех, че съм приключила.Е да, ама не.Вдигнах лека температура и отдиох на лекар(след секцио) и се оказа, че е от гърдите, сложиха ми една инжекция окситоцин и от там вече тръгнаха нещата като хората.Вероятно това е причината количествата да са такива в момента, а и стреса сигурно.Но след като има дами, които са увеличили и по-късно количествата, аз съм упорите и в името на детето си съм сигурна, че ще успея да ги направя поне 600мл. Hug Hug Hug

# 130
Да, това именно е голям проблем. Аз започнах да цедя някъде по-същото време. И въпреки, че съм имала моменти да цедя и през половин час буквално, никога не успях да изцеждам някакво сериозно количество. Това не ми попречи да закърмя малката на 4 месеца съвсем успешно, а освен това като я теглех ставаше ясно, че тя изяжда много повече, отколкото някога съм предполагала.
Така че няма да е лесно, предвид началото, а и емоционалното състояние, в което си, но както казваш - в името на детето ще постигнеш каквото си решила и това е най-доброто за него.

# 131
Аз по време на цедене винаги гледах сериалче, пиех много вода, мин 500мл вода и ядяг жито с мн сурови орехи и прясно мляко. От него много ми слизаше кърмата. Понякога правех и масажи. Но най-вече ми идваше като ходих при децата, като ги пипна и потичаше сама.
Лека по лека ще увелчиш. Нощната е много важна, около 4ч е най доброто време, поне за мен.

# 132
  • София
Здравейте,

днес Мимката е като вчера(задържала се е, слава на Бог), започнали са днес медикамент за подпомагане на дишането и утре ще я пробват.Дано, дано, данооооооооооооооооо.
1. А някой дали има представа какъв може да е този медикамент като не е кортикостероиден(в смисъл не е дексаметазон) и на всички ли дечица се поставя, за да ги подготвят за разкачане, че не попитах?
2. А какъв е принципа на работа на Cipapa?В смисъл говорехте за литри кислород?Кои са най-високите и кои са най-ниските параметри до прехода, защото се рових, ама нещо не открих много полезно инфо?
3. А каква е следващата стъпка след Cipapa?В смисъл какъв е пътя до достигане на самостоятелното спонтанно дишане(така бленувано за нас)?

Моля Ви, стискайте палци и се  Praynig душичката да се адаптира и да върви само напред!!!Дано, дано, данооооооооооооооооо!!!
Благодаря Ви! Hug

# 133
  • София
Моя  Марти го  държаха  по няколко дни  на cipap и после на кислородна палатка после на кислород  само  в кувиоза  пробваха  го   всякак  ципапа  пак  е  на  проценти така  беше  в  МД    ще видиш  скоро  ще  станат  нещата  малко  остана  Praynig

# 134
marushkag , браво на Мимето.
Ами ципапа е тръбичка, през която се подава директно в ноздрите кислород. В зависимост от нуждите на детето, се пуска и определено количество кислород. В Токуда не са ни слагали на палатки, а и май никога не съм виждала да го правят.
Иначе ние доста дълго време бяхме на ципап, тогава ни искаха и витамин А на ампули, който подпомага дишането, поръчах от Дранция и наистина подейства.
След ципапа е малко самостоятелно дишане в кувьоз, следващата е термо легло, легло и в прегръдните на МАМА.

Общи условия

Активация на акаунт