За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 31

• 31 524
  • 776
  •   1
Отговори
# 375
  • София
ее Сърчи чак пък мин 14 дни АБ....
виж, че за мен е задължително още напървият преглед да се погледнеи ухото.... това си е пропуск със сигурност.... за заключението Т от алергична  реакция да не говорим колко абсурдно звучи...

аз бих попитала тук в здравният за наистина добър УНГ специалист и бих завела на първо време детето при него, а също ако трябва и при добър педиатър на частно, който да каже и какви изследвания да се направят на детето...

Не е било лекувано адекватно и според мен, в нито един момент....

И изобщо  да чакаш 5 дни да минели празниците е безумно...

Последна редакция: ср, 23 май 2012, 14:01 от Angel_Dust

# 376
ее Сърчи чак пък мин14дни АБ....

Да, колкото и да не ти се вярва Laughing.
Минимумът е 10 дни (но това е сериозен риск), най-добре 14 поне.
Нито един добър УНГ няма да предпише само 10 дни лечение с АБ при остра бактериална инфекция на ушите.

Ако си припомним анатомията на ухото (от уроците по биология, за който не е учил в университета "Анатомия на човека"), ще се сетим, че структурата на ухото има допир с черепни кости, както и основни структури на мозъка. Освен това устройството на ухото е много фино. Ако инвазията на болестотворните микроорганизми не бъде повлияна чрез назначаване на АБ, тогава инфекцията спокойно може да тръгне към костите на черепа, да причини временна пареза на лицевите мускули, да се развие възпаление на мозъчна структура.
Има отити, които не изискват лечение с АБ, но в случая се говори за наличие на гной или както се е изразила мимашки - "ушите са пълни с гной" - каквото и да означава това, тъй като отитите са поне 3 вида и още 10 поне по МКБ.

# 377
  • София
ами и анатомия съм учила и гноен отит сме лекували без 14 дни АБ....  но така или иначе цялата история, действия, прегледи, лечения и т.н. звучат мн  пет за четири...

# 378
Радвай се, че със седмица АБ ухото е било излекувано. Макар че искрено съжалявам, че има такива лекари Confused.

# 379
  • София
няма какво да съжаляваш...  Peace и не съм казала седмица...

# 380
Ейндж, обикновено натрупването на гной (не течност!) в ухото е предизпозиция за нещо сериозно, предвид анатомията и близостта на мозъка, а и фините кости около ухото. За седмица или 10 дни инфекцията трудно би било да е сигурно овладяна на 100%. Вероятно за 10 дни прием на АБ - да, но нито един уважаващ себе си лекар няма да поеме този риск. Затова предписват 14 пълни дни прием на АБ, в случай, че на вторичният преглед симптоматиката отшумява и тъпанчето е спокойно.
И пак пиша - това е при наличие на гной, а не просто серозно отитче със зачервено тъпанче и пълно с вода ухо. В този случай АБ не бива да се изписва, но често некадърници си го позволяват и пишат рецепта за 7-10 дни прием на АБ. Тогава се предписват антихистамини, калциев глюконат, капки за нос и разбира се - антимуколитични препарати за орален прием. Тимпаностомия и аденотомия се използва при рецидивиращи серози, но АБ - не.
Това е разликата и тя е сериозна. Сега си мисля, че стана по-ясно.

# 381
  • София
И аз за гной пиша, за серозно отитче АБ изобщо не се и налага в повечето случаи.

# 382
Тогава се радвай, че всичко е било ок.

# 383
Излязоха резултатите ни

СУЕ/ERS         20        mm/h      до 30    
ПКК 16 показателя/Full blood count                          
     HGB         125        g/L     M 130-180 Ж 115-160    
     RBC         4.79        T/L     М 4.2-6.2 Ж 3.7-5.4    
     HCT         0.33        L/L     0.37-0.51    
     WBC    H     11.6        G/L     3.5-10.5    
    MCV    L     68        fl     82-98    
     PLT    H     522        G/L     130-440

MCH    L     26        pg     26.5-32.0    
   MCHC    H     381        g/L     295-360

притесняват ме подчертаните, а лекарката ще я видя следващата седмица чак.

Какво мислите?

# 384
Благодаря на всички за мненията.Аугументина беше спрян заради повръщането и бяхме изпратени на УНГ/в частна клиника/.След манипулацията на ушите ни лекуваха 3 дни с венозно вливане на АБ и след това 8 дни с АБ през устата.Ходихме и на контрола за ушите - наред са.
Заключението е че вида на АБ не е бил подходящ и още че е недостатъчен.Сега сме както казах на друг, от друга група, като първите приеми са ударни, после ще се намалят милилитрите.
Ще се похваля само/надявам се не прибързано/, че още след първата доза имаме значително подобрение - Т спадна, само апетита ни го няма никакъв, но предполагам след толкова АБ е нормално.
За алергичната реакция и нея я има.Проявява се в пристъпи на кашлица, и то само когато навън завали.Пием противоалергични сиропи и капки.И ПКК пуснахме днес та да видим,въпреки че на фона на АБ резултатите не знам колко ще са адекватни.
Иначе в болницата ни правиха изследвания - имахме само увеличени левкоцити, което било нормално имайки предвид гнойта.
А УНГ, каза че станем ли на 3 трябва да извадим третата сливица.Имало много малък шанс да се израсте или каквото там се случва с възрастта.Нашата била проблемна, но сме били още малки да я махаме.

# 385
....за АБ мога само да кажа , че едва ли след първия прием ще има ефект Whistling по скоро детето се подобрява , а не че той е помогнал.АБ температура не сваля

# 386
Не искам да споря, но ако Т е в следствие на бактериална инфекция,започвайки да се бори с нея е логично да спада и Т.
Честно казано вече не ми пука от какво е спаднала, за мен важното е че нямаме.

# 387
  • София
АБ Т сваля, щом почне да действа на инфекцията...

mimashki - много категорично мнение от един единствен гноен отит... докато стане на 3 мн неща може да се променят...
когато се поуспокоят нещата за третата сливица доста може да прочетеш тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=645602.0 също и да видиш препоръчани специалисти, с които ако искаш може да направиш доп. консултация....
Третата сливица да може да  се израсте, т.е. да се свие сама, може и да се махне, може после пак да порастне....да се надяваме поне преглед е направил за трета сливица, не си гвори така на изуст...
Бързо оздравяване желая...

# 388
Ако е бактериално инфекция да ще сваля , но чак пък след един прием newsm78

# 389
АБ Т сваля, щом почне да действа на инфекцията...

mimashki - много категорично мнение от един единствен гноен отит... докато стане на 3 мн неща може да се променят...
когато се поуспокоят нещата за третата сливица доста може да прочетеш тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=645602.0 също и да видиш препоръчани специалисти, с които ако искаш може да направиш доп. консултация....
Третата сливица да може да  се израсте, т.е. да се свие сама, може и да се махне, може после пак да порастне....да се надяваме поне преглед е направил за трета сливица, не си гвори така на изуст...
Бързо оздравяване желая...
Благодаря за пожеланията!Да прегледаха и третата и казаха / не знам защо/, че вероятно ще се наложи да я махаме.Обясниха че до 3 години нещата се променят, но явно са видели нещо при моя син, което ги кара да мислят, че няма да има кой знае каква промяна.Аз искрено се надявам да се разминем с отстраняването.
Иначе моя син не за пръв път има проблеми с ушите/явно са му слабо място/, просто досега се бяхме разминавали само с приемане на лекарства.
А иначе хвърлих бърз поглед на линка.Бяхме точно в Каспела, за която много говорят в темата и се надявам, а и  останах с впечатление, че екипа който ни обгрижваше си знае работата

Общи условия

Активация на акаунт