ФОНД АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ- ТЕМА 9

• 66 231
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
  • СОФИЯ
Браво Сънчи  Hug Hug Успех миличка   bouquet  bouquet  bouquet

# 121
Благодаря Hug Heart Eyes

# 122
Ей браво Сънчи.
Дано тая седмица има повече обаждания.

# 123
Здравейте момичета, не знам дали в тази тема е правилно да ви питам, още не съм наясно още с Фонда и тн.
След 4 неуспешни инсеминации, ще подавам документи във Фонда и искам да ви питам няколко нещица  Grinning
С неизяснен стерилитет съм, от клиниката ми дадоха две епикризи и копия на спермограмата, хормона / забравих му името / и графиките на 4-те инсеминации.
Тези документи достатъчни ли са и другите на място ли ще попълвам и задължително ли трябва да идем двамата със съпруга.

# 124
Здравейте момичета, не знам дали в тази тема е правилно да ви питам, още не съм наясно още с Фонда и тн.
След 4 неуспешни инсеминации, ще подавам документи във Фонда и искам да ви питам няколко нещица  Grinning
С неизяснен стерилитет съм, от клиниката ми дадоха две епикризи и копия на спермограмата, хормона / забравих му името / и графиките на 4-те инсеминации.
Тези документи достатъчни ли са и другите на място ли ще попълвам и задължително ли трябва да идем двамата със съпруга.
В коя клиника си,би трябвало от там да ти оформят необходимите документи за кандидатстване и да ти ги пуснат към фонда(на мен док  се погрижи за това)

# 125
неземна, освен "две епикризи и копия на спермограмата, хормона / забравих му името / и графиките на 4-те инсеминации" са необходими още "Заявление за финансиво и организационно подпомагане за извършване на асистирана репродукция със средства от ЦФАР" и още 4 декларации, които би трябвало да ти ги подготвят от клиниката.
Като събереш всички документи с копие от личните карти на теб и мъжа ти подаваш документи във Фонда на 11-и етаж.

Успех!

# 126
Цитат
Като събереш всички документи с копие от личните карти на теб и мъжа ти подаваш документи във Фонда на 11-и етаж.

На копието на личните карти отдолу : Вярно с оригинала и подпис,  написвате собственоръчно. Наложи се повторно да нося копието, направих се на честна и не фалшифицирах половинката. 
Успех на всички чакащи и действащи!  bouquet

# 127
Здравейте, защо от фонда не раздават  заповеди? Така хубаво бяха тръгнали предните месеци. Някой има ли идея защо се бавят? newsm78

# 128
вчера 07.05. към 15,30часа една моя приятелка е получила обаждане с номер 12947 отива за заповед на 17.05. Peace

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 10:23 от dun4i

# 129
  • СОФИЯ
Лелеее изпадна ни темата на втора страница, то това е от мното писане в нея  Mr. Green Mr. Green Хайде днес да има вече обаждания, че впочвам да се ядосвам вече  Joy

# 130
Здравейте, момичета!
Присъединявам се към вас в чакането на обаждане. Някой знае ли защо така тази седмица има затишие... Да не е заради промените в правилника? Тъкмо вървяха номерата добре и сега пак изостанаха.

# 131
  • СОФИЯ
Момичета важна информация   bouquet

проект
ПРАВИЛНИК
за изменение и допълнение на Правилника за организацията на работа и дейността на Център „Фонд за асистирана репродукция”

(обн. ДВ, бр. 21 от 2009г., изм. ДВ, бр. 58 от 2011г.)

§ 1. В чл. 35 се правят следните изменения и допълнения:
1. В ал. 1 думите „(злокачествено заболяване)” се заличават.
2. Създават се нови ал. 2, 3и 4:
(2) Наличието на основания за разглеждане на случая с предимство
се преценява от Обществения съвет въз основа на молбата и
доказателствата по ал. 1.
(3) При взимане на решение за разглеждане на случаи с предимство се отчитат единствено обективни причини, свързани със здравословното състояние на лицата, доказани с медицински документи. 
(4) Директорът на фонда предоставя на министъра на здравеопазването на всеки три месеца доклад относно приетите решения при условията на ал. 2 и 3“. 
3. Досегашните ал. 2, 3 и 4 стават съответно 4, 5 и 6.

§ 2. В чл. 36, ал. 1 думите „ал. 3” се заменят с „ал. 5”.

§ 3. В чл. 39, ал. 6 в края се добавя „който обявява на Интернет страницата си информация за издадените заповеди и сроковете за тяхното връчване”.

§ 4. Членове 39а и 39б се отменят.

§ 5. В чл. 39в думите „6 месеца от датата на уведомяване на
заявителката, че са осигурени средства за финансиране на процедурата, за
която ѝ е връчена заповед по чл. 39, ал. 1” се заменят с „една година от влизане в сила на заповедта по ал. 39, ал. 1.”

§ 6. В чл. 40, ал. 2, т. 2 се правят следните изменения и допълнения:
1. В буква „б” след думата протокол се добавя „съгласно Приложение № 8”.
2. В буква „в” в края се добавя „включително партидния/серийния номер на лекарствените продукти”. 
§ 7. Създава се приложение № 8 чл. 40, ал. 2, т. 2, б. „б”

ДЕСИСЛАВА АТАНАСОВА
МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО   

# 132
Ох а не видях никъде че срокът за чакане ще се съкрати!
А това прието ли е или е само проект?

# 133
  • СОФИЯ
Ами не знам с точност но доколкото виждам пише проект, но дали е прието или не незнам  newsm78

Момичета това е само проект, както и от заглавието се разбира. Проверих в сайта на министерството на здравеопазването Министърката го е дала проекта за разглеждане на 07.05.2012г., сега ще чакаме решението им.

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 13:40 от mierin

# 134
Здравейте Hug Аз понеже не съм много в час нещата около фонда, искам да ви питам 6 месеца ли е срока за усвояване на парите при одобрение? Аз съм с номер 13712/21.09.11, но в момента съм бременна, на 09.07.12 ми е термина и при евентуално одобрение се чудя дали да се възползвам.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт