Ах, този термометър!

• 9 667
  • 48
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Винаги съм харесвара живачните като най- точни. Жалко, че ги спряха от производство.

Има галиеви  Peace Вършат същата работа, само дето вместо с живак са с галий

# 16
  • Бургас
С дигитален за подмишницата.

# 17
  • Sunshine state

Дигитален,доволна съм,отчита вярно и е на добра цена. Peace

# 18
Живачен Peace
Купували сме и скъпи и евтини електронни-всички се оказаха неточни, спрямо живачния Crazy

# 19
  • София
На малкото още не съм се престрашила да меря с живачен. Ако ми се наложи, ще чакам да е заспал, той и сега и електронния за подмишница не търпи, та... ooooh!
На баткото ползвам и дигитален (за чело и под мищница), но ако имам съмнения - живачния.

# 20
  • София
Вярвам само на живачния. Събрах какви ли не дигитални, всеки е със собствено мнение.

И аз така. А живачен намерих "на черно", ужас...

# 21
Имаме вкъщи от онези старите съветски живачни термометри, обаче мен ме е страх да го ползвам за детето. Ползвам дигитален на Омрон. Правила съм няколко опита и ако меря с живачния, а след това веднага с Омрон-а, то измерването е абсолютно едно и също.
Имаме и спиртен термометър, и той показва същите стойности и е в пъти по-безопасен за употреба при бебета и малки деца.
Все пак гласувах за дигитален - най-безопасен и бърз.

# 22
  • Шумен
Меря с дигитален в ухото, има и опция за челото но така и я овладях. Сверявала съм измерените стойности с живачен и са еднакви. Имам и някакъв по-евтин и некачесвен дигитален, но и с него се чака за измерване около минута и всеки път различни стойности показва  Crazy. Галевия пък не измерва точно, дава съвсем различни цифри  Confused

# 23
Мислех си, че вече няма живачни, не съм срещала много отдавна и реших че са ги забранили, защото са опасно Whistling Чупила съм такъв и много ме е страх, събирала съм го 2 дена с магнит и накрая хвърлихме килима, че се беше набил с топченца от живака. Използвам си дигитален.

# 24
  • в огледалото на живота
Имам в къщи и от двата:дигитален и живачен.
И двата отчитат едни и същи стойности,когато децата са били с температура.
Гласувам обаче за първия.

# 25
Мислех си, че вече няма живачни, не съм срещала много отдавна и реших че са ги забранили, защото са опасно Whistling

Да, забраниха ги и затова не се намират...лесно Laughing

Чупила съм такъв и много ме е страх, събирала съм го 2 дена с магнит и накрая хвърлихме килима, че се беше набил с топченца от живака. Използвам си дигитален.

С магнит няма как...
Ако счупите живачен термометър се поръсва със сяра, и се "събира" с хляб (никога не ползвайте прахосмукачката си)..но най-добре да викнете гражданска защита Peace те имат нужните средства за почистване.

# 26
  • София
аз от някакви теми тук имам спомени, че гр. защита вече не се занимават  с тези проблеми Wink

# 27
Възможно е  Rolling Eyes...скоро не ми се е налагало да ги викам, но лично аз съм ползвала услугите им, именно по повод счупен термометър. Peace

# 28
От мнозинството съм...

# 29
Живачен и дигитален имам

Общи условия

Активация на акаунт