Пролетното слънце грее,Януарчето навън дивее!

• 30 139
  • 731
  •   1
Отговори
# 315
ехо привет   Wink

ние сме добре, вече си имаме чисто ново християнче от миналата неделя, а от днес сме и на нова прическа  Peace   ще пусна някои снимки във фб, к/о е любопитен  Laughing

а относно класирането, ние не сме приети на първо класиране в желаното 8-мо ОДЗ, но пък сме първи в списъка с чакащи.....дали имаме някакъв шанс се питам аз?.... Рал а тези , к/о са с еднакъв брой точки и чакащти за следващото класиране пак ли ги теглиат с жребии?

сори за спама на останалите мацки  Wink

бягам да приспивам малкия звяр, но скоро ще намина пак да се поотчета, но напоследък трудно стигам до форума за съжаление...

хубав слънчев ден  Heart Eyes

П.С. Любаааа как 16 градусааааааа  Shocked....тук са 30...идвайте да ходим на Черното море  Heart Eyes

# 316
Рал, благодаря, ние сме приети, защото майка ми е детска учителка и от там взимаме допълнителни точки, иначе надали щяхме да имаме шансове. а, дано имате късмет и на следващо класиране да ви приемат.

Елч, децата в яслите не са един набор, т.е. освобождават се места от тези деца, които са три год. и на есен са първа група.

оставям ви, че е време да тръгваме, отиваме на рд с марти.

# 317
За тези, които ще търсят частни ясли да знаете, че в яслата май трябвало задължително да има две медицински сестри, а много от частните ясли това условие не го покриват.

# 318
  • София
Ааа, Елч, моля ти се, и аз нищо не отбирам от тази система, то вярно, че още нямам виШе, ама все пак  hahaha

Аз пък май взех да се радвам, че не я приеха, и без това ми е още много мъничка, а пък и като я приемат ще трябва да си търся нова работа, а хич не ми се ще, така че още малко почивка в къщи  Flutter

Адис, много се радвам, че ти е харесало  Hug

Кате, честито християнче, ние още се подмотваме, ама ММ постоянно го няма и аз не мога да организирам всичко, лятото ще я кръщаваме печурчицата.

Тихичко да се похваля, че Тия си изяде почти целият обяд, и ми се иска да споделя какво й дадох за десертче,  от Кауфланд 6 мънички плодови десерти, които са с извара и са фантастично вкусни, малката омете двечки, ако някой има злоядо детенце може да пробва, ако иска  Hug

# 319
Днес се включвам с по ведри новини.
Поканих си приятелка на гости,опънахме се отзад на шезлонги в градината,а дечковците хубаво си поиграха в двора. Heart EyesСветът ми се видя една- две идеи по -светъл...Окъкаха ме 2 пилета докато се препичах,едното се изкъка на рамото ми, а  след 2 минути другото ме целна в главата. Crazy CrazyДружката ми вика че съм голяма щастливка.Като се замислих може би е права.Както Буби е казала,хората какви проблеми имат,а ние се притесняваме ,търсим тревоги без да са дошли...
Аз принципно го давам оптимист  до колкото мога и си мисля, че нещата не са толкова непоправими(това си го повтарям години вече Crazy) Но наистина като се замисля в съжителството с  когото и да било се налага да се правят компромиси, да се дават прошки и шансове, и въпреки обидите,които в нашия случай са несъзнателни и криворзбрани,аз се опитвам да претегля на везната добро и лошо. Засега доброто значително надделява и това е причината да сме още заедно.....просто страстта я няма. Живеем във вечно напрежение, непрекъснато бързаме да покрием тази сметка, да покрием онази сметка, да работим, да сготвим, да изчистим, да измием, като се замисля постоянно бързаме за някъде, за нещо. Двете малки деца си искат своето, а ние сме толкова ангажирани, че не успяваме да им дадем най- важното - внимание. Съзнавайки това и носейки нервност и умора от работа, постоянно провокирам Дидо и търся вина за всичко в него. Допреди да се роди Виктор бяхме малко по-спокойни разходите ни бяха малко по малко, свободното време бе повече...цените бяха по-ниски...абе много фактори има,които провокират отношенията ни. Явно е перод , който трябва да минем.
Адис,много ми помогна! Hug Благодаря ти.И на всички останали, които се включиха. Hug

# 320
ехо привет   Wink

а относно класирането, ние не сме приети на първо класиране в желаното 8-мо ОДЗ, но пък сме първи в списъка с чакащи.....дали имаме някакъв шанс се питам аз?.... Рал а тези , к/о са с еднакъв брой точки и чакащти за следващото класиране пак ли ги теглиат с жребии?

и ние сме първи в листа на чакащите, обаче увиии от тази година на всяко класиране се теглят нови номера, така че все тая къде сме подред!!!  Sad

Ние пък днес обикаляме магазини и не мога да и харесам сандали, ще се гръмна, сега изчезваме в Сердика да видим.

# 321
Такааа....аз направо спец станах от много четене за тия ясли Laughing Crazy

Елч - в яслите са смесени групи - т.е. набор 2010 и 2011. Една група примерно има 10 деца набор 2011 /винаги по-малкия набор са по-малко/ и 20 деца набор 2010 Peace

Kate84 - от тази година се теглят номерца за всяко класиране. т.е. това че сега сте втора резерва - ако попаднете пак в гранична група за второто класиране - ново номерче /и мен това не ме устройва, защото ние пък сме първа резерва,ама така са го измислили Rolling Eyes/ Освен това Катенце,не искам съвсем да те разочаровам Confused но на второ класиране общата + социалната опашка са обединени и деца с 10 т. заемат в повечето случаи някое случайно освободило се местенце. И така . . .до догодина пак по това време Crazy

Меги - то нали знаеш - всяко зло за добро Wink И аз вече не съжалявам,че не е приета Hug

Адис Hug

П.С. Извинявам се и аз на останалите мацки в темичката за спама,ама пусти софийски неволи с тия градини Whistling Crazy

# 322
  • София
Привет, привет!

Бубиии
, вече официално честито! Сигурна бях, че ще вземеш това решение, ако медицинските показания са ОК. Много, много хубава бременност ти желая и марш към аптеката за фолиева киселина Laughing

Да се похваля - приеха ни в ОДЗ на първо желание!!! Още не мога да повярвам, изтеглени сме с жребий. Честито и на другите приети мъници! Момичета, успех на останалите, които си чакат реда. Дано ви приемат в следващите класирания.

Тути
, да се оправят бързо госпожиците!

pepink@, стискам палци и аз да се похвалиш с неочаквана новина Hug

Оф, тия дни и ние с ММ имахме едни разправии... Май доста от нас са на тази тема...

Ама здраве да е, всичко друго се подрежда все някак Hug

# 323
Момичета, хич не се извинявайте, това са си важни работи! Аз другата седмица ще ви надувам главите с ясли, класирането при нас е на 10.05.  Честито на приетите, на останалите ще стискаме палци  fingerscrossed  Flowers Four Leaf Clover

# 324
Привет-мривет!

И ние в списъка на неприетите в ясла. При нас е много сложно, защото Мона я приеха в ОДЗ миналата година, батко й я дръпна с една точка напред. Обаче аз не я пуснах, защото беше много мъничка. Директорката ни изключи и то при положение, че самата тя не я искаше доскоро, защото е много малка. Междувременно отписахме баткото от въпросната детска градина и Мона загуби тази точка. Сега бяхме в гранична група в една самостоятелна ясла,както всъщност успя да влезе батко й. Той тогава от 100 деца за 5-6 места беше класиран от системата, а тя милата е 37 в списъка на чакащите и то при по-слаба конкуренция  Grinning
Сега от есента Макси ще бъде в логопедична детска градина и няма как да даде точка на Мона. Попитах системата дали това не е малко дискриминационно, защото тя има брат, който е само 16 дни повече от 24 месеца по-голям от нея и понеже има логопедичен проблем се налага да учи в специализирана детска градина, а тя губя всякакъв шанс да влезе някъде, защото няма логопедичен проблем. И те ми отговориха ми нещо, което нямаше нищо общо с въпроса ми и реших да не се занимавам повече с тях. Мисля, че говорих с компютър.

Ще си се гледаме с Мона или ще щурмуваме и ние частните ясли.

# 325
  • Пазарджик
Привет и от мене!
Тъкмо щях да се похваля,че овладях на Нели разстройството(от 18ч.вчера не се беше изхождала),но преди малко пак свърши тая работа,след като похапна малко  ooooh!Аз съм с една идея по добре от вчера,още ми треперят краката,но вървя на подобряване.
Любе айде от понеделник....и чакаме снимки
Буби Hug
Ей Пате къде изчезна ти?
Кате ,честито ви християнче!
Мадлен,много тихо-Браво за обяда,все така да е от тук нататък Praynig

Честито на приетите в ДЯ,та в този ред на мисли, аз попивам всякаква информация,не зависимо дали ме засяга пряко,така ,че няма нужда да се извинявате. Hug"Колкото повече,толкова повече",не се знае какво ще му потрябва на човек.

# 326
Честито на приетите - да почерпят  Laughing Като ви слушам и си разсъждавам, то излиза, че повечето от децата на са приети, т.е. следва да има повече ЧЯ от държавни....защото излиза, че 3/4 от децата остават извън класацията newsm78
Тути  Hug - все по-добре да сте.
Ние пък с ММ не се караме- то като сме си само двамката и само на нас си разчитаме, чак по-мили си станахме. Но всеки има криви моменти. Но като се наспи човек и си почине си е друго.
Благодаря за стиснатите палци - колкото повече, толкова повече. (...че моят план е за три деца  Embarassed)

# 327
Елениа, звучиш чудесно!  Hug

Не мога да рзбера, защо работещите в системата имат предимство за ясли и градини? Че то по тази логика дайте и за училищата, и за ВУЗ да приемат така.  newsm78 Още сме в комунизма. Спомням се едно време как медицинските лица бяха с предимство пред лекарските кабинети.

# 328
  • София
Калифорния, медицинските лица и до ден днешен са с предимство пред лекарските кабинети. Ако не ме лъже паметта и в Хипократовата клетва беше упоменато нещо по въпроса. В училищата също децата на учителите са с предимство при кандидатстването. Така че според мен точките за служителите в детските заведения не са несправедливи. Просто един жест към хората, които се грижат за чуждите деца за мизерни пари  Peace

# 329
Тези сестри, учителки и лелки да не ги е сложил някой насила, че жестове и поклони да им се правят! Дълго няма да се оправим с комунистическото мислене на управниците. На тези сестри, дето работят в Пирогов за същите 400 лева дали им се дава предимство при нужда от Спешна помощ?

Общи условия

Активация на акаунт