Пролетното слънце грее,Януарчето навън дивее!

• 30 135
  • 731
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ти пък като се дразниш толкова за тези 3 точки може да идеш да поработиш  като сестра в някоя ДЯ или ДГ  Peace. Специално в Пирогов ме е пререждала санитарка, така че да, сестрите там определено ще са с предимство.

Последна редакция: сб, 05 май 2012, 22:39 от Зън

# 331
  • София
Хайде да не започваме темата с този критерий, че още ми горчи в устата. Дискриминационен е откъде и да го погледнеш и няма рационално обяснение.

И ние ще се ориентираме към частна алтернатива, въпреки че в нашия район и тя е силно ограничена.

elenia, пожелавам ви да преоткриете пламъка във връзката си!

Честито на Буби! Пожелавам на всички момичета, които се борят за същото скоро да ни се похвалят   bouquet

Нямам много време, но гледам да ви попрочитам през телефона.

# 332
  • София
Ето защо сутринта казах, че ми е неудобно да се похваля, че сме приети! Съжалявам за всички, които се чувстват дискриминирани!

# 333
  • София
И пак за софийските ясли - има ли такова нещо, че септември се разбира, дали родените януари 2011 могат да кандидатстват с 2010? В ОДЗ-то на каката няма места за 2011, но все ми казват, че до септември нищо не се знае newsm78.
Елениа, браво за по-ведрото настроение! Дано нещата трайно се подобрят!
Бебеш, аз бих се чувствала ок, ако се налагаше да живеем при баба ми - щях с чиста съвест да и оказвам полагащите и се грижи, но ми се струва прекалено спрямо мм и децата, да ги карам да си променят цялото ежедневие, като я доведа, а и тя не иска. С това леко се оправдавам, защото не е точно да не я искам вкъщи, просто гледам да запазвам крехкото равновесие, което съм постигнала в дома си. А иначе - естествено, че е най-добре младото семейство да живее отделно, дано бързо го постигнете! Успех с работата на мъжа ти! И моят нещо върви към започване на нова работа, ама да видим за добро ли ще е.
Зън, ти пък. Всички знаем, че привилегии има насякъде, то ако почнем да търсим повод, всички ще се окажем дискриминирани. Няма защо да ти е неудобно - има критерии, които покривате - радвай се!

# 334
  • София
Добро утро,

ами няма как да не се вълнуваме от класиранията и яслите. Пълно е с несправедливости. Най- голямата от тях е, че няма места за всички. Тогава нямаше да има точки и критерии. Децата са равни и би трябвало според мен да има място за всяко от тях. Друг въпрос е кой до кога иска/ може да си позволи да си гледа сам детето. Ако обаче нямаш алтернатива- баба, дядо, не можеш да си позволиш гледачка изведнъж въпроса с яслите става много важен. Това беше второто ми желание на Коледа след да сме живи и здрави. Такава ни е държавата, какво да се направи.
Зън, няма за какво да ти е неудобно.

Аз посвикнах с мисълта за Банкя, като гледам колко неприети деца има все пак е вариант. На цената на някакво шофиране сутрин и вечер детето ще е в нова градина на чист въздух. Просто гледам да виждам чашата наполовина пълна. И с по- трудни неща сме се оправяли.

И да почерпя сега, понеже нашият тати е Георги:

Да ни е жив и здрав и все така грижовен и всеотдаен!

Пожелавам хубав ден на всички!

# 335
  • В две тъмни очички
Ейййй от тези ясли забравихте да честитите на именниците   Crazy

Хайде, да сте ни живи и здрави и много късмет да ви носи името (не споменавам определени хора, че все ще пропусна някой).

Еления, Бебеш и другите, които се оплакаха, не искам да слагам всичко под общ знаменател, но като цяло (при нас също) когато започнат финансовите проблеми идват и семейните! Всичко става толкова забързано, опитваме се да погасим този и онзи заем, да платим тази и онази сметка и това действа леко отчуждаващо! За мъжете особено това е голям удар! За жените също, но при мъжете някак е по-изразено! Пример давам с ММ, точно когато беше време да се ражда малката той направо се беше поболял. Не спеше, по цяла нощ се шматкаше из хола и беше крайно изнервен. Не веднъж сме водили разговори, в които той е споделял , че е се чувства много зле, като не може да подсигури семейството си и то точно в такъв момент! Но да ви кажа не сме се отдалечавали един от друг никога, точно заради това, че говорим страшно много за проблемите. А повярвайте ми с Боби не се говори лесно. Голям е чешит и предпочита да не говори, аз обаче настоявам и почти всеки път постигаме огромни резултати! Така че момичета, единственият ми съвет е - говорете колкото се може повече за проблемите с половинките си и не се настройвайте против тях, както и не скачайте за всяка дума. Обмисляйте нещата!!! Замисляйки се, можете сами да стигнете до извода какви проблеми имат хората, броени дни до края на живота си, любовници и какво ли още не.... Стискам палци всичко да се нареди бързо!

# 336
  • София
Честит празник!

Съжалявам, че снощи си изпуснах нервите, яко съм в сатурнова дупка и паля много бързо.

bouquet

# 337
  • sofia
Добро утро!
Честит празник на имениците, усмихвайте се!

Тези, които казвате, че в районите ви има по 3-4 места, защо не се пробвахте в други райони. При нас в ОДЗ имаше 35 и 15 , цели групи. А защо не отварят нови групи, нали първа гр стават втора и се освобождава една така?

# 338
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на всичките ни именници! Бъдете живи и здрави, горди с имената си, които да се споменават само с добро! Hug

Честито на приетите, на останалите - разбирам разочарованието ви, стискам палци за следващо класиране! Hug

Бубе, Hug напълно подкрепям това, което си споделила за семейните отношения!Много хубаво си го написала! Peace

Направихме си една срещичка днес с Аз и Ти, съпруга й, сладката и очарователна Снежи, по-късно дойде и баткото. Много, много приятно беше! Аз и Ти Hug

# 339
люба, как да кандидатствам за друг район като не съм шофьор, а мъжът ми работи поне до 21-22 ч. вечер?
да не говорим, че там се губят точките за местожителство и нещата отиват съвсем на отписвация...

зън, ти пък! да не си измислила ти критериите! естествено, че щом имаш възможност да се възползваш от предимство ще го направиш.

и да, честито на празнуващите и най-вече на тутиHeart Eyes

Последна редакция: нд, 06 май 2012, 14:58 от Елч

# 340
  • Пазарджик
Честит Имен Ден на всички които празнуват днес,много здраве и късмет ви желая!
Днес празнуван и аз и една почерпка с любимото ми питие и бонбони

Днес ми се промениха плановете,бяхме планували една обиколка за събота и неделя с приятели,но здраве да е.Вече сме добре всичките,само апетита да се върне на Нели и ще да е пълно щастието ми.
Аз и ти пиши как сте и вие Hug
Бубе ,аз и друг път съм  писала,че диалога е много важен за семейните отношения,загубили се,отношенията трудно се оправят.
С времето нещата се напасват,къде с компромиси от мене,къде с компромиси от него.При нас в момента пререканията са единствено заради децата,липсва му търпение,а аз много се дразня от това.
Емили,исках да пиша още като си зададе въпроса,но нямах сили тогава,та Нели също пипа забранени за нея неща.Няма как да ги премахна,правя забележка до три пъти,ако не се получи я взимам и премествам от мястото,предлагам нещо друго,ако обаче тя не ги приеме а си иска забраненото я оставям да се на сърди.Вече има забранени неща на които  не обръща внимание.Другото важно нещо според мене е ,че не трябва да се използва думата"не"много често,за да има смисъл от нея.

Цитат
ами няма как да не се вълнуваме от класиранията и яслите. Пълно е с несправедливости. Най- голямата от тях е, че няма места за всички. Тогава нямаше да има точки и критерии. Децата са равни и би трябвало според мен да има място за всяко от тях.
то едно нещо да е ,човек да го преглътне,ами за майчинството на близнаците и детските надбавки -обвързани с доходите на родителите и т.н.

Елч Hug Heart Eyes

# 341
  • София
Честит празник на всички празнуващи! Много здраве и щастие   bouquet

Буби, лека бременост и здраво, пухкаво бебче на финала  Hug

аз ще пускам Дани на градина другата година, но като ви чета от сега ми се изправя косата.... в каква държава живеем  Sick

Слънчев ден на всички

# 342
  • София
Честит празник на всички именници! Да сте живи и здрави!  bouquet  bouquet  bouquet

Като ви чета и косата ми се накъдря. Добре, че приключих с детските градини. Стидкам палци всички неприети да намерите добро и евтино решение на проблема! А на приетите - честито!
За критериите нямам какво да кажа - каквито, такива. В нашата детска местожителството дава точка, лошото е, че където ние живеем няма детки градини. Несправедливости винаги има... за съжаление. Но аз подкрепям, че работещите в системата трябва да имат предимство. Това е малък жест към хората, които гледат децата ни с любов за мизерни пари.
Само да кажа, че и с училищата полсе е драма Laughing Не се отчайвайте!

Буби, много се радвам за вас! Желая ти лека и спокойна бременност! А колкото до доодите - нещата все някак се нареждат! Hug Hug

Много ми е мъчно като чета за момичетата, които имат проблеми с половинките си. Много, много се надявам да намерите пътя един към друг отново Hug
А колкото до финансовите проблеми - ние сме пример за точно обратното. Като имахме пари се карахме много повече. Когато започнахме да сме притиснати финансово и някак започнахме да мислим и действаме като екип. А и не се караме за пари - каква полза от това?

# 343
 Hug Честит празник на всички празнуващи
Тути Heart Eyes!
 Ние по див късмет сме приети в Красна поляна, там се водя по лична карта. В 51 СДЯ. Дано всичко ни е наред с документите че още ме тресе..
Калинчо по случай празника е с възпалени уши  Laughing Хвана го сенната хрема и милият само киха ли киха...
Ма ще мине  Mr. Green

# 344
  • Варна
Във Варна е по входящ номер за яслите, а за градините е томбола. В тази връзка аз съм подала документите на Бобо за ясла още когато беше на 4 месеца и сега когато поискам ще бъде приет веднага. После пък за градините ще има предимство от кака си.
Съжалявам за вашите яслени софийски несгоди и пожелавам добра развръзка за всички.

Общи условия

Активация на акаунт