Ето, че ОКТОМВРИйската дружина премина първата третина!

• 39 109
  • 728
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте на всички! Виждам, че писането си тече, макар и не толкова интензивно, аз изчитам всичко, но не винаги имам време за писане, че съм на работа.
Как изкарахте почивните дни? Ние ги прекарахме в разходки и ни е много мъчно, че дойдоха работните дни, но няма начин...трябва да се работи. Завиждам на всички, които тези дни са ходили и ли ще ходят на преглед. Аз съм чак на 14.05. и на 21.05-на фетална морфология. Относно това кога и какви изследвания трябва да се правят - ЖК трябва да е веднъж в месеца, а изследването на кръв и урина - през месец. Поне при мен е така и смятам, че това е нормата - така да се каже, а в последния месец се ходи всяка седмица на следене на тоновете на бебето. За мен всеки преглед е голямо изживяване, предполагам и за вас. Моят термин е за 07 октомври, но още не знаем пола на бебето, но важното е да е здраво, пък каквото дойде.
Пожелавам хубава седмица на всички, а на тези от вас, които имат някакви проблеми с бременността - възможно най - скоро да се оправят и да се наслаждават на това хубаво нещо!

# 511
  • София
Деси нещо се оплетах. Какво общо има адресната регистрация с личния лекар??? Отдавна не сме в комунизма, когато се ходеше на лекар при районната. Моята адресна също е в Овча купел, но доктора ми е в центъра. Всъщност тази адресна регистрация не е кой знае колко важна според мен. Аз лично трябваше бързо да си сменя личната карта заради името. След сватбата не си я бях сменила и като забременях ми беше първата работа. Иначе се получава объркване с НОИ и направленията.

# 512
  • София
Деси нещо се оплетах. Какво общо има адресната регистрация с личния лекар??? Отдавна не сме в комунизма, когато се ходеше на лекар при районната. Моята адресна също е в Овча купел, но доктора ми е в центъра. Всъщност тази адресна регистрация не е кой знае колко важна според мен. Аз лично трябваше бързо да си сменя личната карта заради името. След сватбата не си я бях сменила и като забременях ми беше първата работа. Иначе се получава объркване с НОИ и направленията.
Разбира се, че няма никаква връзка  Simple Smile, не се изразих както трябва: исках да кажа, че заради страхотния си личен лекар всеки път се разкарвам чак до ОК Peace Картата не искам да я сменям по няколко причини, основната е, че съм собственик на апартамента в ОК, а като си представя объркването и разпращането на хиляди места на новите данни - направо ми прилошава  ooooh!

Аз сега се замислих, че мен пък не ме мерят - само миналия път ми измериха таза и това беше  newsm78

# 513
Деси, ако искаш подробно да ти обясня всичко за адресната регистрация може да ми пишеш на лични, нос 2 думи:
Адресната регистрация е по постоянен и по настоящ адрес. Когато си смениш постоянния адрес, това води до задължителна смяна на лична карта, настоящия адрес е само адрес на който живееш в момента, може да бъде различен от постоянния и не води до смяна на лична карта. И двете нямат общо с личния лекар и здравното обслужване. За промяна в адресната регистрация има нови изисквания от скоро, така, че ако искаш пиши.
Промяната и на двата вида става за 5 минути срещу 2.50 лв. в района в който искаш да се регистрираш, а от другия те отписват автоматично.
Има значение за това от къде ще си получиш акта за раждане, еднократната помощ за раждане и някои други неща.   bouquet
Май станах прекалено досадна и професионална  Weary

Мен всеки път ме гледат на видеозон, а кръв и урина също всеки път, но то е заради контрол на хормоните

# 514
Понеже мен по каса ме викат на гладно за кръв и урина, а питам - ще ми взимат ли пак секрет за изследвания. Ужасно противно ми е, особено сега - умирам от страх за бебчето. Ако някой вече е минал изследванията в 5-ти месец, да каже Simple Smile
О, и да питам - как издържате на тези жеги? В офиса не работят климатиците, прозорците по ред причини се открехват само отгоре и на практика по обяд гони 50 градуса според мен... Днес ми призляваше като се изправя, щях да припадна!

Последна редакция: ср, 02 май 2012, 20:15 от dilyanadi

# 515
  • Пловдив
Здравейте и от мен Simple Smile Виждам , че повечето от нас са били някъде през почивните дни...Радвам се за тези,които  си прекарали много добре...А на останалите , които имат някакви тревоги - по-бързо да минават.... Simple Smile
Аз също бях при родителите ми да се видим...но пътувах много тежко...толкова много за един ден не съм повръщала  до сега.. Sad А престоят ми там бе съпътстван изцяло от болки в стомаха...явно съм го раздразнила с някаква  храна... Confused дори и сега ме боли Sad
За щастие, обаче  утре съм на ЖК... Simple Smile Вече нямам търпение.. Simple Smile Чудя се как ще мине?? Мъжът ми иска да идва с мен ...Незнам защо...но аз не държа особено...  Confused
Приятна вечер , мили мамчета ! 

# 516
Днес бях на ЖК. За втори път, пуснаха ми влагалищен секрет, предния път кръв и урина, а на следващата ЖК пак ме искат гладна, защото пак щяло да има изследвания. Това ще е след месец, на 01.06, когато ще съм 21г.с. Иначе всеки път ме гледат на видеозон, не заплащам нищо допълнително. Болнични вече ми издават, сега ще ходя да вземам втория, с ЛКК.

Иначе юнака е добре  Mr. Green И тази лекарка вика, че на мъжко отивали нещата. Та, май ясна работата при нас. Тежи 140гр. Не го мери колко е дълго. Каза, че си отговаряло на седмиците. Сега вече ще чакам ФМ в края на май.

# 517
Болнични вече ми издават, сега ще ходя да вземам втория, с ЛКК.
И на мен болничния ми го издава лекарска комисия. И се зачудих това някакво ново изискване ли е? Първият път беше само от лекаря, а отскоро вече е от комисия. Някой знае ли защо се изисква комисия?

# 518
Здравейте, аз да се оплача първата ми бременност беше без проблемна направо шапка на тоя а сега е направо кошмарна не стига че ми е лошо постояно  ами сега взеха да ми се схващат краката нощно време не мога да спя.
Болнични и всякакъв вид направления вземам от ЖК.
Весела седмица.

# 519
Здравейте момичета!   bouquet
Да ви се похваля взех си днес изпита със 6-ца newsm44 остана ми само още един за магистратурата и след това започвам дипломната работа. С тези изпити много се притеснявах, защото напоследък доста забравям  #Crazy , но ще се справя hahaha
Видях че коментирате изследванията на ЖК. Аз съм била общо 2 пъти досега, първия път ми взеха влагалищен секрет, урина (за белтъци, глюкоза и т.н), кръв за ПКК, за Спин и Васерман, а сега на втората пак урина ми пуснаха и кръвен тест за антитела, защото съм В-. А и всеки път ме гледа д-ра на ехограф, мери ми корема, тегли ме. Ами общо взето това са ми правили засега  Simple Smile

# 520
Т.е. само веднъж взимат влагалищен секрет, така ли? На мен преди месец ми пусна и секрет, и урина, и кръв. Сега кръвта и урината са ясни, въпросът е дали пак ще ми взима секрет...

# 521
Т.е. само веднъж взимат влагалищен секрет, така ли? На мен преди месец ми пусна и секрет, и урина, и кръв. Сега кръвта и урината са ясни, въпросът е дали пак ще ми взима секрет...
dilyanadi да не те подлъжа нещо, но май 2 пъти вземат секрет в началото и малко преди раждането, но естествено ако имаш някакви проблеми, сърбежи и т.н. пак би трябвало да се взима.

# 522
  • Варна
Здравейте мамчета, аз в петък бях на ЖК и да се похваля май ще си имаме девойка за което съм много щастлива  newsm44 newsm44 newsm44, всичко е наред, развива се както трябва. И този път ме теглиха, мериха,  пуснаха изследвания кръв, урина и алфафетопротеин, този път не ми взеха секрет.
 Аз съм пред дилема (сигурно ще ми се смеете на проблема) да ли да излизам в болнични от сега или да поработя още месец, всички ми викат на работа има много напрежение и нерви, пази се, стои си вкъщи и си почивай, ходи по разходки, че после и да искаш няма да можеш, от друга страна пък ми се ходи на работа, не ми се иска да се затваря от сега и се чудя какво решение да взема, но до понеделник трябва да реша.
И дави питам, на вас оттичат ли ви краката, моите от два дена започнаха малко, по-малко и се чудя не е ли рано още, то още не се е стоплило като хората дет се вика.
Лека и спокойна вечер мами.

# 523
Болнични вече ми издават, сега ще ходя да вземам втория, с ЛКК.
И на мен болничния ми го издава лекарска комисия. И се зачудих това някакво ново изискване ли е? Първият път беше само от лекаря, а отскоро вече е от комисия. Някой знае ли защо се изисква комисия?

Лекарят ти може да издаде болничен за определен брой дни. Не знам колко са точно обаче сега. След това трябва да се минава ЛКК, за да ти се издават болнични. Те мисля могат до 6м. в годината да издават без прекъсване. Ако има някой по-запознат, нека се изкаже.

dilyanadi да не те подлъжа нещо, но май 2 пъти вземат секрет в началото и малко преди раждането, но естествено ако имаш някакви проблеми, сърбежи и т.н. пак би трябвало да се взима.

И аз знам, че се взима два пъти по време на бременността - във втори и в трети триместър.

# 524
И на мен така ми казаха, че в началото и в края на бременноста се взима секрет и се сравняват после за да видят има ли някаква промяна.
Аз минах през Васерман, кръв ми взимат на всеки 3 месеца че аз съм 0- и, кръв за антитела давах няколко пъти че все нещо ставаше. На видеозон ме гледат веднъж месечно, през другото време ме мерят. Започвам да качвам 5кг.
Днес сме на консултация пък да видиме какво ще ми кажат,че имам много въпроси
На вас мамита лек и усмихнат  Grinning  ден ви пожелавам

Общи условия

Активация на акаунт