Ийит Озшенер в "КРАЙ" * Yiğit Özşener / SON - тема 106

• 41 788
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
  • ... ъраунд, инсайд, снизу...
Както и да го въртя положението винаги ми излизат аргументи, които ме оборват. Сега примерно да приемем, че Халю е организатор на всичко... Как може да е сигурен, че премахвайки Селим Айлин ще му пристане. Хайде, да махнем другите пречки и да оставим само Айлин да го пожелае. Ми не виждам разумен довод и премерен риск, за да тръгнеш да правиш такова нещо. Още повече той можеше още като разбра за иранската пача, да каже на Айлин (дори и уж случайно) и да се приключи. Пък после да я чака да се влюби в него и да се вземат. Определено обаче има нещо, което знае и продължава да го крие. Дано скоро разберем какво е. Съдейки по мотото на филма - Най-голямата лъжа е полуистината ( може и - премълчаването е тих начин да излъжеш  Mr. Green), значи трябва да видим в оставащите серии другото ПОЛУ, ако естествено сър Байрактаров ни пусне тая аванта.
Относно държанието на Айлин... аз този случай вече го споделих с Бланка преди десетина дни, ще го опиша накратко и на вас в спойлер, защото става въпрос за чужда, но реална история и не е коректно да се развява по форуми.

Скрит текст:
Преди много години... да кажем повече от 15 на моя приятелка изчезна баща й в Ливан. Както излязъл на пазар човекът така повече не се върнал. Няма да ви казвам какво преживяха тези хора. Какво ходене по мъките, каква постоянна тревожност ги тресеше. Обиколиха всички врачки на Балканския п-ов и т.н и т.н. Всеки път, когато се появяваше някаква надежда, че ще го намерят ставаха трескави като Айлин. Вярваха на всяка глупост, която им се кажеше. Така живяха повече от десет години. Приятелката ми отказваше да се омъжи, защото я беше страх да не би баща й да се върне след сватбата. Абе трагедия. Мисля обаче, че с времето се примириха, поне привидно. НО... съм абсолютно сигурна, че утре някой да им каже - "видяхме го там и там" и те са тръгнали.

В този ред на мисли и изхождайки от реална ситуация, на която съм била страничен свидетел съм сигурна, че Айлин и Халил не могат да бъдат заедно по какъвто и да било начин. И точно това ме дразни в Айлин. Ма защо залъгваш човека? Какви са тия лигавщини - помниш ли тази песен, па как я пеех, па какво пихме тук и прочее. Какво, нещо си измисляш ново минало ли? Ми не можеш, мила моя. Ако можеше да се пренаписва миналото... ехейй - живот журнал. Жеко не е парцал да го забравиш и да продължиш с брат му, па дори да е имал цял харем в Иран. Как ще се чувстваш всеки път, когато ти позвънят на вратата или на телефона? Вярно трябва да продължи, но реално погледнато първо за мен е рано да търси нов пристан и второ Халил въобще не е нейния човек.
Голяма патка! Бе то и двете са... мани мани. Едната ползва Маджид за парцал, другата Халю. Не че и ония са цвете за мирисане, но пък тия двете грам не знаят на кой свят са.
Жеко се друса, женичките ги лови....  Joy

Ох, много объркано ми стана май.  Laughing Имах още мисли, но докато  напиша тези, охлювите се шмугнаха в храстите. Mr. Green

# 661
Анонс за 20-ти епизод:

Тази седмица в „Сон“ ще се осъществи чаканата среща лице в лице. Лейла идва в архитектурното бюро, за да поиска помощ от Айлин. Айлин пък иска от Лейла да й разкаже истината. Лейла й разказва цялата си история със Селим. Единствената цел на Селим е да помогне на Лейла, да изпрати нея и децата в Норвегия. След като чуват историята от устата на Лейла, у Халил и Айлин остава един единствен въпрос: Къде е Селим, който не е избягал с Лейла? Този въпрос отваря една нова врата за Айлин, която от месеци води нещастен живот. За да намери съпруга си Селим, Айлин решава да изпробва последния си шанс.

# 662
Лакуна  Hug

Ако със смъртта се свиква със времето . Неизвестността  според мен влудява човек   Confused Представямси твоите близки какво са преживяли .
Скрит текст:
Аз съм гледала историята на руски войници изчезнали в безизвестност / във втората световна война/  , чиито близки дори след 60 - 65 години продължават да ги търсят и да вярват , че може да са живи .  Confused И в предаване получат манерката със всички данни , намерена преди няколко седмици в един танк изваден от блато .  

Аз днес докато четох коментарите реших , че следвайки  стилистика на сериала до сега . Смятам , че може би е по правилно да търсим комбинация от хора и събития  , които са причина за курорта на Селим  Laughing
По скоро може би са се възползвали от някакви обстоятелства във собствен интерес  Thinking
Според мен липсва парченце от пъзела , в периода преди заминаването на Селим за Иран . Даже смятам , че ако Айлин не беше бремена може би щеше и тя да иска раздяла , без дори да знае за аферата "Лейля"  
Искам да кажа , че може и да е нямало план , просто да се възползвали всички от оБстоятелствата  Peace  Не зная дали ме разбрахте  Mr. Green

Последна редакция: пт, 18 май 2012, 21:51 от dajoan

# 663
Бланче, мерси за превода   bouquet

Лакуна и аз като теб все на камък удрям.Обаче , колкото за себе си да бях против, че Халил е качулатия, влизащия и тн. ,вече си мисля, дали мотивът не е най-елементарния и стар ,колкото света- ревност, защото едва ли тепърва,ще ни изкарат някой непознат на небосклона с друг мотив за цялата драма.
Ако е ревност, вярно ще падна, какви теории на конспирацията сътворихме.  Joy Joy Joy
Много очевадно мъртвата преследва Халил, чак пък толкова, от какъв зор newsm78
Абе, по пързалката сме, почти на финала, но със сигурност- изпързаляни  Mr. Green

# 664
Балгодаря за преводите на всичко Hug
Бланче, мерси за превода   bouquet
Лакуна и аз като теб все на камък удрям.Обаче , колкото за себе си да бях против, че Халил е качулатия, влизащия и тн. ,вече си мисля, дали мотивът не е най-елементарния и стар ,колкото света- ревност, защото едва ли тепърва,ще ни изкарат някой непознат на небосклона с друг мотив за цялата драма.
Ако е ревност, вярно ще падна, какви теории на конспирацията сътворихме.  Joy Joy Joy
Много очевадно мъртвата преследва Халил, чак пък толкова, от какъв зор newsm78
Абе, по пързалката сме, почти на финала, но със сигурност- изпързаляни  Mr. Green
Хич не ми се иската така да стане, защо трябва непознати лоши чичковци да ни докарат Joy, след като си имаме толкова познати заподозрени. Някой от познатите трябва да е, но кой, ми е бедна фантазията newsm78

# 665
Истината е, че няма ясен мотив и затова и ние се лашкаме в различни посоки. Иначе по отношение на качулатия и аз понякога мисля, че е Халил и то точно по същите съображения... просто няма за кога да вкарват нов идиот в схемата. И така тънем сред отбор луди.  Mr. Green

Даж, и аз мисля като теб. Според мен е поредица от ненормални събития, които са създали една безумна ситуация. Да видим дали ще ни се разясни до края. Peace

# 666
А кажете сега за Саймън, тоя за какво ни го навират в очите от началото, дори не си спомням там имаше най- отначало нещо с него,но не помня какво, освен дето ходи в полицията, не се ли гониха в някакви тунели или се бъркам с друг филм,от преведените, то филм ли бе да го запомниш  Mr. Green- голяма Майка Тереза, но дали  newsm78- това ми е другият джокер.

# 667
Истината е, че няма ясен мотив и затова и ние се лашкаме в различни посоки.
Да видим дали ще ни се разясни до края. Peace

Да видим.  Peace Трябва да има някакъв финал, все пак.
Относно Халю на същото мнение съм. Последните два епизода показаха демоните в главата му, но въпреки това мисля, че не заради възможноста да бъде с Айлин е карцирал Селим. Въобще ако е той, което ме съмнява, прекалено елементарно ще е .
Обаче все пак поредицата от ненормални събиятия е доста добре планирана и организирана, с такова нещо сам човек едва ли ще се справи. Намесени са повече и наказват Селим.
Лакун, неизвестноста е страшно нещо, пази Боже!  Praynig
Но Селим за Айлин не е в неизвестност, аз вчера писах и наблегнах на това. Селим изчезна едва в този епизод за нея. До сега той бе заминал с новото си семейство. Начинът, по който стана това- първо тя умря с него в катастрофата, детето и то беше в ужасно състояние. След няколко дни разбраха какво- че са заминали. шокът от такова нещо вероятно е голям. Уж нормални отношения, а я напусна по такъв долен начин. Полицията също потвърди тази версия. Тя, до когато можеше, се вкопчваше във всяка възможност да разбере той защо постъпи така. Мина време, не е получавала никакъв сигнал от него за нищо. Време беше да излезе от дупката.
Сега това, че го е направила с Халил си е по сценарий, вероятно има защо да така. Според мен Халил трябва да усети болката на Алев и да бъде третиран по същият начин.

# 668
Абе хора , да не би Бахман да лекува Селим  с негово лекарство . Нали искаше да му помогне  Mr. Green Там може да е Кудред , Халил  , Асъм  . Али за сега се прави на умряла лисица . И всъщност никой от тия не  би навредил на Селим , по принцип де  Rolling Eyes
Да ви кажа , ако го наредим тоя Йорго сме победили Барактара  Laughing

# 669
Саймън на мен ми е чудно и той като Кудрет как ще възкръсне? Нали уж работата и на двамата беше много напечена, щяха да ги убиват главорезите?
Айде, Къдрет се върна в Турция. Но Саймън остава там, как се случват тези неща?
И Бахман, как съм потресена от него! Уж добър, онеправдан, помогнали му и то на каква цена! А колко некоректно и несправедливо постъпи той с Али и Селим. Не се обади ни веднъж да каже, "Али, виж какво преместих се друго място, на сигурно съм" и т.н.
Да знае Али какво да прави, а той в каква каша се забърка заради него, че и Танер умря.
За Селим- как няма да се обади и да каже на близките му, що за човек е, как спи нощем??? ooooh!

# 670
Абе хора , да не би Бахман да лекува Селим  с негово лекарство . Нали искаше да му помогне  Mr. Green Там може да е Кудред , Халил  , Асъм  . Али за сега се прави на умряла лисица . И всъщност никой от тия не  би навредил на Селим , по принцип де  Rolling Eyes
Да ви кажа , ако го наредим тоя Йорго сме победили Барактара  Laughing
Да де, ама докато го лекуват съвсем сигурно е, че ще го уморят. Я го виж как изглежда.
На мен хич не ми се вързва лечение. Пък и на Бахман през к""а му за Селим, нали виждаш!

# 671
Ако Бахман го лекуваше, нямаше да има угризения, че е издевателствувал над него,може би под нечие давление и под заплаха, и пак -кой е качулката newsm78
Асъм изчезна, но след молбите на Селен ,не вярвам да седи със скръстени ръце.
Възможно е и Кудрет да свърже Айлин със Саймън, като разбере ,че е запрашила за Иран, нали държи връзка с Али.Тоя пък, жена си не може да опази, с тоя изгладен мозък, въобще го изключвам от конспирацията.

# 672
Едно е сигурно - ако го лекуват явно е по български метод за лечение на зависими  Joy Joy Joy или иначе казано - клин клин избива.  Mr. Green Добрата позната практика на клиниката в Суходол.

За Саймън - ами кво да кажа ... нещо като нищо. Показваха ни ги с Маджид и Лейла, уж развиваха партизанско движение, но ми беше ала бай Тошо. Тук веднага се сетете за снимката - Тодор Живков се запознава с партизаните на 9-ти септември 44-та  Laughing

Марица, може би си права за Айлин, но аз някак от самото начало не я приех тая жена и с времето ми олеква все повече. Абе, няма какво да се лъжем... Алев беше най-готиния образ. Щом намери Селим в 12-та серия  Laughing Умното си е умно.  Wink

# 673
Алев беше страшна.  Peace Жалко, че я сполетя такова нещо. Още по- жалко пък, че Халил и до сега не оценя какво е имал.

Аз си мисля, че в този филм се налга идеята (която си е вярна), че няма ненаказано добро. Кой от къде е направил нещо хубаво и след това плаща.  Tired
А също, че и посредника накрая е """""""
Пък и се чудя дали Байрактаров се заиграва с иранците - до тук показаните един свестен няма. Всички ги е изтипосал леко мръднали, използвачи...

# 674
Аз едно не разбрах пък Алев , като се чувстваше толкова зле с Халил , защо се беше вкопчила така в него . И тяхната връзка ми беше странна  Tired И това непрекъснато натякване за Айлин , само поддържаше огъня у Халил   Confused ТОй , че не е цвете  не е , но такъв си го взе в крайна сметка . Иначе Алев беше най адекватна от всички , колкото и да е парадоксално  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт