Пролетното слънце грее, ЮНЧЕТО навън дивее - 22

• 47 884
  • 731
  •   1
Отговори
# 300
Ulla, много благодаря за отговора   bouquet

# 301
  • Варна
Киди, аз давам преди, в деня и след ваксината Туя.

Лулу, чакам последното майчинство тези дни за м.Юни. Но щом твоето е вече преведено, явно е за м.Май. Зависи кога работодателя пуска осигуровките.

Ние сме добре, дори прекрасно, здравички, палавички ... Имахме се тати за кратко, извикаха го преждевременно. Мислим другият месец да му погостуваме малко, но да не си правя сметките от рано.  Mr. Green

# 302
  • Варна
Момичета, какво става, ще има ли среща? Никой нищо конкретно не каза  Rolling Eyes Ние утре сутрин като се наспим тръгваме. Телефона ми го има в пощата, ако се разберете нещо - звъннете, че не знам дали ще имам итернет.

# 303
  • С-я
Марчела, ако всичко е ок, ние ще сме в борисовата около 18.00 часа. Ще се чуем. Да видим какво ще стане.
И да честитя рождения ден на най-малкото ни юнче Никола.

# 304
о, благодаря, Поли!  bouquet
Да почерпя на свой ред - с кой каквото обича за здравето на Никола - Наздраве!
Нещо като градинско парти се очертава в ранния следобед у нас, с превес на дърташко присъствие. Че и утре вечер, сакън, да няма обидени. Зарекла съм се това да е последният път, в който събираме родата в чест на дребните. Призлява ми вече от тия досадни задължителности. Е няма пък да бъде вече, точка. А днес ще гледам да се радвам. Така, оплаках ви се с белите ми кахъри, сега да си кажа голямото постижение. Окончателно махнат памперс. И нощно време дори. Не сме го насилвали, не сме се пазарили с него - пробвах и стана.

# 305
  • Варна
Честит рожден ден на Ники!  Да расте здрав и усмихнат за радост на мама, бебчо и татко! Да бъде най-добрия син и най-грижовен батко! Марету, честит празник и от нас! Браво за памперса!  Hug 

Поли, ок.  Hug

# 306
Марету, честит ти рожденник, да бъде много щастлив и здрав! И браво за памперса! Аз също съм много доволна, че от раз махнахме всичко - и детето така се чувства по-добре и по-спокойно.

Аз да ви питам за нещо. Ние сме на гости при баба и след един ден превъзбуда и беснеене от радост, на следващия ден Боил ми вдигна температура. Вчера беше кисел, но по обяд беше такава жега, че не можах да разбера дали от жега е горещ или от температура. Вечерта обаче вдигна и по-висока температура, стигна до 39.5 - поне дотолкова успях да измеря. Дадох панадол и след около час я свали, сега има умерено - не ми дава да го измеря, но е леко топло, а не грее, както през нощта. Същевременно няма никакви други симптоми на неразположение - нито стомахче да го боли, нито сополи или кашлица. С високата температура беше отпаднал, но сега дивее наоколо.
Много се чудя от какво може да е   - а тук не познавам лекарите и не бързам да го водя...

И - весело прекарване довечера! Simple Smile И да качите снимки на фейса Simple Smile

# 307
  • Варна
Приивет, мами!
Не съм чела и влизала от 2 седмици. Почнах работа, а бандитите са на ясла и екшънът е пълен Laughing

Лулу, и аз получих пълния р-р майчински, но моят работодател подава инфото за заплати след 25 число. Заради тов ги получавам с месец назад. Най вероятно и при теб е така. Ако много се притесняваш може да издириш телефона на НОИ и да поискаш по телефона да ти кажат за кой месец е плащането. Аз в началото съм звъняла и винаги са ми казвали, само си казвах ЕГН-то.
Лулу, може да е някакво вирусче. И ние сме били само с висока Т, без други симптоми и си отшумява без лекарства. Само температуропонижаващи. Да не се е напекал на слънце, че сега е много силно, особенно между 10-16ч? Въпреки, че 39.5 ми се струва много висока за прегряване. ДАно няма повече оплаквания Hug

От вчера сме на гащи - памучни.... и е някакъв УЖАС #Crazy Направо каква беля си докарах на главата. То няма такова пране и бърсане ooooh! Ама няма как. По-добре лятото да я свършим тази работа. Лошото е, че лелите в яслата не им се занимава и ги искат с памперс - цитирам: "Те постоянно акат и пишат, как така ще са с гащи?!!? Че то имаме и три годишни дето са с памперс, камо ли те? Shocked" Та ще видим как ще се оправим. Аз засега не мога да отсъствам от работа. Ако имах поне една седмица с децата щеше да имаме някакви частични резултати Rolling Eyes

# 308
  • Варна
Привет-мривет! Simple Smile

Лулу, погледна ли как му е устата, да не са избили афти? В момента е много разпространен коксаки вируса. Бързо и безпроблемно оздравяване ви пожелавам. Hug

japanese, какво да ти кажа, и аз чух, че в по-голямата част от яслите ги искат с памперс, че не им се занимава. Явно сте попаднали на точно такава. Много ще ви е трудно махането при положение, че там си стоят с памперсите, а ти си на работа. Все пак пожелавам успех! fingerscrossed

Теди все още си е с памперс, признавам си не ми се занимава, колкото и грозно да звучи. Чакам сам да ми подскаже и си мисля, че за акито момента наближава. Казва, че има ако, но като проверя няма, сле малко пак казва и вече е свършил голямата работа. Та ще видим докъде ще стигнем...

# 309
  • София
Марчела, предполагам, че вече си дошла. Ако имаш нет, да се извиня, че няма да успея, но днес пристигнаха изненадващо едни мебели (чакахме ги към сряда другата седмица) и трябва да се реорганизираме спешно, че няма къде да ги съберем. Нямам шанс. Ако случайно смените срещата за утре или днес никой не дойде, те каня утре вечер някъде (ще измисля къде). Ще ти звънна утре по обяд да проверя как стоят нещата.

# 310
Лулу, как сте? И ние днес на обяд вдигнахме 38, 5, спадна с нурофен, в 8 вечера пак 38, 5, дадох панадол, сега спи. Отдохме до спешния кабинет да го погледнат, че с нашите субфебрилни температури вече съм се стресирала, обаче там имаше много народ и се върнхаме, утре ще отидем при педиатъра. И на мен ми прилича на херпангина - афти по сливиците, поне миналата година така беше с по-висока температура. Ще видим утре, дано няма екшъни тази нощ  Praynig

japanese , ние сме с китайските гащи, за които бях дала линк, имат подложка и не изтича на земята, само подгизва. Аз поръчах 8 чифта и спокойно стигат за цял ден. Ние от месец сме по гащички, обаче не сигнализира особено. Поне вече не протестира на гърнето и прави често попадения. Дано до края на лятото да махнем памерса. Успех на всички в това начинание  Peace

Последна редакция: нд, 08 юли 2012, 22:30 от Анонимен

# 311
Пепси, мисля, че можеш да се класираш за медицински специалист Simple Smile

Оказа се, херпангина. С никакви други оплаквания освен периодичната висока Т засега, надявам се и с това да се приключи.

japanese, успех, ще се справите! На мен ми трябваха 2-3 дни, но успях да намеря 2-3 дни да съм си вкъщи, без тях не знам как бих се справила. Моят поне се объркваше и трябваше да му махна изцяло памперса и да го науча как да се справя в различните ситуации.

Cecile, стискам палци да ви е спокойна нощта! Нашата предната не беше много спокойна, но като дадох Панадола се поуспокои положението.

Последна редакция: нд, 08 юли 2012, 22:28 от Lulu25

# 312
Лулу, предписаха ли ви антибиотик? На нас педката все ни дава за херпангина, а знам че уж не трябва... Толкова антибиотици изпи напоследък, че утре ако каже пак, вече ще споря...

# 313
Не, без антибиотик. Тукашната лекарка се чудеше между  Умкалор и Инфлуцид, след консултация с нашата си, почвам да му давам ИНфлуцид и още някакво хомеопатично, но му забравих името, ще го погледна след малко и ще пиша.

# 314
Мерси Лули, бързо оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт