Пепел от рози по БТВ - 11

• 55 119
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
Ми незнам просто това че  беше Мустафа още повече засили ефекта на отмъщението . Да има някакво привличане между тях по скоро срещата им беше съдбоносна но все си мисля че беше по скоро случайност .

# 676

За Мустафа вече съм го анализирала за мен той е пълната противополжноста на Керим .

В какъв смисъл пълна противоположност? Доколкото улавям настроението ти до момента имаш малко негативно отношение към Керим и той определено не е от любимите ти герои, т.е. често пъти бива критикуван от теб и то с похвално постоянство от твоя страна. Кое те кара да мислиш, че Мустафа е противоположност на Керим? Извинявай, че те провокирам така, но ще ми бъде интересна гледната ти точка. Peace

# 677
Това че го критикувам не означава че не го харесвам  Peace Ако това че не пиша колко е хубав или колко е добър Керим ме прави да изглеждам така сякаш не го харесвам не е така . А и аз не винаги критикувам Керим когато видя че заслужава го и хваля  Laughing но това че не сипя похвали по негов адрес постоянно не значи че не го харесвам . Да в началото изпитвах известна антипатия към него да доста го критикувам но както споменах това не значи че не го харесвам или нещо подобно .
Под противоположност имам следното предвит това че ако Керим остана да се бори за любовта на Фатма то Мустафа предпочете парите пред любовта
Ако Керим е готов да признае вината и грешките си то Мустафа ще предпочете макар и да зане че не е прав на обвинява кой ли не освен себе си .

# 678
Това че го критикувам не означава че не го харесвам  Peace Ако това че не пиша колко е хубав или колко е добър Керим ме прави да изглеждам така сякаш не го харесвам не е така . А и аз не винаги критикувам Керим когато видя че заслужава го и хваля  Laughing но това че не сипя похвали по негов адрес постоянно не значи че не го харесвам . Да в началото изпитвах известна антипатия към него да доста го критикувам но както споменах това не значи че не го харесвам или нещо подобно .
Под противоположност имам следното предвит това че ако Керим остана да се бори за любовта на Фатма то Мустафа предпочете парите пред любовта
Ако Керим е готов да признае вината и грешките си то Мустафа ще предпочете макар и да зане че не е прав на обвинява кой ли не освен себе си .

Ясно!  friendship Благодаря ти! Hug

# 679
Няма защо  Hug Радвам се че се изяснихме .  А и анализът ми относно Керим мисля че точно показва мнението ми за него . Laughing . Виж за онези тримката наистина нито ги харесвам нито им симпатизирам .

# 680
Eто моето мнение за Керим

Скрит текст:
Керим Ако трябва да съм честна лично аз изпитвам противоречиви чувства към този герой има моменти в които много ми харесва но и такива в които ме дразни.Самият Керим въпреки че също е израсъл в същото обществото като Фатмагюл е решил да се развива по далеч от занаята си (мисля че беше завършил университет не съм сигурна за това ) и владае отлично английски език .Има познати от други държави и е успял да създаде не само социален конткакт сред своите си но и сред други националности(Кристен) а и приятелството му с онези тримата го прави по социален и отворен към светът извън селото .Това най-вероятно се дължи и на самата Мерием която го будна и отговорна жена му втълпявала че трябва да учи и да се бута в живота за да успее и да стане някой(нещо което на Фатма за съжаление в началото никой не й казва).Керим е възпитан от Мерием която също не е като останалите от селото тя го е научила на възпитание чест отговорност и най-вече жертвоготовност и отдаденост към най-близките качества който аз много ценя защото в днешно време много рядко има хора да ги притежават на веднъж.Още от началото си пролича че Керим е по различен от останалите трима да събираше се с тях но фактите по който се различават са неоспорими например онези си се разхождат с колата а той работи и самият факт че ги изгледа лошо когато започнах да говоря за Фатмагюл като я видяха с мокри дрехи ме навява на мисълта че той не е мъж който би позволил да се гаврят с една жена.Аз лично обвинявам Керим за онази нощ той беше този който им я посочи макарче може да е всеки един от тримата и не не мисля че няма вина че е взел хапчето да всеки е човек и греши но на него никой не му е бутал хапчето в устата самият той го взел без дори да се интересува от последиците и за съжаление единственото което постигна е да посочи Фатмагюл на онези и да унищожат живота й .Фактът че беше там и гледеше как я нараняват е жесток и отвратителен може би самият той е бил уплашен но дори едно Не да беше обелил пак щях да го оценя .Според мен вцепеният му поглед беше по скоро  от невярване че приятелите от детството му са склони да направят такова нещо за него според мен в онази нощ шокът не беше толкова че нараняват Фатма а че приятелите му са такива животни и че наистина не ги познава що за стока са (и по натам все по ясно вижда това) .За мен в началото Керим не се ожени за Фатма от любов може би да е имало известна симпатия по скоро се омъжи от страх от Яшаран страх не само за него но и за Мерием трудно ми е да повярвам че го е направил от любов някъкси ми звучи пресилено .Не ми хареса и собственическото му държание спрямо Фатма в началото и сега го има но каточели по малко ме дразни уж твърди че изпитвал вина и не искал да е около Фатма да не я наранява а в същото време постоянно се държеше като неин собственик особено когато започна да говори как щял да изведе насила от дома на Асу как ако ще се наложи ще я заклъочи на мен това не ми харесва.Лошо впечатление ми направи когато й обеща да си тръгне но не го направи това беше единственното нещо за което тя го беше помилала и той не си спази обещението кажете тя как да се почуства като самият той реши да не си тръгне и да продължи животът си напред.Не ми харесва това че не отиде веднага в полицията и това ще е едно нещата за който лично аз винаги ще го обвинявам ако още в началото беше влюбен в нея без да се замисля щеше да се предаде в полицията с онези тримата без да го вълнува дали ще е в затвора 6 месеца или 20 години .Но пък се чувствам трогната от жертвоготовността му един истински мъо само би се предал в полицията знаеики последствията малко не само мъже а хора въобще биха го  направили .Да се предаш и да рискуваш бъдещето си и живота си заради някой друг е просто нещо много ценно в характера нещо което много малко хора имат себеотдаденост и жертвоготовност.Според мен Керим  такъв с тези си положителни качества защото той всячески се опитва да не запрелича на баща си.една от най-големите му болки след тази Фатма да не бъде повече наранена е имено тази да не бъде като баща си и да изостави Фтамагюл.Страхът че някога може да се превърне в нещо като него го плаши и от там идва до известна степен и омразата му към него.Като цяло Керим е много пластов образ положителните качества може би наделяват вярвам в любовта му към Фатма но продължавам да вярвам също така че и той е виновен онази нощ но той поне е достатъчно истински мъж да признае грешката си не само пред останалите и Фатма но и пред самият себе си.

# 681
Ангелче много ми хареса поста ти за Керим. Забелязвам обаче че го обвиняваш ,че не е заминал след като това е било единственото за което Фатма го е помолила.
 Аз обаче си мисля че с решението  си да не заминава той и направи най голямото добро.Защото  ако беше заминал Фатма нямаше да е това което е сега и което щее за в бъдеще.Ако Керим беше отпътувал Фатма щеше да остане в ръцете на Мукадес и щеше да бъде довършена и емоционално и психически.Ежедневно щеше да и бъде напомняно за станалото и може би щеше да свърши или в психиатрия или със самоубииство. Нямаше да има подкрепа от никъде  нито от Керим който щеше да е далеч ,нито от Мерием ,защото няма как  ако Керим заминеше ,Мерием да остане там  И Мерием щеше да продължи живота си или най малко след време да замине при Керим
И тогава щеше да дойде церството на Мукадес и Фатма останала без подкрепа щеше да бъде унищожена.
Защото колкото и да иска да се съвземе Фатма сама без любовта и подкрепата на Керим и Мерием тя никога нямаше да  успее да се справи

# 682
Джоли  Hug аз да си призная го обвинявах затова в началото . Да издразни ме че не изпълни единственната й молба към него но това вече е минало .

# 683
Eто моето мнение за Керим

Скрит текст:
Керим Ако трябва да съм честна лично аз изпитвам противоречиви чувства към този герой има моменти в които много ми харесва но и такива в които ме дразни.Самият Керим въпреки че също е израсъл в същото обществото като Фатмагюл е решил да се развива по далеч от занаята си (мисля че беше завършил университет не съм сигурна за това ) и владае отлично английски език .Има познати от други държави и е успял да създаде не само социален конткакт сред своите си но и сред други националности(Кристен) а и приятелството му с онези тримата го прави по социален и отворен към светът извън селото .Това най-вероятно се дължи и на самата Мерием която го будна и отговорна жена му втълпявала че трябва да учи и да се бута в живота за да успее и да стане някой(нещо което на Фатма за съжаление в началото никой не й казва).Керим е възпитан от Мерием която също не е като останалите от селото тя го е научила на възпитание чест отговорност и най-вече жертвоготовност и отдаденост към най-близките качества който аз много ценя защото в днешно време много рядко има хора да ги притежават на веднъж.Още от началото си пролича че Керим е по различен от останалите трима да събираше се с тях но фактите по който се различават са неоспорими например онези си се разхождат с колата а той работи и самият факт че ги изгледа лошо когато започнах да говоря за Фатмагюл като я видяха с мокри дрехи ме навява на мисълта че той не е мъж който би позволил да се гаврят с една жена.Аз лично обвинявам Керим за онази нощ той беше този който им я посочи макарче може да е всеки един от тримата и не не мисля че няма вина че е взел хапчето да всеки е човек и греши но на него никой не му е бутал хапчето в устата самият той го взел без дори да се интересува от последиците и за съжаление единственото което постигна е да посочи Фатмагюл на онези и да унищожат живота й .Фактът че беше там и гледеше как я нараняват е жесток и отвратителен може би самият той е бил уплашен но дори едно Не да беше обелил пак щях да го оценя .Според мен вцепеният му поглед беше по скоро  от невярване че приятелите от детството му са склони да направят такова нещо за него според мен в онази нощ шокът не беше толкова че нараняват Фатма а че приятелите му са такива животни и че наистина не ги познава що за стока са (и по натам все по ясно вижда това) .За мен в началото Керим не се ожени за Фатма от любов може би да е имало известна симпатия по скоро се омъжи от страх от Яшаран страх не само за него но и за Мерием трудно ми е да повярвам че го е направил от любов някъкси ми звучи пресилено .Не ми хареса и собственическото му държание спрямо Фатма в началото и сега го има но каточели по малко ме дразни уж твърди че изпитвал вина и не искал да е около Фатма да не я наранява а в същото време постоянно се държеше като неин собственик особено когато започна да говори как щял да изведе насила от дома на Асу как ако ще се наложи ще я заклъочи на мен това не ми харесва.Лошо впечатление ми направи когато й обеща да си тръгне но не го направи това беше единственното нещо за което тя го беше помилала и той не си спази обещението кажете тя как да се почуства като самият той реши да не си тръгне и да продължи животът си напред.Не ми харесва това че не отиде веднага в полицията и това ще е едно нещата за който лично аз винаги ще го обвинявам ако още в началото беше влюбен в нея без да се замисля щеше да се предаде в полицията с онези тримата без да го вълнува дали ще е в затвора 6 месеца или 20 години .Но пък се чувствам трогната от жертвоготовността му един истински мъо само би се предал в полицията знаеики последствията малко не само мъже а хора въобще биха го  направили .Да се предаш и да рискуваш бъдещето си и живота си заради някой друг е просто нещо много ценно в характера нещо което много малко хора имат себеотдаденост и жертвоготовност.Според мен Керим  такъв с тези си положителни качества защото той всячески се опитва да не запрелича на баща си.една от най-големите му болки след тази Фатма да не бъде повече наранена е имено тази да не бъде като баща си и да изостави Фтамагюл.Страхът че някога може да се превърне в нещо като него го плаши и от там идва до известна степен и омразата му към него.Като цяло Керим е много пластов образ положителните качества може би наделяват вярвам в любовта му към Фатма но продължавам да вярвам също така че и той е виновен онази нощ но той поне е достатъчно истински мъж да признае грешката си не само пред останалите и Фатма но и пред самият себе си.

Многоооо подробен анализ, точно това очаквах да напишеш, Ангелче! Hug Това означава, че все пак правилно съм схванала настроенията ти! Peace

# 684
Това е един мои копнат пост от по предишната тема или по предишната беше не помня   Laughing . А и да си призная аз съм си пристрастна към Фатма и някакси към другите се отнасям просто ей така .

# 685
Мюнир
 Ами какво да кажа за този човек не ми лично ми е ужасно противен и нищо хубаво и добро не мога да намеря в него . Помощта му за Керим най-вече беше продиктуван по скоро от желанието да отърве семейството си безнаказано а не толкова да помогне на самият Керим дреме му на шапката на Мюнир за Керим. Мислите ли че ако онези тримката не бяха замесени Мюнир щеше да си направи труда да помага на Керим е аз ен мисля така . Още в началото се пролича що за стока е когато започна да оплита и манипурира Керим и да го убеждава че единственият изход е той и Фати да се оженят и случеят да бъде потулен още му помощ не заради самият Керим а заради онези тримата изверги .  Гадно ми стана държанието му когато започна да крещи на Фатма в първите епизоди и да й натягва да се омъжи и да забрави станалото . Как може да има такива жестоки хора който не се трогват от такава болка поне на мен не ми е ясно ? За  мен Мюнир си е като всички Яшаран манупулатор ,безсърдечен и егоистичен и се интерсува само от себе си и собственната си изгода . Като човек свързан със закона той трябва да знае за последствията от лъже свидетелственето такаче и той до известна степен допринася за пропадането на онези тримата . Мюнир действа така манипулативно защото знае че освен с лъжи няма какво да направи пределно му е ясна истината но предпочита да лъже пред това да изправи онези тримата пред закона . И това че в началото ги е навикал не беше заради това което са сторили на Фатма а заради самите тях и това че са провалили бъдещето си само за една нощ от къде на къде на Мюнир ще му пука за Фатма ако наистина му пукаше щеше поне да накара семейството си да изпрати едно писмо . Асу му беше най-удобна за манипулиране защото знае за връзката й с Мустафа и знае колко уязвима е тя сега надявайки се че от ревност ще я накара да свидетелства против Фатмагюл . Незнам за мен Мюнир е лош човек и аз лично не го харесвам за мен той не е по-малко жесток от онези тримата и Решат Яшаран точно като тях е но той действа със силата на думите и това го прави още по опасен .

# 686
Здравейте момичета  bouquet

Страхотни постове, задълбочени анализи! Много ми е приятно да ви чета! Hug

Ангелче Hug

Скрит текст:
Коментирам някои моменти по поста ти за Керимча Mr. Green:
1. Защо Керим се ожени за Фатма - според мен той се ожени за Фатма поради няколко причини: първо, вината; второ, страхът Фатма да не се самоубие като майка му (това го сподели пред Мерием. Още на другия ден, докато го обработваха да поеме вината, Мюнир нанесе решаващ удар, като спомена за майка му и тогава Керим рухна и се съгласи. Мюнир каза нещо от рода: "Искаш това момиче да свърши като майка ти ли? Нали знаеш какво говореха за нея след самоубийството й"); и трето, той я хареса още на стълбите.
2. Защо не замина - според мен той не замина и поради друга причина - защото Мерием многократно го атакува с доста тежки думи и му даде да разбере, че ако замине той ще бъде в очите й един страхливец и мерзавец.
3. За онази нощ - Ангелче Hug, за онази нощ никой не оневинява Керим, но, за съжаление, нещата не са черно-бели, ситуацията е доста сложна. Вземайки хапчето той въобще не е предполагал до какви последици ще доведе това, дори не мисля, че е знаел, че впоследствие ще ходят до онзи плаж и още по-малко е предполагал, че там ще се появи момиче, за това и възкликна съвсем импулсивно и изненадано: "я онова момиче".
Разбирам, че ти се иска Керим да е казал "не" на онези, да се е опитал да направи нещо, на нас също ни се иска това, но може би не си имала досег с дрогиран човек и за това не можеш да си представиш, че в този момент тези хора са абсолютно неадекватни. Аз вече споделих две истории, в които бях свидетелка на ефекта от смесване на алкохол с хапчета. Само да ти кажа, че бях искрено ужасена, когато на студентски празник едно момиче ме бутна силно в момента, когато си пийвах бира, бутилката се вряза в устната ми и ми счупи долния зъб, текна кръв, а тя стоеше пред мен и се заливаше от смях, не можеха да я спрат да се кикоти. Бях скандализирана. На сутринта се е осъзнала и е разпитала за мен, после дойде да ми се извинява и ми разказа, че всичко й се е струвало като на филм, нереално и смешно. В тази връзка си спомних, как Вурал се заливаше от смях, че Керим е ухапан, а самият Керим също се кикотеше, въпреки болката от ухапването. Точно поради тази причина Керим изпитва толкова голяма вина, толкова "ако" са му в главата, ако не беше взел хапчето, ако не беше пил толкова, ако не беше възкликнал от изненада, че я вижда...и т.н. В този смисъл аз разбирам Керим за липсата му на адекватност и нормална реакция, защото съм виждала подобно състояние, но не го оправдавам...няма как.

За Асу - Асу винаги ми е харесвала, има добра душа. За съжаление, взе парите на Яшаран, осъзнавайки, че ще навреди на Фатма...да, ще каже истината, но тази истина ще бъде използвана за очерняне. В една идеална ситуация тя би реагирала иначе, но и тя е човек, не е идеална, прави грешки, взема необмислени решения. Тези пари са й били нужни - да се измъкне от калта, да помогне на семейството си, да помогне и на Сами да излезе от помийната яма. Тя знае, че няма да излъже, ще каже истината, може би предполага, че и Емре ще свидетелства и ще изясни ситуацията. Според мен тя се съгласи на тази стъпка вярвайки, че нейните показания няма да навредят на Фатма. Не знам newsm78...не одобрявам постъпката й, но не бих могла да я съдя - в крайна сметка й се предлага да започне нов живот, това, за което винаги е мечтала и то без да казва лъжи.

Мелтем - и според мен тя се поддаде на чара на Мустафа, на "романтичната" представа за него, като за "годеникът страдалец", също така искаше и да си отмъсти на Селим...и успя. Онзи мамин синковец не можеше да си намери място от гняв...накърниха му самолюбието на богаташчето. Не ми беше неприятно да го гледам как се ядосва Twisted Evil.

Мустафа - за него писах доста преди...слаб човек, озлобен от избора на Фатма, завистлив и себичен. Тези му черти му пречат да вижда по далеч от носа си. Злобата и завистта го правят агресивен и опасен. Усеща превъзходството на Керим като човек и това го озлобява още повече. Историята с Мелтем явно го кара да се чувства "повече мъж", отмъщава и на Селим. Точно това, че владее положението, че е фактор в дадено събитие и може да повлияе на развитието на нещата го накара да помогне на Туранер...Мустафа обича от него да зависи нещо, чувства се по-стойностен. Видя възможност да подлее вода на Яшаранови и го направи, жалко, че не се възползва от момента, когато имаше възможност да помогне на Фатма и да свидетелства в нейна полза. Но тогава злобата и завистта надделяха, реши да я накаже за това, че тя избра Керим.

Ангелче,  newsm10 за Мюнирката!

Ще се включа по-късно, че сега трябва да ходя по задачи ooooh!.

Дами, пожелавам ви слънчево настроение!  bouquet До скоро! Hug

# 687
Здравейте!

Как е компанията? Hug

Да споделя още нещо по последните епизоди...  blahblah
Перихан...
Много силна и чувствена сцена/еп. 78/ на рзглеждащата снимки Перихан...толкова тъжно за една майка с несбъднати мечти за детето си и пропиляни възможности за нови... Rolling Eyes
Като майка я разбирам и й съчувствам. Peace Хареса ми и, че Решат я подкрепи в тази й мъка и в този момент.

Предполагам й тежеше не само вината на Селим, тежеше й и тази несбъднатост на очакванията й свързани с него/Селим/ Много е трудно за родителя да види, че усилията му в един миг се обезценяват и обезличават.
И съвсем нормално е да се запита защо и къде сгреших? Безспорно за да се стигне до нещо такова/участие в подобно деяние/ пропуски има, но в никакъв случай вината не е само и единствено у него./родителя/

Всеки човек получава две възпитания : едното му дават родителите му, предавайки жизнения си опит, другото, по-важното, той получава сам. Телман

Направи ми впечатление, че за първи път взе много дейна позиция в разговора с Решат и Мюнир./еп.76/
Опита се, не да търси виновниците за положението им, а да предпожи вариант за изход и решение.
Но и ясно и категорично заяви причината за сегашното им състояние, не само парите, които дадоха за да прикрият деянието на Селим и Ердоан, но и безмислените сделки и инвестиции с г-н Туранер от страна на Решат.
Интересно, че Решат не възрази, напротив той сам разбираше, че това бе истината. Но в началото бе заел вече грешната и губещата страна, нямаше връщане назад за него.
Сега му оставаше все пак да се задържи по някакъв начин с всички сили и средства, обаче забелязах нещо изненадващо у него при това за първи път...

Мисля си, че в този момент бе рзазколебан, да се откаже от тази мръсна и лъжлива игра. newsm78
Ако не беше Мюнир, и ако се беше вслушал в Перихан...можеха макар и закъснели да поемат правилната посока.
Уви не му достигнаха сили, желание и още нещо да направи тази крачка назад... Rolling Eyes

Мюнир...лицемер и сред своите...ама и Решат не му остана длъжен, много хубаво и точно му го каза...къде беше когато тези фиктивни инвестиции се осъществяваха, защо не каза нищо тогава...защото, всеки път придобиваше акции за себе си. Mr. Green
Затова го харесвам Решат...играе по правилата и е честен /колкото и цинично да звучи/ до колкото позволява ситуацията. Peace

Мюнир...при него всичко се върти около него, полза и изгода от всяка възможна ситуация, без значение клиент или близък и роднина е. Mr. Green
Начин да подхранва сам собствената си висока самооценка, която подсъзнателно усеща, че е голямата му заблуда.
Цялата тази енергия, която влага в тази си работа, адвокатската, е някакъв начин да компенсира усещането си за непълноценност.

Нещо от нета и за него...

Едно е да говориш много, друго е да кажеш нещо. Ларошфуко

Мнозина само затова и спорят против истината, защото ще пропаднат, ако я признаят за такава. Гьоте

На този свят се плаща всичко. Въображаемото величие ни носи срам. За моментите, когато се чувстваш бог, се плаща с моменти, когато знаеш, че си пълзящо животно.  Джек Лондон

Интригата е силата на слабите. Шекспир

И нещо за цялото сем. Яшаран/тук изключвам Селим и Ердоан  bash/ които в никаъв случай не мисля, че са някакво голямо зло  Stop Naughty независимо от онова, което направиха.

И най-малкото отклонение от истината, направено в началото, по-късно се умножава хилядократно. Аристотел

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 16:10 от margita9

# 688
Добро утро на всички  Hug аз снощи тръгнах да пиша едно мнение обаче нета ми си направи шега с мен и после изгубих желание да пиша .

Марги  Hug Интересен пост за Перихан .Аз нея лично я харесвам въпреки че е Яшаран и въпреки че доста умело е научила навиците на съпруга си . Но аз съм на малко по различно мнение от теб и предварително искам да кажа че това което ще кажа за нея не означава че не я харесвам а че разглеждам нещатна от друг ъгъл . Първо да кажа че Перихан е единственният човек в това семейство който до известна степен ми допада защото тя търси изход от ситуацията заради пресата и хорските приказки а заради синът си . На първо място тя е майка за нея щастието и благополучието на детето й са най-важни нормално е да страда и да плаче за него още повече като знае че онзи е свикнал на удобства и лукс и изведнъж се озове в затвора където няма значение дали си Яшаран или кварталния баничар . Сцената със разглеждането на снимките беше трогателна показваше една майка която беше покрусена от това до каква деградация е стигнал собественният й син . Снимките сякаш бяха хронология на един стар Селим където беше  добър а не както сега престъпник . Може би аз ен разбирам Перихан в край на сметак аз е нсъм майка и нейното страдание ми е чуждо няма смисъл да се поставя за нейно място защото няма да успея предполагам че нейното страдание ми е чуждо защото не съм на нейното място тоест не съм майка . Но също така так както онзи има майка и семейство защо Перихан не се замисли или поинтерусува от Фатма която пък  в началото си нямаше никога освен брат си . Защо не се запи дали и Фатма няма нужда от помощ и дали и тя не страда . В край ан сметка онзи си имасемейстов което ще го измъкне от закона и всичко ще се забрави за тях . Ами Фатма ? Ами нейната болка и те надали ще бъдат забравени . Но пък ми направи впечатление че Перихан  доста страда от постъпката насинът си и може би единственно тя изживява нещата толкова дълбоко нея не я вълнува финаносовта част от историята а това синът й да бъде добре . Но пък специално при Перихан нейното страданието не е продиктувано толкова от съчуствие към Фатма а от болка по изгубеното щастие на синът й . И ако Решат е готов да каже истината (макарче по скоро това са думи в резултат ан емоционалнен изблик) то Перихан предпочита истината да бъде потулена да знае какво е направил синът й и да й тежи на съвестта цял живот че един човешки живот е съсипан заради него и той е безнаказан но да бъде до нея и да чува гласът му е поне така беше в по предишните епизоди . Марги   Hug съгласна съм с теб че ако Решат се беше вслушал в нея нещата щяха да стигнат към по добра посока  но си мисля че при едно евнетуално съгласие на Решат да кажат истината то Перихан бързо ще се опита отново да го убеди да не го правят а да ги спасят . Защото може би за Фатма и Керим да ги накажат ще е победа но за Перихан и компания ще е голяма мъка . И си мисля че по скоро биха се откажали от истаната само и само да бъде синът им с тях пред това да си получат накажанието .
Колкото до Решат ан него му пука за  изгубените му акции пари и погубното бъдеще на синът му въобще не му пука зФатма нито пък за Керим .  Да има  проблясъци да каже истината но те мигновенно биват потулени от Мюнир и те не са толкова заради Фатма а зарди самият него . Губи акции губи пари а компанията му затъва и е пред фалит  нещото за което се е борил цял живот и е градил с години затъва за мигновен период зариди синът му и племеникът му . Да Решат е баща на онзи най-вероятно и да преживява тежко ставащото с него и него сигурно го боли за бъдещето на синът му .Но си мисля че при него по скро парите и комапанията са доста пред синът му .
Марги извинявай ама какво се Селим и Ердона с едан дума изроди не са голямото зло когато си извършил нещо толкова жестоко не си просто зъл ами иси изверг и животно и като си помисля че такива хора се разхождат на свобода направо ме побиват тръпки .

# 689
Значи снощи тръгнах да пиша едно мнениече за Фатма и Керим но нета ми полудя и после изгубих всякакво желание да пиша .

Скрит текст:
На първо място Фатма и Керим не са двойка в истинският смисъл на тази дума .Те са двама души рпод един покрив опитващи се на първо място да постигнат търпист и опознаване един на друг .  В началните епизоди  бяха като непознати който се разминаваха в къщата без дори да си продумат в повчето случай . Фатма го подминаваше от омраза и ненавист а Керим предпочиташе да я избягва от вина и срам те са направели една малка стъпка към тях като двойка да  си говорят нормално да все още има дистанация и недоверие неможе отведнъж да започнат ад валят балони и да се разхождат хванати за ръка . На първо място Фатма трябва да свикне със физическото близост и присъствието на Керим край нея защото макрам и непряк участник той също е свидетел наонази нощ . За Фатма е много трудно да призна дори пред себе си че Керим не е лош и че не е като онези тримата . До скоро тя го причисляваше към тях но сега лека по лека започва да разглежда нещата от друг ъгъл . Дали му е простила не не мисля че все още му е простила но поне прави опити да му прости и ако в нчалото го мразаше то сега по скоро не е така но за любов все още е рено да се каже че изпитва . Да нормално е да му няма доверие да Керим и е доказъл че е различен и че кще направи всичко за нея . Но фактът че той е бил там в онези нощ че дори не си мръдна пръстта да направи нещо според мен кара Фатма да му няма доверие да доказъл е че е добър но в началните епизоди какво можеше ад си помисли тя за него освен че е като онези тримата . Керим тепърва трябва да доказва че е различен и че я обича да отиде в полоцията и се предаде но дали това е достатъчно за да докаже любовта си тъпърва ще се разбира . Колкото до самият него той по скоро се страхува да не разруши и малкато разбиране което са постигнали с Фатма стахуваше да не бъде отхвърлен от нея отновоо и да тръгнат пак от изходан позиция .  Защо се ожени за нея в началото аз бично не мисля че е от любов беше по скро от странна на натиска на Мюнир и компания от това как умело му дадоха пример с майка му . Фактите и чувството за вина го накараха да приема  сватбата но за любов аз поне не вярвам .  Не ми харесват нервните му изблици в край на сметка той тлябва да е наясно че не той е този който трябва да прости а на него трябва да му бъде простено . И ако напоследък забелязваме малка физическо близост между тях то те ас доста далееч от духновната близост от доверието и онозе истинска любов . Трябва да мине доста време преди омразата да се превърне в любов на първо място трбява да започнат да си имат доверие и не само Фати към Керим но и той към нея защото така катотя му няма доверие така и той се чувства несигурен в чувствата й относон Мустафа . На първо място двамата са доста различни характери тяпредпочита да мълчи и да се затвори в себе си а той е страшно емоционален и би изкарал всичко на повърхността липсва им комуникация помежду им и желание да се разбере другият . Далеч са от щастливите двойки историята им е различна и най-вероятно в реалният живот не биха се влюбили но това  е филм . Духовната близост между тях я няма дори в тези епизоди в оригинала да Фатма най-вероятно е простила на Керим но дали той ще си прости това е друг въпрос . Проблемите им са свързани не само с липсата на доверие и комуникация ами и с доста други фактори . Нека не очакваме че веднага ще започнат да си разменят целувки и милувки тепърва трябав да се опознават като хора и да започнат да си вярват . Защот дори да постигнат общ език нямат ли си доверие един в друг то връзката им е невъзможна . Сцената с целуването на ръката й беше знак че Фатма започва да свиква с него и щом му позволява такава близост значи може би е готова да напрви опит да му прости и да се опита да бъде с него . Фатма тепърва трябва да му прощава и да се уверява в любовта му а Керим трябва да извърви дълаг и труден път за да стигне до сърцето й . Той ще се почуства истински добре когато Фатма му прости . На мнение съм че никой от двамата  няма да забарави онази  нощ най-вероятно между тях винаги ще зее едно огромна пропаст която всеки момент може да ги погълне може би никога няма да бъдат като нармалните двойки но е по важно че правят опити да постигнат разбиране .  На брачната нощ Керим беше този който се срина емоционално факт е че той дори Фатма да му прости той никога няма да си прости а тя е тази която трябва да му помогне да се излекува от чувстото му за вина само чрезе нейнат прошка Керим ще успее да се измъкне от емоционалния срив в който се намира . Относно  първата им брачна нощ според мен си я е имало и тя си е бал прекрасна и за двамата . В този случай Керим беше този който изпадна в емоцианален срив и Фатма трябваше да го успокоява прекалени ми се сториха тези сълзи   но този път Фатма беше тази която трябваше да го успокоява . Да за брачаната нощ вярно е че не нип окажаха детайлно но си мисля че така е по хубаво нека не очакваме Фатма да се държи като съблазнителка първата брачна нощ е нещо много важно а и като вземем под въпрос какво е преживяла Фатма прави нещата по сложни . Тя не е  имало сексуален контакт с мъж преди това защот насилието е жестокост а не а не любов и хубав секс . Тя незнае как да се държи в такава ситуация и от там ида сковаността й .  На мен ми хареса момента със смъкването на роклята какво се е случило по натам не видяхме но си мисля че първата им брачна нощ е била прекрасна много нежна и романтична .   Да не ни показаха целувки в леглото или какво ли не но поне на мен така ми харесва загатвеното че нещо се е случило че е имало много нежни целувки а не буквалноот показване . Сцената когато си хванаха ръцете на сватбата много ми хареса показа че Фатма е готова да се отпусне и да повярва в любовта му и да му има доверие . Сцената в спалнята ни покажа че Фатма вееч гледа на него с други очи тя му подаде ръка и му кажа че ще ес справят заедно и двамата . Сега тя е тази която подаде ръка на Керим и му обеща да му помогне да се оправи от ъстоянието в което е изпаднал .
Това е засега после ще допълня ако има нещо друго .

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 10:31 от malko_angel4e_

Общи условия

Активация на акаунт