Неа Врасна - Гърция

• 196 700
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Ние ще пътуваме на 21.06., дано  ни се усмихне слънцето !
Milah, тези пикапчета с плодовете всеки ден ли минават и само рано сутрин ли ?!

Върнахте ли се , споделете отзиви , цени , ......................

# 451
Ние ще пътуваме на 21.06., дано  ни се усмихне слънцето !
Milah, тези пикапчета с плодовете всеки ден ли минават и само рано сутрин ли ?!

Върнахте ли се , споделете отзиви , цени , ......................
За съжаление се върнахме Laughing, отпуската отдавна сякаш свърши.
Бяхме във вила " Камелия" , която се оказа на границата между Паралия Врасна и Неа Врасна. Бяхме последната седмица на юни - 35 евро на вечер за трима. Вече сме писали за " Камелия" - никакви забележки -просторно, чисто. Кухненски бокс с посуда, микровълнова, кафемашина, тостер, хладилник с малка камера, два котлона. В едната стаичка, която е нещо като трапезария има освен маса със столове и разтегателен диван, в спалното - едно единично легло и спалня, много широк балкон с маса и столове, климатик, интернет, ТВ с Булсатком, ако някой има желание за телевизия Wink Не са изнесени шезлонги и чадъри на плажа, защото им искат много високи наеми от общината, но на разположение имаше такива във вилата, които можеш да си занесеш на плажа и да не ги прибираш, ако искаш. Отделно ни раздадоха по един шезлонг - тип походно легло и по два по - леки сгъваеми стола.Има барбекю на двора.
От плажа не съм очарована, имаше дни с доста камъчета и във водата и на плажа.
Ходихме на Олимпиада и в Ставрос - там, както вече е писано - плажовете са пясъчни и плитки.
Всеки понеделник в Аспровалта има голям пазар, затварят част от крайбрежната улица и много голям избор от плодове, зеленчуци, прясна риба, сирена, домашен зехтин, маслини......
Пазар има и в Ставрос - всеки четвъртък, но с много по малко сергии и избор.
За вечерно време най - ни хареса в Аспровалта - по - голям избор от заведения.

# 452
Καλλιθεα, ходихте ли до двата плажа след Олимпиада в посока Йерисо - Babylon beach и Zougla beach? Ако сте ходили, може ли малко повече информация за тях - лесно ли се откриват, дълбочина на морето и т.н.

Привет, миналата неделя минахме и през двата плажа , но беше невероятна лудница от коли и хора. Пробвахме да си намерим места на плажа , след като едвам намерихме къде да паркираме колата,  и на Babylon beach и на Zougla beach , но буквално нямаше място. На Zougla ни предложиха да седнем на бара и да чакаме да се освободят шезлонги , но решихме да се върнем на плажа в Олимпиада - там не ни хареса -  вълни , камъни в морето , морски таралежи
Помня Babylon beach от една почивка преди години през септември -спокойно местенце с кристална вода, и като го видях толкова пренаселен  Sad , дано не е така през седмицата ..

# 453

В Олимпиада ходихме на този плаж, не е в селото, след него и след известно количество завои по пътя, не е труден за намиране , ясно се вижда отбивката и спрелите коли около нея. Не знам кой залив е и дали е някой от горе - споменатите. Прекрасна вода чиста и топла, плитко. Има таралежи в по - дълбокото и около скалите. Можете да си хванете и октопод, някоя друга морска краставица.....
Снимката е от неделя, през седмицата няма толкова хора казаха....

# 454
  • София
Явно трябва да се ходи на Babylon и Zougla през седмицата, а най-добре през юни и септември. Те толкова малки плажчета ли са, че чак не е имало място?
Ох, то колкото и да са хубави, като е такава гъчканица се разваля целия кеф...
еmonaem, този плаж май е друг, защото не виждам да е организиран и на него да има шезлонги, но изглежда много добре.

Последна редакция: сб, 13 юли 2013, 22:31 от dechy

# 455
Zougla Beach, средата на юни, през седмицата, около 11 часа Simple Smile

Явно трябва да се ходи на Babylon и Zougla през седмицата, а най-добре през юни и септември. Те толкова малки плажчета ли са, че чак не е имало място?
И двата плажа са доста големи. Zougla Beach има 2 бара, по един в двата края, а на Babylon май беше един. Свободна зона голяма, през юни место колкото ти душа иска  Sunglasses. И двата са подходящи за деца, виждат се от пътя, има табели и са лесно достъпни. На Zougla Beach имаше малко камъни в морето, но на Babylon беше само пясък.

Последна редакция: нд, 14 юли 2013, 00:03 от Mur

# 456
  • София
Попрегледах темата преди време, резервирахме в хотел Odysseya  и пристигнахме в събота.... Ходим от 8 години на Тасос, но тук се потресох-  в по-отвратителен хотел не съм била: статите не се чистя три дни, няма сапун !!!, обзавеждането в банята е минимум мой връстник.. Ще спим три нощувки , колкото ни е карапото и се местим.
Моят съвет е- далеч от това място!

# 457
Горещо препоръчвам на всички, които не обичат шума и навалицата, хотел Лиотопи в Олимпиада: http://www.hotel-liotopi.gr/index.php?lang=en.
Спокойно, чисто, кокетно хотелче, добра храна и прекрасно обслужване. Мисля, че е по-подходящ за двойки без деца. Останах с впечатление, че има само двойни стаи, а и не съм сигурна дали предлагат детски легла. Може да проверите за всеки случай.
Плажовете извън Олимпиада през седмицата в началото на юли бяха супер спокойни. Babylon (първият плаж с оранжевите чадъри) е по-посещаван и има много сърби. Вторият (май беше Зугла - със сини чадъри и два бара в двата края на плажа) е по-пуст и на мен лично повече ми хареса.

# 458
  • Пловдив
Ние днес се върнахме от Ставрос. Мястото където бяхме, се намира изън селцето - на тихо място, само щурците ни пееха по цяла вечер. Учудващо комари нямаше толкова, въпреки реката наблизо. И пуст плаж . Такова спокойствие....направо не ми се тръгваше.

# 459
 mama mariana Били споделила как се казва мястото където сте отседнали.Ако има сайт да пуснеш линк.
И ние търсим нещо такова.

# 460
  • Пловдив
mimentzeto ето тук бяхме, от сайта има препратка към сайта на къщата, който има и бъллгарски вариант, също и телефоните. Собственика говори български http://www.feelgreece.com/bg/maritsas-rooms

# 461
Здравейте, има ли хотелчета, предлагащи полупансион /закуска и вечеря/ в района на Ставрос, Аспровалта, Неа Врасна, тъй като в нета не намирам такива?
И как са цените по заведенията, дайте примери за гироси, мусака и други манджи, за да знам какъв бюджет да приготвя, ако се храним навън.

# 462
  • София
Хоп и аз тук, очакваща с нетърпение почивката.

Запазих в този хотел http://www.booking.com/hotel/gr/milies.bg.html?aid=323176;label= … LgCFWOWtAod_iQAXw за двама възрастни, един младеж и едно дете. Немога да преценя по снимки размера на студиото. Да не се окаже тясно?
Отзиви за него, освен тези в букинг-а???

Вярно ли е, че ДДС на храните в Гърция е вече 13%? Отразява ли се това на цените по заведенията?

Последна редакция: нд, 04 авг 2013, 18:08 от asa

# 463
Това ДДС върху храните е от 2 години вече, дали не е и 3. Имаше леко поскъпване, но не съществено.
Студиата си пише, че са 22-25 кв. м., т.е. приличен размер. Дано сте в по-голямото, че сте доста хора.
Милиес е нещо като преградие на Ставрос, на около 1-2 км от центъра, там се намира култовата таверна Каламатианос, а много хора харесват плажната ивица между Милиес и Ставрос повече, отколкото този в центъра на града. Отзивите за хотела са доста смесени, дано имате късмет и изкарате добре.

# 464
  • София
То от няколко години е 23%. Сега го намаляват на 13%, интересуваше ме дали се усеща. Но си сметнах сама -  от5 Е  става 4  Simple Smile

Знам я тази таверна, затова и се ориентирах към този квартал. Но само въпросния хотел излиза. Каквото- такова.

Общи условия

Активация на акаунт