Пепел от рози по БТВ - 11

• 55 149
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Момичета, гледам и устисквам за сега само епизодите по БТВ. Обаче много моля в скрит текст някой да ми подскаже до къде стигат тези двамата хубостници - Мустафа и Мелтем, какви ги вършат, защо и Яшаранови ще разберат ли за това?

# 646
Кометка Hug добре дошла отново!

Джоли Hug честит празник! Бъди здрава и много усмихната! Пожелавам ти късмет и успех в благородната ти професия!  bouquet

Ангелче Hug За серията по Канал Д
Скрит текст:
Аз лично съм на съвсем друго мнение Peace.
Не съм съгласна да приема, че само Фатма страда, т.е. нейното страдание не изключва страданието на Керим, не изключва, това, че и той изпитва болка, мъка и тъга. Той чувства огромна вина и направи и невъзможното, отдаде се изцяло, за да помогне на Фатма, да я подкрепи и съвсем забрави за себе си и за своите вътрешни нужди да сподели, да бъде лекуван. Фатма беше подкрепяна от него и Мерием и започна да се възстановява, но на никой не му хрумна, че и Керим има нужда от помощ и подкрепа. Това се видя съвсем ясно в последната серия. Аз лично не мисля, че е бил сълзлив, а по-скоро, че изплака душата си, мъката си. Както вече споменах Фатма се възстанови в голяма степен благодарение на Керим и неговото търпение и подкрепа, благодарение на позитивизма на Мерием и любовта на брат си. Сега тя би трябвало да подаде ръка на Керим, защото той пое вината си, започна изкупването й още в момента, в който реши да остане и да подкрепи Фатма. Не мисля, че филма трябва да се насочва само и единствено към Фатма и нейното страдание, в крайна сметка с търпението и любовта си Керим й помогна да стъпи на крака...защо да не видим и неговите емоции?!
Ангелче Simple Smile, относно Фатма и връзката й с Керим. Ако при това развитие на нещата, Фатма за в бъдеще бъде с друг мъж, филмът ще се обезсмисли тотално. Rolling Eyes
Не че не би бил интересен и такъв финал, но при този случай трябваше да се започне с развитието на тази линия доста отдавна - например Керим да продължава да работи с Кристин и тя да участва в последващите събития, също така да се появи някакъв мъж на по-ранен етап в сериала, който отначало, като приятел, да бъде близо до семейството, да знае историята им и да е съпричастен и т.н. и впоследтвие Керим и Фатма да осъзнаят, че въпреки всичко не са един за друг и т.н.
Точно сега изведнъж да се появи Кристен и някакъв непознат мъж, който въобще не е наясно с чувствата на Фатма...не ми се струва логично Naughty.
И последно: борбата за оцеляване на Фатма е свързана пряко с Керим и Мерием и тяхната подкрепа и обич. Как е възникнала любовта на Керим, защо, къде, кога...няма значение. Важното е, че Керим от враг на Фатма се превърна в нейната любов. Тази любов й помогна. Ако Фатма искаше, щеше да се разведе с Керим, когато той предложи това, ако не го обичаше можеше във всеки един момент да се раздели с него. Но тя го обича, в един момент от сериала тя започна да се бори за него. Точно поради това си мисля, че тя не би била щастлива с друг мъж, защото за добро или зло, Фатма се влюби в Керим.

Последна редакция: сб, 12 май 2012, 19:42 от dana78

# 647
Дана78Благодаря ти.По въпроса за епизода по каналД мисля  абсолютно като тебе
Скрит текст:
А ако пък Фатма реши да продължи живота си с друг мъж/дълбоко се съмнявам/няма ли тогава тя да излезе малко егоистичнаСпоред мен тогава ще излезе че тя се е възползвала и от Керим и от Мерием за да се съвземе и възстанови и справяйки се със своите проблеми е оставила след себе си един съсипан млад мъж. Няма ли тогава Фатмагюл да има вина

# 648
Скрит текст:
И аз съм на мнение, че накрая Керим и Фатма ще останат заедно, защото иначе целият сериал би се обезмислил, ако няма да е така, защо беше цялата тази сватба, приготовленията за нея и т.н. Пък и бях чела интервю със сценаристките, че финала ще е щастлив и хубав

За сериите по БТВ

Споменаването на Мустафа е като фитил за Керим, но и Фатма според мен прекали с лъжите, дори когато вече Керим научи за бележката тя продължаваше упорито с нейното"няма нищо".
И тя иска той да не крие нищо от нея, а прави абсолютно същото. Иначе подаръка си беше романтик отвсякъде.  Heart Eyes Харесва ми, че Асу използва парите, които взе от Мюнир за да помогне на близки хора, на майка си и на Сами, а не като Мусти да демонстрира нещо, което няма Peace

Джоли, честит професионален празник и от мен   bouquet

# 649
Феринка Hug newsm10

Джоли, newsm10 както винаги с тен сме на една вълна...четем си мислите Wink

Скрит текст:
Мисля си и още нещо...колко много Мерием се различава от майките на другите трима. Докато майките на "тримата от запаса" Mr. Green ги успокояваха, оправдаваха, защитаваха...Мерием, въпреки голямата си обич към Керим беше строга, не му спести мнението си, разочарованието си, не го пощади и му каза в прав текст доста тежки думи. Даде му да разбере, че би го мислила за страхливец и мерзавец, ако изостави Фатма и замине. Впоследствие Мерием се зае да държи изкъсо Керим и не му спести острите критики за всяко едно действие, дума, държание или поведение, които самата тя смяташе за погрешни. Мисълта ми е, че върху Керим падна вината и на другите трима, морално той изкупваше ден след ден и тяхната и своята вина. Пред семейния съд виновникът Керим нямаше право да се оплаква, да хленчи, да предявява претенции...той трябваше да бъде всичко онова, което околните очакваха от него. Да не забравяме, че и Яшаранови искаха от него да действа по определен начин, следяха го, манипулираха Мустафа, за да им диша във врата и да ги тормози.
Та това, което се опитвам да кажа е newsm78, че аз лично имах нужда да видя как Керим изхвърля от себе си натрупаните емоции, имах нужда да видя и Фатма да му бърше сълзите. За мен не е логично тя винаги да бъде обгрижвана, смятана за слаба, около нея да се ходи на пръсти, да се бършат само нейните сълзи...тя вече е силна, изправи се и имаше смелостта да погледне страха си в очите, може би е време да покаже още повече силата си, да подаде ръка на един човек, който даде всичко от себе си, за да изкупи вината си, но никой не се погрижи за неговите рани...а той има такива.
Извинявам се за емоционалното излияние, но серията в четвъртък ме разтърси.

Приятна вечер, момичета!   bouquet

# 650
Скрит текст:
С риск да бъда подложена на линчуване  Laughing Не ми е ясно пък на Керим за какво трябва да му се бършат сълзите в край ан сметка той се напи и дрогира самичък . Ако трябва да съм честна дори да си беше тръгнал повече щях да го оправдая вместо да седи и да гледа тази гнусотия .И не разбирайте погрешно не че не харесвам Керим но цялото това вайкане за него ми идва в повече
.

Последна редакция: сб, 12 май 2012, 19:49 от malko_angel4e_

# 651
Ангелче
Цитат
Скрит текст:
Съгласна съм че Керим се напи и дрогира по собствено желание  и станасвидетел и съучастник в престъпление. Но Керим преживя много.На него се падна товара да изведе Фатма отново на повърхноста Влюби се в жена за която беше убеден че няма шанс Пребори се за тази любов ,заслужи си я.Но в борбата му за спасяването на Фатма и самия той преживя много- беше вкаран в затвора обвинен несправедливо , Мустафа стреля по него и едва не го уби, преживя отвличането на Фатма ,страхът дали ще я намери дали ще я види жива, проблемите които създаваше Мукадес,срещата с баща му , прошката към баща му, непрекъснатия тормоз и заплахи от страна на Мустафа всичко това му се събираше и събираше и на него нямаше кой да му помогне защото в стремежа си да помогнат наФатма него просто го бяха забравили. Този филм далече не е само филма за  преживяното на Фатма,този филм засяга не само нея и нейния проблем , а и живота и проблемите на хората които са и помогнали да се съвземе защото тя сама не би постигнала нищо. А най важния човек за нейното излекуване ,човека който бе винаги до нея и я подкрепяше  беше Керим. Това не е филм само за Фатма , това е филм за Фатмагюл и Керим-две души изстрадали които се намират и влюбвата по средата на нищото

# 652
Здравейте!

Кометка, радвам се, че отново си с нас. Усети се липсата ти! Hug

12 май...Световен ден на медицинските сестри (отбелязва се от 1974 г.)

Джоли,  Hug честит празник!
Много професионални успехи и лично удовлетворение! newsm51

Момичета,  Hug знам и разбирам вълнението ви около сериите по канал Д, но се надявам да запазим посоката на Пепел от рози. newsm78

# 653
Посъбра се отново материал/епизоди/ та, да видя до къде стигнаха нещата и накъде вървят... newsm78

Мустафа... Shocked Thinking

Цитат
Наистина не мога да схвана начина на мислене на този младеж, много противоречива личност.
Кометка, и аз като теб, не мога да го разбера що за странна личност е Мустафа, какво иска и за какво се бори? #Crazy newsm78

Обстоятелствата не правят човека. Те само го разкриват. Джеймс Алън

Мисля си, че и с Мустафа е така.
Наистина в началото бе също жертва, но много бързо и сам по собствена воля и избор премина не само на страната на виновниците, превърна се в един от виновниците. Позицията на "жертва" се оказа приятна и лесна за ползване, защото получаваше, без да дава нищо в замяна, без дори да е заслужил, беше удобна, като извинение за собствените му грешки и безпомощност, да реагира адекватно на случващото се.

Каква бе истината за него и коя истина предизвикваше гнева му?
Тази, че Яшаранови му отнеха бъдещето и мечтите или тази, че той сам пусна ръката на Фатмагюл и й обърна гръб? Или истината, че Фатмагюл избра и предпочете Керим за да продължи напред?
Според мен, именно това породи омразата у него...избора на Фатмагюл...
Защото в случая виновникът бе той, но да признаеш и поемеш вината си, и то пред себе си е много, много трудно, изисква се смелост, такава, каквато Мустафа не притежаваше, но и не желаеше дори да потърси и открие, да намери за себе си, защото тя изискаваше усилие от негова страна, а той вече бе намерил по-лесен път... виновниците за случилото се, можеха да бъдат виновни и за всичко след това.

На нашия ум е свойствено да вярва, а на волята – да иска; и ако те нямат достойни обекти за вяра и желание, се устремяват към недостойни. Паскал

Посещението му в кухнята на Фатмагюл и оставена сметка у дома й...лишено от всякакво себеуважение и уважение на жената, която уж беше обичал. Crossing Arms
Лишено от всякакво достойнство в човешки и чисто мъжки смисъл... ooooh! Говорещо и показващо само за безпомощност, липсва на реална представа за действителността в момента, част от която е.
Умът му бе станал жертва на тревоги, притеснения, комплекси и други опасни и разрушителни сили... Mr. Green

"Помощта" за бащата на Мелтем.../еп. 77/
Защо го правеше...за да помогне на семейството й или да навреди на Яшаран, разкривайки опита им да си върнат на Туранер/ в смисъл врагът на моя враг е мой приятел/?
Мисля, че и едното и другото по малко, но най-вече сякаш някакъв опит от него и за него да покаже сам на себе си, че не е загубил човещината у себе си, мерилото си за добро и зло. Уви поредна самозаблуда за това какво бе всъщност.

Свалката с Мелтем...

Цитат
това рибарче взе да се изживява като най-търсения любовник. Все още не мога да разбера мотивите на Мустафа за този ход с Мелтем.  Отмъщение може би, или просто я харесва, а може би пък иска да докаже на себе си, че е способен да има всяко хубаво и богато момиче, за да задоволи егото си...

Кометка, на едно мнение сме...задоволяване на егото му, на онази част, която той усети застрашена с отказа на Фатмагюл, като прибавим и, че Асу му затвори вратата и го изгони...

Дали успя да върне вярата в мъжествеността си, обаче сега и по този начин? Навярно това бе пореден удобен негов ход, уви водещ го в грешната посока и далеч от реалността.

Мустафа, все по-трайно и безвъзвратно се настаняваше в една своя, измислена действителност, плод на чувствата му, която водеше и разума му, който обаче за мен в под въпрос, виждайки какви ги върши... Shocked newsm78

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 01:17 от margita9

# 654
Марги страхотен пост  Hug  bouquet

# 655
Мустафа винаги е искал пари и лукс и случилото се беше страхотна възможност за него да спечели лесно богаство .Бравона Мустафа страхотно изигра ролята на много страдалната Геновева всички тези ред сълзи ред сополи бяха чисто и просто роля . Обичал е Фатма ама друг път ако уж я обичаше толкова никога нямаше нито да се съюзи с Яшаран нито да я напуска въбще . Той обича себе си и никой друг . И да може да критикувам Керим ама той поне не е като този Мустафа .

# 656
Нещо и за Мелтем...
Досега я харесвах, макар и да не можех да я разбера...ама, сега вече и не я харесвам/поне в този момент, като преспа с Мустафа  ooooh! Crossing Arms/

Най-жестокото отмъщение е пренебрегването на възможността за отмъщение. Балзак

За съжаление, Мелтем не прозря тази истина, реши, че има нужда от отмъщение, ама не ми е ясно отмъщение и към кого бе това да преспи с Мустафа? newsm78  На кого и какво доказа с това?

Всеки човек е пълен глупак поне по пет минути на ден. Мъдростта е в това да не надхвърляш петте минути.Елбърт Хъбард
Уви, Мелтем прехвърли своите 5 митути... Mr. Green
Много ме разочарова и този път е сериозно... Crossing Arms Макар, че все още се надявам да вземе да се вземе в ръце, и да спре да се самосъжалява, че и самонаказва, като прави грешка след грешка, водена и от грешките на другите.... Thinking

Асу...
Много ми хареса, като изгони Мюнир като мръсно коте... hahaha Joy
Наистина продаде част от себе си, но бе оставила и запазила и част от достойнството си като жена/макар и при тази вече бивша професия/ Peace
А това, че не можеше по ред причини и обстоятелства да бъде добра, не я правеше и лоша, което показа с помощта за Сами.
Трогна ме с тази си постъпка и с думите, които му каза. Thinking Живота й бе труден, но не бе загубила способността да оцени и малките и добри моменти в него, да каже своето благодаря на хората с които свързваше това.

Ангелче,  Hug и ти си совичка, май... newsm78 Joy

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 02:22 от margita9

# 657
Марги Hug аз съм си Совичка всяка нощ просто уча и не влизам чак толкова през нощта . Joy

Относно Мелтем според мен тя спа с Мустафа само за да отмъщи на Селим

# 658
Добро утро и в неделя!

Хубав и спокоен почивен ден, за когото е свързан с работа и задачи...
нека да е спорен и успешен! Hug

И да се върна на сериала ни... Heart Eyes

Мерием и Кадир...все повече виждам и усещам голямо сходство в разбиранията им, в подхода към хората, отношението към близките.

И тъй като от вчера пак съм на вълна чужди мисли на умни хора, които ми пасват и обясняват нашите герои, нещо подходящо и за тях двамата...

Състраданието не означава, че трябва да променим нещата – повечето пъти не можем. Това, от което човек повече се нуждае понякога, е не разрешение на проблема, а съчувствие и разбиране. Когато не можем да променим нещо, е дори още по-важно да проявяваме състрадание.

Адаптираността е удовлетвореност от това, което имаш.

Голямо е изкуството на контактите, но още по-велико е изкуството на дистанцията. А. С. Говоров

Трябва да приемаме другите такива, каквито са, и да внимаваме да не им налагаме образ, който ние самите сме си изградили за тях.

Свойството на мъдрия човек се състои в три неща : първо - самият той да прави онова, което съветва да правят другите; второ -  никога да не постъпва несправедливо ;  и трето -  търпеливо да понася слабостите на хората, които го обкръжават. Л. Толстой

Спокойна съм и за Керим и за Фатмагюл, когато виждам, че именно хора като Мерием и Кадир са до тях и те могат да разчитат на тях.

Досега многократно видях, че Мерием е човек в пълния смисъл на думата, че носи добротата у себе си, че тя е искрена и естествена, независимо от дребните и малки/епизодични/ моменти в които все пак и на нея й идваше в повече всичко, случило се и отпечатъка, последствията от това.

Новото, в последните няколко епизода бе и Мерием-жената, жената, която сякаш бе отстъпила малко встрани и забрава пред Мерием-майката, която й се бе наложило да се превърне, Мерием-човека, на която разчитаха всички и в момента най-вече Фатмагюл.

Тази разбираема и логична, естествена суета/оглеждайки се в огледалото сутринта преди закуската с г-н Кадир, докато бяха в хотела в Измир-еп.77/ беше много мило, дори и в лекото смущение и притеснение, което усети. Предполагам, че покрай грижите за другите бе позабравила грижите за себе си, като жена, бе ги свела до минимум и най-важните и неотложни.
А имаше право и заслужаваше да са повече от това. Peace
Заслужаваше да получи и разбиране и харесване и обич и като жена.
И наистина г-н Кадир бе повече от подходяща партия за нея, бе сродната й душа.

Много силна сцена и когато самата Фартмагюл я подкрепи и по някаъв начин насърчи в тези й очаквания, независимо, че Мерием се почувства леко засрамена. Но й тази й реакция бе натълно в стила й/на Мерием/

Хареса ми и отново балансираното й поведение по повод случващото се, проявеното разбиране свързано със страховете на Фатмагюл, ненатрапената молба към Керим да се въздържи от отговор на провокациите на Мустафа.

Кадир, нещото, което ми прави най-силно впечатление при него е това, че явно се бе поучил от всички допуснати грешки в живота си, от всички тежки моменти, които беше преживял.
Това за мен е особено ценно, защото никой не е безгрешен, всеки допуска грешки, но не всеки може да ги превърне от воденичен камък тежащ му на врата в стъпало, което да го доведе и изкачи по-нагоре към нещо по-добро, по-хубаво полезно не само за него самия, но и за хората до него.

Беше много категоричен и убедителен в разговора си с Мустафа, не остави и за миг съмнение, че владее положението. На Мустафа му бе не само казано, но и показано, че възможностите му са ограничени и ще бъдат безрезултатни. Stop
Хареса ми и момента в сцената, в която успя да овладее и отклони и Керим...и всичко, което му каза след това. Много мъдро и поучително без да бъде като наложено и като укор.
Както и реакцията срещу телефона, който подмяташе Мюнир и се опитваше да обърне нещата в "своя полза и изгода-Яшаранова"... hahaha Joy

Да, г-н Кадир бе улегнал и въздържан мъж на средна възраст, човек видял и хубаво и лошо в живота си досега, адвокат владеещ силата и убедителността на думите, но и можещ да реагира и да владее реакции и поведенията си и след думите/ Mr. Green/ когато се наложи... Peace

Трябва да изчезвам  Rolling Eyes...до по-късно... Scatter 55   Хубав ден...lovekiss  Hug

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 10:16 от margita9

# 659
Добро утро, сладурки!  Hug Hug Hug
Желая ви усмихнат и прекрасен неделен ден! Каня ви на закуска на плажа! Hug

Марги, Ангелче, не сте спали снощи, но пък благодарение на това сега си пия кафето, четейки постовете ви!  Hug Hug

Марги, много ми хареса всичко, което си написала, а така подкрепено с мъдри мисли, наистина всичко е прекрасно аргументирано.  Peace Аз също имам подобно виждане по отношение на Асу, Мерием и Кадир, които вчера не можах да коментирам. Ще се възползвам да направя това днес.

Асу - винаги съм харесвала този персонаж, въпреки начина, по който ни го представиха в началото. В нея много ясно пролича човечността и добротата, желанието да помогне (когато предложи на Мутафа да остане в дома й). Снощната й постъпка с изгонването на Мюнир не ме изненада, очаквах го, защото тя доказа, че има принципи и държи на тях. Асу даде ясно да се разбере, че това, за което й беше платено ще го направи, но това е просто сделка. Тя не си продаде душата като Мустафа, а просто направи сделка. Това обаче не значи, че одобрявам тази нейна постъпка, но с оглед на това, че тя реално не се налагаше да лъже като Мутафа например, бих могла да приема тази сделка, но не съвсем.  Naughty

Мерием и Кадир са ми много сладки. Изглеждат така сякаш изживяват първи любовни трепети, много се вълнуват и двамата. Те са сродни души, всяка със своите проблеми, разочарования и преживяна болка в миналото. В тях намирам аналог на Керим и Фатмагюл. Според мен от тях ще излезе едно прекрасно семейство.

Марги, много изчерпателно си описала Мерием и Кадир, не бих могла да добавя нищо повече. Peace

Общи условия

Активация на акаунт