За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 31

• 31 524
  • 776
  •   1
Отговори
# 360
благодаря ти ще посетим и ние лекаря но исках да чуя мнения на др мами

# 361
Малко тъп въпрос Wink
От около година ползваме за малката само памперс гащи на Бейбилов много съм доволна , но им вдигнаха цената и ми идваше доста скъпо да ги ползваме редовно(сега само за нощния сън слагам от тях) тъй като малката от бебе е с доста чувствително Д се изриваще от почти всички марки(много от Памперс Sick)Либеро , Хъджис , Молфикс , Пуфис разните там марки на Лидл...но от известно време и слагам Кан бебе и за моя радост не е зачервена Whistling но сега въпроса ми е , нормално ли е когато се доближите до самия пампрес(нали той е още на детето) и да ви мирише на урина...едно такова на напикана хартия Blush досега с памперс гащите не съм усетила такова нещо , но и тяхната материя е друга , а съм забравила как стояха нещата с памперсите ooooh!

# 362
Еви, ако бебето е пишкало повече или урината е по-концентрирана, мирише си и при сложена пелена. Не се притеснявай, нормално е.
От гащите Бейбилав на ДМ и аз бях много доволна. Ползвах ги нощем, никаг не са пропуснали.

# 363
И аз съм много доволна , но вече да 13лв.за 20бр. а дребната вече доста пишка и сменяме често 7-8 бр на ден Rolling Eyes един пакет за 3 най-много 4 дена.затова реших да минем и през по-голямата част от деня на нормални памперси , тя от всички се подсича ooooh! или пропускат ,  за сега май Кан бебе са най-добре за нея . леко понякога и мокрят ластичетата около крачето , но това е явно от самото разпределение на урината по повърхността на памперса , иначе отвън мокро не е имала
п.с.уф а нали лепките се залепваха по към края на памперса...всмисъл да не е много стегнато...как съм забравила само Embarassed

# 364
Абе почвай вече да я оттучваш от пелени. Почват жегите, тамън.

# 365
Честно казано много съм разколебана....нали преди 3 месеца , когато се опитах да махна памперса , тя така се уплаши , че започна да стиска нито пишкаше нито акаше , даже сега още едвам успявам да я убедя да се изака.страх ме е това да не се повтори Tired след по-малко от месец ще тръгва на ясла...много познати ми казват , че там щели да я отучат , ох и аз не знам какво да правя

# 366
В яслата ще я научат абсолютно безболезнено. Остави нещат засега така.

# 367
Да Чери и аз затова май не мисля да я пробвам на гърне , защото повечето майки казват , че за две седмици на яслата и децата махали памперса , ако вече не стане за юни да я вземат ще се мъчим да го откажем , но като си спомня как се стискаше...дано няма такива неща

# 368
  • Mediterraneo
Та мами да ви разкажа накратко и да поискам съвет.
Около празниците в началото на май синът ми вдигна Т.Беше пил АБ по Великден.Заведох го на спешен кабинет, защото бяха почивни дни.От там ни изписаха разни имуностимулиращи таблетки сироп за кашлица,въпреки че не кашляше и казаха ако до 4 дни не спадне Тта да започнем АБ-Аугументин.На 4я ден след като Т не спадаше освен ако не съм дала някакво лекарство, го заведох пак , за да се консултираме, да не би да е някаква пневмония макар че не кашля и да попитам все пак на този ли АБ да останем.От там искаха да изследват за бъбречна инфекция, но малкият не се изпишка.На втория ден от приема на АБ започна повръщане.Каквото сложеше в устата и го повръщаше.Спрях АБ и го заведох при нашия педиатър.Съвета беше да не продължавам АБ че вече отминава това което е било и да го сложа на диета заради повръщането.След 2 дни повръщането не спираше а малкият почти постоянно плачеше, накрая ми каза че имал "Ох" на ушето.Отново отидохме на лекар и от там на УНГ.Оказа се че сме с гной в ушите и ни правиха парацентеза.Бяхме 3 дни в болница на венозен АБ а след като ни пуснаха пихме друг като общо лечението с АБ продължи 11 дни.На сутринта след последния прием на АБ синът ми се събуди с 38,7.Отидохме при доктора който оперира ушите.Прегледа го и каза че всичко е о.к.Върнахме се при личната лекарка, за да го преслуша да не би да има нещо, но не.И двамата доктори сметнаха че е някаква алергична реакция, защото само гърлото му е червено.Да ама Тта продължава и утре ще го водя пак.Имам съмнения след няколко разговора с вещи хора, че имаме някаква инфекция на кръвта.Само не знам по какъв начин да го обясня това на докторката, имайки предвид че докторите не обичат ние да си слагаме диагнози, та да я накарам да пусне необходимите изследвания за да се разбере какво му е на детето в крайна сметка.

Много неприятно... Попадали сме в подобен кръг, ужасно е. Буквално от болест на болест... Инфекция на кръвта?! Това е сепсис май... Ако беше това, нещата щяха да имат друга визия. Хемокултура се пуска при съмнения за инфекция на кръвта.
Друго- алергична реакция и "само червено гърло"... Много неубедително. Напълно възможно е точно заради червеното гърло да вдига Т.

# 369
Ох , не знам.Да точно сепсис се казва.
Днес ходихме пак на лекар.Не ни пуснаха кръвна картина,Док смята че не може от ушите да се е предало на кръвта.Моята майка е мед.сестра и смята че все пак е трябвало да настоявам за кръвно изследване.А един познат доктор е казал, че трябва да направим ПКК и антибиограма и то без да отлагаме.Тези неща разбира се на док не ги казах, за да не я ядосам, че като ги знам как обичат ти да си вещия...
Резултата е че сме на трети АБ, различен като група.Заключението на педи-то е че предишните явно не са ни подействали.Да де ама без антибиограма кой да знае този как ще ни подейства.
Взех аз решение - след празниците в частните педиатрии.Правя един абонамент и  искам обстойни изследвания.Пък дай боже да съм се филмирала и да не съм права.

# 370
mimashki пускайте ПКК без направление все ще може , какво се съобразявате с личната Crossing Arms
Ние направихме една беля...чистих ушите на малката , докато станах да угася лампата тя да набара клечката за уши и в един момент изпищя Sad явно си е бръкнала в ухото...плака малко 10сек.после се успокой само от време на време повтаряше "Дари шите" сложих и едни капки за уши който имах и памуче , иначе нямаше кръв , шепна и за да пробвам как чува , и ме разбираше...попадали ли сте в подобна ситуация

# 371
  • Mediterraneo
mimashki , не бих постъпила като теб, не знам. Първо- не се съобразявам с чувствата на педиатърката, ако с това ще ощетя децата си! Искам си направления, когато считам, че са необходими, дори и тя да настоява, че не са! По празници и спешност си пускам кръвна картина по моя преценка, нито струва много, нито е толкова сложно!
От друга страна антибиограма се повтаря като мантра. Разбираемо. Но във вашия случай на какво ще пуснете антибиограма?!

Евита, а съм много резервирана към капките за уши и не бих сложила в подобна ситуация капки. Ако имаше някакъв проблем, детето щеше да е неспокойно и да плаче от болка вероятно. Все пак би било добре ушенцето да го види лекар  Peace

# 372
mimashki пускайте ПКК без направление все ще може , какво се съобразявате с личната Crossing Arms
Ние направихме една беля...чистих ушите на малката , докато станах да угася лампата тя да набара клечката за уши и в един момент изпищя Sad явно си е бръкнала в ухото...плака малко 10сек.после се успокой само от време на време повтаряше "Дари шите" сложих и едни капки за уши който имах и памуче , иначе нямаше кръв , шепна и за да пробвам как чува , и ме разбираше...попадали ли сте в подобна ситуация
В точно такава не.Лекарят който право манипулацията не ми даде точен отговор защо сме събрали гной в ушите,но казаха че вероятно третата сливица, която по принцип всички малки деца имат при нас ще трябва да се премахне, защото тя често е проблемна за ушите.Трябва обаче да се изчака до 3-тата година поне.
На контролния преглед ушите бяха добре, а малкият вече беше започнал отново да вдига Т.
Сега пием новия АБ и ще видя как ще сме, но както казах ще търсим къде след празниците да ни направят обстойни и пълни изследвания, защото аз все още не съм спокойна.

# 373
И как ще спиш спокойно 4 дни докато минат празниците....ти си знаеш Stop
Ходихме при педка да види ушето за всеки случей , няма и нищо, но каза да слагаме няколко дни капки ако случайно е удраскано

# 374
Нещо объркано съзирам в лечението на детето на mimashki, без да съм лекар обаче и да претиндирам за особени знания. Но гной в ушите е индикация са ударно лечение с АБ, следене на двете уши с отоскоп, кръв и урина. Вдигането на температура е сигнал, че има нещо и че 4 дни е абсурдно да се чака.
Защо е даван Аугментин само 2 дни? Детето е повръщало - ок, но 2-та дни е вероятно да развият резистентност към пеницилин, трябвало е да бъде сменен АБ, да се направят изследвания, преглед.

При отит, особено гноен лечението с АБ продължава минимум 14 дни, за да е напълно сигурно и окончателно, че гнойното огнище е приключило. Повръщане и отит са взаимносвързани.

mimashki, заведи детето на лекар още днес!

Общи условия

Активация на акаунт