Пролетното слънце грее, ЮНЧЕТО навън дивее - 22

• 47 890
  • 731
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Пепси, мисля, че можеш да се класираш за медицински специалист Simple Smile
Хаха, чак за специалист не знам, но определено се интересувам, какво може да ни застигне някой ден. Доста дечица около нас и миналата и тази година минаха през херпангината и всякакви други вируси. Тя не се лекува с АБ. Трябва да се повиши имунитета, за това са изписали едно от двете - Умкалор или Инфлуцид.
Аз при Т под 39 не давам нищо за нея, да се пребори с вируса. Но реши ли да се покачва нагоре, изпадам в паника. А започнат ли да се обаждат гърдите, всичко давам.
Лулу, хапва ли при това състояние?
Cecile, защо не се консултираш с друг лекар? Щом ви се случва често и за кратко време да пиете АБ, може да не изписва точното и да повтаря болестта след известно време. Бързо оздравяване и на вас!

Софиянки, срещнахте ли се с нашето момиче?  Crazy

# 316
Привет,
ние се завърнахме от нашата ваканция, изкарахме 15 дни на палатка, девойките бяха диви и щастливи, голямата се научи да плува, а малката последния ден влизаше с бодра стъпка директно до врата във водата, без дори да погледне някой следва ли я. Море, пясък, игри, дечурлига, вечер веселба около огъня, много добре им се отрази. Явно от многото контакти с много и различни хора, Рая много се отпусна да говори, вече си водим съвсем разбираем диалог, е, аз превеждам на другите, но все пак Laughing Имаше доста комари вечер, но накрая свикнахме.
Това е горе-долу, аз в момента съм в шок от рязката смяна на дивото с цивилизацията.

# 317
Здравейте на всички,
видях че по-рано през годината, в тази тема сте обсъждали подсичането на бебенцата. Някой може ли да даде съвет и на мен? Ние сме само на три месеца и тестисите са ни зачервени и имаме ужасни пъпки по дупенцето. Ходихме на лекар и той ни каза, че имаме дерматит, като ни изписа Елоком. Някой ползвал ли го е? Знам, че има кортикостероиди и въобще не е подходящ. Казаха ни да го мажем само два дена и наистина зачервяването мина, но сега пак се появи. Освен това тези пъпки въобще не минават. Предполагам, че е от памперса (ползваме на пуфис), но незнам с памучни гащички ли да пробвам вече, замислям се за Bambino-mio,някой ползвал ли ги е?
Мерси, предварително Simple Smile)

# 318
fairann,  попитай за Пиоктанин, струва стотинки, но след като педиатърката изпробва какво ли не върху нас - бяха точно пъпчици, не зачервяване като типично подсичане, ни каза за него, че ще пробваме едно старо и изпитано средство срещу гъбички, стафилококи и какво ли още не, използвало се още при новородени. Нас ни оправи за 3 дни. Лилаво лекарство, в малко шишенце, маже се с клечка за уши всяка пъпчица, подсушава кожата и сякаш я излющва, след което отодлу остава здрава кожа. Не щипе и не боли. Много бях доволна.

# 319
И ние сме точно така, пъпчици без зачервяване...ще я питам и ще си го вземем...мерси много за съвета  Peace

# 320
  • Варна
fairann, друго което може да направиш е да смениш пелените. А Елеком е много леко кортикостероидно и ме съмнява да помогне в този случай. Дори сега го използваме, има леки зачервявания на сгъвките на ръчичките, но няма кой знае какъв ефект. А при дупето, където постоянно се мокри съвсем не ми се вярва да оправи нещата.

# 321
fairann, друго което може да направиш е да смениш пелените. А Елеком е много леко кортикостероидно и ме съмнява да помогне в този случай. Дори сега го използваме, има леки зачервявания на сгъвките на ръчичките, но няма кой знае какъв ефект. А при дупето, където постоянно се мокри съвсем не ми се вярва да оправи нещата.

Привет,
на мен лекаря ми каза да го ползвам само два дена, в областта на тестисите ни е зачервяването. Каза, че при нас е развил дерматит. За два дена го мазах и веднага изчезна зачервяването, но сега пак се появи  newsm78 Това което ме притеснява е, че на опаковката пише, че навсякъде може да се използва, но не и в областта на памперса, тъй като се бил  усвоявал много бързо и може да доведе то забавяне на развитието  #Crazy

btw и аз си мислех да сменям пелените, ама съм чувала че пуфис са най-добрите, а сега сме на тях...чудя се за памучни гащи дали няма да помогне  newsm78

# 322
  • Варна
За многократни пелени ли казваш?

Ние сме имали същия проблем като вашия и то тази зима, но в момента не се сещам с какво мазах, ако го открия ще споделя. Мина много бързо и не повтори.

# 323
За многократни пелени ли казваш?

Ние сме имали същия проблем като вашия и то тази зима, но в момента не се сещам с какво мазах, ако го открия ще споделя. Мина много бързо и не повтори.

Да за многократните, поне някаква алтернатива на памперса..че направо да ти кажа едната му бузка е цялата в пъпки, червена и суха... Sad

# 324
fairann,  попитай за Пиоктанин,

Току що се върнахме от лекар и на нас ни изписа същото, плюс клотримазол и някакъв спрей за след това....а този клотримазол никъде не пише за каква възраст се прилага и дали има кортикостероиди..знам, че е за гъбички...дано да ни помогнат тия неща  Praynig

# 325
fairann. стискам палци да помогнат!
Относно памперсите, нас пък единствената марка, която ни създаваше обриви, беше Пуфис. И аз бях чувала много добри неща за тях, но просто получаваше пъпчици от тях и от никоя друга пелена. Другият вариант, пробвай да го оставяш с гащички/боди и обикновена тензухена пелена, поне за малко да си почине кожата от памперса. В общия случай тензухената пелена поема достатъчно, за да не тече наоколо, а ако имаш няколко, които да сменяш ( в момента навън ще изсъхнат за 10 мин), можете да изкарате по-голямата част от деня така.

# 326
  • Пловдив
Момичета, знам,че пиша рядко, но просто в момента имам нужда от малко повече положителна енергия и вашите стиснати палци. Сега няма да навлизам в подробности, защото и без това ми е трудно. Стилиян днес замина с майка ми и мъжа ми на море в Бургас- защото аз съм заразна и за да се отбие така. Милият ще види много зор- през нощта доста търси да суче- майка и мъжът ми -също. Стиснете едни палци да мине леко при тях и аз да се оправя без усложнения.  Praynig

# 327
Танче, стискам палци да се оправиш много бързо! Praynig Всичко ще бъде наред!

Сигурна съм и че Стили бързо ще свикне с новото положение. На нас ни трябваше една нощ, за да махнем кърменето през нощта. На втората сам не потърси. Първият ден вероятно ще им разкаже играта, но стискам палци бързо да свикне.

# 328
  • Варна
Таня, стиснати палци и от нас. Да се оправиш ти, а Стили иска не иска ще се откаже от сукането, къде по-лесно и бързо, къде процеса ще е малко по-дълъг. Успех!

# 329
Влизам да се оплача, че днес сутринта бихме наведнъж последните две ваксини на Денис.
След като се наспа на обяд се оказа че не можеше да стане и да върви, много го боляха краченцата. Спомням си, че беше коментирано това, че от ваксината децата ги боли крачето и не могат да вървят, та въпроса ми е колко време продължава тази болка? 
Отгоре на всичкото вдигна и температура 37,6  Sad  Много ми е тъжно да го гледам така, дано утре вече да се чувства по-добре. Малко ме е яд на мене си, че си бях наумила да му дам Туя, но в последствие се разколебах и не му дадох. Добре, че поне приключихме вече с тия ваксино до 6г. Изводът е, че след всяка ваксина беше болен, затова и толкова отлагах последните, но заради предстоящото тръгване на ясла, нямаше как повече да ги бавя.

Общи условия

Активация на акаунт