На обяд си заспива спокойно според ситуацията. Само когато аз съм наоколо иска да съм до него, ако е с баба си - заспива си с нея. Сега като беше болен, му давах повече да суче и в момента много си иска. Но просто му отказвам. Като си поиска веднъж и не му дам, следва истерия. Но на следващия път вече е примирен. При нас има само едно сукане, сутрин. Ако си поиска през другото време, му отказвам.
Иначе с мен наобяд заспива или като гледа песнички, гушнат в мен, или като легна до него. По същия начин и с баба си, ако са само двамата ( ако аз съм наоколо, абсурд да заспи с нея). Няма шишета, няма биберони. Понякога не иска да приеме, че е време за лягане и имаме скандали по въпроса (това важи и за вечерта), но в момента, в който се примири, е готов за 5 минути. При нас важното е да не отстъпвам, че отстъпя ли веднъж, следващият път веднага иска пак.
Като тръгнах на работа вечер ми се мяташе без оглед на мястото и обстановката, сега си чака да се приберем. Наобяд също заспиваше с приказка с баба си за 5 минути, но в един момент се усети че така лека-полека ще се лиши от "титите" и пак започна да се тръшка наобяд да съм с нея. Не знам обаче колко ще издържа на това бясно темпо и бързане наобяд за нейното заспиване и затова търся някакъв друг вариант за обяд само. а и за яслата ще е необходимо да е така.