Ето, че ОКТОМВРИйската дружина премина първата третина!

• 39 096
  • 728
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас

Момичета, аз имам такъв въпрос: по адресна регистрация съм в Овча купел, но живеем в Люлин. Кога най-късно трябва да си взема бележка от общината за постоянно местоживеене тук, за да не се разкарвам излишно до другия край на града за щяло и нещяло?  newsm78
[/quote]

Аз съм от Чирпан, но живеем в Б-с и преди една седмица си направих временна регистрация. Не отнема много време. Попълваш 1 бланка (от общината ти я дават) и плащаш 3 лв. Само питай къде е общината в Люлин

# 496
  • Бургас
Момичета, има много странен въпрос: Кой трябва да ми издава болнични? Днес ходих при личния за направление за УНГ. УНГ ми изписа капки за сенната хрема и сироп за гърлото и ме прати пак при личния за болничен, а личния ме препрати при АГ-то? АГ- то работи само във вторник.... А аз до вторник какво да правя Sad Ще се ходи утре на работа с гърлобол и настинка  Confused То се е видяло....... Та за следващия път (въпреки че се надявам да няма такъв) от кой да искам направление, че Б-с не е много малък Sad Мерси момичета......... Confused
Мисля, че личния трябва да ти издаде болничния. Все пак той те е лекувал и дал направление. Каква връзка има с АГ-то? Мен ако има проблем, различен от гинекологичен, АГ-то си ме праща при личния. Звънни в ЗК и питай. Те най-добре трябва да ти кажат. Успех Peace

# 497
  • София
Аз съм от Чирпан, но живеем в Б-с и преди една седмица си направих временна регистрация. Не отнема много време. Попълваш 1 бланка (от общината ти я дават) и плащаш 3 лв. Само питай къде е общината в Люлин

Мерси  Hug Мен ме интересува кога най-късно мога да го направя  Hug

# 498
Здравейте и от мен момичета, не съм писала от петъка, преди почивните дни. Сега само да се разпиша и се връщам да ви чета.
Почивните дни се събирахме в една вила в Трявна по случай рожденния ден на моята малка племенница (става на 1г.) и доста добре си починах на чист въздух. надявам се и при вас да са минали ок празниците.

хайде, връщам се да чета Peace

# 499
Аз доколкото знам, в момента, в който започнат да те следят по време на бременност, само гинекологът ти издава болничен лист. Ама..Не ми се е налагало досега де.

Отидох днес при лекарката, че ми беше много зле коремът. Е, наистина си имам контракции де. Изписа ми Магнерот и но шпа и толкоз. Имам и много пъпна връв. Тя каза, че има и други с повечко пъпна връв, да не се притеснявам, ама аз веднага си представих как се оплита в нея. Ужас.
С мъжа ми сме скарани и не си говорим, изобщо денят ми е отвратителен.

# 500
 ooooh! най-накрая да ви изчета...голяма активност, за което се радвам   bouquet
Ние бяхме извън града тези почивни дни, което ни се отрази супер. Чакам с нетърпение 4-те почивни за 24 май. Днес въобще не ми се работи Crossing Arms
лорини, супер изглежда количката
бубабо, това за минералните бани звучи добре, но с предупреждението за кърлежите мисля да го избягвам мястото. Радвам се, че сте се разминали само с уплаха на морето, дано бързо да забрави.
Аз днес отивам след работа при АГ-то да ми види изследванията, че хемоглобина пада с 10 единици за месец и то с хапчета...не знам какво ще е решението Thinking
Успех на всички с притеснения и дано не са основателни
Хубава седмица!  bouquet

# 501
Здравейте и от мен.Имам едно въпросче на вас вече направиха ли ви 2-ри изледвания,и видяха ли ви на видеозон как се развива плода (главичка,крачета,пола,сърдечно съдова система, и т.н).Защото на мен ми направиха изледвания в 2-рата седмица от бременноста и от тогава не са ми пускали само ме теглят и ми мерят кръвното като отида на консултация.И взех да се чудя дали не трябваше да ми направят още едни изледвания.

# 502
  • София
Здравейте и от мен.Имам едно въпросче на вас вече направиха ли ви 2-ри изледвания,и видяха ли ви на видеозон как се развива плода (главичка,крачета,пола,сърдечно съдова система, и т.н).Защото на мен ми направиха изледвания в 2-рата седмица от бременноста и от тогава не са ми пускали само ме теглят и ми мерят кръвното като отида на консултация.И взех да се чудя дали не трябваше да ми направят още едни изледвания.

Ти ме уби!  ooooh! Преглеждат ме на видеозон и ми пускат кръв и урина всеки месец, в началото - дори и по-често. Досега е трябвало да отидеш на ранен БХС, почти ти наближава времето за феталната, ако не си пускала БХС - пусни сега късен  Peace

# 503
БХС съм правила,но мисля че трябва да ми пуснат още изледвания.Кръв,урина...

# 504
  • София
Деси, с тебе сме един дол дренки  Joy, и аз съм с адресна регистрация в Овча купел 2, но живея в Люлин, но ще се местим със сигурност в по-голям апартамент и още не смятам да я сменям. А ти за личния лекар ли предимно се разкарваш?

blasphemy, дано по-бързо да се оправят нещата  Hug

За болничните, не ми се е налагало засега, не ми се ходеше при личния и си пуснах един ден отпуск като бях зле, че и без това имам твърде много да взимам, но АГ-то ми е казал за всякакви негинекологични неразположения по-добре да ходя при личния, та предполагам той трябва да издаде болничния  newsm78

# 505
  • Бургас
svetla81, мерси! Звънях до ЗК и те ми казаха същото за всичко което не е гинекологично няма как да чакам болничен от АГ-то, ама нз защо личния днес не ми даде....... И аз ползвам отпуска, ама моята е много малко... Шанс  Laughing

# 506

Мерси  Hug Мен ме интересува кога най-късно мога да го направя  Hug

-=Деси=- най-късно до раждането Simple Smile Защото след това детето взима адресната регистрация на майката и после може да се наложи таткото или който е собственик на настоящото ви жилище да ви разрешава да живеете там Wink То пак ходене по общините е де, зависи кога ти се ходи.

Странно, на мен не ми пускат кръв и урина всеки месец. Един път около 13 седмица ми пуснаха, всичко беше нормално и това е. Иначе ме гледат всеки път на видеозона.

Извън темите - аз съм добре, днес давах кръв за късния БХС. Нямам притеснения за резултатите. Почивните дни изкарах тук на спокойствие - книжки и разходки.

Хубав ден на всички!

# 507
Бе и аз си мислех, че няма как ако примерно искам преглед УНГ, да ходя при гинеколог за това, ама понеже моя личен май така беше казал...Той си е малко малоумен.
Хубаво, че вече поне всички знаем твърдо какво се прави Simple Smile

Мен кръв и урина също са ми пускали само като се регистрирах. Мисля, че към 5ти месец пак се пуска. Не знам дали има закономерност. По здравна каса сигурно максимум още един път се полага, а иначе дето се вика може и всеки ден да си пускаме, ако искаме.

# 508
Здравейте, момичета!
Най-накрая да заимам малко време за компютъра, че тези дни бяхме все нанякъде - на село, на разходки... Много добре си изкарахме, релаксирахме доволно.

Да ви се похваля - днес за пръв път ходих на йога за бременни и беше много отпускащо - имаше упражнения, след тях имаше и релаксация, която на мен доста добре ми се отрази, като се има предвид колко изнервена станах, откакто забременях. Много ми хареса. А и хубавото е, че ми е сравнително близо.

И нещо интересно - вчера, като излязох, видях, че корема ми е неравен - от едната страна беше по-сплескан, от другата - по-издут. Както си се возех на тролея, гледах си коремчето и видях как явно се намести бебето и корема ми се изравни. Беше много яко, но странното беше, че нищо не усетих. Mr. Green

# 509
  • София
Деси, с тебе сме един дол дренки  Joy, и аз съм с адресна регистрация в Овча купел 2, но живея в Люлин, но ще се местим със сигурност в по-голям апартамент и още не смятам да я сменям. А ти за личния лекар ли предимно се разкарваш?

Да, само заради личния лекар все още съм там, защото ми е страхотен и не искам да го сменям  Peace И сега искам да взема бележка само че постоянно живея тук, без да сменям личната карта.
thorn birds, мерси, значи все пак да не отлагам много  Peace

Проблемът е, че в момента етърва ми се води на този адрес, че бяха под наем и нямаше как да се регистрира в Люлин, а е с кърмаче и не ми се щеше да я разкарвам да се отписва точно сега.

На мен ми пускат постоянно нещо, утре съм на кръв, урина и микробиология по ЖК, миналия месец пак ми пуснаха кръв и микробиология, но в клиниката ни следят по-изкъсо с тези проблемни бременности Peace

Общи условия

Активация на акаунт