Пролетното слънце грее, ЮНЧЕТО навън дивее - 22

• 47 853
  • 731
  •   1
Отговори
# 225
Дидинка, какво е правачка и какво ти направи?
Ами правачка казват на хора дето оправят счупен пръст или спукан нещо от този сорт,защото бях паднала и ходех малко като патица,та ми го оправиха имам спукана вена от падането.
Не зная защо и казват така,майка ми и свекърва ми така се изразяват и аз така пиша и казвам. Laughing
Надявам се ме разбра Grinning

# 226
  • Варна
Сесил, аз забравих да пиша, че и Велизар го изкара вируса с температурата. Но при вас е по-различно. Той вдигаше над 39гр 3-4 дена. Давах само температуропонижаващи, но се вдигаше отново. Оправи се сам - само имуно стимулиращи съм давала. Нямаше други симптоми. Но пак казвам - при вас май е различно - много време продължава. Скорошно оздравяване Hug

esma, страхотна екскурзия. Личи си, че си се разведрила Sunglasses Де да можех  и аз да оставя децата на някой от бабите и да се раведря... ама по-нататък Wink

Марету, аз като поразпитах ето този е най-изгодния (за сега) ВИЖ. Но е в Русе. Не знам колко ще ти излезе с транспорта. Една комшийка си го е поръчала и е доволна засега. Моите бандити се качиха и им става, ама по-ниския от двамата е Ивито - 87см. Може би трябва да му премериш колко см е дълго крачето и да питаш по тел.

# 227
Сесил, как сте?
А всъщност детето отпаднало ли е? Топло ли е на допир? Да не би пък нещо да не е верен термометъра?
Стискам палци и аз за бързо оздравяване.

А я кажете отзиви от тези баланс байкове - справят ли се мъниците с тях?

# 228
А я кажете отзиви от тези баланс байкове - справят ли се мъниците с тях?

От първия опит в събота, Рая не се справя, късички са й крачетата още. Ей такова е нашето.

# 229
Japanese, благодаря за мнението, Лулу уж сме добре  Praynig Днес педиатърката ни изпрати на снимка, каза че е възможна вирусна пневмония без други симптоми и не може да стоим без да проверим при положение че има дълго време субфебрилна температура. На снимката слава богу всичко се оказа наред. Забеляза увеличен тимус, но не се притесни на този етап, каза че даже рентгенът щял да подейства положително за смаляването му и като прочетох в интернет май е права, поне една полза от всички вредности досега. Гърлото вече не червено само сливиците са все още набъбнали, ще си доизпием антибиотика и после ако има над 37 - Суметролим. Страшен коктейл от лекарства, но моята педиатърка е от старата школа и явно се презасрахова, то и аз като прочетох разни страхотии за вирусната пневмония взеха да си викам по-добре да проверим. Да минава вече  Praynig, днес бяхме с 37,0 и 36,8.
Иначе за подаръците - за 1ви юни малчо получи от баба си влак, голяма радост, той е голям  фен на малките коли и влакове, по цял ден бръмчи с разни превозни средства по пода. Влакчето беше най-обикновено, за 13 лв. от карфур, но си има всичко - локомотив, два вагона и релси и може да върви с батерии, както и на колела без релсите. Искахме да видим какще го възприеме, живот и здраве по-нататък ще му купим по-голям, наистина много се зарадва. Вашите малчовци бутат ли си колите за бутане с крачета - нашата така стои... Чудя се има ли надежда да я забутаме въобще или да я продавам  newsm78
Хубава вечер на всички  Hug

# 230
Сесил, радвам се, че сте по-добре. Стискам палци да минава вече неразположението и да забравите за него!
Вашите малчовци бутат ли си колите за бутане с крачета - нашата така стои... Чудя се има ли надежда да я забутаме въобще или да я продавам  newsm78
Любима играчка ни е. Не само я бута, ами търчи, измисля си стойки върху нея, блъска се, засилва се,кара я назад, върти се... абе пълна програма. Има две неща, с които играе - с тази кола и с таблета. Но е така откакто съм му я взела почти. Може би, щом не е проявил още интерес към нея, няма и да прояви. Децата са различни.

# 231
Здравейте момичета,
Честит рожден ден на всички празнували до момента, много здраве и незабравимо детство им желая Hug

Аз отдавна не съм писала, но ви хвърлям по едно око Wink

Аз на Дамян поръчах ей такова колело. Като изборът ми беше този предимно заради степенката ако мога така да я нарека. Като се усъвършенстват малко и се кефят да се засилят и да си качат краката някъде и да карат, та това беше едно от малкото такива колела, на което може да си качи караката. Не сме го получили още и не мога да дам отзиви, но се надявам да му хареса, като се има предвид колко много се кефи на колелото на батко си.

Есма, браво за хубавата екскурзия Peace

Сесил, дано да се оправят нещата и да нямате повече притеснения Hug Praynig

Пожелавам успех на всички борещи се за ясла Hug
Дамян от октомври месец ходи на ясла и на мен тази година ми е спокойно откъм тези емоции, но догодина ще имам двойни такива - баткото ще е първолак, Дамян ще кандидатства за ДГ и ние няма да можем да ползваме предимство, че баткото е в градината, защото ще тръгва ученик другата есен, но имаме време до тогава, ще го мислим.
По повод яслата - Дора, кърменето не е причина да я върнат от яслата Peace Дамян ходи от октомври и аз го отбих преди около 10-ина дни, не съм имала проблеми, като е на ясла си е ок, като го вземах в началото веднага ме нападаше, но с времето и това отмина.

Иначе ние сме горе-долу добре, Дамян вероятно ще му правят операция на ушенцата, но вече незнам кога... днес уж ни дадоха дата за операция и като го взимах от яслата се оказа, че имат болно дете от варицела, което автоматично ни отменя операцията в близките 3 седмици Sad но ще го мислим и гласим според детето.

Хайде спирам, че стана ферман Embarassed

# 232
  • Обетованата земя

Почерпете се за втория Рожден Ден на нашето съкровище Ивайло!!! Да ни е жив и здрав!
Времето така си лети! Все едно вчера беше, когато го раждах! Grinning
Нашата торта е взаимствана от тази, но малко по-късно ще видя как са се справили с поръчката!  Mr. Green

# 233
didi24,Честит втори рожден ден на Ивайло!Пожелавам ви да е жив и здрав,да има едно незабравимо и безгрижно детство  bouquet

Благодаря за почерпката newsm59 Wink

# 234
  • Варна
Cecile, как сте? Оправи ли се детето? Явно твоят сладур не харесва кракомобилите. И ние сме от щурите на тема коли, мотори и всякакви щуротий дето се бутат с крачета. И ДВАМАТА. Даже се карат и на площадката редовно правят скандали, като видят такова возило на друго детенце Rolling Eyes

didi24, да ти е жив и здрав рожденика и да има прекрасно и щастливо детство!  bigdance2 Tada

Аз да попитам момичетата от Варна. Знаете ли къде продават балони с хелий?

# 235
Japanese, благодаря че попита. Иде ми да се гръмна вече, уж всичко онзи ден ни беше наред освен леко уголемените сливици, вчера имаше температура 36,9 и 37,0, което се ядва, но сутринта свърши клацида и по инструкции снощи започна Суметролим за край на лечението и хоп 37,6 на обед с живачния.... Натрових си детето, ефект нивкакъв  Cry Обадих се на педитърката и тя не знае на какъв специалист да ни прати, каза да отидем утре и съм сигурна че гърлото пак ще е червено и този път без направление за УНГ няма да си тръгна.

# 236
  • Варна
Аз да попитам момичетата от Варна. Знаете ли къде продават балони с хелий?

Веднага отговарям. На ул.Ген.Колев (новия участък от пътя), на ъгъла с ул. Баучер (има клон на Алианц банк) има магазинче за всякакви празнични неща, балоните са на цена 1.20лв - 1.50лв.  Peace

Диди, честит празник и тук.  newsm59

Cecile, много ми стана мъчно за вас. Вчера в квартала една майка се оплакваше така, АБ след АБ, температури, но те вече са ходили при УНГ и е с възпаление на ушенцето в следствие на трета сливица.
този път без направление за УНГ няма да си тръгна.
  Peace

десито, много е хубаво колеленцето, днес Теди го пробва и му пасна идеално. А вие, каква операция ще правите?

# 237
Диди, да ви е жив и здрав рожденика. весело и щуро детство да има!
 newsm67 nbirthday  ura

десито, много е хубаво колеленцето, днес Теди го пробва и му пасна идеално. А вие, каква операция ще правите?

Вие такова ли сте взели? Ще му слагат т.нар. макарички на ушенцата и може да му махнат третата сливица ... но засега уж само макарички, които да стоят една година и след като ги махат, вероятно ще махнат и третата сливица, ако все още прави проблеми.

Сесил, незнам какво да кажа, освен, че се  Praynig да разберете каква е причината и да се оправяте бързо Praynig Hug

# 238
Сесил, стискам палци и аз да се установи по-бързо къде е огнището на проблема и до няколко дни да сте забравили за проблемите!

# 239
  • Пазарджик
Диди24, честит рожден ден на Ивайло! Да расте здраво, весело дете и много да се гордеете с него, да му помогнете за сбъдне всичките си мечти!
Сесил, дано намерите добър специалист, диагноза и лечение!
Десито, стискам палци за успешна операция на ушенцата! Благодаря ти, че ми отговори за яслата, сега сме отложени за Септември и пак се притеснявам как ще заспива, ще плаче ли много и всички около мен само това говорят - че кърменето е основния проблем детето да се адаптира лесно. Аз не мисля, че ако не суче, няма да плаче, но няма как да ги убедя в това. 1 месец заспиваше или с приказка, или с кърмене, после тотално отказа приказките и пак заспива само със сучене, дори наобяд ходя да я приспивам в обедната си почивка. Пробвам през уикендите таткото да я приспива със шише с мляко, не иска, но пак има някакви проблясъци и понякога си лежи със шишето.
А вие как се отбихте? Той ли пожела или ти реши, преди това как заспиваше в яслата? Като го даде в яслата имаше ли и друг начин на заспиване или там свикна без сучене? Знам, че и други майки дават децата си все още неотбити, но не знам как да намеря алтернативен вариант за заспиване на обяд без сучене, а вечер и сутрин да си останат. Но все си мисля, че с времето всичко ще си дойде на място и ако е без натиск отбиването ще стане по-плавно и нормално, без излишни драми.

Весел празник на всички предстоящи рожденни дни. Нашия е в неделя и вече ме е обзело вълнението. Гостите са поканени, заведението е резервирано, тортата е поръчана - ще е на открито и ще взема много играчки, балони, колички за бутане, шапки .... за подарък от нас ще има влакче с релси, от другите гости ще са изненади. И аз така много се радвам като не знам какво ще й подарят. Тоалета е определен и изгладен.

Общи условия

Активация на акаунт