Пролетното слънце грее,Януарчето навън дивее!

• 30 129
  • 731
  •   1
Отговори
# 360
Bubi, аз съм с две ръце "за" Токуда. Рабоятат и със ЗК, но не всички лекари.
 Допълвам, за да съм конкретна-д-р Димитров и д-р Илиев са страхотни.

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 11:17 от Ну Заяц

# 361
  • София
Буби, тези, които работят със ЗК в Токуда не стават. Казвам го от личен опит. Но не знам какво да препоръчам.

Адис, да, искам еврейското. И там вече ще се сдухам, ако не я приемат. За Горна Баня ми е все тая.

# 362
Буби аз съм с три ръце за "Вита", аз бях при Кълвачева- уникална е тази жена иначе и другите АГ са мнооого добри

Ну Заяц- какви са тези адапционни центрове и къде??

# 363
  • Сандански
Здравейте,момичета!  bouquet

Пропуснах вчерашния празник,но макар и със закъснение едно голямо ЧЕСТИТО на всички празнуващи и най-вече на Тути  bouquet

Буби честито и от мене,една лека бременност и здраво бебче на финала ти пожелавам  Hug

Люба приятно изкарване ти пожелавам - много слънчеви дни и бурни нощи Flutter

Ети късмет на каката fingerscrossed
Ама при вас в София е голяма "забава" - не ти ясли,градини,училища Crazy

Относно зъбките - Божидар има 8 като последните два са пресни-пресни Mr. Green

И да се похваля,че вече официално Божидар не е кърмаче.Отбиването мина без драми и безсънни нощи,както се опасявах.И не само,че не търси да цока нощем,но и айрян не ще ,нито АМ ,само малко водичка пийва като се разбуди и пак заспива.Е,иска да го местя при нас по някое време през ноща,но не е болка за умиране - важното е,че няма ревове и драми Sunglasses И другото интересно нещо е,че вече около седмица не го кърмя,но нямам нито напрежение в гърдите,а като се стисна само някакви миниатюрни капчици се появяват.Не съм пила нищо и не съм се цедила,а дали трябва - Нощни ако ни четеш и имаш възможност да пишеш ще съм ти благодарна за съвет Peace Praynig

Ами май това е от мене - лек ден и приятни разходки на всички Heart Eyes

# 364
ТутиHug благодаря, че си се сетила за моя въпрос и ти също ми сподели!

Ну Заяц, Hug Сами ме хапе, удря и дере - не знам какво да направя! Казвам му, че така не се прави със сериозен тон, но той се смее...Приема го като игра май...Прави го и с другите, и най-много се страхувам като тръгне на ясла че ще прави така и с децата...

Днес реших да бръкна в устата на "лъва", че много кисел и мрънкав тия дни...пробили са му два горни зъба, но след кучешките, тях ги няма...Иначе е с 8.

Ети, стискам палци да приемат каката, дано се е справила! Hug

Буби, Heart Eyes много емоции ти се събраха, съжалявам за лошите неща, ти си силна, мисли вече за хубавото...

Момичета, не ми стига времето да напиша на всеки, но сте ми мили всички, прегръдки!  Hug

# 365
Здравейте. Да се запишем че тя темата ще свърши.
адис ние сме с 6 зъба само. И аз взимам да се притеснявам малко. От 17 януари не и е избил зъб.
И ние сме на ясла от септември. Дори края на август казаха че ако не е много пълно ще я вземат. но то в малките градове е по лесно.

mariyap и аз така спрях да кърмя. Не съм пила нищо. Сега ще станат 4 месеца и смятам да посетя гинеколога и да отида и на мамолог.

# 366
  • Пловдив
Здравейте,
първо да честия със закъснение вчерашния хубав празник на всички именници - да сте живи и здрави, Тути  Hug
Вчера и ние празнувахме Гергьовден, без да имаме именници, но свекърите направиха открива на Вила "Виолета" (взеха една селска къща и я оправят, има още доста довършителни работи, но може да се ходи и спи вече там, на дворчето, зеленинка Simple Smile )

Искам и да го отбивам, но се изпада в едни истерии през нощта, като не му дам  ooooh! Tired Оплаках се ... иначе си слуша човечето  Simple Smile
оффф същата история, само ми вдига блузата и вика -Наня, Цици. Вдига и на кака си блузата и на бабите и на тях - цици  Confused - отглеждам си цицоман  Crazy
не мога де се реша от раз да го отбия, мисля че ще имам аз повече проблеми, отколкото той ще мрънка. То вече ме ползва повече за биберон, отколкото да се наяде и аз цедя, че иначе почва да тече само  Whistling.

За ясли - надявам се да го вземат - септември, октомври - поне така ми обещаха там където е сега Вивка. А тя ще тръгва на градина, но още не се знае кога ще излязат класиранията - много неорганизирана работа - всяка градина с различни приеми, срокове, изисквания - уж в една община пък всеки си прави каквото си знае ooooh!

Еления  Hug, разбирам те напълно. НО Бубето е много права за разговорите, а на мен не ми се отдават - аз си казвам всичко, хубаво, лошо и не изслушвам ММ, но той и не иска да говори. И при нас проблемите и караниците са заради пари   Tired

Зъби - 12, а кучешките скоро ще избият и те.
Хапе и щипе , най вече кака си  Laughing

# 367
А мен днес как ме дразни мм.  ooooh! Кандидатства за работа в една банка. Дадоха работата на друг, но му предложиха работа по заместване за 5-6 месеца. И нашия иска да приема  ooooh! което значи да ни секнат парите и на двамата по едно и също време точно по средата на зимата, когато тока ще ни е 200 лв. Оправданието му е че искал да смени сферата, веднъж като бил почнел в банка после по-лесно щели да го вземат в друга банка. А през тези 6м щял да търси работа.
Другият вариант е да се обади на бившия си шеф и той да го вземе на работа, но ще трябва да сменим града.а там вече не му се работело. Crossing Arms

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 15:19 от Бебешондел

# 368
Буби, аз лично, а и доста други мами са били така, ходех на жк в районната поликлиника, което вкл. доколкото помня задължителните изследвания и по един ултразвук на всеки триместър, а вече отделно си ходех всеки месец на частни консултации при лекаря при който мислех да родя. Добре е да се насочи от рано към някого, всички имат частна практика някъде, това в случай, че иска да роди с избор на екип. От Шейново, мога да препоръчам Гагова, от скоро от пирогов там се премести и Иванчева, за която съм чувала, че е добър специалист. Мога да препоръчам и нецов от клиниката на мазнейкова. Ти как си, не звучиш много ведро(както обикновено звучиш), дано всичко лошо при теб скоро остане назад  Hug

Ну заяц, аз писах, че се притеснявам, защото марти много трудно свикна, много плачеше сутрин и това месеци наред, отивах на работа със свито сърце. а пък първата седмица, беше обявил и гладна стачка, смятай щом госпожите ми предложиха да си нося буркани да ми сипват храната...та заради тези ми спомени, си мисля от сега какво ще бъде положението с Ивайла, надявам се да не е същото...какви са тези адаптационни центрове, можеш ли да пишеш по-подробно?

момичета, благодаря ви за отговорите за зъбките  Hug

Бебеш,  Hug

# 369
Inka, aдис, аз знам този конкретноhttp://center.kak-da.info/adaptac.html.  Имам познато дете там и майката е много доволна.

# 370
  • София
адис, ние сме с 4 зъба. От какво се притесняваш? Трябва ли да се тревожа? Мога да питам ЛЛ като ида да искам документи за яслата тази седмица.

Ох, за яслата не смея да се оплача, като виждам колко неприети има, но ми е супер притеснено как и дали ще свикне малката. Много е неподготвена, даже вода не пие, сама не се храни, с непознати не стои. Горкото! Мамите с по-големи дечица, споделете с тях как е минала адаптацията, моляяя! Ети, Ивка свикна ли? Успех на Яна с кандидатстването!

Буби,
и аз мога да препоръчам горещо Гагова от Шейново, но със ЗК не работи.

Събудихме се, засега толкова от мен Hug Hug Hug

# 371
Момичета, благодаря за отговорите, доколкото разбирам и тя се е насочила към ЖК на едно място, а отделно ще решава кой ще е подходящия д-р, при който да ражда. То и аз бях така, де...

Адис, надушваш ме отдалеч, все още съм много повяхнала емоционално, но предполагам, че може да има връзка и с хормоните... Не че нещо, просто все ми се въртят едни въпроси из главата "как ще се справя", "как ще успявам да обръщам внимание и на Зори...", общо взето неща, дето и да ги мисля - все тая...  Tired  Що съм такава драма и аз не знам, но все се притеснявам за нещо... Но се надявам с времето да се нагласи всичко.
Къде отиде на лагер Марти? Ох, много са трудни тези първи моменти с децата, все му е свито сърцето на човек...

Това във връзка и с тревогите на Мелона за ДЯ.  Много добре те разбирам - Зори е същата...  Confused

Емили,  Hug !

Ну Заяц, този център звучи чудесно като преходен етап. В Пловдив няма подобно нещо, но една моя позната ходеше така за по няколко часа с детето си в яслата, докато посвикне малко. Не че няма драма пак после, но... все е нещо.

Бебеш, кажи му на ТМ притесненията си, той едва ли се е сетил за това, нали ги знаеш мъжете колко са първосигнални... Вие последно къде бихте искали да се установите?

Ох, днес съм ходещ парцал, много ми се спи и изобщо не излязохме навън. Ама то си е и бая жега де. Не знам сега как ще е, но с първата бременност през първите 2 месеца вървях и спях, и предполагам, че ще е нещо подобно.  Tired

МарияП, и при мен така приключи кърменето, нямаше нито напрежение, нито течове разни. И аз смятах да ходя на мамолог на преглед, ама докато изчакам да минат 3 месеца и...  Mr. Green  Оооффф, голяма съм шматка!  ooooh!

# 372
  • В две тъмни очички
Буби, съвети не искам да давам за толкова важно решение, съветвам те и ти да не го правиш, защото това, че едно момиче е доволно от даден/а АГ, не значи, че и друг ще е! А това е много важен избор! Не е лошо да твоята приятелка да изчете форумите - белия списък с лекари  Peace

Ну Заяц, Влади преди ме биеше много. Биеше и всички останали, но с обяснения , хващания за ръката и подобни спря! Този период отмина, сега е на фаза да хапе. До този момент го прави само на игра и то хапе главно мен и се кикоти. Смятам , че и това е период , който ще отмине. Също така мисля, че НИЕ сме хората, които или да тушират по-бързо ситуацията или да я задълбочат! С шамарите, казах как съм процедирала, с хапането още се двоумя! Винаги казвам, че така ме боли и ще плача, но тя се хили ли хили. Един път я захапах и аз. Порева си ама и тогава не спря да ме хапе. Та мисля, че ще продължавам с обясненията , че като прави така ми причинява болка и ще плача. Понякога се трогва от това и започва да реве  Rolling Eyes

Днес направихме една страхотна срещичка с Елч и Ноеми. Супер разходка, вицове и палави деца (изключваме Дара, разбира се). Моята щерка отново дразнеше всички деца като им подаваше някоя играчка и точно те преди да я вземат тя си я прибира. Много ми е проклета значи. Също така ограбваше всички играчки около Дара и Тервел и ако някой вземеше дори една тя отново се тръшваше да си я върне  Crazy А беше толкова дашна! Дара беше спокойна както винаги и само ми ровеше в ръчичката, за да ме гепи за някой пръст и да потегли напред. Възползваше се от мен изцяло  Mr. Green Сладък Тервел пък се разхождаше сам напред назад и хич не му дремеше за мацките  Mr. Green Пичага си е той ...

# 373
Буби - земна зодия си,затова са ти терзанията и всички тези притеснения Peace Аз не знам въобще на второ как се навих /и за миг сега не съжалявам Heart Eyes/,но и на мен хиляди въпроси ми се въртяха в главата,пък дори и тези които ти си споменала. Другото нещо, което много се притеснявах е ревността между децата,защото мойта голямата е много чувствителна Confused Засега добре се понасят двечките,пък ще видим..... Ама спокойно,всичко ще се нареди, а и ще си отговориш на много въпроси още като гушнеш бебчето Heart Eyes Heart Eyes Hug

Мелона - всяко детенце по различен начин приема новостите Peace Колкото и да го мислиш сега едва ли ще стане точно както си си го представяла. На първо място се успокой ти - това е много важен фактор за душевното спокойствие на детето при тръгването на градина. Peace Моята кака беше на 3г и половина почти когато тръгна на градина - бяхме махнали памперси,хранеше се сама,пиеше вода сама,но възрастите са съвсем различни,така че не може въобще да се сравнява. Въпреки това  - трудни моменти имахме доста - макар и да беше голяма Wink Споко,при всяко детенце,независимо на каква възраст има момент на адаптация - пожелавам ти при вас да е лека Peace Даже като се замисля - на по-ранна възраст май адаптацията е по-лесна Rolling Eyes Peace

Ей,като почна да пиша,та нямам спирка Crazy

# 374
Буби, мога да ти препоръчам д-р Папукчиев. Гледа всеки път на ултразвук. Даже мисля, че и някои от момичетата тук също ходеха при него.Работи в 25ДКЦ в Младост. Също така мога да ти препоръчам и лекарката, която ме израждаше - д-р Арабаджикова. Тя работи в Тина Киркова. Мисля, че няма проблем при нея да се следи по ЗК.

Общи условия

Активация на акаунт