Нежният диктатор

• 7 053
  • 67
  •   1
Отговори
# 45
Оф, сещат се те и още как...Ама като има кой да го свърши доброволно вместо тях, защо да си дават зор.

# 46
  • Sofia
За мен е необходимост всеки един човек да работи, всяко същество има нужда от труд.

Далеч не всеки има необходимост да работи. Според човека. Аз например, въпреки че имам добро образование и добра и интересна работа, категорично нямам нужда да работя. Работя по принуда. Бих се чувствала прекрасно, ако можех да си стоя в къщи и да се занимавам само с къщата и децата. 2те години на майчинството са най-щастливите в живота ми. Но и това разбира се не е за всеки. Това имах предвид - че трябва да се събират хора с еднакви очаквания - мъже, които искат жена домакиня с жени, които искат да не работят и обратното.
А за съобразяването - това трябва да си го извоюваш. Никой няма да се съобразява с теб, ако не го изискваш. По какъв начин - всеки преценява сам.  

# 47
Така е, хората са различни, но явно авторката не е от тези, които могат да не работят.

И не говоря за отпуските, включително този по майчинство, тогава жената си има достатъчно работа покрай отглеждането на децата, но все пак порастват и не са по цял ден вкъщи, тогава идва издивяването и не всеки може да издържи да се занимава само с шетане.

Отделно - ако един мъж не желае да участва в домашните неща, няма абсолютно никакво значение дали жена му работи (по каквато и да е причина), дали изкарва повече от него или си стои вкъщи. Дори да е по-натоварена, пак ще я остави да се скапе, а той ще си почива, все едно не става дума за неговия дом/деца.

Оф, сещат се те и още как...Ама като има кой да го свърши доброволно вместо тях, защо да си дават зор.

Именно. Има и жени, и мъже, които просто обичат лесното и щом половинката им е склонна да се нагърби, въобще не им пука за нея.

# 48
  • София
поддържам мнението на lili375 - грабвай децата и заминавайте на почивка, като своевременно му нахвърляш изискванията за належащ ремонт, който трябва да е приключил, докато се приберете. Имало хора да мажат с латекс? Ами да ги наеме и да им плати, нали така? А може и децата да му оставиш да се грижи за тях, стига да е целесъобразно спрямо децата, естествено....

# 49
Поредния разглезен мъж. Не го жали толкова, в семейството правилата се определят от двамата, и задължение на двамата е както да работят, така и да поддържат дома, да възпитават децата.  Хубава идея е това с екскурзия, малко живец, емоция е необходима да събуди пламък между вас, нещо приключенски ви е необходимо да изживеете, затова сменете малко пейзажа.

# 50
  • Насред хаоса
Нежен диктатор ли?! Закостенял патриархален фосил. Без извинение. Значи, ако ти искаш да работиш, това ще струва неговия и на децата кеф. Ми той що жертва твоя и на децата кеф, като работи? М? Или му трябва някоя финансово зависима от него покорна изпълнителна домакиня? Следвай собствените си желания и усещания. Щом искаш да работиш - работи! Не се поддавай на нарочното вменяване на вина относно децата, домакинството и всичко останало. И първо уважавай себе си, за да те уважават и другите. С постоянното *Да, мили, както кажеш, скъпи* няма да постигнеш друго, освен още по-силен натиск върху главата ти.

# 51
 Аз така и не разбрах какво му е ''нежното'' на въпросния... newsm78 Ако беше толкова нежен, нямаше въобще да си направи труда да те спира и отказва от удоволствията ти. Naughty Какво остава да ти споменава нещо за кефа му и този на децата-туй май се наричаше егоизъм, което не граничи с нежност и ласки.

# 52
Бил носел достатъчно пари, не хойкал и мрънкал, когато е гладен — ад някакъв. Ма`ни го тоя.  Я виж, на шестия етаж, какви мъже са пуснали...
 Mr. Green

# 53
Бил носел достатъчно пари, не хойкал и мрънкал, когато е гладен — ад някакъв. Ма`ни го тоя.  Я виж, на шестия етаж, какви мъже са пуснали...
 Mr. Green

Лесно ви е на вас - от който и етаж да вземете, по подразбиране е слугиня и детегледачка  Laughing

# 54
Мисля че става въпрос за двама души с различна нагласа. Той от една страна има дадена представа са семейство и ролята на жената в него. Нейната идея очевидно е различна. Аз лично в такива моменти решавам така: първо се питам какво искам - да сме заедно или всеки по пътя си, ако отговорът е да сме заедно, следва компромис. В случая предполагам, че е добър вариант нейната работа да е на половин ден. Така ще има и общуването с хора, и време за дома, децата и мъжа.

# 55
...първо се питам какво искам - да сме заедно или всеки по пътя си, ако отговорът е да сме заедно, следва компромис...

Т.е. единствено жената трябва да си зададе този въпрос и да направи компромис?
Все си мисля, че трябва този с капризите, който се държи като бебе да се запита дали иска да са заедно и нормално ли е подобно отношение спрямо собствените му деца, жена и т.н.

# 56
Цитат
единствено жената трябва да си зададе този въпрос и да направи компромис?
За него вероятно това, че тя ходи на работа също е компромис.

# 57
Аз го имам за елементарно право на всеки човек, но щом така се приема, ок...

# 58
Всеки индивид в зависимост от опита и манталитета се има различни виждания. Изказах се по темата. Друг въпрос е кое е право и кое не според нагласата на обществото в момента.

# 59
Така е и по принцип съм съгласна с теб, но конкретно за темата, когато на един човек е лишен от елементарни неща и дори общуване, когато в собствения му дом той и децата не могат да живеят спокойно, за да не разсърдят или обезпокоят господаря, нещата са различни и компромисите само ще задълбочат нещата  Confused

Общи условия

Активация на акаунт