Пепел от рози по БТВ - 11

• 55 115
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
Това клипче е правено от едно момиче от темата на КВФ клипчето е прекрасно и музиката е мнго нежна . Потребителката е Дива и клипчето е наистина много нежно и сладко    bouquet . Давам го като спойлер защото съдържа крадир от последните епизоди по канал Д . Но е толкова нежно и хубаво че мисля  че заслужава място в темата ни . Аз лично го изгледах с голямо умиление . Надявам ес не е пускано .

Скрит текст:

# 691

Засега е това от мене защото взех да превземам темата .  Laughing
Желая на всички вие един усмихнат и изпълен с хубави емоции  ползотворен ден   bouquet

До по-късно . Hug

# 692
Пак съм аз  Laughing днес май няма отърване от мене .

Керим и Мустафа ас двама напълно различни мъже не говоря само за характера ами и за възпитанието . Керим е възпитан от Мерием с много любов тя го е научила да уважава и цени жените и той прави това с Фатмагюл . Не очаква от нея вечер като се прибере от работа тя да го чака със ракия и салата на масата нито пък държи да му готвни и чисти . Научен е че жената е човешко същество и също има права и желания но пък понякога се замислям дали ако Керим не се чувстваше виновен тоест ако се бяха оженили по любов дали и той нямаше ад има очаквания за готвене и пълно покорство . Мустафа пък от своя странна е възпитан по напълно патриахален начин на живот на него му е насъдено в главата че жената е тази която няма права и трябва ад се съобразява с неговите желания . Тя трябва да готви и върти домакинската работа и нищо повече .  Друга разлика между тях двамата е отношението им към Фатма ако за Мустафа е важно тя да бъде домакиня на къщата му то за Керим е нажно тя да бъде щастлива и да се чувства добре . Докасванията и целувките на Мустафа бяха настойчиви продиктувани от някаква страст и желание за плътско удоволствие докато тези на Керим са по скоро опит за духовна и емоционална . На Керим винаги ще му тежи това което НЕ направил и ще се обивнява цял живот 10000 пъти ще предпочете да прекара целият си живот в затвора изгупвайки вината си пред това да гледа Фатма в очите сякаш нищо не се е случило . При Мустафа е обратното ще оплита лъжи ще обивнява всеки но не и себе си ако ще цял живот да живее в грях парите са него са много по важни от любовта и прошката . Керим намери сили  да помоли за прошка и започна да изкупва вината си да ще я изкупва цял живот но Мустафа от своя странна дори не направил опит да поиска прошка нито пък направил опит да върне любимата си . Керим страда от това че Фатма страда че тя не е добре докато Мустафа страда от собственното си покрусено самочувствие и отхвърляне . И ако в началото Мустафа беше желаният избор а Керим липсата на такъв то сега картината е обратна . И двамата мъже са част от живота на Фатмагюл и двамата  са неиният кръстопат на Керим е бъдещето и светлината а Мустафа миналото и тъмнината . Ще си позволя да няколко примери .
В епизода когато Мустафа отива в болницата дори не се опита да поговори с ня като с човек нито я прегърна е подкрепи само започна да й вика кой го е направил? кой беше ?
Керим беше обвзет от вина и от срам неможеше да погледна Фатма
Мустафа не поиска прошка затова че я изоставил когато най е имала нужда от него
Керим намери сили и поиска прошка за онази нощ
Много силен беше сцената с изгарянето на къщата още тогава се появи разликата между двамата мъже и технята представа за Фатмагюл . Мустафа беше този който трябваше да й подаде ръка и да й помогне но дори изгори къщата и обощото им бъдеще . Ръката и сърцето му бяха изстинали за нея . А човекът който й е враг и който въобще нито тя нито той познава и подаде ръка когато тя опита да се самоубие .

# 693
Тишината, Приятелю, люшка нашите мисли,

както лодка люшка водата... докато ни избистри.
Сънищата и дните споделяме - в съпричастно другарство.

В себе си храним доверия. Не храним коварство.

Тишината, Приятелю, пътува с нашите истини.
Бедни остават словата. Богати - мислите.
В другия край на деня - в този и не само в този,
ти създай Тишина... в нашите прози.

автор -Лина Светлана

Такам на мен ми дойде нещо друго на ум а именон влюбването в нежелан брак имам доста теории по въпрос аз лично смятам че е невъзможен но специално за Фатма и Керим ще разглежда въпроса по-късно или утре . Били сме свидетели на много такива филми как жената се влюбва в мъжът който й е бил натрапен . Давам веднага пример макар и доста различни от аншия сериал .
Истинска любов -Amor Real

Скрит текст:
Един много мой любим сериал гледала съм доста одавна преди да го кажем 8 години и все още ми е страшно любим . Историята не е същаат но е сходна с нашата . Матилде е влюбен във военият Адолфо но поне той е бедин майка й не го иска за съпруг на Матилде точно затова измисля план той да изчезне . Матилде бива омъжена за Мануел Фоентес Кера богат земевладелец който ще погаси заемите на семейството й . В началоот много го мрази и прави много опити да избяга но постепенно започва да се влюбва в него докато накрая не достига не само да е влюбена в него но и да го обича .

# 694
Здравейте!

Ангелче,  Hug много материал за четене си ни приготвила, благодаря...аз обичам да чета!  book
Но ще ми трябва повечко време, затова довечера ще споделя. Peace
Днес ми е натоварено, ама празнично... Heart Eyes

Скрит текст:

Имаме си още едно телче у дома родено днес... Joy Joy Joy
Заповядайте!  Hug

Тортата ни е Гараш, че му е любима, но картинката е на чудовището Хълк...
/модно е сред 9-годишните... /  Shocked  newsm78 Joy

Ангелче, страхотно клипче на Дива! newsm10

По-късно ще се включа, отново...че купона започва след час...   ura

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 15:31 от margita9

# 695
Марги да ти е жив и здрав рожденника. Пожелавам много здраве щастие и късмет

# 696
Марги Честит рожден ден на малкият сладур .Желая му много здраве и късмет . Весело изкарване на празника . Hug

# 697
Ще си позволя да направя една малка хронология на отношението на Фатма към Керим в снимков материал

1 Омраза и нежелание за никаква физическа близост . Това мисля че е от първите епизоди където Фатмагюл все още вярва че Керим е като онези тримата . Изразът на лицето й показва ненавист за докасване от негова странна по какъвто и да е повод .

2 Тук тази лека усмивка според мен е за подсказака че тя започва лека по лека да опознава що за човек е Керим . Да се чувства неудобно до него защото се чувства одбре когато е близо до нея . изразява една нежна свенливост . Позволявайки му да докосне и доближи ръкат й до неговите устни тя му показва че е готова да му прости не сега но може би след врме

А сега да разгледаме и отношението и от началоот до сега спрямо Мустафа отново подкрепени със снимков материал

1 Виждаме една усмихната и влюбена Фатмагюл л Фатмагюл която гори и живее за любимият си . Не се страхува от физическа близост и се чувства спокойна и желана в ръцете на любимият си . Той е нейната мечта и бъдеще

2 Тук вече Фатма започва да прозрява що за човек е Мустафа и да открива че този който е познавала преди много време вече го няма и на негово място се е появил един жаден за мъст и отмъщение човек .

Момичета това е засега от мене че днеска прекарих обещавам до довечера поне нищо да не пиша . Laughing .

# 698
Марги, да му е честит рождения ден на рожденика.  Hug
Страхотен пост относно Перихан и сем.Яшаран. Браво!  Peace
Аз не гледам към сем.Яшаран с ненавист. Може да не са от ''добрите'', но няма идеални семейства. Много трогателна сцена, отново видяхме близък момент между Перихан и Решат (а такива не виждаме често). Перихан е добра жена, но е нормално да тъжи за сина си. Когато разглеждаше снимките, тя си припомняше старите времена, едни щастливи времена, през които Селим не е бил престъпник. Времена, през които Перихан се е радвала на невинността на синът си. Но ето, че всичко се преобърна. Хубавите времена бяха заместени от лоши. А ето тук идва и въпросът ''Защо синът ми стана такъв? Заради мен, заради моето възпитание?!".
И нещо друго ми направи впечатление, когато Решат каза ''Селим стана такъв заради Ердоан. Всичко е заради него." Аз не мисля, че цялата вина трябва да се хвърля върху Ердоан. Да, може би той е главният виновен за случилото се, той им даде дрога, той изнасили Фатмагюл първи, той нареждаше какво да правят. Но.. тук говорим не за случилото се, а за самият Селим. Решат трябва да търси вината за възпитанието на Селим при себе си, не при Ердоан. А и те са заедно още от малки. Не смятам, че заради Ердоан Селим е станал такъв. По-лесно е да хвърлиш вината върху друг, но първо трябва да гледаш себе си.
И аз съм на мнение, че Ердоан и Селим не са най-голямото зло. Всеки има своите лоши страни, ако не бяха смесили дрогата с алкохол нищо от това нямаше да се случи, но да.. ''ако'' е велика дума.  Mr. Green
А относно кой е по-добър от братовчедите.. не мога да кажа, тъй като двамата са доста различни. Селим повече си мълчи, не смее да се опълчва на родителите си (поне засега), докато при Ердоан не е така и това ми харесва в него. Упорит е и държи на позицията си. А и ето, че сега в затвора той успокоява Селим и Вурал.  Mr. Green И според мен е добър приятел, колкото и това мое изказване да не се хареса на повечето тук, но това е моето мнение.  hahaha
Момичета.. аз предлагам още от сега да започваме да се приготвяме за финала на сезона и за евентуално спиране на сериала ни.  Sad Тъжно, но като гледам май така ще се случи, за жалост.
Аз се оттеглям, защото имам малко работа. После отново съм на линия.  Peace
Пожелавам ви приятен остатък от следобеда и приятна вечер.  Hug

# 699
iHeartTwinkling  Hug Доста интересон мнение с което от части не съм съгласна от часит съм съгласна  .

1 Така е няма идеални семейства и Яшаран не правят изключение но това го непонасям в тях е желанието да потулят нещо това жестоко с пари и власт . Не се вълнуват от нищо и от никой освен от себе си . 
2 За Перихан вече се изкажах но да добавя нещо поняког ми става много мъчно за нея защото виждам че само тя се разпокъсва от това което е напрвил синъг и желанието й да бъде близо до него . Тя е майка на първо място не очаквам от нея да отиде и да каже истината и детето й е най-важно .
3 За онези двамата няма и да коментирам за мен те са слоши и това че са смесили алкохола и дрогата си е лично техен проблем . Въобще не ме вълнува дали преди това са били добри и примерни фактът че са способни на такава жестокост говори що за хора са . И въобще не ми оправдавайте с хапчето и алкохола .

# 700
Здравейте, сладурки!  Hug Hug Hug

Марги, честит празник на твоето детенце! newsm67 Да е живо и здраво, много обичано и щастливо. Нека ти дава безброй поводи да се гордееш с него! Желая ви весело прекарване! Hug
Скрит текст:
  И за мама ...

# 701
ЗДРАВЕЙТЕ, МОМИЧЕТА!

През последните дни осъществих едно кратко пътуване, но много ми липсвахте. Установих, че през последните месеци вие, моите виртуални приятелки и форума сте станали важна част от живота ми. Осъществих едно отдавна планувано пътуване, бях в прекрасна компания и посетих страхотни места, но чувствата , които ме вълнуваха след епизодите,излъчени  по БТВ и по Канал Д в четвъртък вечер не ми позволиха да се насладя изцяло на преживяното. Толкова много неща ме вълнуваха и исках да  ги споделя с вас…. Не мога да престана да се учудвам какво ме кара да правя този филм .Снощи като се  прибрах  изключително уморена след 10 - часово пътуване ,  вместо  да си почина седнах пред компютъра и изчетох какво сте написали. Виждам ,че всички сме  на мнение , че серията по Канал Д  беше много вълнуваща. Нямам много време да коментирам, защото съм на работа , ще кажа само, че в постовете на Дана, Джолева,Феринка, Марги, Кометка прочетох всичките си мисли до една. Благодаря ви ,момичета!

За епизода по Канал Д:
Скрит текст:
Ще добавя само, че  мен не ме разтърси толкова поведението на нашите любимци в последната сцена, даже не мога да разбера защо всички са толкова ядосани и разочаровани от нея. Естествено, че бях изненадана , не очаквах това, но мисля, че и двамата бяха просто смутени.А сцената е майсторски направена , като я гледаш първия път ти се вижда , че се гледат враждебно, че се дебнат с погледи, че са ядосани /особено Керим/. Сега обаче, като я изгледах още няколко пъти виждам само свян, смущение, притеснение. Пък и не се знае дали не се е случило нещо преди това.
Сватбата беше изключително вълнуваща, младоженците бяха красиви, влюбени , щастливи.
И точно когато си  чакахме романтиката , ни поляха със студен душ. Затова приехме нещата малко крайно.

Аз си имах едно наум, защото в този филм нищо не се случва току така, има много символика. Онова , което се случи в Бодрум си остана да виси във въздуха като заплаха според мен. Да, те се сдобриха и продължиха нататък, но така и не си изясниха нещата. Напълно споделям написаното от Дана за Керим, той наистина е човек от плът и кръв и  неговата издръжливост не е безгранична, но съм оптимист. Ще ни помъчат още малко сценаристките. Аз твърдо вярвам в щастливия край, защото този филм е кауза и трябва да има позитивно послание към другите жертви на подобно деяние.
Щях да кажа само няколко думи, но не ми се получи. Знам , че не тук е мястото , но съм много развълнувана и въпреки , че емоциите ми постихнаха  имах нужда да ги споделя.
Изключително са интересни и последните няколко серии, излъчени по БТВ, има толкова много материал за коментиране.
Марги, както винаги беше изключително удоволствие за мен да прочета това , което си написала за Мустафа, Мелтем, Мерием, Кадир,Асу, Перихан. Мнението ти изцяло се припокрива с моето. Много ми харесват и мъдрите мисли и сентенции, които винаги успяваш да  цитираш точно на място.

Довечера ще изгледам  последната серия , която съм пропуснала в петък и ,се надявам да сте на линия за коментарии, че ме сърбят ръцете направо.
Как ще вместя в програмата си и всичката домашна работа, която ми се е натрупала, не ми се мисли. Пак няма да се спи много…

Ангелче ,беше ми много интересно да прочета дългите ти постове за нашите герои, за някои неща имам по-различно мнение от теб по причини , които вече момичетата изтъкнаха/имам предвид Керим/ , така че няма да се повтарям, но ми хареса посоката ти на мислене.  Аз бях впечатлена от същите моменти от епизодите. Радвам се, че като цяло и ти си настроена оптимистично и вярваш  в добрия край.

По повод на филмите за невъзможната любов искам да кажа , че аз вярвам повече в нея , отколкото в тази от пръв поглед. Любовта , която се е зародила трудно и е преминала през изпитания е по-трайна, по-осъзната и по-истинска. А другата си отива толкова бързо, колкото е  дошла. Това е моето мнение. Това показва и опита ми, но когато бях на двайсет години не мислех така. Този филм с Адела Нориега и аз съм го гледала, беше хубав.

Марги , да ти е живо и здраво момченцето, много  радост да ти носи, много щастие и късмет на него и на цялото ви семейство. Весел празник!  Всъщност, той вече е извадил късмет с такава прекрасна майка!

Момичета, извинете ,че стана толкова дълго, надявам се да не съм била много досадна. Не мога да си събера мислите, защото съм на работа и се налага да прекъсвам , този пост го пиша от доста време.

Прегръщам ви всички до една!
До скоро!

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 16:46 от * Дъга

# 702
Ангелче,  smile3555направо съм чок шашардъ от разсъжденията ти! Мила, Hug много задълбочени анализи си спретнала за всички герои. thumbsup Досега ги четох и то не веднъж. Имаш интересни мисли. Браво!  newsm26

Дана, Марги,  iHeartTwinkling, много ми харесаха постовете ви. Споделям мненията ви за всички! Дори успяхте да ме убедите в рогатия образ на моя любим Мюнирката. Twisted Evil Представете си само колко убедително пишете! lovekiss

Дана Peace ме подсети за Асу нещо, което забравих да спомена вчера по време на краткотрайното ми включване. Да, харесвам тази героиня, не одобрявам вземането на парите, но съм склонна да я разбера, защото тя ги използва не за да доказва на себе си колко е велика (както направи Мустафа), а за да помогне на хора, които обича и които имат нужда от това (майка си, Сами). С тази си постъпка тя доказа, че е преди всичко човек, че у нея има много доброта и чувствителност.

Марги, поста ти за Перихан наистина ме трогна. И аз харесвам тази жена, макар, че едва в последните серии тя сякаш се активизира като персонаж. Дано по-нататък в сериала извадят на показ хубавите черти от храктера й, които съм убедена, че притежава. Решат никога не съм го харесвала като образ. Единственото, което харесах у него бе това, че не прие престъплението на сина си в първите епизоди и му даде ясно да разбере, че осъжда остро постъпката му. Но само дотук. Решат е стара лисица, който е решен на всичко заради бизнеса си. Той не цени достатъчно това, което има и което е най-ценно - семейството. А това, че обвини Ердоан за пропадането на Селим също ми направи много грозно впечатление - както писа и iHeartTwinkling Hug!

# 703
Дъгичке,  love001 добре дошла отново при нас! Радвам се, че си успяла да преживееш хубави моменти по време на дългото си пътуване! Липсваше ни! Hug Надявам се вече да си по-честичко тук с хубавите си и позитивни коментари. По повод писаното в спойлера, съгласна съм с теб, но няма да коментирам, че рискувам да се впусна в подробности. Ще чакам серията по БТВ, пък макар и наесен!  Peace А за последната серия по БТВ наистина има много материал за нищене. Като я изгледаш ще чакам да се включиш с впечатления. Hug

# 704
Ангелче много ми хареса поста ти за Керим. Забелязвам обаче че го обвиняваш ,че не е заминал след като това е било единственото за което Фатма го е помолила.
 Аз обаче си мисля че с решението  си да не заминава той и направи най голямото добро.Защото  ако беше заминал Фатма нямаше да е това което е сега и което щее за в бъдеще.Ако Керим беше отпътувал Фатма щеше да остане в ръцете на Мукадес и щеше да бъде довършена и емоционално и психически.Ежедневно щеше да и бъде напомняно за станалото и може би щеше да свърши или в психиатрия или със самоубииство. Нямаше да има подкрепа от никъде  нито от Керим който щеше да е далеч ,нито от Мерием ,защото няма как  ако Керим заминеше ,Мерием да остане там  И Мерием щеше да продължи живота си или най малко след време да замине при Керим
И тогава щеше да дойде церството на Мукадес и Фатма останала без подкрепа щеше да бъде унищожена.
Защото колкото и да иска да се съвземе Фатма сама без любовта и подкрепата на Керим и Мерием тя никога нямаше да  успее да се справи

newsm10 newsm10 newsm10 Джоли, много точно казано! Въпреки, че Фатма искаше Керим да замине, той все пак постъпи много правилно като не го направи. Мотивите му ги чухме от самия него и според мен са достатъчно силни, за да му повярваме. Мисля, че и Фатма въпреки първоначалната изненада, също го разбра и даже подсъзнателно остана доволна от решението му.

Общи условия

Активация на акаунт