Пролетното слънце грее, ЮНЧЕТО навън дивее - 22

• 47 852
  • 731
  •   1
Отговори
# 210
Виртуална почерпка за Рождения Ден на Денис

# 211
  • Варна
Киди, да ти е жив и здрав Дени, много да ви слуша и радва.  newsm59

Стига деее, няма такова нещо уроки! Вирусите и болестите нямат нужда от уроки, за да си вършат работата

И аз не вярвам в такива неща. Единствено се уверих, че има хора, които могат така да те натоварват, че все едно ти изпиват живинката.

# 212
  • малкия йеросалим
Наде да ти е жив и здрав сладура Дени!  bouquetМного здраве и щастливи игри!Пиши по  подробно как сте - отдавна не си се разписвала. Не ,че и аз пиша често ,но ви чета редовно.
При нас нищо ново и интересно.Аз си ходя на работа/още съм на половин ден  Rolling Eyes/.Кети завърши детска градина в края на май месец и сега си е в нас.Имахме тържество по случай завършването и беше много весело.Качих снимки и клипчета във Фейса да ми я видите каква красавица е  Heart Eyes
Миналата седмица записах нея в училище ,а малкият на ясла.Живот и здраве на есен и двамата ще са първокласници  Simple Smile
Мъжо отново е в командировка /вече започва да ми писва /.Мани бяхме на свиждане на мъжо в Ст.Загора и за пореден път се влюбих в този град.Завиждам благородно на теб и майчетата от Варна/това са ми любимите градове/
А моето любимо Жори е страхотно ,щуро дете.Ври и кипи от енергия.Страшно палав е,едва му удържам на темпото.Но да са ми живи и здрави и палави.Гледат се с майка ми.Много съм доволна от нейният метод на гледане.Слуша моите препоръки,непрекъснато го учи на нещо ново.За две седмици започна да казва 5-6 нови думи.Много е сладък като се опитва да обясни нещо без думи  LaughingПробиха му и долните кучешки и започна да спи нощем спокойно.Като цяло му дадоха доста зор..Сега започнах да подготвям партито за РД.Смятам да е на двора , с няколко дечица.Ще украся с балони,ще има торта и много игри.Дано да е хубаво времето и да не ми развали плановете.
Хайде стига толкова от мен,че излизаме на разходка  Grinning

# 213
  • Пловдив
В края на деня да честитя и аз рождения ден на Денис - нека е жив и здрав!!!   newsm59

Абе не знам за урочасване дали има, ама за каръщината съм сигурна. Като започне лошата серия, и едно след друго, едно след друго... Ееееее, на човек му идва  #2gunfire   Ама няма пък!   Peace

# 214
Киди ,да ти е жив и здрав Дени, много да ви слуша и радва.  newsm59

Отдавна не съм писала,ще драсна няколко реда Laughing

Рождения ден на малкия мина добре,цял ден готвене и чистене,та през деня паднах та пръста на палеца си спуках вена,добре че майка ми ме заведе при една правачка ими го направи,признавам си доста ме заболя,но сега вече съм по-добре,като за понеделници с каръщина така цяла седмица,на другия ден се карахме с мъжо,днес пък на борсата системата им не работила Grinning
Малкия не сме му купували колело,взех на сестра ми Grinning

# 215
  • С-я
Дидинка, какво е правачка и какво ти направи?

# 216
Здравейте момичета  Hug
От много време не съм писала, дойдат ли май и юни май вече трябва да се плаша, миналата година малкия тизкара две херп ангини и една сериозна настинка със задна хрема, сега пак нещо подобно с гърлото, но не съвсем...
По този повод да Ви питам, каква е нормалната температура на вашите деца? При нас от около месец и половина редовно засичам температура 37,1-37,2, преди това не бях мерила редовно и не знам дали всъщност това не ние нормалната температура  Thinking Според интернет нормалната температура при децата можела да е до 37,2. Споре педиатърката нещо става ... Първият път преди почивните дни около 1 май каза че сливиците били леко уголемени и понеже идваха почивни дни ми написа рецепта с лекарства за различни сценарии, ако с епояви хрема, кашлица, температурата се повиши и т.н. Понеже не с еповиши, а и засичах по-ниски стойнсоти след един ден с панадало и 2 витамин С, не давах нищо и мисля че бяхме добре. в средата на юни понеже беше много мрънкащ, реших да я измеря - и пак засякоха такава температура, след 37,3 отидох при педиатърката - червено гърло, ако се задържи такава до следващия ден да давам антибиотик. Изпихме си го, като измерих температура под 37 един два пъти реших че сме се оправили и не отидохме да го види пак. Сега в края на май пак не беше в настроение, будеше се нощем, мрънкаше, измерих - пак държим над 37. Давах витамин Ц и един път нурофен, както беше така и следващата сутрин отидохме при педиатърката - много зачервено гърло и хоп друг антибиотик. Изпихме го но температурата 37,1-37,3 стоеше, пак отидохме - гърлото  още било червенп, сега пием трети антибиотик, а аз се ядосвам че не взехме гърлен секрет в самото начало. 10 дни след първия антибиотик бях пуснала урина за посявка, излезе стерилна. Сега направихме и ПКК и урина с утайка, всичко е ОК. Днес ни е 5 ден на третия антиобиотик, тъкмо се бях зарадвала, че днес един път измерих 36,8 и хоп - преди лягане един път 37,1 , след това 37, 5, преди малко пак 37,1. Иначе няма хрема, играе си е в настроение ... Направо не знам ... Педито иска да ни праща на рентгенова снимка но белия дроб, но защо, не е имал кашлица след като изкара един гаден вирус през декември. Моля споделете какви са температурите нормално при вас и има ли някой с подобен опитс такава субфебрилна температура и продължително зачервено гърло?

# 217
Cecile, нямам точно опит, но няколко неща
- къде мериш температурата? Знам, че има 0,5 градуса разлика от това дали се мери в устата или в ануса, а тези 0,5 градуса са точно толкова, колкото е завишена температурата му?
- второто - сега Боил като боледува, имаше симптоми на стомашен грип. Добре, но на шести ден от началото, вече без повръщане и разстройство, беше цял ден с такава температура 37,2-37,31 мрънкащ, отпаднал, стреснах се и го заведох на дежурен лекар (беше събота). Дежурният лекар се оказа д-р Васим (може да сте го засичали по телевизията, един много колоритен индиец ли, пакистанец ли, който е специализирал в Лондон и къде ли не, но сега работи в една поликлиника в Суха река), който напипа уголемени лимфни възли и предположи, че става въпрос за инфекция на пикочните пътища. Това, което той ни обясни беше, че в такива случаи детето страда "тихо" от инфекцията и тя се проявява в някакъв момент като симптоми на друга болест - било то зачервено гърло, стомашни неразположения или друго, просто удря слабите места на организма. На мен това ми се стори логично, затова и го послушахме и почнахме лечение според неговите предписания. По принцип това може да се засече с изследвания, ние обаче в събота вечер нямаше къде да ги правим, и почнахме директно да пием Суметролим (течен Бисептол, който не е точно антибиотик, но има известно антимикробно дейстиве).
- а зъби никнещи има ли? на нас в момента ни растат долните кучешки и много силно подозирам, че има връзка между неразположенията му и тяхното пробиване.

И, не на последно място, както нашата педиатърка каза - в момента са в сатурнова дупка около рожденните дни Simple Smile

# 218
Cecile  много е важно как мериш температурата,ако мериш под мишничката предварително подсушавай много добре.Предната седмица водих баткото на лекар имахме проблеми и дежурния в спешното ми каза задължително да следя температурата 4 пъти на ден с обикновен термометър.

# 219
  • Варна
Честит рожден ден на всички малки юнчета, които празнуват днес. Да са живи и здрави, много да радват мама и татко. Весел празник!  newsm59

За температурата не знам и аз какво да кажа, нямам вяра на ел. термометрите, но за съжаление счупих последния ни живачен и сега когато се налага меря с 3 броя и пак не знам колко точно е Т.  ooooh! Е, като беше Теди с 40 градуса, всичките удариха тавана.

Пепси, не зная как е във Варна, но за София предимство за брат/сестра, които ги изписват наесен, няма. Системата го отхвърля автоматично. Ние сме точно с такава разлика и не успяхме да ползваме предимство.
Във Варна това се ползва за предимство и то умишлено е направено да е така. Скоро разбрахме за кооператив във Варна, ако на есен с песен отново нямаме късмет ще се заинтересуваме.

# 220
Лулу, Зизи, Пепси, благодаря Ви за мненията  Hug Иначе меря 4 пъти на ден под мишничката и безброй пъти с термометър Браун за ухо. Днес с живачния под мишницата бяхме 37,0 36,9, 37,3. Вчера на обяд беше 36,8, а вечерта 37,5. Вечер е най-висока. Днес ни е 6 ден на Клацид. Преди това пи Цефзил и Аугментин. Ефект никакъв. За инфекция на пикочните пътища и аз се притеснявах понеже малкият има разширено бъбречно легенче и затова преди втория антибиотик, още преди да отида при педито, дадохме урина за посявка беше 12 дни след първия антибиотик и излезе стерилна. Дали заради предния антибиотика или всичко беше наред, не знам. Около седмица преди това пък бяхме на ехограф за контрол на легенчето и уж намалява по-малко. Яд ме е че не дадохме гърлен секрет. В петък направихме ПКК - всичко е в норма, и урина с утайка, пак всичко е в норма. След тези температури вчера и днес от 37,5 и 37,3 сигурно ще ни прати на рентгенова снимка и не знам дали да се съглася, но може би е по-добре, вместо да си мисля разни неща. Интересно че миналата година тези вирусни ангини ги караше с много висока температура (да чукам на дърво), сега заради педито уж имал имунитет някакъв и не вдигал толкова. Аз всеки път като го водя заради температура 37,3 и се чудя дали не се престаравам и тя всеки път за моя изненада казва че гърлото е червено  newsm78
Така с нашите перипетии, май тези вируси са най-активни през променливо време и с жегите ще се кртонат ...
Хубава нова седмица на всички   bouquet

# 221
  • Варна
Cecile, ако не вдига по-висока от 38, аз бих се опитала да го задържа без антибиотик. Три антибиотика не са малко. Стига майчиното ти сърце да издържи. Щом е гърлото и няма други симптоми (кашлица и хрема) може да пробваш с хомеопатичните - Тонзилотрен. За малки деца се дават на всеки час до 8 таблетки дневно. Аз ги препочитам пред всеки антибиотик.  Hug Ако не си му давала нещо имуностимулиращо, може да му даваш, докато я поддържа тази температура, за да помогнеш на организма сам да се пребори. Дано скоро да се оправяте, че майката най-тежко изживява болестите на децата си Hug

# 222
Cecile   има някакъв вирус в момента с температура .Моя син го изкара  болеше го леко и стомахчето,той е по голям и ми казва,а при малко дете може и да не се разбере.Сигурна ли си че не е от това.Преди  време малката беше така 3 седмици,но тя вдигаше до 39 градуса.Накрая с широкоспектърен антибиотик се оправи.

# 223
Температура меря, доколкото изобщо успявам, под мишницата с дигитален термометър. Ако покаже на прима виста над 37.5, меря по-подробно и внимателно, ако не - зарязвам. При висока темп давам Беладона, изписана на Никола от хомеопат. Но той, да чукна на дърво, почти не боледува. Вирусите ги кара много леко, ако му се залепят, и се разминава без хапове. Слагам му чорапи със сол и мед.
Девойки, я кажете, какви баланс-байкове имат наборчетата и радват ли им се. Искам да купя на Никола за РД и вече трябва да избера какъв, но малко се опасявам да не би да не може да достига земята, какъвто е дребосък - 82 см.

# 224
  • София
Здравейте Simple Smile Честито на всички пораснали юнчета!   bouquet   bouquet   bouquet
И бързо оздравяване на болните.

Ние слава Богу сме добре, децата са здрави и диви. С мъжо си подарихме една екскурзия до Флоренция за 5 дни (е, бяхме и с малкия, де... каките останаха при баба). Беше просто вълшебно... Много зареждащо място, препоръчвам го!
Сега съм обратно на работа, момичетата на градина, а Никола с баба. На есен с песен и той ще ходи на ясла. Работата с местата в градините е зле... супер изнервящо положение.

Поздрави на всички Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт