Пролетното слънце грее, ЮНЧЕТО навън дивее - 22

• 47 851
  • 731
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Лулу, аз давам лекарствата разтворени със спринцовката от Нурофена. Много рядко Теди не иска да пие и тогава го натискам насила. Боил сега като не иска и нищо да приема ще е трудно даването им, но го понатиснете. Ако го изплюе давайте пак и така, за да подейства поне част.

Теди миналата година като беше с чревния, 3 денонощия бях над него със спринцовката и на няколко минути му давах да пие вода, трябва да оводнява, с Т и разтройство е задължително.

# 196
  • Варна
Лулу, много неприятно. Не иска ли да пие сокче? Давай му нещо, което харесва. То пък, дали подсладениете сокове не бяха забранени Rolling Eyes Аз също съм ги наливала честичко със спринцовка, като Пепси, но не са плюли. ДАно се оправи скоро Hug

mar4ela5, не сме се засичали, защото бяхме в Котел за 2 седмици. И се върнахме с гаден вирус, с който се борим и тримата вече 1 седмица. В момента аз съм на антибиотик, Визо е с кашлица и съмнения за хрипове, Ивето е с налепи по сливиците, и двамата са сополиви. Вече ми писна от болести, лекартва, сиропи и там подобни. То нямаше край. Как ще я караме занапред въобще не знам ooooh! За яслата - ще ги записвам в ОДЗ-то до община Приморски.
Съжалявам, че децата на варненската група не са приети. Rolling Eyes Това с детските ясли и градини  е повече от гадно. Не стига, че всичко останало ни е толкова 'лесно' (инфраструктура, здравеопазване, градинки.......), ами и яслите и градините са мираж.

# 197
Лулу, как сте?
И нас ни спаси  спринцовката от Нурофена. И с обикновена става.

# 198
Мерси, че питаш, мартеа! Благодаря и за съветите.

Днес беше по-добре. И аз прибягнах до обикновена спринцовка в крайна сметка. Рев, рев, но се примири, че ще трябва да го погълне това. Успокои се, като му давам веднага след това вода или чай да си оправи вкуса, а така пък аз се гарантирам, че няма да го изплюе. Утре ще го поразходя из болници и лаборатории, да видим в крайна сметка какво точно му има...

# 199
Днес моето момче  прави 2годинки и ви черпя виртуално,да ми е жив и здрав  party023 Hug

# 200
  • С-я
Ей, варненки... може ли пък такова нещо. Нито едно дете ...
Но както се казва: всяко зло за добро Simple Smile
Исках да ви поздравя с някоя песен, ама сега не мога да се настроя. Като ми дойде музата ще си получите и поздрава.
Хубав ден на всички.

# 201
  • Варна
Ей, варненки... може ли пък такова нещо. Нито едно дете ...

Да, да, може и още как, като сме без "предимства" ще си гледаме дечицата и ще си направим "кооператив".  Joy Но и това с приема не ни помрачи настроението за повече от ден, толкова рождени дни има да празнуваме.

Лулу, пиши след това, какво става с вас. Hug

Дидинка90, благодаря за почерпката, да сте живи и здрави.  newsm59

# 202
като сме без "предимства" ще си гледаме дечицата и ще си направим "кооператив".  Joy

Пепси, ти се смееш, но за вас това е уникална възможност, ще ви е много добре, познавате се, харесвате се, децата се познават помежду си и познават майките на останалите деца. Аз сега обмислям точно такъв вариант, по-точно участвам в дискусия за такъв, въпреки че ще ми е доста далеч като локация и ще видим въобще кога ще се осъществи и дали ние ще участваме. Ако решите нещо, свирнете, мога да споделя какви неща ви предстоят, просто като опит през какви дискусии минаваме в момента.

Дидинка, честито!

# 203
Идеята за кооператива е наистина много добра Simple Smile Винаги може да се намери човек, който да ги гледа срещу една не особено висока сума, стига да има и къде... За пръв път я чувам, но наистина много ми допадна.

Ние вчера ходихме при нашата лекарка, която пък е по-склонна да мисли, че все пак ни гони вирус и суметролима (течен бисептол), който ни изписа другия доктор вероятно е бил излишен. Така или иначе сме го почнали, било добре да го свършим, а нямало смисъл да правим изследвания в момента. По-добре е той, още с апетита и течностите имаме проблем, но поне не е отпаднал - играе си. даже е по-лесен за гледане в момента, понеже не му стигат силите за бесове и игрите му са нормални Simple Smile Simple Smile Отслабнал е обаче доста...

# 204
  • С-я
Пепси, всяко зло за добро, нали така.
Разбираемо е, че влизат първо деца с предимства. След като има така възможност, никой не е луд да се откаже от нея. Лошо ако някой подава фалшива информация, това вече е недопустимо за мен. Но да се възползваш от предимството, че вече едното дете е в градината си е в реда на нещата, според мен.
Родителският колектив звучи доста примамливо, но стои въпросът как ще се намери качествен човек, който да гледа и да отговаря за всички деца.

# 205
  • Варна
Лулу, като прояде ще си навакса, много свалят при тези чревни вируси.

Поли, права си, щом закона го позволява много ясно, че няма да се откаже който и да е. Въпроса е, че точно това предимство с по-голямото дете, никъде не се уточнява, че двете деца трябва да се застъпят 1 година в ДЗ. И такива деца, чийто по-големи братчета или сестрички ги изписват точно по време на приема и фактически не се засичат, ползват предимство. Нали целта е за улеснение на родителя, да ги води в едно и също ДЗ. За мен, а и не само, това е нечестно. Да не говорим, колко родители се водят фиктивно на работа ... И още, колко други глупави предимства има ... дискриминация си е спрямо нашите деца.  Naughty

Хайде ние ще се оправим, ако решим ще тръгне на частна ясла, не ни е проблем, да ми е жив и здрав мъжа. А и сама да си го гледам не ми тежи толкова. Да, изморявам се, съвсем сама си го гледам, няма на кого да разчитам, но тези 2 години до сега няма да ги забравя.Теди е толкова добро дете, живо, палаво на моменти, но е толкова прекрасен.  Heart Eyes  Добре, че имам и добри приятели, които и в 3ч. през нощта да ги вдигна винаги ще дойдат. Мъчно ми е само, че има хора, които имат огромна нужда децата им да са на държавна ясла, с кредити, ипотеки, връщат се на работа..., а парите им отиват по частните ясли. Несправедливо е! Но живота е такъв.

мартеа, точно днес това обсъждахме, но само като идея. Децата много добре се разбират, играят почти всеки ден заедно, а и на нас ни е много приятно да си общуваме. Дори Софи констатира, че Теди е свикнал вече с нея. Знам, че има доста изисквания за кооператив, не съм се задълбочавала, но и нали трябва да имаме по един свободен ден през седмицата, за да се редуваме. Как ще се справим и с работата?

Страхотен монолог се получи.  Joy

# 206
Пепси, не зная как е във Варна, но за София предимство за брат/сестра, които ги изписват наесен, няма. Системата го отхвърля автоматично. Ние сме точно с такава разлика и не успяхме да ползваме предимство.

Мен пък друго ме дразни. Дава се 0,1 точка за адрес в района и 0,1 точка за месторабота в района. Много се извинявам, но малко са случаите, в които човек си избира работата според района, особено ако е специалист, с професия. В последните 13 години съм работила само далеч от вкъщи. Като се замисля всъщност, дори в ученическите/студентски години не съм работила близо до дома. Така при нас в ясла се класираха децата на всички възможни продавачки наоколо. С какво данъците на една продавачка са по-добри от моите? Според мен тази 0,1 точка трябва да се дава или по адрес, или по месторабота, а не за всяко поотделно. Иначе изобщо не е честно.
При нас, в цяла Банкя, която е била град преди, има една градина и едно училище, намират се една до друга сградите. Голямата ще ходи в това училище, като една от причините да го избера, беше презумпцията, че малката ще е в градината. Да, ама не. Какво правим сега? На колко трябва да се разкъсам, за да успея да заведа двете деца (по едно и също време!!! - в у-ще трябва да е в 8:20, а в държавните градини приемът е до 8:30) на две различни, отдалечени - в най-добрия случай - на 45 минути места и да отида навреме на работа??? Да, мъжът ми си е тук, но сутрин излиза в 6:40, вечер се прибира след 20 ч. И хайде, аз шофирам, а майките които не? Това време за тях се удвоява по 2....
В момента съм точно в този параграф 22, за който говориш. Върнах се на работа, защото няма кой да ми плаща кредитите. А като се върнах на работа, няма кой да гледа детето. За целта плащам толкова, че всеки месец с останалите разходи съм на минус 200-300 лв. Но друг избор нямам...
И при мен се получи добре монологът.

# 207
  • С-я
Само за инфо- не всички ОДЗ-та имат едни и същи предимства. В ОДЗ-то ми на първо място местоработата не се брои, а във втория ми избор важи и т.н. Предполагам, че може да има и други разлики, които се позволяват от наредбата, но не съм се ровила да сравнявам.
Оставила съм се в ръцете на съдбата и това е.

# 208

Пепси ами и аз не можах да разбера нито беше болна нито нищо,съмнявам се че една баба я урочаса и всичко тръгна от там.Въобще не ми дойде на акъла да направя вода да и измия очичките.

# 209
Стига деее, няма такова нещо уроки! Вирусите и болестите нямат нужда от уроки, за да си вършат работата

Общи условия

Активация на акаунт