Неа Врасна - Гърция

• 196 581
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Nelly  нали вьв Мария студио бяхте?Дай малко отзиви как е вьтре близо ли е до плажа и имали интернет там? Hug

# 136
  • София
Катерина, да в Мария бяхме. Да ти кажа не ми хареса особено - много мънички са стаите и баните, има само по един контакт свободен в стая ( като не броим този за ТВ, който обаче се намира почти до тавана), и този контакт беше до леглото точно, престави си да си включиш там скарата примерно Simple Smile. Добре че един сърбин, явно идващ не са първи път, ни даде един удължител, та включвахме каквото ни трябваше на балкона. Освен това, нямв никакъв персонал и ако имаш проблем трябва да звъниш по телефона на собственичката. Ние например искахме да си доплатим за климатик, обаче нямаше на кой:-) и така си останахме. Освен това, хотела не е много близо до морето и ако носите повече неща за плажа като нас, трябва да ходите с колата. Така че не го препоръчвам като цяло. Но имаше на първа линия доста хотели, в които имаше свободни места Peace
Нямаше и интернет и въобще не хванах никакъв Peace
Таис, камъните в морето са само първите една-две стъпки докато влезеш навътре. После няма нито едно камъче. Няма и животни, нито медузи, нито таралежи и каквито е да е било други, даже няма черупки от миди, поне там където бяхме ние. Водата е много бистра, няма и водорасли

# 137

Old sport, според теб къде е по-подходящо за почивка с дете на 2 годинки - Ставрос или Неа Врасна?  Ще сме две седмици в Гърция, едната вече съм я резервирала на Ситония, но се чудя за другата дали да не разнообразим с района около Кавала  Thinking
Обаче нищо не ми е познато там, познавам само Халкидики и Катерини. Има ли в тези градчета детски площадки, алеи за разходка?

Казваш, че при самата Неа Врасна ( а не на Паралиа Враснон) плажа е добър - значи има пясък, а водата как е? Ние сме поразглезени с кристалната и тюркоазена вода по Ситония, та затова питам Simple Smile

Гледах хотела на Биг Дино - той в самата Врасна ли е, и имаш ли някакви впечатления от него?
Боже, дано ти стигне времето да ми отговориш на всички питанки Hug

Таис, отзад-напред - Биг Дино е ОК, познавам го отвън, познавам и собствениците. Собственичката и синът и го поддържат целогодишно. Намира се в Неа Врасна, малко встрани от началото на крайбрежната алея. Хем е на тихо място, хем се стига за няколко минути до алеята. Де факто е на гърба на първа линия, т.е. пред него има друг парцел, но не е застроен. Плажът пред него е за собствени чадъри. Т.е. ако държите да ползвате чадъри и шезлонги, трябва да ходите малко по-надясно или малко по-наляво, където има кафета (падат се може би на 5-10 минути ходене).
Няколко страници по-напред бях пускала снимки на водата - през повечето време е кристално чиста и спокойна.
Детски площадки има няколко по-малки из селцето и по алеята, в началото на алеята на плажа (откъм Ставрос) има една по-голяма. По средата на алеята има надуваем замък и пързалка (за по-големите; моето дете само скача в замъка), като цената е 3 евро за неограничено време + сокче и вода. Това, което ми харесва на тази атракция е, че има какички, които следят за реда, помагат на децата, много са мили и реагират много адекватно (българки са).
Плажа не ми се нищо повече. Ще пусна снимки тия дни - всеки сам да си преценя дали ще му хареса. Да уточня само, че мини-цунамито не беше миналата година, а тази - през февруари. Преди започването на сезона заравниха с багери плажа (както всяка година), така че разлика между плажът сега и преди де факто няма  Peace
За Ставрос ти пише Нели, затова няма да повтарям. Местата са сходни. Неа Врасна е по-разгърната по плажа и е по-равна.
Не знам кога планирате да идвате, но ако се колебаете, просто може да разгледате и да решите дали и къде искате да отседнете на място  Peace Приятна почивка!

# 138
  • София

NellyR, Old Sport, много благодаря за изчерпателните отговори   bouquet  bouquet

Доколкото разбирам на Ставрос морето все пак е по-плитко и съответно би било по-подходящо за малки деца.
И друг много важен въпрос - има ли оси/пчели в Ставрос и Неа Врасна - става дума за последната седмица от август? Това на мен ми е единствения проблем в Гърция защото съм алергична, и ми се налага всеки път да влача спринцовки, урбазон, и т.н., абе ужас.

Иначе в Ставрос разглеждах ето тези два хотела, ако някой има отзиви ще съм благодарна да ги сподели:

http://www.ammolithos.gr/index.php/en/home

http://www.hotelmilies.gr/

В booking.com имат мн добри оценки и двата, а и всъщност вече дадохме една прилична такса за депозит чрез Western, и хич не ми се иска пак да резервирам нещо, което изисква друга също толкова приятна сума Rolling Eyes
Просто не мога да си обясня защо е толкова скъпо да се пратят пари, м*ма му стара, като че ли на гръб ги носят до Гърция-та... Twisted Evil

# 139
Неа Врасна е ок, добре подредени къщички, с хубава алея, може да се карат колелета, пейки досами морето, тя и алеята е там. НО има огромни и ужасни комари и морето там е дълбоко.

# 140
  • В полето, под тепето.
Два пъти съм почивала там- не си спомням за комари newsm78  А и морето не е дълбоко- аз не мога да плувам и съответно не обичам дълбоко море, но там с една възглавничка си се отпусках и си "плувах" с часове. Mr. Green А около мен пълно с деца! Peace
Все пак плажът е доста голям и може да е дълбоко на накои места newsm78

# 141
Пчели и оси не видях, но за сметка на това е пълно с комари в Ставрос...Между другото ходихме два дни до Врасна...по стария път се стига за 5 мин ...но въобще не ми хареса плажа...дълбоко е за децата, а пясък не видях...един гаден чакъл. Crazy
Олди лаптопа ми е чисто нов, но като се обадих на фирмата от която го купих...това ми казаха...че в Гърция са по-назад от нас от към  интернет...и драйверите които са ми качени са нови и не се разпознават от мрежата там...другия път ще съм подготвена...иначе в БГ проблеми с безжичната мрежа нямам Flutter

Последна редакция: чт, 05 юли 2012, 18:39 от ˘Galeto˘

# 142
  • София
И аз не видях пчели и оси, обаче от комарите нямаше спасение. Задължително ходете с всякакви репеленти - и за вас, и за стаята Peace

# 143
  • София

Егати, то ако не са оси, тогава ще са огромни комари...пълно щастие няма  Simple Smile
Ще го мисля още, имам време, а и така като ми е резервирана едната седмица ми е малко по-спокойно..

Благодаря, момичета  Hug

# 144
  • София
По-скоро са дребни гадовете и как дзънкат Twisted Evil

# 145
Не знам какви са дребни или едри, но на първата сутрин нищо не виждах, защото комара ме беше ухапал на клепача и окото ми се беше затворило. И гръка, неговата кожа не ни предупреди за комарите, поне да не отваряме вечер, ама аз затова повече няма да му стъпя там...

# 146

˘Galeto˘, от Ставрос за 5 мин се стига само до Паралия Врасна, оттам до Неа Врасна са поне още 5-10 мин  Peace
Не съм се съмнявала, че нещо ти е имало на лап топа. Действително са назад с технологиите, особено в тази част на страната - все пак тя е най-слабо развита. Само казах каква е причината някои наши приятели да не улавят нашия сигнал. Не съм правила паралел  Peace

Оси понякога виждам покрай душовете на плажа. Иначе комари има, особено откакто взе да става много горещо (от 2010г. насам). Преди бризът ги развяваше, сега са станали по-устойчиви гадините. Аз вкарвам в употреба цитронелата във всичките и проявления (свещи, гривни, лепенки, лосиони, мокри кърпички), а за по-радикални действия - пръскам с Райд или подобните му спрейове, затварям плътно и после и проветрявам. Но ние имаме и противокомарни мрежи навсякъде.

Към детските забавления да добавя, че и в края на алеята (откъм Аспровалта) има малък лунапарк с виенско колело и разни други атракциони (не съм запозната в детайли, защото моето дете още не е на такава вълна).

Морето в Неа Врасна в момента е доста плитко. Както писах и преди - това с дълбочината е променлива величина според наличието/липсата на вълнение.

# 147
  • София

Дамм, гривните с цитронела наистина действат. В началото не ми се вярваше много, но накупихме лепенки и гривни преди седмица, че много взеха да ни хапят гадовете вечер в парка...ефекта е невероятен, нито една пъпка bowuu

А някой да е бил тук:

http://www.kargas-apartments.gr/

Изобщо какви са ви впечатленията от Олимпиада, какъв е плажа там...нали не се бъркам, че е някъде след Ставрос...или се бъркам  newsm78

# 148
Таис, ако не греша, тези къщурки са след отбивката, по пътя за Олимпиада, малко сред нищото. Иначе за Олимпиада говорихме на предната страница някъде, има и линк към едни чудни снимки на Madnez (дано не бъркам ника...ама съм полузаспала вече  Blush)
Не се бъркаш - след Ставрос е Peace

# 149
  • София

Old Sport  Hug
Изглежда добре, особено за децата, жалко че е на средата на нищото...

Утре ще се върна назад да прегледам за Олимпиада, че сега вече дремя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт