Пролетното слънце грее, ЮНЧЕТО навън дивее - 22

• 47 871
  • 731
  •   1
Отговори
# 240
Dora, да споделя при нас като един неотбит кърмак какво е положението.
На обяд си заспива спокойно според ситуацията. Само когато аз съм наоколо иска да съм до него, ако е с баба си - заспива си с нея. Сега като беше болен, му давах повече да суче и в момента много си иска. Но просто му отказвам. Като си поиска веднъж и не му дам, следва истерия. Но на следващия път вече е примирен. При нас има само едно сукане, сутрин. Ако си поиска през другото време, му отказвам.
Иначе с мен наобяд заспива или като гледа песнички, гушнат в мен, или като легна до него. По същия начин и с баба си, ако са само двамата ( ако аз съм наоколо, абсурд да заспи с нея). Няма шишета, няма биберони. Понякога не иска да приеме, че е време за лягане и имаме скандали по въпроса (това важи и за вечерта), но в момента, в който се примири, е готов за 5 минути. При нас важното е да не отстъпвам, че отстъпя ли веднъж, следващият път веднага иска пак.

# 241
  • Пазарджик
Лулу, засега въведох правилото - "може само вкъщи" и лесно приема откази, когато е навън и играе. Помни местата където сме сядали по пейките и сама си казва "не може" дори без да пита  Grinning Като тръгнах на работа вечер ми се мяташе без оглед на мястото и обстановката, сега си чака да се приберем. Наобяд също заспиваше с приказка с баба си за 5 минути, но в един момент се усети че така лека-полека ще се лиши от "титите" и пак започна да се тръшка наобяд да съм с нея. Не знам обаче колко ще издържа на това бясно темпо и бързане наобяд за нейното заспиване и затова търся някакъв друг вариант за обяд само. а и за яслата ще е необходимо да е така.
със шишето е пак някакъв фарс - иска мляко, изпива си го и после иска "тити"  Grinning
сега е татито наред да се пробва да я приспи без мен.  Grinning
ако някой ми беше казал, че ще имам двегодишно дете, което суче, щях да му се изсмея, но ето че двете години минаха, а на мен сякаш не ми стига това време и ми се иска да продължим.
а за режима си права - трябва да го спазваме, че иначе ако просрочим и става нервна, не може да заспи, превъзбужда се.

# 242
  • Варна
Вие такова ли сте взели?

Не, пробва на едно детенце в Морската. Засега не мисля да купувам и колело, имаме моторче, което много си харесва. Колелото го оставям за по-късен етап.
За какво се слагат тези макарички? Извинявай, ако звуча любопитно, но за първи път чувам. Разбрах само, че е свързано с третата сливица, но какво се очаква да направят за тази  година?

Все още кърмещите, хем ви завиждам, хем се чудя, едни такива смесени чувства. При нас докато не го отбих нямаше спокоен сън, след това всичко се нареди, но нямахме проблем със следобедното заспиване. Живот и здраве, ако тръгнем на ясла и аз се чудя, как ще заспива. Всеки ден трябва да носим любимото мече "Тити", без него не можем, разбира се и без пръста.

И като казах пръст, Денито, как са при вас нещата?

# 243
здравейте,и от мен.Аз отдавна не съм се включвала в писането,но от време на време си ви чета.
Гледам за яслата говорите.
Ние от три дена сме на ясла,но до обяд.Та да се изкажа при нас как вървят нещата.
Първият ден я заведох наспана и закусила към 9 часа.Отидох да я взема в 11.30 и тя не искаше да си тръгва,но понеже вече я бяха довели при мен не пожела повече да влезне без мен.
на втория ден отново към девет отидохме,но казах на госпожите,че ако имат проблем с нея да ми се обадят и когато решат ще дойда да я взема.и те ми се обадиха ,че не иска да сяда да яде и ревала .
Днес обаче взех я отново на обяд ,но й бяха малко мокри гащичките ( махнали сме памперса от 2 месеца) видях я чак в колата,че е мокра и й казвам защо не каза на леличката ,че ти се пишка а тя ми отговаря .Няма пишкам,акам и ям при децата.
Започна да ми прави протести.
 Иначе не плачи като я водя .Там е много спокойна казват,но не иска да яде и спи там.
а Пепси и Вероника е с пръст в устата и просто съм се отчаяла .Не иска да ми казва кога е гладна а почва да си лапа пръста и се тръшка и докато я предумам да стане да яде направо много се изнервям .А и така и заспива отново с пръст.

# 244
  • малкия йеросалим

Една закъсняла почерпка за вчерашният празник на Жори  Rolling Eyes.Честит рожден ден на патерици и на Ивчо . Да са все така слънчеви,палави и здрави дечица!!!
Нашият празник мина като миг.Направихме едно лудо пати на нашият двор.Украсихме с балони/който се изпукаха от жегата/тортата ни беше страхотна-огромна червена кола.Жори много и се радваше и искаше да я пипа,но не пожела да хапне от нея.Получи много подаръци и имаше много емоции.Още нямам време да сваля снимки и да ги пусна във Фейса.
Аз исках да задам  едно бързо въпрос-че -сега на двете годинки има ли контролен преглед при педито.Правят ли се някакви изследвания или е само мерки и теглилки?
Щях да пиша още доста неща ,но много ми се спи и ще си лягам.Лека нощ на всички   bouquet

# 245
Мони, при нас само контролен преглед, мерки и теглилки. Съвпадна ни с болестта обаче, и не съм сигурна дали по принцип не се очакват и изследвания.

# 246
  • малкия йеросалим
 Лулу мерси за отговора.Не ми се разхожда до педито само за мерки и теглилки ,и може би ще пропуснем прегледа.
Аз сега да моля за идеи -Търся подарък за племенника ми ,който също е юнче/на 23-ти прави 2год./Не обича колички от типа на крачкомобилите,нито колела.Много харесва да бута колички.Ще ми се да е нещо такова,но да е подходящо за момче.Не мога все пак да му купя количка за бебета  Rolling EyesПриемам и други предложения  Hug

# 247
Мони ние бяхме на консултация и педката ми каза, че тъй като няма да ходим на ясла ще трябва да пусна изследвания за глисти, но ако вие ще ходите ще трябва преди яслата.

# 248
mama moni, eдна идея от мен за подарък - детска косачка за бутане   Peace

# 249
  • Варна
mama moni, още една идея - количка за пазаруване с продукти.  Peace

# 250
  • малкия йеросалим
Дион страхотна идея.Марчелка мерсаж и на теб   bouquet

# 251
  • Обетованата земя
Момичета, благодаря за честитките за РД на Иво!   bouquet ЧРД и на всички останали рожденичета от изминалите дни! Да са ни живи и здрави, много бързо пораснаха! Нашият празник беше прекрасен, въпреки горещия ден, ще кача снимки във ФБ!
 Мама Мони и аз щях да предлагам пазарска количка с продукти вътре, даже на Иво бях харесала, ама вкъщи вече няма къде да стъпвам от играчки и взех да се изнервям!  Laughing

# 252
  • Пловдив
mama moni, на Гери й подариха количка като тези пазарските, но вътре не е пълна с плодове и зеленчуци, а с лопатки и фигурки за пясък. Също е интересно и приятно за бутане и на близки разстояния ако играе детето няма да ги носите на гръб.   Laughing

Мани, как изкарахте на морето?

Все още не съм водила Гери на педито след рождения ден. Трябва да го свърша и това, но нещо не ми остава време. Креми се захвана да събира стикерите в енциклопедията на Била и с нея справим заменки с всеки, койюто се занимава с това. Отделно вече съм и безработна, усилено събирам документите от старата фирма, но е трудно така от друг град. Наесен, ако вземат Гери на ясла, ще започвам наново. Но дотогава се гледаме трите дами у нас, покоряваме дружно парковете, а докато Гери спи следобед, кака й прочита по някоя и друга страничка от книжките от списъка.  Laughing

Хубав уикенд на всички!   Hug

Последна редакция: пт, 15 юни 2012, 23:47 от vany6a

# 253
А вие как се отбихте? Той ли пожела или ти реши, преди това как заспиваше в яслата? Като го даде в яслата имаше ли и друг начин на заспиване или там свикна без сучене? Знам, че и други майки дават децата си все още неотбити, но не знам как да намеря алтернативен вариант за заспиване на обяд без сучене, а вечер и сутрин да си останат. Но все си мисля, че с времето всичко ще си дойде на място и ако е без натиск отбиването ще стане по-плавно и нормално, без излишни драми.

Аз реших да го отбия, макар хич да не бях готова за това, но последните 2 месеца зърната ми се разраниха много и постоянно ме боляха, а той понеже не може да диша много през нослето заради големите сливици и постоянно засуче, пусне да си поеме въздух, пах засуче ... и това също допринасяше за разраняването ми  Confused
Мазах се с даум ексол (това е един горчив лак, който се ползва, за да не си смучат пръстчетата децата). Не му отказвах, когато искаше, давах му, но той засуче и пуска, казва ми, че горчи и се отказва. Все още си търси, но вече доста рядко.
Преди да го отбия при мен заспиваше само на гърда, но в яслата си заспива без никакъв проблем. Не се притеснявай, ще свикне и ще си заспива без да суче. В яслата много голяма роля играе, както аз му казвам стадния принцип. Като види, че всички си лягат и заспиват и тя така ще направи. Големият ми син, когато тръгна на ясла това ми беше едно от големите притеснения как ще заспива сам (той заспиваше пък само на ръце), но там си заспиваше без никакъв проблем. Така че децата се приспособяват много добре към ситуацията.

За какво се слагат тези макарички? Извинявай, ако звуча любопитно, но за първи път чувам. Разбрах само, че е свързано с третата сливица, но какво се очаква да направят за тази  година?
Макаричките се поставят, за да осигуряват вентилация на средното ухо (понеже евстахиевата тръба, през която влиза въздух по принцип е запушена от третата сливица). Прави се малък разрез на тъпанчето и се поставя вентилационната тръбичка и евентуално медикаменти. Поставянето на вентилационни тръбички подържа отвора в тъпанчето по-дълго време (ако тъпанчето само се пробие, за да се издърпа течността, то бързо зараства и пак се нарушава вентилацията и налягането в средното ухо), а с макаричките налягането зад тъпанчето се изравнява лесно с атмосферното и при отит, това лесно се диагностицира (образуваната течност изтича и се вижда) и лекува (лесно се поставят медикаменти директно в средното ухо). Та това в ощи линии им е идеята, да се извади течността, която се е събрала, да осигурят въздух до средното ухо, за да се изравни налягането с атмосферното и да има достатъчно време да заздравее лигавицата на ухото, която е била възпалена.

Аз исках да задам  едно бързо въпрос-че -сега на двете годинки има ли контролен преглед при педито.Правят ли се някакви изследвания или е само мерки и теглилки?
Има изследване кръв и урина - правят се вече веднъж годишно.
Мама мони, ако детето обича да рисува, ей такава дъска е добър подарък. Аз взех на Дамян - от едната страна се рисува с маркери, от другата с тебешири, по средата може да се сложи ролка хартия и да се рисува и на нея, супер удобна е и у нас е голям хит.

# 254
Креми се захвана да събира стикерите в енциклопедията на Била и с нея справим заменки с всеки, койюто се занимава с това.
Ох тези стикери са голяма мания, напомня ми за моето детство, когато събирахме опаковки от шоколади, салфетки, марки, ...

Ние онзи ден намерихме и последния ни липсващ стикер. Но в в офиса голямо разменяне стана  Laughing
vany6a, ако искаш прати ми на ЛС кои номера ви липсват, ако случайно имаме някой у дома да ви го пратим Wink

За децата, които обичат да рисуват и това е добър подарък

Но, ако взимате, гледайте да е по-качествена, че тези дето се продават по 2-3-4 лв. заминават за нула време, ние 2-3 изхвърлихме, но сега взех като тази дето е на снимката и съм супер доволна.

Последна редакция: сб, 16 юни 2012, 00:01 от десито

Общи условия

Активация на акаунт