Неа Врасна - Гърция

• 196 706
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
Пропуснала съм, че го намаляват Simple Smile Така де, на въпроса ти - два пъти ходих това лято, не съм усетила да са по-ниски цените.

Със сигурност съм минавала поне покрай 2-3 хотела още на главния път, единият е точно срещу ресторанта, ама грам не им помня имената. В букинг верно, че е само тоя. Има едно Стефанидис на другия край на плажа, към града.

# 466
Здравейте, има ли хотелчета, предлагащи полупансион /закуска и вечеря/ в района на Ставрос, Аспровалта, Неа Врасна, тъй като в нета не намирам такива?
И как са цените по заведенията, дайте примери за гироси, мусака и други манджи, за да знам какъв бюджет да приготвя, ако се храним навън.

Доста са малко местата за настаняване, които предлагат изхранване наоколо. Повечето имат кухненски бокс, а и таверните и кафетата са много и хората се хранят навън (или си готвят вкъщи).
Наистина ДДС-то за ресторантите и местата, които предлагат храна (т.е. без барове и т.н. заведения, които сервират основно напитки) падна от 23 на 13% от 1.август. Засега не съм забелязала това да се е отразило на цените (а тъкмо такава беше идеята  Laughing) Гиросите набързо ги увеличиха навремето, като се вдигна ДДС-то, а сега си правят оглушки нещо...Но те поне не са скъпи - между 2 и 2.50 евро. За цените на останалите ястия - може най-грубо да се обобщи, че са като в Бг, но в евро.
Ако държите на готвени манджи - на повечето места не се предлагат или пък има, но изборът е ограничен. Набляга се на скара, риба, салати и т.н. Даже и супи рядко виждам. Но гладни няма да останите  Peace

# 467
Благодаря ти, Old Sport. И още едно питане имам. Умувам върху варианта да отидем там на 26 август /понеделник/ сутринта без резервация. Дали ще намерим хубаво студио на място? Някой беше писал, че рискът си заслужава, защото имало много места, които не се рекламират в нета Simple Smile

# 468
По принцип към тази дата не би трябвало да е проблем. Съгласна съм, че на място се намира обикновено нещо, но в разгара на сезона хубавите места в непосредствена близост до морето са заети - всеки ден виждам обкалящи в жегата хора, които не могат да си намерят стая (при това търсят какво да е). Но пак казвам - към края на август туристите намаляват и не е проблем  Peace
Вярно е, че доста места не се рекламират в нета - по различни причини. Голяма част си имат редовни клиенти и не им се налага, други не знаят как точно става (не са точно от поколението, израстнало с интернет), трети - за да не плащат данъци, но през последните години многократно се увеличи броят на местата, които се рекламират в нета  Peace

# 469
Ох, ами то като искам да е и с изглед към морето, може и да се окаже сложна задача. Но и не искам да превеждам пари предварително, да не ни обърка плановете малката в последния момент. Ще мисля Simple Smile

# 470
  • Варна
Ох, ами то като искам да е и с изглед към морето, може и да се окаже сложна задача. Но и не искам да превеждам пари предварително, да не ни обърка плановете малката в последния момент. Ще мисля Simple Smile

Това е коментирано многократно.На 1 септември всички деца и студенти в ЕВРОПА и РУСИЯ започват занятия и след 20 август почти всички семейства с деца масово започват да се изнасят , а те са повечето от почиващите.Обикновено във всички хотели и къщи за гости има свободни места за отсядане .

# 471
... остават семействата с деца, които още не ходят на училище, както и хората, които не обичат големите жеги - без или с пораснали деца, които не почиват вече с тях  Wink  Peace

# 472
Както и българите, тъй като там ни е най-близо до границата.

# 473
  • Sofia
След 2 седмици сме в хотел Парадайс,за 6-та поредна година...искаше ми се на друго място,но не успях да  убедя останалите от семейството и се примирих...хотела е почти на 1-ва линия,пред него са заведения и магазини,чист е,с кухненски бокс,всички стаи са с изглед към морето.Дано не е много горещо

# 474
Каква цена ви дадоха?

# 475
# 476
Здравейте, някой има ли впечатления за хотел Рихиос в Ставрос, резервирах там за септември,но никъде не намирам инфо за него.Все пак искам да знам какво да очаквам Wink Sunglasses

# 477
  • Пловдив
Бихте ли ме осветлили къде в района Ставрос-Врасна се купува риба и месо?

# 478
  • my own world....
Или в маркетите като Лидл и Дискаунт и каквито има, или в месарниците в градчето/селата.

# 479
  • София
Бихте ли ме осветлили къде в района Ставрос-Врасна се купува риба и месо?
Риба си купихме от пристанището в Ставрос. Директно от лодките. Отидохме към 7,30 сутринта. Кефал, 5 евро килото. 3 големи рибки ни излязоха 6 евро. Имаше и някакви други видове, но тези си харесахме. Даже ни ги изчисти човека.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт