Неа Врасна - Гърция

• 196 702
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
Ние ще сме в Ставрос от 13 юли. Ето тук https://www.facebook.com/maritsasrooms.stavros/photos - някой посещавал ли е това място и евентуално впечатления? Дали ме разбраха, хем и по телефона се чухме, едни човек, вежлив, на развален бъргарски ми говореше, уж разбра че става дума за 4 души, а май стаите са двойни и тройни.....сега докато тръгнем, ще треперя....

# 421
  • София
Прясна риба и скариди могат да се купят от пазара, който се организира всеки понеделник между Аспровалта и Неа Врасна (покрай плажа). Също така и от рибарите в Ставрос на пристанището (но не знам кога точно излизат от морето - може би рано сутрин). Peace
Охххх, така са ми се дояли скаридки с чесънче и зехтинче   chef  chef  chef
Ние изпуснахме пазара в понеделник, но пък за отидохме в Ставрос на пристанището около 7,30. Wink. Ставаме рано заради кучо. Simple Smile . Имаше много лодки. Взехме си пресен кефал - 5 евро килото. 3 големи риби ни излязоха 6 евро. Стахотно вкусни. Направихме ги на барбекюто към вилата в която сме. За информация в един fish market кефала беше 10 евро килото. Скариди сега нямало - не им бил сезона. Предложиха ни ги в магазина замразени за 27 евро килото  newsm78 newsm78.  Купихме си от едни пикапчета, които викат по улиците Simple Smile череши,:-)диня и домати. Незнам дали заради атмосферата, дали заради нагласата или заради нещо друго - отдавна не бях яла такива сладости. На всички почиващи - Дано да ви се оправи времето.Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile

# 422
Ние ще пътуваме на 21.06., дано  ни се усмихне слънцето !
Milah, тези пикапчета с плодовете всеки ден ли минават и само рано сутрин ли ?!
Момичета, четох темата няколко пъти   Laughing Казвате, че където и да се храним, все  ще ни хареса.
Все пак ще  помоля да препоръчате някое заведение за хапване,   особено за вечер. Единият от дните  ще имаме и годишнина от сватбата, ще  ми се да е вечеря в препоръчано  местенце.....Всъщност със сигурност вечер ще се храним навън, закуската и обеда ще са в " движение" или приготвени от мен.
Благодаря предварително.

# 423
  • София
Момичета, четох темата няколко пъти   Laughing Казвате, че където и да се храним, все  ще ни хареса.
Все пак ще  помоля да препоръчате някое заведение за хапване,   особено за вечер. Единият от дните  ще имаме и годишнина от сватбата, ще  ми се да е вечеря в препоръчано  местенце.....Всъщност със сигурност вечер ще се храним навън, закуската и обеда ще са в " движение" или приготвени от мен.
Благодаря предварително.
[/quote
Минават по всяко време на деня по улиците. Ще ги чуеш от далеч. На мен ми беше трудно да разпозная какво крещят и пращах детето да наднича в пикапчетата. Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile Карпуза(диня) и томатооо ги научих, но пъпешите, череши и праскови така и не ги разбрах.
За ресторанчета дано някой друг ти помогне. Ние седнаме в няколко на главната улица на Паралия Врасна. Нормална храна, страхотни пържени тиквички, огромна гръцка салата, която нахранваше и трима ни, ципуро и маламатина и това на брега на морето със страхотен пейзаж. Имам само едно разочарование в Ставрос и това е така прословутия ресторант на хълма и то не от храна, а от обслужването и отношението.

# 424
  • Sofia
Благодаря предварително.

Миналата година в Аспровалта сутрин чувах хората с плодовете да минават - свирят с едни свирки. Към обяд ги виждах с пикапите спрени близо до плажната ивица пак продават. Ние вечеряхме в Никос и едно друго заведение на което не помня името. В Никос дори сервитъора беше българин. И на двете места беше много вкусно. На места има и гироси, бяха по 2,50 -2,70Е доста големи. Гладни в Гърция няма да останете  Grinning Приятна почивка ви пожелавам.

# 425
Milah Ако е удобно били пуснала линк към вилата в която сте били.Или поне да й кажеш името.
 Ние също търсим вила с барбекю в този район.Две семейства сме с три хлапета.Благодаря ти.

# 426
  • София
Ето това е http://www.feelgreece.com/bg/villa-camellia
Държат я много приятни хора - македонци. Хубаво е.

# 427
Няма във Камелия място за желаният от нас период Sad ,а за  студия Денис има ли някакви отзиви,видях ,че и друга мама е писала ,но за сега няма отговор

# 428
Ние снощи се завърнахме от Аспровалта!бяхме две семейства с деца!Изкарахме си страхотно, а и времето беше с нас!Отсядаме на едно и също място вече втора година и сме много доволни! На 5 минути от плажа!Вечер барбекю разходки и пак засядане на терасите до късно!Има вече туристи в Аспровалта , е не е като през август ,но има доста туристи!

Понеже писах и в другата тема за Аспровалта, ако някой иска координати на вилата, нека ми пише на лични!

# 429
Момичета, ще бъда в Олимпиада в началото на юли за около седмица.
Моля да ми кажете къде са най-близките и най-добрите болници/клиники в района (или евентуално и в Солун), тъй като съм бременна и ще бъда по-спокойна, ако знам къде да отида, ако се наложи.
Благодаря ви предварително!

PS: Резервирали сме това хотелче: http://www.hotel-liotopi.gr/index.php?lang=en
Отзивите в трипадвайзър са направо съмнително добри. Като се върна ще дам отчет.

# 430
Шминки, много ми харесва хотела ви, ще чакам отзиви  !!
За съжаление, не мога да ти бъда полезна с отговор за болниците. Доколкото знам в Аспровалта има медицински център, а за по - сериозни неща - Солун, дано се включи някое от момичетата, които познават района по - добре !!
От сърце ти желая да нямаш нужда от медицински центрове !!!

# 431
Солун и Кавала са на равно разстояние, около час по магистралата (тя започва от Аспровалта).
Селски медицински центрове са начесто.
Няма да ти трябват въобще, сигурна съм Simple Smile

И за статуса на хотела не се тревожи, а се радвай, че ти предстои спокойна и комфортна почивка - аз съм попадала в такива с рейтинг 9.8 и всичко си беше 6, наистина.

# 432
Момичета,помагайте за хотел в периода края на юли,от който сте доволни и най-вече да е чисто!!!Цени от 30-40 евро за двойка стая,без кухненски бокс,без деца!

# 433
Момичета,помагайте за хотел в периода края на юли,от който сте доволни и най-вече да е чисто!!!Цени от 30-40 евро за двойка стая,без кухненски бокс,без деца!

Не искаш да има деца, или ти няма да водиш?
От мен глас за Афродита.

# 434
  • my own world....

"Без деца" ме подсети за вица, дето една дама се обадила да резервира хотелска стая, но предупредила, че не желае в хотела да има деца, инак резервацията отпада; казали й: ок, няма да има деца. Пристига тя в хотела, а наоколо деца викат, пищят, бият се, куфеят. Тя възмутена - ама нали казахте, че няма да има деца!!! Рецепциониста отегчено: е какви деца - това са изроди  Grinning

Миналата година бяхме в Ел Греко: http://www.vrasnaelgrecoinn.gr/elgrecoinn/ Собствениците са сладури, веднага отговарят на мейли; имат и таверна. Чистичко и приятно.  С кухненско боксче са стаите - няма не искам.

Общи условия

Активация на акаунт