Отговори
# 660
Боян нали е лятно бебе,та си мисля да му спретнем партито в Борисовата градина в Коколандия.Хем е на открито,хем децата ще се катерят по въжетата и като минат 2-3 нива ще огладнеят.
Ето такава беше и моята представа за рожден ден, ама няма. Зимно бебе - зимен рожден ден и на закрито

Силве
, добре е цената, защото навякъде горе-долу положението е същото като цена на парче.

Снимката, която Пети показа, цял ден ми е пред очите. Страхотна торта. Така че за детската градина или вкъщи и аз ще взема от тях. Какъв е адресът, от който може да се поръча и опита. Утре и без това няма какво да правим с дребния, може да го водя на сладкарница.

При нас се оказва, че ако искаме Йоан да ходи на ски, няма как да празнува рождения си ден в градината, че по цял ден са на Витоша, а след това като се върнат трябва да си го взимаме. Та сега умуваме какво да правим.

Последна редакция: пт, 11 яну 2013, 15:19 от ^desika^

# 661
  • София
Здравейте,
Аз пак нямам много време, но поне на две-на три да ви напиша за моето мечтано Белославско парти Simple Smile
Сутринта тя става и я очаква шоколадово суфле (любимият й десерт).
След това на вратата се звъни и пристига цял наръч балони с хелий и подарък - специален тоалет на Пепеляшка (от Н&М). Обличаме се, гласим се и пристига каляската, т.е. колата, ама украсена
Пристигаме на мястото на партито (тъй като бях харесала залата на читалището дето е на 1 минута от вкъщи "каляска" щеше да го играе шейната) и гостите пристигат. Украсата е основно от балони (за нея парти без балони не е парти:) и може някой надпис и гирлянд)
За хапване предлагаме (за родители и деца на едно място) (може не всичко от изброеното):
Гъбки   от пъдпъдъчи яйца и чери домати
пингвини   от обезкостени маслини, филаделфия и морков
октоподи   от кренвирш / кренвирш + спагети
таралежи   от кюфтета и солети/спагети/
калинки   от чери домати и маслини
палми   от банан, мандарини и киви
шотове   от пасиран таратор и гаспачо
за подслаждане
сладолед от банан и малини/шоколад/ванилия/ягоди
ледени близалки от фреш от портокал/ягода... (имаме си формичка за лек сърчица)
За прицесеното парти имаме пластмасови чаши тип шампанско (ако не намерим други - от Икеа) с розов фреш от диня и всякакви други цветове от фрешове или нат. сокове - зелена ябълка, портокал...
По-лесните ми идеи за кетъринг са:
снежен човек от салата снежанка
палачинки/арабски питки с някаква плънка и нарязани на 3-4
-сандвичи с формички (като пиците от миналогодишното коледно парти) и пиене на цветното "шампанско" (Д)
Самият купон:
1.При пристигането си всяко детенце бива нарисувано от Илия - момиченцата с цветя, пеперуди и калинки, а момченцата - пирати и мускетари или унисекс - животни (А)
2.Целуни жабата - като уцели опашката на магарето, но с жаба и изрязани устни и двойно лепящо тиксо - всяко дете - различен цвят устни
3.Състезание по носене на яйца (пластмасови или сварени пъдпъдъчи)
4.Състезание тичане на 3 крака - да се включат и родителите (Б)
5.Състезание тичане с чували (като русалки)
6.Състезание пукане на балони (с дупе или кой с каквото може) или на сапунени мехурчета (В)
7.Летящото килимче - на специално килимче всяко дете бива носено от двама по-яки татковци (според детенцето Wink)
8.Специално за момченцата - разбиване на пинята (с формата на ламя или съкровище - от mytoys) с пластмасов меч (от Джъмбо). Пинятата се пълни с 1 пакет смучащи бонбони Захарни заводи и един пакет Харибо (мини пакетчета) (Г)
9.Игра музикални столове (не е задължително столовете да са по-малко от децата)
10.Украса на кексчета - за всяко гостенче отделен мъфин с крем, а за рожденичката малка "торта" от няколко мъфина /мъфин хаус/. Украсяват ги с Др.Йоткер. Родителите може да се включат
11.Свещички - на "тортата" (може на всеки мъфин по една/две/... свещички); после всяко детенце си изяжда своя мъфин, а за родителите - от "тортата"(Е)

Момиченцата, по нашия списък са точно 6 бр. и всяко ще бъде определена принцеса - ще си теглят картинки още в началото (въпросът с тоалетите не съм го доизчистила, защото хем те трябва да са доволни, хем рожденичката да е НАЙ...) - тази идея така и не я избистрих до край, но все пак:
А - времето на Снежанка - посрещане на джуджетата
Б - времето на Тиана - жабата и ресторанта
В - времето на Ариел - море
Г - времето на Ясмин - изток
Д - времето на Бел - бал - похапването и шампанското
Е - времето на Пепеляшка - the end (наближава 12:00)
Мислех и да разказваме накратко всяка приказка, хем да се настроят децата, хем да отдъхнат и да пийнат вода и/или да замезят

И в общи линии е това...
На изпроводяк всяка девойка получава подарък блестящо тефтерче във формата на корона с прикачен към него химикал с перушина (супер случайно ги видях на витрината на магазина за левче в Хит, все още не сме ги купили), а момченцата най-вероятно колички, нищо че не са по темата (може мечовете, с които са се борили с пинятата) Simple Smile

Баща ми има една машина за минерална вода (някой му я донесе развалена и той си я оправи, а децата много се кефят да пият така, та и нея щяхме да я употребим)

и КРАЙ Simple Smile

Бюджетът щеше да е макс 200лв, тъй като една голяма част от нещата ние си ги имаме вече вкъщи или пък ще ги купим с ваучери за храна, но това е без наем на залата - щях да я наема за половин или цял ден, както им е ценоразписа там)
Но както стана ясно - няма да се случи така... аа, бях намерила и един ваучер - аниматорка за 50лв за 1 ли, за 2 часа ли да помага, ако останалите родители не са кооперативни Simple Smile
Сега с клубчето мисля, че пак <400лв ще е, но не съм сигурна... Добре, че детето си има събрани парички Simple Smile

П.П. това в крайна сметка не е на кратко, ми си е цялата ми концепция... просто явно не мога да синтезирам Grinning

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 16:00 от carbo

# 662
  • София
Ехе, Наде Simple Smile Супер план! Ти си роден организатор!
Днес ни изненадаха русенските баба и дядо, че са в Сф и ги заведохме в във Фиоре (дето Надето го е пуснала във ФБ). Готино беше.
Иначе и аз завиждам на майките с лятни деца - колко по-лесно и готино можеш да измислиш парти на открито... Ама мойте и 2-та са зимни, така че нещата си отиват към клубове.
Десика, вие от детската имате ски училище, така ли? Това е много готино. Нашите май само последната група ги водят.

# 663
Наде,трябва да откриеш школа за аниматори!  Hug

Иве,драсни един ред.Как си,наред ли е всичко?  Hug

В тоя ред на мисли и Нели се загуби..

# 664
  • София
Момичета,един въпрос. Били ли сте на датски рожден ден в Макдоналдс?
Днес ходихме с децата до Природно научния музей е паслу да Мякданядлдс еи се замислих дали да не направим на Ники рд-то там.
Някой някакви отзиви,цени и коментари?

# 665
  • Пловдив
Хетера,ние сме ходили там на РД на приятелче.Излиза доста евтино,защото се плащат само менютата на децата,тортата и консумацията на родителите.Хостесата и наем на зала не се плаща.Хостесата ги забавлява с рисуване,разни игри.На децата им е хубаво.Ако и залата за РД в конкретния Макдоналдс е хубава,още по-добре

Последна редакция: нд, 13 яну 2013, 18:39 от ♥Elfita♥

# 666
Ееее, Наде, ти ме срази със сценария си. Замисляла ли си се да се захванеш с организация на подобни събития? Аз съм доста по-бедна от към идеи.
За РД в Макдоналдс съм чувала, че е евтино, но аз не знам в София има ли Макдоналдс с хубава зала за детски рождени дни. Трябва да се провери, предполагам, че може да се попита в един и оттам да те насочат.
Деси, сладкарница Флай се намира на улица Шипка точно преди О!Шипка. Пусни в Гугъл едно търсене на "сладкарница Флай" и ще видиш адреса. Едно време на същото място /стара къща на 2 етажа/ имаше заведение Вещиците. Сладкарският цех на на приземния етаж, оттам можете да си вземете парчета торта за у дома, а на първия етаж е бар и май там сервират и торти.

# 667
Наде, страхотна си. Винаги успяваш да ме изумиш от богатството на идеи, които имаш.

Аз намерих едно клубче, което много ми допадна като обстановка и атмосфера. Доста уютно изглежда, а и цената, която дават е много добра. Това, което ме притеснява, че е доста бедно откъм играчки, защото там всички играчки са от дърво.
В пакета, който предлагат се включва и тематично парти, но не знам доколко децата ще се забавляват с аниматор и той ще може да ги организира. Та сега не знам какво да правя, а определено ми хареса мястото.

В желанието си всичко да е ок, ставам супер нерешителна. Sad

Пети, намерих я снощи сладкарницата. Домашната бисквитена не ме печели. Аз мога по-добре да я направя. Твърди бисквити, които Йоан дори не успя да отчупи и крем - нишесте.
Взехме още две парчета, не помня какви, довечера е техен ред. Много исках да опитам еклеровата, но ми казаха, че я правят само по поръчка.

Веси, нямам никаква идея за рожден ден в Макдоналдс. Със сигурност ще има тема и затова.Провери.

Мими, да, от градината предлагат ски училище за периода 4-8 февруари. Все още не сме решили дали да го пуснем.

# 668
  • Пловдив

В пакета, който предлагат се включва и тематично парти, но не знам доколко децата ще се забавляват с аниматор и той ще може да ги организира. Та сега не знам какво да правя, а определено ми хареса мястото.

Моето наблюдение е,че само на 1 г няма смисъл от аниматор.На 2 и 3 г аниматора ги забавлява много добре.Но си и зависи от аниматора.Аз ангажирах аниматор и за този РД

# 669
  • в сърцето на един мъж...
Дами, да почерпя, че днес моята малка пинцеса става на 4 Grinning

И да честитя рожденния ден на Мама Зари - бъди все така прекрасно-неповторима и лъчезарна!

# 670
  • Пловдив
Честит Рожден ден на Мила!Да ви е жива и здрава,Гея Hug

# 671
  • София
Да са живи и здрави рожденничките и голямата и малката!!! newsm59  bigdance2

За Макдоналдс намерих стара тема,ама си е друго познат да изкаже мнение и затова питам и вас,ще ходим с Митко и на място да питаме как стоят нещата.

# 672
честит рожден ден на Мила.Желая й безгрижно детство.

Зари,честито помъдряване  Wink

# 673
Гея, Честит рожден ден на малкото ти съкровище Мила. Пожелавам и много радостни моменти и много усмивки да озаряват лицето й.
Весело посрещане на празника.

Зари, честит рожден ден. Всичко най-хубаво ти пожелавам занапред.

# 674
  • в сърцето на един мъж...
Благодаря ви Hug

Общи условия

Активация на акаунт