Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 108

• 41 890
  • 727
  •   1
Отговори
# 405
Мерси,Хриси,добре си ме заварила Hug
Дойде ми наум за прошката,защото всички мислим,че Керим ще е по-спокоен занапред,ако Фатма му прости.Е,ако той иска това от нея,не може ли да направи същото с майка си,още повече,че Фахретин и е простил.Помните ли,той каза на Мерием,че Керим трябва да се научи да прощава. Peace

Детелинке,в нашия клуб всички яхаме метлата.

Димони,моята ще я държа зад вратата в бойна готовност Mr. Green

# 406
Детелинке,ако сравнявам моята любов към Муки и твоята към същата особа,мога да поставя знак за равенство.Така че,щом аз съм там и ти си там Joy Joy Joy Joy Joy

А такаааа,добре ме нареди Thinking Обаче предупреждавам-не отговарям,ако Мукито забърка още някоя каша,какво ще се случи,че уж съм търпелива,ама двете Му-та много ми лазят по нервичките.Качвам се моментално на оная бързата на Хари Потър подобрения вариант. Mr. Green

Нямай грижи за нищо. Аз зад вратата съм паркирала една такава ядрено-реактивна, че и гориво достатъчно съм си скатала  Joy Joy Joy

# 407
  • София
 Veni_Koleva,знам за този случай,ужасно е ,наистина потресаващо,ето до какво може да доведе изнасилването,а има и случаи на самоубийства!В този ред на мисли,Ф.се отърва поне от страшната депресия.........благодарение на Мерием и Керим!!! Peace

# 408

Вени,направо настръхнах! ooooh! А ние как бързо искаме да се вдигне и оправи нашата Фатма Praynig
Всичко е до психика-явно сценаристките я показват като много решителна и борбена Peace

Направо ми идва да се разиграя стрите гугутки в подписа ти hahaha hahaha hahaha

# 409
  • Враца

Това е потресаващо!!  no Cry
Как да накараш едно дете да повярва, че светът е пълен с отвратителни чудовища в човешки образ.

# 410
dettodorowa , охххх, много сложен казус. Въпроси без еднозначни отговори /за мен/.
Защото има много "ако" ...
Ако майка му беше жива и нещастна, вероятно и Керим щеше да създаде друга представа за модела жена-мъж. Не, че настоящата му представа беше по-добра. Преди да се ожени за Фатмагюл /всички знаем защо/, той не е имал намерение да встъпва в брак, това го разбрахме от писмото на Кристен. Въпреки грижите и любовта, които е получил от Мерием и майка й в него е останала голяма празнина, пълна само с болка и вероятно е смятал, че нетрябва да създава семейство, тъй като е имал твърде много страхове.
Керим мразеше мъжете, затова той не си тръгна от Фатмагюл /мое мнение/, не искаше да бъде като баща си.
Проявяваше и много по-голямо разбиране към жените, защото е отгледан от такива, защото майка му е била "жертва" и защото в детството му е липсвал модела на бащата. Затова Керим се ожени за Фатмагюл, за да не стане "жертва" /когато тя искаше да сложи край на живота си/.

Колко малко време е прекарал с родителите си, а колко много му е повлияло това по-късно в живота му.
Не разбирам постъпката на майка му, още повече и опита й да им вмени /на керим и Фахретин/ образа си на жертва - "оставям Ви, защото аз съм пречка за вашето щастие". Ако можеш да оставиш детето си и да си мислиш, че то ще е щастливо без теб ....,  ако детето ти не събужда в теб желание за живот въпреки всичко и всички, ако не го обичаш безусловно... незнам, просто не мога да се поставя на мястото на тази жена, заради несподелена любов ...., може би е била твърде млада и незряла, когато е била омъжена... /още една причина да не се омъжват твърде млади хората/

Преди няколко поста, Светозара написа нещо , което споделям напълно - за вината на родителите. Само храна, подслон, любов не са достатъчни. Всъщност, когато се раждат децата ни те имат само гените и инстиктите си, всичко останало се формира и оформя /мислене, поведение/ "благодарение" на нас и средата, затова да не им вменяваме собствените си страхове, мироглед, собствените си разбирания за истиност, за черно и бяло, за контраст. Да бъдем отговорни, да насочваме децата си без да ги принуждаваме, абе много сложно....
Ама и те ще станат родители и ще разберат какво ни е било на нас  Laughing.

В крайна сметка незнам кое може и трябва да се прости, както каза Керим прошката трябва да е нещо, което може да се заслужи. Той го направи, заслужи я. Баща му също е на път да я заслужи. За майка му ... остава горчивия край.

Ох, стана толкова дълго... извинявам се на всички, приспах детето, половинката работи, сипала съм си чаша вино и съм се разписала, докато си размишлявам!

# 411
Детелинке,председателката си каза тежката дума,няма измъкване

Гледай сега аз какво мисля по въпроса за прошката на Керим. newsm78 newsm78 newsm78
Ами мисля,че и е простил,след като беше готов да остави Фатмагюл ,за да не бъде и тя така нещастна като майка му.Той прояви разбиране към нейната трагедия,значи и е простил.На родители по принцип се прощава по-лесно.Аз не съм и простила.

# 412
  • Стара Загора
Здравейте отново!
Цитат
Цитат на: hrissi_sz в Ср., 25 Апр. 2012, 22:16
Детелинко, Малчева, добре дошли в клуба. При нас е весело, няма да се плашите.

Аз май минах в нова фаза на болестта си. Не ми се гледат старите серии, непрекъснато искам нови. Или гледам само последната излязла. Просто отношенията им напреднаха толкова много, че не ми се връща назад. Или вече ги знам наизуст  newsm78
Има ли и друг с моите симптоми или съм единичен случай за поставяне под карантина?
 Не си единичен случай и аз съм така отскоро.Вече не се впускам в маратон повторение и от 61 еп.съм гледала сериите само по два пъти,изключвам 71 еп.Гледам си ги и по Бтв де,ама вече я карам по-спокойно.
   Crossing Armsеййй Керимки къде без мен тръгнахте бе Laughing ,аз сама ли ще си седя в  нашия клуб ooooh!?

# 413
Здравейте отново!
Цитат
Цитат на: hrissi_sz в Ср., 25 Апр. 2012, 22:16

Аз май минах в нова фаза на болестта си. Не ми се гледат старите серии, непрекъснато искам нови. Или гледам само последната излязла. Просто отношенията им напреднаха толкова много, че не ми се връща назад. Или вече ги знам наизуст  newsm78
Има ли и друг с моите симптоми или съм единичен случай за поставяне под карантина?
 Не си единичен случай и аз съм така отскоро.Вече не се впускам в маратон повторение и от 61 еп.съм гледала сериите само по два пъти,изключвам 71 еп.Гледам си ги и по Бтв де,ама вече я карам по-спокойно.
   Crossing Armsеййй Керимки къде без мен тръгнахте бе Laughing ,аз сама ли ще с седя в  нашия клуб ooooh!?

Спокойно,аз съм и в клуба на Керимките! Нали си личи....

# 414
Нианта,хареса ми твоята гледна точка.Аз се лутам от "Осанна" до "Разпни го" и чудом се чудя как се изоставя ПО ТОЗИ НАЧИН дете newsm78.Защото е съществувала реалната опасност да я намери така,както се и случи PraynigЕ,това не е ли още по-голяма травма ми кажете #Crazy

СПАМ
Моля за извинение-практикуващите колежки от нач. и детска педагогика да се индикират.Може и на лични PraynigНаистина имам нужда от помощ Praynig

# 415
  • В Града на липите
Ако не беше тя, щяха още да са на етап получаване и късане на писма. Joy Освен това трябваше и Керим да види, че не е лесно да се даде прошка, да се научи да прощава.
Дано ме разбрахте, че стана дълго. Simple Smile
Муки има много заслуги, както знаем, но личното ми мнение е, че не е намесена в пристигането на тати Ф. Доколкото помня, той беше разбрал от новини, или някаква медия за случилото се и беше долетял на пожар.
Наистина Керим трябваше да се научи да прощава, преди да очаква на него да му простят. Монетата винаги има две страни, лошото е, че когато ни отърва виждаме само едната.

Боровинка, ако се чувстваш самотна, добре си дошла  Hug Тук се влиза предимно и най-вече НЕ от любов към Идолката. Даже може и симпатия да не изпитваш.

п.п. Димони, аз може да съм почетен член, но лук не ям. Обаче имам много хубав списък с преструвки.

# 416
Такъв клуб няма.90 процента така или иначе сме Керимки.Ако имаше такъв клуб,другите нямаше да съществуват,т.че измъкване няма.Боровинке,не се прави на ни лук яла,ни лук мирисала.Знаеме ние,че си държиш един в джоба.А Малчева пък да не говорим,какви са тия опити за измъкване.Вземете пример от Хриси,тя е почетен член.И се обръщам към върховното председателство да вземе мерки,че някои са се отпуснали. Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

По мое мнение жени,които по този начин изоставят децата си са абсолютни егоисти.За съжаление не от всяка жена става истинска майка.Има и такива,които не ги изоставят,но спадат в същата категория,защото не ги обичат,не ги познават наистина и в живота им децата са само присъстващи фигури,а често и пречещи елементи.Тези жени обаче по принцип не могат да обичат,не само децата си.Аз познавам една такава.

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 23:01 от Dimony

# 417
Травмата определено е голяма за детето(казвам го от личен опит-дете съм на разведени родители). Много е трудно да простиш,трудно е  да забравиш,много трудно!
 Димони,не се измъквам-та аз съм толкова сериозна!  Joy Joy Joy Joy

# 418

hrissi_sz,

Всички искаме нови серии- и искаме всеки ден да е четвъртък, ама..

Тези подсказки/гадните/ още ми горчат.

Обаче има и нещо успокоително:

в трейлъра за сезона- от сватбата само леглото е същото - нито стаята нито роклята са актуални.
Каква е вероятността на Новата сватба тези двамата да не са толкова сбъгнати/отчаяни/уплашени?- не знам точната дума за такова изражение когато остават сами.

И може ли един филм за надеждата, за любовта да завърши зле? Според мен - не.

# 419
Аз вече не мога да Ви оправя коя в кой и колко клуба членува  Laughing? Ще взема да се самоназнача "Деловодител" , ще вода точен регистър на членовете на всеки клуб, плащат ли се редовно членски внос и др такива работи ...  Mr. Green
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт